Zavíračka Monínce – ChainLess a Whipcontest report

FormatFactoryIMG_2319

Sobota. Ač předpovědi počasí přes týden nevalný, zasedám v 8hod ráno za stůl a čekám. Kolik jich bude? A přijdou vůbec? Káva bude až za hodinu a tak nezbývá než čekat..

Až pak, patnáct minut po osmý vchází první..

A kolik jich bylo a jak to vlastně všechno bylo?
Tak vše podstatné uvnitř!

S Vlkem sedáme ráno za stůl a čekáme. Trať je připravená, ceny taky. Káva nakonec taky doráží na stůl a tak můžeme postupně zapisovat do tabulky jednotlivý startující. Vypadá to nakonec, že bysme celkem v pohodě měli být schopný poslat všechny do dvou kol. Nakonec se letošní číslo zastavuje na nějakých 75 kouskách z masa, kostí, hliníku, karbonu, gumy.. Co ale všechny i pro dnešek spojuje, je absence řetězu. Přes sedumdesát závoďáků se teda od 11hod začíná pouštět z moníneckýho kopce pěkně bez řetězu. Pro letošek sice žádná holka, ale zato nám přibyla omladina a tak nejmaldší závoďák má 10let.

První kolo Chainlessu je pak odjetý jedna dvě a ihned navazuje kolo druhý. Všichni startujou po minutě a tak se nikdo moc nemusí bát, že na těch dvou a půl minutách, co to většinou z kopce trvá, by docházelo k nějakýmu zběsilýmu předjíždění. Ve startovním poli, je sice pár mlaďasů, ale ty letěj takový časy, že maj i starší ročníky co dělat, aby nedostaly zásek.

A tak se lítá z kopce a ty dvě a půl hodinky závodního času uplynou jak voda. Vždycky před závodem mám sice pocit, že to bude nekonečný, ale nakonec, jak cca každou minutu někdo přijíždí a člověk se musí soustředit, kdo se mu to řítí do cíle, zapisovat čas a případně odpovídat na všetečné dotazy v průběhu závodu – třeba: Hele a kolikátej asi tak přibližně jsem..? uteče to závodní martirium docela rychle. Tím ale celá sobotní seance nekončí. Vše zbalit a rychle přesun na Whipcontest.

Whip je vždycky i tak trochu o divácích, fotkách, show a tak i přes to, že tu byly tlaky od některých whipařů na přesunutí contestu na poslední dvě lavice, nechali jsme koncept danej a skákalo se na prvních dvou lavicích. Nutno podotkout, že ani tak to hochům nebránilo, aby se tu zavírali dvěře a lítalo zadkem napřed. O to větší překvapení když z nějakých 20ti kluků z prvotního jamu postoupila mezi vybranou smetánku i omladina a to, co se ve vzduchu předvádělo, obzvláště ve finále, mělo fakt vejšku!

Co bych ale, víc než všechno, kvitoval s povděkem, bylo skvělý zajištěný od záchranky Falck z Benešova, která nám poslala hned dvě sanitky a kluci a jedna holka byli nachystaný na případný rány vo zem v plný polní. Takže příprava byla důkladná a možná i díky tomu, nám/Vám opět přálo štěstí i gravitace a houkačky jeli domu i pro letošek s prázdnou.

Kolem 16hod pak bylo pro letoššek vše odjeto a na terase restauračky M2 se vyhlásili vítězové. Chainless za omladinu s časem 2:26,8 vyhrál 13ti letej Robin Novotný před Vojtou Strmiskou a Tomem Pokorným. S přihlédnutím k tomu, že by Robin bral 15. flek v chlapech, to vůbec není špatnej výsledek. Co pak ale překvapilo o to víc, když si Robin zalítnul pro vítězství ve Whipu. Myslím, že i naše sofistikovaný hodnocení nebylo třeba k určení jasnýho nejlepšího sobotního whipaře. Třetí pak skončil Honza Špika a druhýho ještě musim pohledat v papírech.. hihi.. U Chainlessu chlapů pak byla finálová situace fakt napnutá do poslední chvíle. Kde se vzal, tu se vzal, přijel se na Monín podívat i Jirka Filip, kterej má vždy tendence se několik let nikde neukázat a pak najednou zalítnout bednu. No a ne jinak tomu bylo i teď. S časem 2:21,5 to byl teda sice jen třetí flek, ale klobouk dolu, protože ty sklillz tam pořád jsou. Druhej o tři desetinky byl Martin Krejčí  (spojitost se jménem šéfa celýho areálu je čistě náhodná..) a první, snad jako již tradičně, zde byl s časem 2:20,8 Mára Petelík.

Tak tolik asi k letošnímu Chainlessu a Whipcontestu na Monínci. Letos jsme to museli sice o týden posunout, neb plán na zimu se blíží, ale i tak počasí i lidi vydrželi. A my už si pomalu sedáme nejen nad zhodnocením celé sezony, ale i nad plánama co si na Vás zase připravíme pro tu další sezonu..

 

Tak díky a na jaře se na Vás budem těšit!

-Andy- a VLCaK

PS: Výsledky Chainlessu a snad i nějaká galérka budou zítra.. :)

6 komentářů pod “Zavíračka Monínce – ChainLess a Whipcontest report”

  1. Maverick

    No po dlouhé době jsem letos vyrazil na pár českých závodů a Gratuluju protože Chainless byl letos snad jediný závod kde nebylo žádné zpoždění!! Takže díky a organizace supr!

  2. Andy

    Mave: Hehe – díky! :)
    Jsme s Vlčákem už sehraná dvojka.
    Asi čím míň lidí do toho kecá, tím míň je problémů.. :D

  3. Čárys

    Naprosté labuzo !
    Dobře vy dva kamarádi.
    Díky !!!

  4. Martin Carys

    Vlčák je umělec ! Ty ceny jsou nádherný…

  5. Andy

    To je!
    Pro každej rok nový ceny a vždy origo pecka! :)

  6. Dan

    Vysledky nekde najdu??

Komentář: