Intervijů s Tomaassem

26fd21cb1c.jpgA je to zase zimní čas, a s ním i prostor pro to, aby jste se dozvěděli víc o lidech s nimiž jste strávili léto. A proto vám 720 přináší sérii rozhovrů s tím, kdo nás napadne… tomass začíná. Wellcome inside.


Čárys : Kdo jsi, představ se 720 komunitě 

To jsem já. 

26fd21cb1c.jpg

Čárys : Krasavec. Tak co letos, jak se ti jezdilo? Na co jsi se letos soustředil ? DH, FR, Skoky, so fucking What ?

Letos to pro mě byl obrovskej skok, poprvý jsem nemusel nějak víc řešit kolo, protože jsem se konečně dopracoval k lepším a funkčním komponentům a mohl se tak věnovat spíš ježdění. Na jaře jsem měl blbou zlomeninu ruky, která mě skoro na čtvrt roku vyřadila ze hry, ale díky pojistce jsem poprvý za dobu co jezdím na kole, nemusel v létě pracovat a o to víc jsem si to užil. Snažil jsem se jezdit všechno od dirtů po sjezd, tak jak mě to baví, holky byly teplý, pívo studený, jo bylo to dobrý.

Čárys : A jsi se svojí sezónou spokojenej?  

Sezóna byla jednoznačně nejlepší, jakou jsem zažil. Rozhodl jsem se, že tenhle rok zkusím objet víc závodů než jenom 3DH cup, kterej se jezdí u nás za barákem a podívám se trošku „do světa“ a myslím, že na první závodní sezónu to bylo dobrý. Jel jsem s váma na roadtrip a na spoustu dalších akcí a to se mi líbilo nejvíc. Kdyby mi někdo třeba před rokem řekl, že takhle budu jezdit s Čárysem, nebo třeba že půjdu s Filipem Matušem na pivo, ty vole, to bych mu asi nevěřil.

mtbs_karlovice.jpg

Čárys : Hahaha, si asi děláš frdel, ne  Taky bych chtěl jenou jít s Filipem Matušem na pivo !  Děláš taky něco kromě kola?

Dávám si fotky na dolekop :-D. No tak dělám všechno možný, chodím třeba do školy, kde se zabývám Cheníčkovými problémy s webem a icq, studuju totiž obor počítačové elektronické systémy . Pak se věnuju spoustě dalších věcí, třeba jsme založili školní časopis www.mag.nazory.cz , chtěl bych konečně zrekonstruovat moje stránky www.blbádečka.klon , pak taky jezdím na lyžích a na snb, od mala chodím do turisťáku a občas ještě někam vyrazíme. Dál rád zkouším nový věci wakeboard, vodní lyže, windsurf, snowscoot, skejt, snb skoky na ježdíku, prostě všechny možný pičoviny co nás napadnou. Nesnáším dny, který bych proseděl doma s notebookem na klíně a snažím se jich vyvarovat.


Čárys : Takhle mluv ! Co pády, válíš se často? Kde jsi šel nejvíc na držku?

No jo občas mi to upadne a jak se člověk zlepšuje a zkouší větší věci, bolí to pak víc. Na držku jsem šel asi nejvíc letos na jaře ve Všenorech, kde jsem zaparkoval do stromu, nevydržela to ruka, ale docela pěkně mi jí srovnali. Jinak jsem měl tuhle sezónu asi nejmíň zranění, čím dýl jezdíš, tím jsi klidnější a při nějaký krizovce nezačneš zmatkovat a koukáš, jak bys to nejlíp udělal.

Třeba na kozzách do mě fouklo, když jsem zkoušel ruce ze simonse, šel jsem na hlavu, ale nějak jsem to skoulel a pár rumů to večer spravilo. Dřív jsem padal o moc víc, otřesů mozků bylo dost, dvakrát zlomená klíční kost, zlomenej palec, zápěstí, stehy snad všude, natažený vazy v lokti, v rameni, už si ani na všechno nevzpomínám, asi jsem víc ležel doma, než byl na kole.

23056full.jpg

Čárys : To není málo… A co teď v zimě? Budeš se nějak připravovat na sezónu? Ladíš foam, nebo tak něco?

Postavil jsem si pevňáka, takže bych na něm chtěl občas někam vyrazit, ale nic moc tady u nás není. Proto bych chtěl využít tenhle rozhovor a prosím kohokoliv, kdo by věděl o nějaký nepoužívaný hale, kde by se dal udělat park, ať se mi ozve, jsem v kontaktu s Péťou Šonským a nebude problém udělat překážky, skok do molitanu, všechno.
Jinak pokud bude pořádně mrznout, tak se jezdit dá, odhrneš sníh a je to paráda, tohle počasí je ale na nic.

Většinou víc chodíme do hospody a na nějakou přípravu se sere. Foam je nejblíž v Litomyšli, to je trošku z ruky a stejně mě to do něj moc nebaví, kromě beka jde všechno naučit na hlínu. Takže jediná aktivita bude snb, lyže, běžky, Maňas sliboval, že vyrazíme na hory, tak jsem zvědavej.


Čárys : slyšeli jste? Hned volat Tomassovi, hlavně buchty, je to sladkej kluk, hehe a telefon je 728 283 950… Zpátky ke kolům – jaký máš a jaký budeš příští rok jezdit? Drží ti materiál?

Jediný jistý je pevňák ocelák GT, singlespeed, zadní brzda, 80zdvih na dirt/street a zbytek se uvidí. Santa půjde možná z domu, jsem už třetí majitel a s tim jak často jezdim a jaký věci skáču mam takový menší obavy, že už by to nemusel vydržet. Těžko budu hledat podobnej rám jako tenhle, objel jsem na něm celej českej pohár v DH a šly s ním naskákat i dirty v Bastru.
Když vyjde sponzoring a práce přes zimu, mohly by bejt celopéráci dva a to už bych si vůbec žil jako král. Na materiál jsem hodnej, třeba vepředu mám ráfek DM-24 z roku 2004, kdy jsem začal jezdit a centroval jsem to od tý doby dvakrát, možná ho držej ty zelený dráty…

freeridecz_kozzy.jpg

Čárys : DM 24 ? Bože můj. A tvuj vysněnej bike, co bys chtěl, kdybys mohl?

Můj vysněněj bike je bike s kouzelným tlačítkem. Vytáhneš z garáže silničku jedeš na dirty, zmáčkneš tlačítko, změní se na dirťáka, skáčeš, zase zmáčkneš udělá se z něj enduro 150/150 jedeš nějaký backcountry a vyšlápneš na kopec, opět tlačítko a máš sjezďáka, užíváš si cestu dolů a v tom vidíš bikepark, bouchneš do čudlíku a pod nohama máš slopestylovej speciál, na kterým si krásně sazíš triky, dole už moc nemůžeš ale naposledy zmáčkneš a udělá se ti super choperbike a s nim jedeš na party. Vymakanější verze 1.1 by pak mohla obsahovat i funkci, kdy by si kolo změřilo, kolik máš promile v krvi a samo tě ve správnou dobu odtáhlo domů.


Čárys : Tak kamaráde, tohle jsem ještě neslyšel, ale to je nejvíc. Zavolám Petrovi Hliníků, jestli neplánujou něco takovýho…
 Máš občas strach? A z čeho nejvíc?

Strach mám z teroristů, z duchů, z nácků, z jedovatejch zvířat, z věšení záclon, ze samoty nebo z toho že mě Ewa Farná nebude chtít. Jinak na kole byl strach dřív a hrozně mě ho bavilo překonávat. Pamatuju si třeba na drop na 3DH v Pelechově, udělali fakt docela šílenost a dali to do tratě, ještě se jelo na bahně a hodně lidí to objíždělo. Flori mi řekl, že to skočím, tak jsem to skočil. První tři pokusy si vůbec nepamatuju co se dělo, probudil jsem se vždycky až dole a zjistil, že jsem celej, tak to byl asi strach. 

Ale teď už vím, že když něco pokazím a blbě upadnu, tak to bude bolet, dlouho si nezajezdim a budu si celou tu dobu říkat, kdybych to udělal tak a tak. Takže už to není ten strach, ale spíš taková opatrnost, která je míň škodlivá a zachová ti chladnou hlavu, ve chvíli kdy bys měl mít ten strach.

25467.jpg

Čárys : Co letošní kozzy, celkem se ti dařilo, nebudeš objíždět víc SS akcí?

Kozzystyle byl první SS závod, kterýho jsem se zúčastnil, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože kluci u nás se na to vyprdli a já se tam neměl jak dostat. Nakonec se mě ujali Kája a Zuzka (děkuju) a vzali mě s sebou. Když jsem tam přijel, tak jsem myslel, že nic neskočím, protože nic tak velkýho jsem kromě maňasova péra ještě neviděl. Ale za světla a ze shora to vypadalo v pohodě, takže to nakonec vyšlo, moc mě to bavilo a sám jsem byl překvapenej jak to dopadlo.
V SS jsou všechny věci co mě na kole baví, rád zkouším nový triky, je super ten kontakt s lidma, protože neletíš jenom z kopce, ale děláš tu show, proto doufám, že to teď půjde nahoru a já se budu moct zúčastnit více akcí.


Čárys : Jo, myslím že na to máš, jen tak dál… Co by jsi na svým ježdění chtěl zlepšit?

Pořád je a bude co zlepšovat a já jezdím tak krátce, že u mě je toho ještě hodně. Jsou lidi, který jezděj rychle a nedá se na to koukat, líbí se mi, když má někdo styl. Jinak bych chtěl zlepšit všechno a bejt všestranej jako doposud jsem, názory jakože lávky ke kolu nepatřej a podobný jiný neberu, jezdím všechno, mám kolo rád a baví mě celkově.

23638full.jpg

Čárys : Kde nejraději jezdíš a s kým?

Nejradši jezdím u nás v Turnově na Vesecku, je to zapadlý místo, kde nikdo neprudí, mám to na dvě písničky rychlejšího šlapání od baráku, skoro vždycky tam někdo je, stavíme si, co chceme, je to super. Rád jezdím s váma, ty tripy, nový místa, noví kamarádi, je to boží, to je to co mě na tom kole baví nejvíc, není to jenom o tom sportu, ale i o těch věcech kolem.

Čárys : Jsem poctěn. Máš nějaký cíl pro novou sezónu?

Odmaturovat, dostat se na vejšku a sbalit Ewu Farnou. Zajezdit si co nejvíc, nemít zranění a maximálně si to užít, když budou výsledky a konečně někde zajedu Jofreho, budu jen rád, ale to hlavní to asi není. Jinak objedu asi celej českej pohár ve sjezdu, letos už v bobíkách, pak 3DH, jestli to kluci udělaj konečně nějak rozumně.
S pevňákem bych se chtěl určitě prolítnout na nějakejch dirtovejch akcích a když budou slopestyly, tak jim dám před vším přednost. Hlavně doufám, že bude co nejvíc tripů a sestra vydrží s tím klukem co má dodávku.

 30324.jpg

Čárys.: Muhahahááá !A co sponzoři, jsi mladej kluk, určitě bys pro samolepku udělal hodně, jezdíš za někoho?

Po kozzách mi Klauzík nabídl, že se mi zeptá u bikestuff.cz, nakonec jsme se dohodli a je to fakt moc dobrej sponzor, teď mi hodně pomohl s dílama na pevňáka, za což mu děkuju a doufám, že naše spolupráce bude fungovat i dál. Dál nesmim zapomenout na Jardu a jeho Bikeservis Vytina  tady v Turnově, vždycky dal nějakou slevu, opravil, pomohl, nevadilo mu, když jsem peníze nepřinesl hned, hodně nám všem pomohl a pomáhá.

Nyní je v jednání, za jakej team pojedu příští rok, jsou dvě varianty a zatím se dohadujou podmínky a já si musím ujasnit co má pro mě větší prioritu. Jinak se sponzorům samozřejmě nebráním, baví mě fotit, rozdávat nálepky, dávám o sobě vědět, sponzorovat mě musí bejt radost muhahá. Beru všechno, potřeboval bych hlavně sponzora na jídlo, protože v tom utopim hroznejch peněz.


Čárys : Tak to jsi na tom stejně jako Cruzo. Ten nepotřebuje kola, ten potřebuje „masna Planá“ jako generálního sponzora. Neskutečně žere.
 Chceš samolepku?

Samolepku bych chtěl moc, protože jsem zjistil, že když to chceš na párty nalepit holce na kozy, vůbec se nebrání a já jsem ještě malej, proto je to pro mě ten nejlepší sexuální zážitek. Jinak si taky nálepkama spravuju kde co a chtěl bych říct, že na opravu kalhot je lepší freeride.cz, protože mají fakt dobrý lepidlo, zase nejde moc dobře sundat, takže samolepka na nejvíc použití  je horsefeathers, tu můžeš nalepit a slepit milionkrát, myslim, že se v samolepkách dost vyznám.

Čárys : Správně, správně. Mluvíš čím dál tím líp. Asi ti dám dvě samolepky.
A co hudba a kultura? Posloucháš co, leješ, poguješ, tucáš? S holkama nechodíš, to víme, ale tak co?

Hudbu poslouchám pořád, protože strávim každej den na cestách do školy a zpět asi tři hodiny, v ipodu mi hraje hodně věcí a často to měním, vetšinou to jsou ale kytary punk, rock někdy metal. Ale v každým stylu si něco najdu asi až na tu kuchyňskou muziku (jak říká Milhaus)  jako je dramendbejs, brejkbít a podobný, možná jsem to nějak nepochopil. Jinak kulturně žiju hodně, myslím, teda jako chodíme do hospody každej pátek a s Milhausem nevynecháme pořádnej koncert, kterejch je u nás pomálu. Taky čtu knížky, teď právě to jsou Osudové okamžiky Československa od novináře Karla Pacnera, kdo by to do mě řekl?

ja_nohand_vesecko_lavice.jpg


Čárys : Tak to bych do tebe neřekl. Podle mě kecáš, a našel jsi si to v Gogolu a teď tu machruješ 
Co bílý zlo – máte tam sníh ?

Sníh teď slezl a je spíš bahno. Stejně nemam svoje auto a o tátovo se bojim, tak na co sníh. Jinak se mě na tuhle otázku ptá Carlos z Brna každej druhej den.


Čárys : Carlos z Brna, kdo to kurva je? Neznám. Kdysi jsem někoho takovýho znával, jezdil na kole…ale to bude jinej Carlos.
 Kde by jsi chtěl žít, kdyby jsi si mohl vybrat ? V ČR/svět.

Líbí se mi tady a v porovnání s některejma zeměma si žijeme ještě docela dobře. Ale vždycky když jsem ve Francii na horách tak se zasním a představím si, jaký by to bylo mít tady nějakou chajdu a prohánět se po těch kopcích na všem možným od kola po čtyřkolku. Kámoš ze třídy prodává pozemky na měsíci, možná něco koupim, musej se tam dobře zkoušet triky.


Čárys : Starý známý heslo z futuramy : Zapp Braningen : you win again, gravity !
 No a to bude asi všechno. A nějaký moudro na závěr bych prosil…

Moudro? Já? Chtěl bych světový mír, né to už je ohraný. Moudro ode mě nečekej, řekl jsem už tolik mouder hehe, jak nejezdím na kole, nejsem ve styku s těmahle lidma, chodím pořád do školy, tak si připadám nějakej dospělej, ale to je asi blbost, doufám, že ze mě dospělák nikdy nebude. Další seriózní rozhovor podám až pro čtvrteční přílohu MF DNES, ale jen když mě bude fotit ta jejich Kung Pao.

No tak děkujem. Tak vážení amilí čtenáři, to byl Tomaass z Trutnova. (Hehe, to jsem samo napsal schválně, je to Turnov, vím vím) Myslím že letošním zimním rozhovorům nasadil laťku hodně vysoko.
Co dodat. Snad jen ať ti to lítá v příštím roce zae líp. A díky za tunning stránek, když nevím kudy kam…

629_4261cb7f37d911d642e519b1582706850cb32bf7223cad7ea62d48f7b8c8e1fb.jpg

22276.jpg 23056.full.jpg 23625.full.jpg
23638.full.jpg 24854.full.jpg 25467.jpg
28264.full.jpg 30324.jpg 30899.jpg
33991.jpg 3dh_hejnice2.jpg 629_4261cb7f37d911d642e519b1582706850cb32bf7223cad7ea62d48f7b8c8e1fb.jpg
freeridecz_kozzy.jpg ja_cancan_jilemnice.jpg ja_cancan_vesecko3.jpg
ja_gap_faistiklocation.jpg ja_nofoot_vesecko_drop.jpg ja_nohand_roztoky.jpg
ja_nohand_vesecko_lavice.jpg ja_nothing_vesecko.jpg ja_onehand_xup_vesecko.jpg
ja_street.jpg ja_table_vesecko.jpg MTBS_karlovice.jpg
tomaass_vesecko_tablegap.jpg    

52 komentářů pod “Intervijů s Tomaassem”

  1. tomaass

    z Turnova !!!!!!!!!

  2. Luba

    Dalsi MTýho kamarád na líbimseti.cz ? :-)

  3. Stepa

    Na tý rozsekávkávce při barspinu má ve předu určitě ten ráfek DM24:)

  4. tomaass

    Stepa : to bylo právě deset dní s Vueltou, na novej pak nebyly prachy, DM24 se navrátil a slouží dodnes

  5. MaVeRiCk

    ty owe tomass dobre myslim ze tohle je nejlepci rozhovor co na 720.cz je !! tomass by mel bejt nejakou medialni mrdkou aby daval rozhovory do novin!! je na to talent!

  6. pítrs bike-nymburk.org

    dobře tomaass a jak se vyhejbá odpovědím :P

  7. FunThomas

    Turnov / Trutnov to se nikdy neohraje :o) Jinak to snad ani nemohl psát tomaass jak ho znám čekal bych píčoviny a on asi fakt dospěl….. Bože všechno je jinak

  8. TomKa

    kerej to je ten tomasss? oni jsou dva ne? Ale jenom jeden dava beko….

  9. eMTy

    je to mladej kokotek, co lidem narušuje jejich osobní život, ale stejně ho mám rád! dobrej rozhovor, s tou MF dnes si ale ulít, nguyen phuong thao umí fotit jen portréty, pohyb jí z mého subjektivního pohledu fakt nejde…
    jo a dm24 je boží, já kromě toho a jumba nic jinýho nevozim, hehehe

  10. milhaus

    Turnov, srdce českého ráje, jenž je srdcem české republiky a prej Trutnov… ;)

  11. Libor (bikestuff.cz)

    Sponzorovat Tomaasse je pro me opravdu radost! :)

  12. milhaus

    taky ho mam rad, protože bydlí blízko mě a chodíme spolu na kalby i zpátky (když se teda navzájem neztratíme po cestě zpět)

  13. el kloko

    Njn, Tomášek je naše hvězda!

  14. fousmen

    Kdyby byl starsi tak by to byl muj idol. Kdyby byl holka tak ho snad i miluju..

  15. flatíno

    hec, on u me obcas spava a ma muj starej mobil!

  16. Pupák

    Hejjj vostrý fotky káámo…treba ta sekačka z horního dropu na kozzáách…to je hooodně megadobrý…btw:sex s timhle klukem stojí opravdu za zkoušku….

  17. el kloko

    Pupák: nekecej, fakt?!

  18. ctverec

    s tím notebookem na klíně bych si dal bacha ,prý to způsobuje impotenci..

  19. KUbajsz

    Ha, super rozhovor. Podotkl bych, že samolepky nelepíš jen slečnám na jejich vnady, ale i … :)
    btw: měření vzdálenosti na písničky je super věc ! Taky to tak praktikuju a zavedl bych to jako oficiální měřidlo.

  20. brody

    Dobře sem si počet, ty co vyslovíš (napíšeš) nemá chybu:D Jen tak dál..

  21. ddd - andy

    Kubajsz: neco jako – ten kopec je dlouhej 3prvni songy z disordru.. :-)
    A tomaass – chytrej kluk – on se nezda!

  22. Buba

    to je ale roztomilej koloušek…

  23. Schwara

    Tak ať ti DMko drží i v sezóně 2008, vtipnej rozhovor:)

  24. bikervlasta

    měl na sobě mojí mikinu…ach tak krásně voní

  25. Czert

    No vidiš, tim že jsi za mnou přijel do všenor jsem ti vlastně zaplatil letní ježdění z pojistky :-) Jináč DM24 navždy kámo, taky ho mam už pěkně dlouho :-D

  26. Tůra

    Vopravdu.Tomaass se nam asi meni v dospelyho!ach,moc dobre ty,libovej rozhovor….

  27. u6e

    tomaass: ser na starosti, lets party in da leogang uaaa!!!

  28. Katarina

    2tomaass: ty ses teda hvezda! a podepises se mi tedka do novyho DBcka? prosim.. :))

  29. LíLa

    Tomaass už je taková mediálně profláklá papula – modelka :0)) Hlásí pořád dobře ! Insane

  30. Kubik

    chci podpis .. kdyz uz je v tom db .. to proste chci !!!!!!!!!!!!!! … jinak nice one .. oba!

  31. tomaass

    eMTY : taky te mam rad :-*, az pro ne budu delat rozhovor, budu preferovat modeling jako ty, takze zadne pohyb
    Libor : to je samozrejmost, jsem tvuj marketingovy poradce a team manager
    milhaus : ale vcera jsem spolu sli, myslim, jen jsem nejak moc nemluvil asi
    flat : uz mam novej phone po tatovi
    andy : snažím se to úspěšně skrývat
    u6e : už se těším
    Katarina : tobe? kamkoliv, kdykoliv….
    Čárys : slyšíš, mam novej telefon, teda úplně novej ne, ale jako fungující, máš radost? :-D

  32. Čárys

    4: Tomaass : To mám velikou radsot ! Hned ti jdu zavolat, jestli nekecáš…

  33. Čárys

    Tak fakt má novej telefon. Sice jsem ho vzbudil, ale slyšel jsem ho ! Což se v telefonu po Fletínovi říct nedalo.

    Samozřejmě byl vožralej, a žbrblal něco o tom že je slavnej, ať si dávám bacha :)

  34. tomaass

    Čárys : už jsem vstal a nejsem vožralej, jen se mi zdály hrozný sny, že mě chce někdo zabít, takže jsem se vůbec nevyspal, když jsem musel pořád utíkat a vyhejbat se kulkám

  35. Čárys

    bla bla bla, nikdo ti nevěří :)

  36. eMTy

    tomaass: to jsou hezký sny, ty si užij, já je měl posledního pul roku:-)

  37. André

    tomaass: lol takový podělávky v rozhovoru..

  38. Hááárwy

    tomas to je kojot..hehe ,davás mooc dobrýho SUIDA…= !)

  39. vita_dbs

    kdo je tomaass?

  40. Pospi

    Nice nice nice!!! Co víc dodati….

  41. filipmat.us

    Malej, drzej fracek bez úcty ke starším..ale jezdí pěkně.

  42. flatíno

    Čárys: no pockej, ten muj foun byl v poradku kdyz sem mu ho v lete sveroval..navic ja mu vzdycky dobre rozumel.. ale je fakt ze dva stary founy asi nejsou kompatibilni na telefonovani:))

  43. Čárys

    4: faltíno :Neposlouchám tě, nenenene :) Můj telefoun je boží, 6 let, nejvíc…

  44. flatíno

    muzeini typ:) si ho nech jeste 10 let a pak ho prodas za strasny prachy a budes slavnejsi nez ted:)

  45. terry

    2 tomaass: mas stale moje srdicko milacku?

  46. tomaass

    terry : mam

  47. DD

    hehe, good job, zasranej naspeedovanej mladochu…koho myslis tim jofrem :-) ?

  48. nejdražší sestra

    Teeeeeeeeeeeda ani jsem nevěděla co mám doma za poklad. Ale jezdí každým rokem čím dál líp. Jen tak dál!

  49. slecna z debilniho mesta

    tomasiii ty to s lidm aale umiss..a s tou ewou farnou si to rozmysli nebo te vyhodim s bytu!a jinak supr kolar!

  50. slecna z debilniho mesta

    delam si prdel…..proste zivotni laska….haaa na ewu farnou ser je to pica

  51. deni

    jo ser na ní, vem si mě =)

  52. Loreen - Lejdee_C

    haha… Tomínku… pecka kolouchu… a tak.. uz sme manzele nebo co pitcha vole?..:DD

Komentář: