Cesta z Makra vol. 8

60345939_10219112094901277_1719213410735882240_o

Moje Camino č.8 :

KAŽDEJ DEN JINDE A KAŽDEJ DEN JINEJ…

Dneska jsem na své cestě již 30-tý den a mám v nohách přibližně 700 kilometrů a do Santiago mi nyní zbývá přesně 100km. To už dám i kdybych se těch posledních pár kilometrů měla doplazit po čtyřech :)
Musím říct, že cesta je plná zážitků a překvapení a to doslova. Když jsem původně plánovala cestu při pobřeží – Camino del Norte, nenapadlo mě, že to na rozcestí vezmu nakonec na Camino Primitivo, které vede přes hory. A cesta přes hory je taky fantastická…..



A že KAŽDEJ DEN JINEJ tak o tom svědčí i to, co za posledních pár dní bylo. Od pondělka do středy bylo naprosto fantastické počasí a tím byl přechod hor úžasný. Kraťasy, tílko, sluníčko, parádní výhledy, zastávky v přírodě a svačina na rozložené karimatce. Jedním slovem fantazie a to hlavně po zaslouženém výšlapu na kopce ve výšce 1200mnm.


Ale ouvej, pak přišlo ochlazení, které by v polovině května ve Španělsku nikdo moc nečekal (hlavně já, co jsem na to nebyla připravená, když jsem původně chtěla jít po pobřeží). Když se ráno vyráželo z Albergue, tak pršelo, fučel studený vítr, mlha, že by se dala krájet a pouhé 4C. No připadala jsem si ve svém zeleném ponču jako Rákosníček…. Za normálních okolností by člověk nejraději zůstal zalezlý doma v teple, když je venku, že by psa nevyhnal, ale co jiného naděláte….prostě vyrazíte a jdete dál…

A že za chvíli máte mokré boty, to už neřešíte, v noci uschnou a snad už další den nebude pršet…..možná :)
Těch zážitků je fakt nespočet, jen se to nedá popsat, to se prostě musí prožít. Ale něco pro zasmátí…. :)
Samozřejmě, že nekdy jde cesta přímo přes pastviny, tak přelezete ten plot a uprostřed cesty vám leží kráva. Prej “udělej mi s ní fotku” a když kolem ní jdete, tak se milá kráva začne zvedat, já se lekla a i s tím 8kg batohem na zádech uskočila a hup ho rovnou do toho kravince vedle…. Tak má kráva fotku s krávou :) …. A včera ráno při odchodu z Albergue mi ten střeštěný Ital říká “Marketa močila” … (španělsky : mochila = backpack neboli krosna, batoh)… Tak jsme se s Pavlem tomu celý den smáli, když po cestě musíš …. :)

Těch zážitků je opravdu strašně moc a KAŽDEJ DEN JE JINEJ…
Těžké to popsat a vyprávět….je to opravdu třeba prožít :)
BUEN CAMINO na finále posledních 100 km :)
Markéta

3 komentářů pod “Cesta z Makra vol. 8”

  1. Tomáš R.

    Jsem tvůj fanda!!! A těším se na vypraveni až se vrátíš
    :-)

  2. Andy

    Pobřeží dobrý, ale ty hory.. Ty HORY, jsou paráda! Pokud ti tedy vydrží počasí.. ;) Tak sluníčko ať tě pronásleduje.. :D

  3. Bára

    tak to je paráda, posledních 100!
    A co nožky, ty pak budou jako od modelky!
    PA a držím palce na závěr Bára

Komentář: