ROZHOVORY – Zvolouš

4189.jpgA je tu další rozhovor. Tentokrád jsem si vzal na paškál ZLOzvolouše, starýho fotra, kterej už má harantíka a největší střídárnu kol v ČR. Seznamte se, Jirka Zvolský.

Čárys : Tak já tě znám ale lidi tě možná neznaj – tak kdo jsi  ?

Jmenuju se Jirka Zvolský ale většina lidí mi řiká Zvolouš. Bydlim v Milovicích a za prací dojíždim do Práglu. Na bajku jezdim hlavně takový ty věci jako sjezd (nedávno sem se nad tim zdlouhavě zamyslel a s hrůzou zjistil, že už to bude moje jedenáctá DH sezona) , freeride a sem, tam i nějaký 4x. Občas otestuju nějakej bajk a pak o něm napíšu blud do DirtBikeru.  

Čárys : Jasný. Tak a co letos, jak se ti jezdilo? Jezdil jsi nějaký závody ?

Letos sem to pojal trochu jinak než ty roky před tim. Naprosto sem seknul s fourcrosem a díky tomu zbyl čas i peníze, jezdit hodně po kopcích a na závody většinou aspon dva dny předem. Nešlo mi o výsledky, ale luxusně sem si díky tomu v klidu zajezdil a moc dobře se bavil.  Objel sem navíc dva bikemaratony a jeden 24hodinovej MTB závod ve čtyřčlenym teamu.

2295.jpg

Čárys : bože, bike maraton, to bych chcíp. A jsi se svojí sezónou spokojenej?

No jak řikám, výborně sem se na všech akcích bavil, takže spokojenej, i když časy sem popravdě čekal trochu lepší. No co nadělám,  nemládnu a trénink před sezonou taky za moc nestál, nebyl na to čas.  

Čárys : Až ti bude jako mě, tak uvidíš co je to bolest ! Co ježdění mimo závody dáváš? Chodíš se někdy jen tak projet, nebo spíš chrtíš krosovku?

Tak nějak to střídám, hlavně podle toho, kolik mam času a samo taky jak se mi zrovna chce hamtat. V tejdnu na xcčku hlavně z práce. Ušetřim tim dost času, když to vezmu oklikou, mam to domu přes 40km, dorazim a mam potrénováno. Rozhodně to ale nijak nehrotim a když se mi nechce hamtat, tak jedu autem, nebo sockou, sápnu skákačku a mažu třeba na Shibák, nebo bikrosku. Stejný je to i o víkendech, prostě podle nálady akorát třeba vyrazim někam dál.

Čárys : A co děláš kromě kola?

V sezoně toho moc navíc nestihnu. Občas nějaká ta procházka s rodinkou, nebo proběhnout se psou a jinak nic moc. Dost času mi zaberou i texty do časáku, ale to je spíš nárazovka.

7124.jpg

Čárys : Padáš občas? Kde jsi šel loni nejvíc na držku?

Je fakt že začínám bejt asi až moc opatrnej, protože se marně snažim vzpomenout na něco vážnějšího v poslední sezoně. Takový ty normální mrchy no. Občas (často) něco nedoskočim, někde to přepálim a tak, ale už dlouho mě žádnej pád nijak výraznějc nevyřadil z ježdění (ťuk,ťuk….)nerad bych to zakřiknul.

Čárys : Já si říkám, že začínám bejt vyježděnej, ne opatrnej (je to lepší na psychiku) hihi. Co teď v zimě? Budeš se nějak připravovat na sezónu? Běžky?

Jojo, zima je letos dobrá. Rozhod sem se že si ten trénink udělám hodně intenzivní, ale hlavně pestrej a neomezim se na posilku jako dřív. Takže kromě tý posilky dost běhám a navíc mě kámoš ukecal, abych zkusil thaibox, takže si občas zajdu s nim na trénink. Sice tam hrozně dostávám, ale zas jejich fyzická příprava….to je mazec Do toho bych rád stihnul i stěnu (moc mi to nejde), ale to už fakt nevychází čas.Teď napadlo, takže bude možná i nějakej ten snowboard  a asi i bajk na sněhu, to je jasný. Jenom to xc mě na sněhu nějak nebaví, takže maximálně občas silnici na hladkejch pláštích až slezou z asfaltu ty sračky co tam sou.

8101.jpg

Čárys : Tak to hochu trénuješ asi 5x tolik než já a Heiník dohromady. To budou letos časy ! Co kola, jaký máš a jaký budeš letos jezdit? Pořád to měníš, proč ?

Na tuhle sezonu sem zrovna před nedávnem dostavěl xc bajk na rámu Sintesi Yazoo. Sou to takový splašený trubky, ale je to lehoučký a v těhle končinách poměrně dost originální (všichni řikaji že hnusný). Oházel sem to věcma tak, aby to moc nestálo, ale je to naprosto funkční. Na veškerý řádění mam druhej-ten hlavní bajk. Po lonsku na čisrokrevnym DH fullu sem se po takový nějaký zvláštní nespokojenosti vrátil k HTčku. Je to postavený na rámu Norco Torrent se 66 a na XTčkovejch kotoučích a klikách. Moc to neváží (na to jak je to bytelný) a pojezdim na tom skoro všude. Nemam problém na takovym bajku objet sjezdovej pohár, dát si nějakej oblíbenej freeride, nebo enduro do pohody po kopcích, ale hlavně to funguje i na Shibáku, kam to mam 5 minut z bejváku.  Jinak ty kola zas tak moc neměnim, spíš mam v sezoně každou chvíli nějaký pučený na testování, takže sem pak vidět každou chvíli na něčem jinym.

Čárys : No tak takhle je to, aha… A tvuj vysněnej bike, co by jsi chtěl, kdybys mohl ?

Tak záleží, ale když bych si měl vybrat jedno jediný kolo (neberu xc, to prostě musim mít zvlášť) tak by to byl asi Intense Uzzi Vpx s nějakou jednobrejlí cca na 170mm zdvihu(asi zas 66) , ale je i spousta jinejch, i o dost dostupnějších kousků, ze ktrejch bych si vybral.

Čárys : Sem na naše stránky musíš napsat, že chceš RB a hadry HF, to jsi teď prokaučoval ! Hehe.  Máš občas strach když jí někde fakt valíš, nebo si takovýhle věci nepřipouštíš ?

No je to asi podle nálady. Sou dny kdy sem nehorázně zatáhej a moc do ničeho nejdu. Někdy mi ale hrábne a vůbec si neuvědomuju, že by se taky něco nemuselo povést. To ale bejvaji nakonec ty nejlepší ježdění.

988.jpg

Čárys : Já mám kamaráda, jmenuje se Cruzo, a tomu hrabe pořád. To jen tak… A co by jsi na svým ježdění chtěl zlepšit?

Všechno, ale nijakej extra velkej progres asi neproběhne, mam strach že spíš naopak:-).

Čárys : Kde nejraději jezdíš a s kým ?

Xcčko asi nejrači prohánim za Prahou kolem Zbraslavi a na Brdech v místech kde sem dřív bydlel. Znám to tam a tim že už tam nejsem tak často, se tam občas rád znovu svezu. DH/FR mě nejvíc baví asi na Ještědu a na Božáku, ale mam rád pestrý ježdění, takže těch míst je fakt moc. Nejvíc jezdim samozřejmě s Pádlistama. Dost často se s nima svezu dodávkou nejen na závody a bydlíme kousek od sebe, takže i Shibák často s nima.  

Čárys : Tak s Renčou bych taky rád jezdil….v dodávce…hihi.  No a máš nějaký cíl pro letošní sezónu?

No hlavně si nijak přehnaně nerozbít hubu a v rámci možností trochu zrychlit. Navíc chci objet i pár těch maratonů, který ale beru hodně výletně a navíc zas zkusit tu 24hodinovku MTB, tentokrát možná i sólo, ale to uvidim podle najetejch kilometrů na jaře.

Čárys.: Myslím že tam sólo zemřeš až ti upadnou nohy v kyčlích. Uvidíš. Hele a co sponzoři, jezdíš za někoho?

Tak zrovna sponzoři, tak bych to nenazýval. Kdo by mi za to moje ježdění taky co dával že jo. Každopádně jezdim za 901 bikes a Michal Čižmár mi v rámci možností občas všelijak pomůže, ať už je to nějaká ta slevička, nebo tak různě. Je to ale myslim spíš o tom že sme kámoši, než že by sponzoring. Každopádně mu ale za to patří dík.   

1085.jpg

Čárys : A co hudba a kultura ?

Kultura? No líběji se mi Happy Tree Frieds…:-)   Jinak muziku jako jo. Celkem takovou směsku. Poslední dobou se ale docela vracim od různýho reagee a hiphopu ke kytarovkám. CanibalCorpse, MachineHead, Pantera. Pak taky spousta takovejch mín známejch deadmetalovejch partiček. Z českejch potom třeba Locomotive, Shater a samozřejmě VOH s Láďou „Kukačkou“ u kytary. Když se ale chci odreagovat, dám si klidně nějakej artrock. DreamTheater, starší věci od PinkFloid, Yes… je toho prostě moc.   

Čárys : Máš teď rodinu, jsi taťka, je to hustý?

No jo rodinka. Teď na podzim se nám narodila dcerka, takže je to doma celkem legrace, akorát bych potřeboval aby měl den tak aspon 28hodin. Občas nechápu, že to Jana (manželka) psychicky snese, když je nechám doma samotný a jedu na pár dní na závody. Dvě děti a k tomu ta čubina, co sme pořídili před rokem. Jako jo no, je to hustý, ale určitě ne negativně. Navíc sem teď mlaďasovi pořídil první bajk, takže se těšim, jak ho na tom začnu na jaře prohánět.

Čárys : Hele na tohle bych já prostě neměl. máš můj respect bratře. Kdy si kua koupíš toho pitbika?

Zrovna minulej víkend mi ho kámoš pučil. Je to fakt paráda, hodně zábavy na to co stojí. Bohužel sem v situaci, že bych musel kvůli tomu výrazně omezit kolo a to určitě nechci. Takže jako jo, až dořešim nekonečný trable s autem a budu mít kola hotový podle svojí představy, příde na řadu i tahle legrace, ale kdy to bude…

Čárys : Já si počkám ! :)Štve tě, že napadnul sníh ?

No ten sníh mě docela dostal, ale už to tak bejvá. Bílá sračka prostě spadnout musela a i když si rád dám občas i snowboard, spíš doufám že to brzy sleze a bude zas probíhat bajk.

5165.jpg

Čárys : Kdo se ti líbí, jak jezdí, z české scény?

Tak je to víc lidí. Co se týká sjezdu tak mě zrovna napadá třeba Petr Heiník. Jezdí krásně čistě a přitom sakra rychle. Jinak mě hodně baví koukat třeba na Kraba. Pokaždý když ho vidim na trati, nebo i na skočkách, je vidět jak se tou jízdou fakt baví a jezdí nádherně stylově. Z těch mlaďasů co se teď poslední dobou objevili jezdí fakt hezky Kaštan a na HTčku se mi fakt líbil na Kozzy Stylu Klauzík.

Čárys : Mě se líbí Manas Tomek !  No a to bude asi všechno. A nějaký moudro na závěr bych prosil…

Ha moudro, no to nevim…., pijte panáky na hulváta! :-) Každopádně dík že sis vzpomněl zrovna na mě (moc to nechápu:-)) a přeju ti, ať 720 stránky šlapou dál minimálně tak, jako doteď, sou jedny z nejlepších a hlavně nejzábavnějších českejch o MTB.

hihi, to sem snad ani nedám, tolik chvály. Jsem rudej až za ušima, čéče… Tak děkuju za odpovědi, a at ti to též šlape, chlape !

  11158.jpg 6142.jpg  3228.jpg 12114.jpg              

39 komentářů pod “ROZHOVORY – Zvolouš”

  1. Radek

    O tý 24 hodinovce jsem věděl a už se s tím smířil – přecejen jsi dost žiletek nasral tím, že jsi “bezohledně” předjížděl z kopce a to se mi líbí!;-) Ale marathony? 2 dokonce? Posilka a běhání a krosofka? 24h vostře bez pomoci??? Chybí už jen běžky, válce a zdravá strava:o) Takovejch sezón jezdí a pořád nemá rozum a má ambice;-) Neuvisim tě, ani kdybych se… Ach jo!;-)

    BTW: Na tý vožralecký fotce je kousek někoho v ETB mikině a kšiltovce, ale to určitě bude nějaký prase a ne já! :o)

  2. zvolouš

    Myslim že na tý fotce sou prasata úplně všichni a ty seš na ní rozhodně taky ;-) jinak ten trénink u mě neni vo ambicích, ale vo tom, abych se eště za pár let taky moch hejbat a neshnil s lahváčem na gauči u televize….to je moje noční můra.

  3. Radek / etbikez.com

    Oficiální verze je, že to bude někdo jinej;-) BTW: Na Holeshot Party jdeš? Dáme nějaký hulváty!

  4. ueeeeee

    to je ale hulvát…

  5. rajtyš

    pro zvolouše: nemáš náhodou mail? potřeboval bych se tě na něco zeptat ohledně jednoho kola. takvej šedivej franta. myslim že si na něm jezdil :) díky

  6. klauzík

    oooo zvolouši díky

  7. Kaštan

    Též díky :)

  8. hybnos

    jéé toho pána už pár let znám a na gauči s lahváčem nikdy neshnije – pivo totiž nepije je to vegetarián

  9. zvolouš

    mail pro rajtyše: jiri.zvolsky@seznam.cz
    pro Radka: na tu párty se asi chystám, jestli dorazim, hulváty nás neminou , to je jasný ;-)

  10. Los tomanos (Pózing crew)

    Co je to panak na hulvata??? :)

  11. raf

    ohhh no to bude zase grupa na te party… zacinam se bat :-)

  12. Manas

    Takze Zvolous jde na Holeshot …. doted sem vahal ale tohle rozhodlo. Uz se tesim … :-)

    PS: Doufam ze dopadnu lip jak pred 2 rokama ve Spindlu :-)

  13. Manas

    Jo a na hulvata forever! :-)

  14. Flora

    heh nevim nevim ale nekdo tu ma ocividne problemy s psanim anglickejch slovicek jako DEATH metal a podobny :-D

  15. zvolouš

    a sakra…hluboce se omlouvám všem anglofilům …..jsem holt promitiv ;-)

  16. Radek / etbikez.com

    A jéje, MaĹ?as jde taky. Hulvát banda se sejde… Bude mi zle! :D

  17. Flora

    no neoznacoval bych se za anglofila ale kdyz vidim napsano Pink FLOID tak to cumim!

  18. starej manas

    největší odborník na volbu pneumatik ve střední evropě! a v kombinaci s pádlistou ti dokážou kolo zkritizovat tak, že si začneš myslet, že jedeš na skládačce:-)

    čárys:ale já se ti líbim spíš jako chlap, než jako jezdec, viď?!

  19. eM Tý

    sakra, táta tam nechal nick, to byl muj příspěvek!

  20. The Skreth

    to Flora: nechci bejt rejpal, ale DEATH je podstatné jméno, které znamená smrt, smrtka, umrtí… zatím co DEAD může být použito jako přídavné jméno, příslovce a dokonce také i jako podstatné jméno. Jako podstatné jméno znamená mrtví (nebožtíci), jako přídavné jméno znamená mrtví, neživý a mnoho dalšího. Jako příslovce nemá žádnou spojitost se smrtí, ale zcela jiný význam.. Tudíž si myslým, že je zde užito správně DEADMETAL..

    to Zvolouš: Pink Floi(y)d bohužel neokecám ;-)

  21. The Skreth

    nevim co to povídaš Manas.. mě Zvolda nikdy tak moc kolo nezkritizoval.. Jenom říkal, že je to kurevsky těžký..

  22. zvolouš

    to Flora: tak za ty Floy(i)dy se fakt stydim….no co nadělám… takhle to dopadá, když se trefí uzávěrka časáku s Čárysovim dotazníčkem a nevim co datlovat dřív. (to by snad mohlo jako výmluva stačit;-))

  23. zvolouš

    pro eMtý… ale já myslel že jezdíš na skládačce. (stejně jako tvůj teamovej kolega Joe Garcia)

  24. DD

    nahodou, ten lahvac na gauci neni tak spatnej :-)

  25. Čárys

    4: Emtý : No jasně, tak jsem to myslel ! Jinak jezdíš napíču :)

    Starej manas má stejný IP? hihihih…. Ty jsi starej Manas !

  26. Schwara

    Peknej rozhovor!
    DD: obcas opravdu neni zlej:)

  27. Sirenna

    Peknej rozhovor ;)
    Tak uz sme zaregistrovany na Holeshot a vsech hulvatu se obavam :D

  28. Manas

    No ja taky, takze se to tam pekne sejde. Kdo me bude drzet az budu blejt z okna? :-)

  29. zvolouš

    tam myslim žádný okna nejsou…..je to vlastně “sklep”

  30. hybnos

    to abych se z holeshotu odregistroval nebo si vzal druhej den dovolenou

  31. Čárys

    Kdy je to ten holyšit? Že bych třaky dorazil ? :) I když já teda alkohol nepiju, jsemm na detoxu, ale mohli by jsme dát třeba hromadnou mrdačku

  32. Manas

    Okej, takze budu blejt do kouta … zadna novinka :-)
    Hybnos: opovaz se neprijit!
    Carys: Jasne ze jo, zacnes ty s eMTy a ostatni se jiste pridaj :-P

  33. Radek / etbikez.com

    Martine, je to ve čtvrtek… ale musíš napsat na holeshot@polis.cz, že tam přijdeš (asi aby věděli, na co se maj připravit;-) ) Klidně pak ůžeš spát u mě, ale nic hromadnýho nebude;-)

  34. hybnos

    je zajímavé že manase celej rok na kopci nevidíš ale jak se někde má chlastat (manas čte zvracet) tak tam je :)

  35. Manas

    No co, kdyz nejezdim tak aspon ten spolecenskej zivot bejt musi :-)

  36. Radek / etbikez.com

    Ani ne tak “někde” jako “když se chlastá v Pze”;-)

  37. Sirenna

    No, ja si radeji na patek beru dovolenou ;)

  38. vita_dbs

    no tak pozor…tam to pojede :-D prej na hulváta :-) hulešhot…zajímavej název :-*

  39. Čárys

    Tak já jedu taky !

Komentář: