Další jako recenze – He.. co? Hetrix X3

formatfactorydsc_0130

Bude to cca měsíc co přišlo Gopro s novou vezrí svojí kamery a dokonce k tomu přibalujou stabilizaci a vrtulníka. Jenže oni za to chtějí taky pěknou pálku. A protože ne každej chce dát 30t za hračku, ale občas nějakej záběr by se hodil, je tu i odlišný cenový spektrum..

Poté co jsem si z Číny obejnal pár různejch hraček za pár šupů a oni stále fungujou a splňujou přesně to, co jsem od nich očekával, dalo by se říct, že se prostě už člověk nemusí bát občas risknout něco levnějšího pokoupit a popřít tím přísloví: “Jsem moc bohatej na to, abych si kupoval levný věci” ještě s přihlédnutím k tomu že renomovaný značky jsou v násobcích dražší. Jasně, můžeme tu rovnou rozvést polemiku proč, ale to není úplně účel. Spíš bych tenhle článek stavěl do jinýho světla a to do využitelnosti danný věci.

Když vůbec tyhle malý sportovní kamery začly přicházet na světlo světla, chtěl to každej. Ceny ale byly nesmyslný a nic jinýho prostě nebylo. Postupem času pak začly přicházet nový modely a pak i různý levnější značky. Ta touha u lidí natáčet si vlastní jízdy na biku, na lyžích, v autech a vůbec všechno, zůstává ale pořád stejná. A stejně jako tehdy, i teď se mě občas někdo zeptá (spíš z většího okruhu známejch) jakou kameru by si měl pořídit, že si něco už vyhlídnul, ale že to Goučko je stejně nejlepší a blabla bla.. A já ho skoro pokaždý zasáhnou stejnou opodvědí: A co s těma záběrama pak budeš dělat?

Po chvilkový konverzaci se pak dostáváme k tomu, že vlastně by si asi chtěl někdy něco sestřihat, ale když reozjedeme tohle téma dál (aniž bych chtěl danýho člověk od něčeho zrazovat) dojdeme většinou k závěru, že se tedy na tu jízdu asi možná doma podívá – ukáže to svojí holce, nebo psovi a tím to nejspíš zhasne. A v tu chvíli je tu přesně ta otázka – Tak na co potřebuješ kameru za 11t.?

Jasně, když někdo chce, tak proč ne, ale když už teď může mít člověk kameru za 3t. co splní podstatu věci na 100% a zbytek peněz pak může třeba utratit za naftu na vejlety, začínaj se mě nůžky volby mezi “Mam goučko black edition a sedim doma” a “Mam mraky záběrů ze super vejletů” dramaticky rozevírat. Jj – pořád je to tendenční článek a vlastně reklama na malou kameru za trojkou, kterou jsem teď měl prostě možnost mít na pár týdnů a tak jsem si jí vozil sebou a natáčel s ní stejně, jako s tím goučkem, ale mě se tahle myšlenka prostě fakt vždcky líbila. Dřív jsme si totiž ušetřený prachy přepočítávali na rohlíky, pak na piva, pak na XTRkový šaltry (což bylo většinou v desetiných hodnotách menších než 1) a nakonec došlo třeba na naftu. A to je právě tenhle případ.

Za málo peněz mě tu přijde celkem dost muziky, včetně zadního displaye, tuny držáčků, mnohahodinový výdrže baterky ve stand-by modu a přes dvě hodiny natáčení, s dálkovým ovládáním atd. A když jsem záběry v šeru porovnal s goučkem, tak jo, tma byla o trochu větší, ale rozhodně nijak dramaticky.

Celkem teda pecková volba, když se někomu nechce dávat násobky tisíců za brand a reálně si uvědomí, že stejně všechny ty záběry zkoukne jednou-dvakrát v ten samý večer, maximálně z toho něco střihne na FB a tím to končí.

Takže Hetrix za mě dobrá volba a zbytek peněz..?

Tak přeci – vejlety volaj!

 

-a-

 

29 komentářů pod “Další jako recenze – He.. co? Hetrix X3”

  1. VlastaGP

    Mě taky přijde ujetý dávat za GOučko tolik, mám skoro stejný nádobíčko jako ty Andy, za necelou trojku, k tomu dvě baterky v ceně, spoustu držáků, no prostě skoro stejný až teda místo toho dálkovýho ovládání. Jediný,co musim vytknout je uzavírání plastovýho krytu, ten šel do kopru asi po 14ti dne, ale izolepa to jistí. Záběry shodný, až nepoznatelný s GOučkem, který taky mám v základním provedení. Je to přesně o tom, za málo penez hodně hodně muziky a bez starostí, že ti to nekde ulítne a budeš neštastnej, že si přišel o majlant víceméně za kravinu.

  2. VLCaK

    Davide, natočíš nám video? Chtěl bych vidět porovnáním obrazu s Gopro.
    Dík

  3. Andy

    VlastaGP: Jak píšeš, když to pak rozsekáš, ztatíš, nebo ještě hůř – když to někomu půjčíš, tolik to navíc nebolí.. a že vím, o čem mlvím!
    ..počkejte si na konec!
    :D
    http://720.cz/?p=19313

    OK – zkusím spíchnout eye-to-eye test.. :)

  4. martini

    jaky to má plaese vystupní format video avi nebo mov, dikec

  5. Andy

    martini: je to v .mp4

  6. Jiří

    Natáčí to ve smyčce?

  7. Andy

    Jiří: jj – natáčí.

  8. Návik

    Andy, jedna pro mě docela důležitá otázka. Jsou komponenty (čti příslušenství) shodné s GoPro? Většina kamer to tak má a pokud budu měnit, zůstane mi spoustu věcí z 3 black, tak jestli mohu použít třeba kryty, za které jsem dal nemálo peněz. Díky kámo.

  9. Andy

    Návik: Hele držáky (ty nalepovací) i držáky – otočný, ty jsou shodný, ale case (obal na kameru) je jinej.
    Kamera jako taková má jiný rozměry – je o něco tlustší (do hloubky – display)..

  10. martini

    a časosběrný video to davá či nedává :)

  11. Andy

    jj – umi, je to v menu nastavení videa, ale nezkoušel jsem..

  12. Tube

    Nebylo by ukázkové video, jak natáčí indor/outdoor i se zvukem při 1080 60 FPS?
    Díky

  13. Petr

    Ahoj,
    a co náhradní baterky? jsou shodné s GoPro/něčim jiným? Přímo pro tuto kameru jsem nikde nenašel.

  14. Milan

    Ahoj, co nějaký noční video? Fakt by mě zajímalo jak se to s tím popere, protože zrovna Go není ve tmě nijak kvalitní. To už právě třeba SJ cam má ve tmě lepší kvalitu než Go.

  15. Martina

    Ahoj, mám tuto kamerku taky, ale jsem trochu bezradná… :-( Když chci použít selfie tyč, jak to bude fotit?? Dálkové ovládání mi nefunguje…nebo je tam potřeba nějak vložit baterie? nebo to nějak jinak rozchodit?? Moc díky za radu!

  16. Martin Čárys

    Andy, odpověz jim !!! : )

  17. Andy

    Tube: Video mám doma – porovnání bude VS Gopro, dodám příští týden.

    Petr: Asi bych volil nějakou Aliexpres variantu – mrknout na kapacitu baterky, změřit velikost baterky, objednat – tady o ničem nevím.

    Milan: Je to trošku horší než gopro, mám i takový video – zkusim přidat k předchozímu pro porovnání.

    Martina: Baterie tam určitě nějaká bude, zkusit vyměnit, popř stavit se přímo kde jsi kupovala a zkusit jiný ovladač, pokud ten co máš není vadny?

  18. Peter

    Dobrý deň pripájam sa do diskusie. Túto kameru som si zvolil práve kvoli diaľkovemu ovladaniu. Tlačidlo Fotoaparát funguje, ale tlačidlo Kamera na spustenie nahrávania videa vypína display, ck neviem aký má význam. Z tohto dôvodu som sklamaný. Má niekto podobné skúsenosti ?
    Domnievam sa ,že by to mohli byť firmware. Nikde však žiadne informácie ani o výrobcovi.

    Kto to vlastne vyrába ?

    Vďaka za rady.

  19. Peter

    Problém diaľkové ovládanie vyriešený.

    Náhodou som zistil, že tlačidlo na spustenie kamery je potrebné stlačiť na až 3 sekundy. Potom sa spustí, zastaví nahravanie.

  20. Hannie

    Nevíte náhodou někdo, kdo má tuhle kamerku, jak vypnout zvuky kláves? V nastavení jsem to nikde nenašla :-/

  21. Noza

    Ahoj,pozor odzkoušeno,baterie jedině z Niceboy Vega,cca 390kč,obraz v noci v Praze na Starém městě, překvapivě super obraz nešumí a nepumpuje při procházeni v temnu kolem přesvětlených výloh!Už jsem dával novou baterku,knoflík 2032,páč dálk.ovládání nešlo!Časosběr ve 4K po 2-4 vt.super kvalita.Na Wishi za babku fura doplňkú i nabíječka,plovák atd.Aplikace Hetrix 3 na Google Play funguje jako dálkáč a na nastavování funkcí!Takže zatím naprostá spokojenost,já ji koupil před vánoci za 1990kč!Video mohu ukázat ale nevím jak.J.

  22. Jirka

    Koupil jsem a po zlomení nehtu se ptám…jak to mám vůbec otevřít???

  23. Andy

    Odcvaknout pojistku nahore a pak by melo zadni vicko samo odskocit..
    Pokud neodskoci.. pouzit jemnou silu.. Pokud ani tak nic – jit do podtlakovy komory, nebo vylezt na kopec a otvirat tam..
    :)

  24. Jiří

    Je možné, vzhledem ke slabé výdrži vlastně jakékoli kamery, tuto připojit k powerbance a tím pádem prodloužit délku nahrávání?
    Těch max 90 minut se mi zdá málo, tak mě napadlo koupit si PB se solárním panelem, jako třeba Wodasport OUTDOOR ADVENTURE, tuto vložit do brašny s průhlednou kapsou na mobil, u řídítek, propojit to s kamerou na řídítkách a hurá ne vejlet.
    Mohlo by to takto fungovat nebo je to kravina?
    Kameru teď mají v Makru za 2165, tak uvažuju o její koupi, i když je to patrně výběhovej typ.
    (Nemám zatím žádnou zkušenost ani s kamerou, ani s powerbankou, proto se tak blbě ptám).

  25. Andy

    A upřímně Jiří – co s tím 1,5hod a delším záběrem pak budeš dělat? Budeš z toho vystříhávat nejlepší záběry a dělat video? Pokud ano, asi má smysl se tím zabývat (osobní zkušenost ale nemám), pokud ne – není lepší vždy zapnout nahrávání jen “když to za to stoji”? :)

  26. Adoman9

    čaute, nepoznáte ich oficiálny web? tej značky Hetrix myslím hladal som a nič..Potreboval by som sa opýtat ako to je s nýhradnými dielcami? Dá sa zohnat napr. ten vodotesný cover niekde ak by sa náhodou pokazil? či rovno kupit novu kameru? :D :D :D dikes :-) na ebay nič ani na aliexpres:(

  27. Radim

    Ahoj jde odstranit čas? Protože když se koukám na videa jen tam čas. A nevím jestli jde dát do prčic nebo ne.

  28. Tonda

    Kamera mi točí pouze sekvenčně (ukládá po cca 15 minutách) a pak je nutno jednotlivé soubory určitým programem spojovat. Jde nějakým způsobem natáčet souvisle po celou dobu výdrže baterky ?

  29. Andy

    Radim: Mohlo by to být někde v menu jako Timestamp apod. jinak nevím.

    Tonda: Hele tohle mě dělalo i Goučko. Jakmile byl delší záběr 10 nebo 15min ve větší kvalitě, tak se to prostě automaticky rozdělilo na dva a více souborů.. Možnost sjednocení jsme nikde nenašel, takže až následná postprodukce kterou ale zvládne jakýkoliv freeware střihací program.

Komentář: