MAROSANA motocross

11125.jpgBývá už téměř zvykem, že na konci DH a 4X sezony se většina bikerů scházela v Benátkách n. Jizerou u Majkla Marošiho, který zde pořádal nejprve 4X závod, od kterého se později upustilo a akce se zredukovala na "posezení" a naprosté celonoční výmývání mozků alkoholem…


Letos se Majkl rozhodl vrátit k původnímu modelu a uspořádat i vskutku zajímavou Race, a proto se i místo konání přesunulo do Velké Úpy, kde sjezdovka Portášky naskytla trať nebývalých rozměrů. Pravidla závodů i startovací rampa byly totožné s ČP 4X. Trať však měřila okolo 1500m s převýšením cca 300m, takže vcelku slušné DH.

Resize of Marosana 2006 046.jpg

My s Andym, Hubajsem a Vendou s Monikou jsme na místo dorazili v pátek večer, našli místo na parkování rozbalili HorseFeathers depo a šli se podívat jakže to žije v místní hospodě kde byla už na pátek zajištěna live hudba. Bylo nám jasné, že se nesmíme moc zdržet, protože ráno chcem jet hned na kopec abychom to párkrát před kvaldou zkusili, takže 1h a už žhavíme bufíky v dodávkách a vklidu usínáme. Jediné rušení nočního klidu nám kolem 4té hodiny připravila Brno crew, vracející se z párty a hledající své auto :-)

Resize of Marosana 2006 030.jpg

Ráno zima jak v ruskym filmu, převlíkáme se do chránítek a jdem se zaprezentovat… Všichni tři se zúčasnujem pouze závodu 4down, takže zaplatíme 3sta, dostanem číslo, triko MRSN a permici na celej den… supa! Jedem nahoru a už z lanovky je vidět že to bude výživné.

Pár slov k trati… Start je již ze zmíněné 4X rampy umístěné u zahrádky horské chaty portášky dupeš jí dolů po sjezdovce a po 50m je prudká odkloněná votáčka na pravou ruku… říkám si… tak tady se asi bude rozhodovat závod (většinou to tak taky bylo), pak je to namotaný přímo pod lanovkou s několika zatáčkama za sebou, které jsou dost zavřené… Vlítne se do kořenové pasáže kde už se pomalinku nabírá slušná rychlost a valíš jí na takovej jako postupák zpátky na sjezdovku… Pak několik táhlých zatáček, zídka na banyhopa… tam bylo dobrý pozorovat ty rány… Neviděl jsem tam nikoho kdo by jí vyskočil čistě. DH stroje to vždy pobraly, ale byla to strašná Mr*a… Dál pak cesta, paleťák, na kterým sem dával dorazy na odrazu.. dopad už pak byl lepší. Zase táhlé zatáčky a cílové esíčko a konec.

Resize of Marosana 2006 027.jpg

Shrnuto, trať rychlá, kouskama i technická a hlavně zatáčky… chjo, já ty zatáčky furt neumím :-(.

Z kvaldy postoupili kromě dvou všichni jezdci a byli zde i 4 holky, které si to pak dali společně v jedné rozjížďce…
Rozřazujeme se do jednotlivých rozjížděk. Já jsem psaný v druhé rozjížďce, ale z první se na někoho moc dlouho čeká, tak nás pouštěj první. Naše kvarteto je jeden z charvátů, íček, já a jeden týpek se zrcadlovýma brejlema. "Riders ready, watch the gate…píp" jedinej sem z nášlapkama, takže na startu vcelku dobrý… valím jí na úrovni Charváta, ale pak mě zavřel na kolík, přibržďuju a tím se v prní zatáčce přede mě dostává i Íček… Sakra, třetí místo mi nestačí, jedu jim v závěsu, trochu se tam dohadujou a říkám si že mám na to abych jednoho předjel, zkouším to v jedné zatáčce, ale nevyšlo to jak mělo a končím mimo mlíko… Tímto pro mě závod asi skončil, ztrácím motivaci a přemýšlím zda mám jet dál… V tom vidím čtvrtého týpka, tak ho nechávám předjet a říkám si tak ať si aspon zazávodíme spolu… Nechávám mu trochu náskok a pak že ho někde předjedu… V kořenové pasáži volím stopu, kterou jsem ještě nejel, zašlapal jsem a před výjezdem na postupák už jsem byl před ním… V cíli jsem dostal do ruky redbula a jdu se koukat na ostatní.

Resize of P1010004.JPG

Andy jede v poslední rozjížďce a má tam frkyho, feifra a ještě nějakýho typa… Nedaří se mu start, ale začíná předjíždět v kořenové pasáži je třetí…solí ji tam slušně, ale v dýmu prachu přehlíží ulízanou anakondu a STRAŠNĚ se tam smotává… získává nekompromisně největší aplaus diváků…

Z nás nejlíp zajel Hubajs, když postoupil až do 16ti nejlepších, přičemž získal několik fakt cenných sklapů. V top 32 si moc dobře zazávodil, kdy na mojí radu zkusil druhou stopu v kořenový pasáži a dává tam F.Matuše a jde na první místo. V top 16 už to bohužel nevyšlo, ale i tak velkej respekt.
Největší show na trati předvádí MRSN… Skoky velké na placáka… Vždy o parník vpředu…

Resize of P1010014.JPG

Podobně suverénně si vede 4Xboss MP, který taky vyhrává všechny rozjížďky a především starty…
Ve finálku MP poráží marosanu, kraba a charváta…

Po skončení 4down se ještě na nově postavených dirtech mocných rozměrů začíná rozjíždět peklo, kdy tam jezdci sypou z rukávů triky jak nic… Jen pro příklad série 360 doleva – 360 doprava – beko – wallride, nebo 360x-up – TABLE – tailwhip – wall…. No comment.

Resize of Marosana 2006 033.jpg

V tu chvíli už se pomalu vracíme k depu, děláme večeři, Huban s Mónou jdou na jídlo do hospody. S Andym a Vendou otvíráme hruškovici a hruškový kompot… po smíchání vzniká neskutečná mnamka a asi po hodině odkládáme prázdnou lahev a jdem do hospody… Tam už párty v plném proudu… V chodbě překračuji odpadlíky. U kuchyně vidím frontu.. jdu se tam podívat co se děje, a uvnitř kuchař nad hlavou talíř s jídlem a volá do davu kdo dá víc… Borci na něj mávají kilem… Kuchař volá to si nech… Borec vyndává litr… Dobrý tak to beru… těstoviny za litr super!

Resize of Marosana 2006 042.jpg

Živá hudba zatím není protože maj moc silnou aparaturu a nezvládá to místní elektrika. Jeden z elektrikářů se toho ujímá a tahají pomocne kabely se šťávou z okolních chalup. Pravda kapela začla hrát až hodně po půlnoci, ale zato tam už zůstalo takové to zdravé jádro a párty byla mnohem intenzivnější… S Hubajzem zpočátku stojíme v bezpečné vzdálenosti a občas se tak kouknem kolem sebe, vyhlídneme si nějakou oběť očividně slabší a menší než jsme my a vhodíme jej do kotle mezi zmítající se holá těla bikerů a stopujeme mu za jak dlouho se dokáže vymotat ven :-) Když už párty téměř končila a i kuchař už měl vyděláno, pomalu se chystáme také domu, ale ještě chcem nahlédnout do kuchyně… Nic jsme nenašli, ale za námi stál borec hodně veliký skoro jako Eli a povídá co tady děláme. Nevědíc co odpovědět abych ho ještě více nerozčílil hbitě odpovídám otázkou "Kde je záchod?" Borec nechápe a dříve než to pochopil tak s Hubajzem mizíme…

Resize of Marosana 2006 061.jpg

Na neděli máme naplánovanou XC vyjížďku na černou horu… Po noční párty to bylo to jediné rozumné co jsme mohli udělat… Počásko vyšlo nádherně. Místní traily taky hezké, nafotili jsme pár fotek a vracíme se do našeho depa.
Před odjezdem ještě Móna zjišťuje, že má vybitou baterku, tak hledáme startovací kabely… Přes kabely to nechytá, tak přendáváme baterku z Multivana… Móna startuje, baterku vracíme zpátky ke mě do auta, zpět zapojujem vybitou baterku a jedem. Cestou domů řídí Andy a na dálnici řádně prověřuje 180 kobyl a za chvíli jsme v Praze.
Na závěr bych chtěl poděkovat Michalovi, že se postaral o pořádání závodu i párty takto vysoké úrovně a popřát mu hodně štěstí v manželském životě. Díky ti!!!
Raf

Resize of Marosana 2006 060.jpg

Resize of Marosana 2006 054.jpg

Resize of P1010027.JPG

Resize of P1010023.JPG

Resize of P1010026.JPG

Resize of P1010019.JPG

Resize of P1010016.JPG

 Resize of P1010013.JPG

Resize of P1010015.JPG

Resize of Marosana 2006 085.jpg

Resize of Marosana 2006 066.jpg

Resize of Marosana 2006 063.jpg

Resize of Marosana 2006 062.jpg

Resize of Marosana 2006 064.jpg

Resize of Marosana 2006 065.jpg

Resize of Marosana 2006 026.jpg

Resize of Marosana 2006 021.jpg

Resize of Marosana 2006 018.jpg

Resize of Marosana 2006 016.jpg

Resize of Marosana 2006 019.jpg

Resize of Marosana 2006 006.jpg

11126.jpg

 

12 komentářů pod “MAROSANA motocross”

  1. Radek / etbikez.com

    Ted si rikam, ze jsem asi neco prokaucoval… Podle fotek bych se asi i svezl. To, co se mi na fotkach pred zavodem nelibilo, bylo asi az na tn dirt:o)

    Ty dreveny dropiky do sutru – Vancouver hadr!;-)

    Report peknej, premejslel jsem, kdo by ho napsal pro ET, ale vsichni pisou pro tuhle vsivou konkurenci :D

  2. Čárys

    Muhahaáááá, taky jim platím jak svině :)

  3. Radek / etbikez.com

    Tě odpojím a zničím, můj MEFe!!! ;-)

  4. raf

    fakt joo carys??? Radku tak co domluvíme se? Muhahaa :-)

  5. raf

    Radku urcite by ses svezl… a MOC dobre… Fakt vyzivnej vikend… V sobotu jsme po zavode jeste sli jezdit okolni traily… Supa!

  6. Havrosh

    Kuchar zna moc!!! Ten se neztrati…

  7. Čárys

    Kuchař je nejlepší, fakt sem se nasmál…

    4: Radek : Né dědo Mrázi, né dědo Mrázi, néééé

  8. Radek / etbikez.com

    Hmmmm, tak to jsme vazne prosvihli:o(

  9. ddd - andy

    MEF! :-D

  10. u6e

    andy: nevymyslej si!! v kuchyni byl obrovskej kotel limetek!!

  11. honzaS

    ty dreveny schody to je potok? kazdopadne moc pekny

  12. raf

    honzaS: schody je nejaky vyschly koryto plny takovyhle schodu a kamenu… Delka cca 300m

Komentář: