May tho Force be with you..

yoda

Zůstan v klidu. A síla tě bude provázet – jen ji stačí v sobě najít. A ve chvíli když ji najdeš, začni na ní stavět dál. A jak se pokusit ji najít? No po kliknutí ji hned nenajdete, ale pár písmen by vám směr mohlo ukázat..

Jasně že můžu psát články o ježdění na kole, ale koho by to pořád bavilo, když je tolik srandy kolem. Ale tak jako jo, sme původně bikovej web, ale spostu z nás má i další legrace, kterýma se baví. Já si tak postupně snažím procházet spoustou z nich a vždycky, když někdo přijde s nějakou další – jsem pro, to vyzkoušet. Jdem to zkusit a uvidíme, třeba nás to posune.

V posledních pár měsících mě to tak vzhledem k nudný zimě u nás i za hranicema, bahnem v lesích a hnusnou oblohou nad náma posouvá právě k věcem, kde se člověk spíš musí velmi vyklidnit, aby vůbec dosáhnul nějakýho výsledku. Slackline, freediving (teda spíš suchej trénink dejchání) a strečing. Když tedy Čárys zaurgoval, abych přijel na kurz Jogy, tak nějak mě to hezky zaklaplo do tohodle zimně relaxačního období.

Teda osobně by mě nenapadlo, že bych si někdy vůbec zacvičil Jogu. Jasně, že si jedu nějaký ty protahovačky občas večer, když cítím, že je to třeba (a ono je to třeba pořád), ale na Jogu jsem nějak nikdy nenašel morál. On totiž morál na cvičení Jogy  a skočení 10m dablu v lese se hledá malinko jinak. Přijde vám to zvláštní? Na obojí je ten morál potřeba, ale zatímco na ten polet tě můžou vyhecovat kámoši a ty to vyšleš aniž by sis kapku věřil a jen díky velký náhodě to ustojíš, na cvičení Jogy bys měl jít v hlavě připravenej tak, že to chceš udělat. Jinak to oddřeš ale nic ti to nedá. A tak jsem vyrazil hodně nepřipravenej do Teplic na kurz.

Ono plán byl, že se spíš potkáme, pokecáme, já něco potočím a zas pojedu. Ale když už jsem na ten kurz dorazil, říkal jsem si, že bych si pár cviků dát mohl. Čárys pěkně uvedl lidi z kurzu do obrazu o čem že to bude a pak se hned začnal s nějkým tím dýcháním a od jednodušších cviků se postupně přitvrzovalo v náročnosti. Chvilku si tak teda poslouchám, občas si vezmu foták, něco potočím, ale když tak na to koukám, říkám si, že bych si mohl taky nějakej cvik dát. Třeba mě to hezky rozšíří těch pár cviků co doma dělám jako protahovačky. Tak jasně že slimfitový džínečky nejsou to pravý, ale aspon mám výmluvu proč něco nedokážu protáhnout, jak bych potřeboval. Zajímavý ale je, že hned u prvních pár cviků si musím dávat celkem celkem pozor na stabilitu. A to jsem si myslel jak na tom jsem dobře, když docela pravidelně chodím po lajně. Začíná mě to docela bavit a navíc se u toho přesně se dostávám myšlenkama kam jsem potřeboval.

V hlavě je absolutní ticho.

Jediný na co myslím je to, že ted se mám nadýchnout, na chvilku zadržet dech a s velmi pomalým výdechem klesat níž a níž v určitým cviku. Pak chvíli setrvat bez dechu a následný rychlejší nádech, po kterém zase bude pokračovat to uvolnění.

A ticho v hlavě mě ruší jen tím, že mám na sobě ty blbý džíny..

Holt příště se na to musím víc připravit, protože kdybych si to měl dát jako celej dvoudenní kurz, přicházel bych asi s jiným přístupem. A tak po dopoledním zahřívacím kole se kolem jedný balíme jdem do luxusní restaurace na oběd a pak terpve začíná to pravý mučení těl. Toho už se ale nezúčastním a musim přiznat že mě to skoro mrzí..

Prostě přístě bejt víc připravenej..

Těším se.

 

-a-

 

10 komentářů pod “May tho Force be with you..”

  1. Týlos

    jsem si řikal co dělá Čárys v Teplicích na OMV v 8 h. ráno :-)

  2. Čárys

    PAparazzi mě slodovali ?
    : )

    Bylo to super – neskutečně parádní parta lidí, fakt jsem čuměl, jak byli na tom fyzicky dobře. škoda že jsi odjel tak brzy, DEjve, protože ta pravá trotura začala po tvém odjezdu.

    Popravdě, rád bych je zničil ještě víc, ale zase je třeba aby je neodvezly RZPčka na pohotovost.
    Takže ale stejě máme pěknej výsledek – sobota 5h cvičení, neděle 4 h cvičení, mno a víš co ?

    Dali to všici.

    Takže super.

    A teď budu cestovat, ale na podzim uděláme něco opět.
    Budeš vítanej.

    A díkys za fotky a reportík !

    A všem že přišli, a že byli skvělí…

  3. Lukáš Koťátko

    Velké díky Martinovi !!!
    Před časem jsem dostal pozvánku na tuto akci, veškeré info, které jsem měl bylo: bude to cvičící víkend, povídaní o cestování …
    Avšak už při seznámení s Martinem bylo jasné, že tento víkend bude zcela jiný, než jsem zvyklý :-)
    To co z něj vyzařuje se nedá popsat, to si musí člověk zažít a jistě každý z nás tento pocit zná, protože věřím, že se s podobným člověkem již v životě setkal. No dalé by se psát dlouhosáhle :-)

    Můj pohled na jogu se zcela změnil, doteď jsem měl pouze info o joze asi jako každý z nás … meditace, protahování, dýchání, posilování … ale už po pár větách mi došlo o čem, že to ta joga je?!! a když se k tomu přidá, práce s dechem … čtvercové dýchání, CORE (což miluji :-))) !!!), tak jsem si vybudoval nový obraz na JOGU. Nechci jít v davu jak ovečka, poslouchat na hodinách jogy různé mručení z repráku, chci slyšet svůj dech , jak mé tělo pracuje, jak reaguje na složitější polohy v jednotlivých pozicích a chci se posouvat dál a dál …

    Cvičení se věnuji velice dlouho a je to můj životní styl, miluji pohyb, miluji adrenalin, miluji únavu, která se vším přichází a relax, který je velice důležitý a toto je pro mě veliká výzva …

    Po tomto víkendu mi asi bude ještě dlouho trvat strávit veškeré info, které jsem dostal, ale vím, že info jsou pro mě velice cenné a ta námaha se s tím poprat za to stojí.

    Ještě jednou děkuji za vyjímečný víkend a těším se na další takové setkání.

    Lukáš …

  4. MS

    To ticho v přítomnosti tolika lidí mě právě děsí. Já totiž za mlada, když jsem blbnul a jezdil po kopcích, asi snědl čerta. A on mi čas od času chrastí v břiše. To si pak připadám jako ten co kašle v tramvaji a všichni na něj koukají a řikají si, co sem leze když je nachcípanej. No ale já jsem jen slabej na průdušky…

    Je potřeba být na toto cvičení zprotahovaný? Sotva si totiž dlaněma došáhnu pod kolena.

  5. perry

    Hmm, asi je třeba zkusit zas něco novýho. Podzim říkáš? Tak doufám, že to vyjde na nějakej víkend, kdy bude hrozně hnusně, protože nesnášim bejt o víkendu zavřenej vevnitř.

  6. VTCH

    Dneska Olšovec, kámo!

    Chybíš mi!

    :)

  7. Čárys

    Jak už jsem odepisoval Verče, a Lukášovi – prostě a čistě – děkuji.
    Pro vás, kdo jste tam nebyli, honíte se za posilkou, žerete kejdy aka kreatiny, mléčný šejky a pod, vězte že výše komentovaný Lukáš vypadá jako Švarcík zamlada, nebaští žádný suplementy, a udělá bez rozcvičení rozštěp.

    Byl jsem v udivu z lidí, jak moc byli flexibilní, a i silní. I když tak nevypadali.
    A hlavně, stateční.
    Nikdo nebyl, že by cokoliv vzdal…i když jsem snad nebyl moc krutý.

    Myslím že ne.

    Ad Perry : uvidíme. Někdy je lépe dát víkend “všanc” třeba dostaneš “dar”.
    SLunce vyjde i další den.

    Kurz bude ojedinělý.

    Jde o to, umět si vybrat.

    Děkuji všem, co byli – a ad Lukáš – DĚKUJI VELKÝMI PÍSMENY.

  8. Čárys

    vtch : Zítra Dahab. Chybíš mi, Kámo.

  9. VTCH

    Naše cesty se opět střetnou… :-) jsme si souzeni bro

  10. VTCH

    Naše cesty se opět střetnou… Jsme si souzeni bro!

Komentář: