Francie a Švajc – díl první

FormatFactory11

Tak jeden velkej vejlet po zemích kde kopce a překážky nemaj strop je tu. Tak sednout, pohodlně opřít a jedem na to..

 

V pátek 8.7. rvu dvě dhčka, altán, nářadí a dalších milion věcí do nákladního auta Peugeot 206 a kolem jedný odpoledne vyrážim směr Český Krumlov.
Cestou ještě předávám prachy bagristovi za skvěle odvedenou práci na Horkách – ať neodjíždím se sekerou a pak už jí práskám co to de.

Ve tři jsem v Krumlově u Sojera, dáváme kafe a jedem nakoupit žrádlo. Pak začínáme ládovat věci do dodávky. Michal se hrozně hrabe, páč nečekal, že přijedu včas, ale nějak extra nespěcháme tak držim hubu a čekám. V sedm jsme naložený a ťukáme do navigace cíl Lenzerheide, kde se druhý den jede UCI DH World Cup.

V brzkých ranních hodinách dorážíme na místo a hledáme parkoviště na přespání. Chvilku jezdíme sem tam, ale nakonec v poklidu uleháme.
Najednou nás ale v 6 ráno budí šílenej neutuchající rachot zvonice, u který jsme si nevědomky zaparkovali.

Nevzdáváme to, zalejzáme zpátky do káry a chrníme pěkně do jedenácti. Po rychlý snídani pelášíme k lanovce, kupujeme vstup do areálu závodu a jdeme si projít stáje.


Za chvilku šlapeme na kopec, kde už jedou junioři a po chvilce i juniorky. Některý holky jedou fakt kudlu a burcujou tak početný množství fanoušků okolo trati. Potkáváme všemožně vystrojený skupinky s rádiama na rameni, rámama kol a motorovýma pilama bez řetězů, který vytáčej naplno pokaždý, když závodník/ce projíždí.
Hned po mladejch už jednou velký holky, tedy kategorie ženy, a ty už jednou fakt pecky. Není jich tolik, takže to docela odsejpá a s náskokem pouhých 7 setin vítězí Rachel Atherton.

Hned na to startujou muži a to už je fakt nálož! My postupujeme pomalu nahoru okolo trati, aby jsme stihli sjet lanovkou do cíle na dojezd posledních borců.
Dole už je solidní kotel lidí, panuje skvělá atmosféra a jako bonus potkáváme dva zlitý Čechy s litrovkou jégra (klasika). :D
Ve vedení závodu a tedy v horkém křesle v cíli je Aron Gwin. Ten netrpělivě čeká na dojetí Dannyho Harta, který ovládl kvalifikaci a tak startuje jako poslední.
Dany startuje a na prvním mezičase ztrácí. Trať je vyschlá na trout, což není zrovna Danyho šálek kávy a tak je i na dalším mezičase stále na druhém místě. Stejně je tomu i na třetí časové kontrole a už to vypadá, že Aron bude brát zlato. Najednou ale Hart precizně projíždí závěrečnou část trati a řítí se do cíle. Tím projíždí s časem 3:05:710 tedy o 0.096s rychleji než Gwin. http://www.redbull.com/en/bike/stories/1331805202826/lenzerheide-2016-dh-replay-results-and-race-action
V tu chvíli se strhává hroznej humbuk a všichni se valí do cíle. Tam se ženu i já se Sojerem a zabíráme flek hned u stupňů vítězů. Po krátký úvodní ceremonii sledujeme nejlepší borce a borkyně všech kategorií a dostáváme i menší sprchu šáněm.


Bavíme se, ale večer nás ještě čeká delší přejezd do Neuchatel, takže mažeme rovnou k autu, děláme véču a jedem za celkem životním zážitkem… o tom ale zas příště. ;) Tady máte jedno obyč video z Lenzerheide a středisek okolo Les Gets.

 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 

Zatim čau
Pospi

1 komentář pod “Francie a Švajc – díl první”

  1. Andy

    Sakra – chci na vejlet – a to hned! ;)

Komentář: