Cesta do práce

FormatFactory100_7570

Noční ježdění má svý kouzlo, fantazie funguje a v hlavě s každym podezřelym odleskem vyskakujou scény z těch hororů typu: magor vyvraždí puberťáky v lese. Když jedeš po cestě a lese se odlesknou nějaký ty oči jseš rád, že pak vidíš utíkající bílou srnčí prdel…

 

Pátá odbíjí a lezu z postele, proč tak brzo ? No abych stihnul nějakej ten trail projet než si budu pařit prdel v kanclu. Proběhne nějaká ta ranní hygiena navleču na sebe hadry apod helma nesmí chybět, drží přece pořádný světlo, aspoň se číňan chlubil skro 900 lumíkama, no uvidíme.


Vyrážim skrz pole, kde to zle fouká, vesta asi nebyla úplně dobrej nápad, přece jenom 4°C venku jsou znát. No nic zahřejvací stoupáček nezklamal a nahoře je dobře, stačí projet okolo posledního domu a vzbudit voříšky od pitbula a jede se dál. Mlha jak prase, za mnou svítí pár domů.
Míjím závoru, chvilka klesání střídá stoupáček na Dubovku,sedlo dolů a pouštím to z kopce, přes tu mlhu vidim pár metrů, nemůžu jet plnej na skok není rychlost, no což dám aspoň klopku, pár zatáček a skrz stromky.


Propast vedle mě v tý tmě není vidět, pár metrů volnym pádem jistejch. Nějaká ta zatáčka, přišlápnout na stépo a jede se dál, hezky se to houpe.
Záverečná technická zatáčka je kluzká jak slimáci na plášti, jedu to v křeči, odkloněný kořeny v traverzu navlhčený ranní mlhou, tomu dáváj jinej level, spolu s tmou nějak měknu přebrzdim to a už se to zavírá, příště to vyjde, posbírám se a zbytek už je dětskej, zatáčky v jehličí mezi stromama a zapichovací odjezd na silnici.
Hodin jak na kostele, tak jí dupu co se dá vstříc pracovním nastráhám novýho dne…
Hornet

 

 

 

3 komentářů pod “Cesta do práce”

  1. deutsch

    Až budeš jezdit po tmě častějc,tak už ti to hororový asi připadat nebude,v lese je bezpečnějc než v noci na Hlaváku,výhoda je že se ti do cesty nemotaj pejskaři a maminky s kočárkama a pokud už někoho potkáš spíš bude vyplašenej on než ty.Škoda těch fotek,je tam vidět kulový,i s mobilem se dá v noci něco nafotit.Třeba nám tady napíše Duchna jak se mu líbila jeho včerejší první noční jízda,ale myslím že se nebál :) .

  2. h.mad

    Jezdim často po tmě, ale stačí odlesk lišejníku nebo pet lahve a probudí to mojí fantazii…Je to focený kompaktem na samospušť, ty hezčí jsou bez blesku jenom na noční režim.

  3. Pádlista

    Jen několik postřehů z mých nočních vyjížděk. Je dobré ten terén znát už za světla. Zelená turistická se v lese blbě hledá i ve dne, natož v noci. Rychlost se dle mě jeví větší než ve dne. Na to bacha hlavně při skocích ;-)

Komentář: