Alterna fest report

003-nedojel.jpgTak zase krátkej report ze zimy od Mártyho, s jak jinak než super fotkama od Boba Brnky… To aby jste věděli, že zima je, i když nevím kde. THX oběma! Bílo inside…

Tak je neděle ráno a mě nechce poslouchat tělo – včera večer proběhl v Kraslicích Rail contest a další promítání Snow Alterna film festu  ( festival české amatérské filmové produkce ).
Vše vypuklo v pátek ráno, kdy sedám s Matějem do auta, jedem pro největší vozejk co jsem kdy viděl a vyrážíme hledat sníh. Usmyslili jsme si, že uspořádáme v Kraslicích Rail contestík – pro jistotu v únoru, to jsou v Krušnejch nejlepší zimy – jenže !?!?!?!? Zima skvělá jak loni a my hledáme sníh v nadmořských vejškách něco kolem 850m.n.m.. Zachraňuje nás až pangejt u silnice v Nancy. Nesvítí sem slunce a je tu cca 30m pangejtu plnýho sněhu.

002-30m-pangejtu.jpg

Otočíme se 4krát, lidi ve městě nechápou, dva týpci vozej ve vozejku sníh. Začíná to vypadat slibně, a tak do toho jdem naplno – contestík bude. Matěj řeší přípravy kolem a v klubu a já vyrážím směr Plzeň pro hodnotné ceny  (od Humdrumu a Snowbitche) pro odvážlivce, co v sobotu dorazej.

První zastávka v Plzni  u totálně nachcípanýho Kamila Pešťáka – otce Snow Alterna film festu – od kterého dostávám bonusové videjko, které budeme promítat po skončení celé akcičky. Je to freeskiing ze 70let a můžu říci, že nic  lepšího jsem nikdy neviděl. ( Ski your ass off ), pak Snowbitch a samozřejmě základna Humdrumu v Bezručovce – díky za tu spoustu cen.
Na zpáteční cestě mi dochází baterky v mp3 tak si zpívám s Haberou a Helenkou co letí v rádiu. Už jsem skoro doma, když tu v Jindřichovicích – dobrý večer pane řidiči: SILNIČNÍ KONTROLA. Mám to za 1000 Kč a dozvěděl jsem se, že mám od listopadu propadlou technickou. Nicméně jedu dál, u klubu Matěj s hráběma vyhrabával bordel z placu, kde se ta velká sláva uskuteční. Nějaké doladění drobností a ulehám v půl druhý do postele.

001rail-contest-9208-002.jpg

Statečně jsem si nastavil budík na půl sedmou – vylejzám ve čtvrt na osm. Rychle všechny věci do auta ( jo do toho co nemá technickou ) a letím dolů. Před klubíkem už čeká Trnec – super, další MULA co dnes bude tahat (Honzo díky). První Matějova slova, dáme kafe, uvítáme a jen tak čučíme a srkáme. Z ranní pohodičky nás vytrhl Matějovo táta, přivezl rail bednu, a že prej rychle rychle, jedem pro lešení ať už to stojí.  Začínáme fungovat – Matěj, jeho táta a chlápek od Matějova táty (omlouvám se, nevím jak se jmenuje) staví lešení a já s Trncem vyrážíme směr Nancy k našemu známému pangejtu – navezli jsme ještě dva vozejky sněhu. Úkoly rozděleny, Matěj v klubu přípravy pro projekci a já s Trncem vše venku. Jsou dvě a vše připraveno.

 0041.jpg

Přijela snb Humdrum  hvězda z NLR (Neklid lokal riders): super Hugo nasaď prkno, jsi tester jezdec. "OK!" zní odpověď – je to prostě profík = NEDOJEL !!!! , Márty super, fakt super jen je to pomalý, musíme předělat rozjezd. Už takhle to vypadá punkově a jeho nápad mě děsí. Bude prudší rozjezd + čtyři tvárnice s podlážkou na lešení a do rozjezdu se bude naskakovat. Funguje to super. Pro jistotu jsem ještě koupil 20 balíků soli ať to sviští .
Jsou 4h a začíná registrace – je tu Hugo a rakvící se Kačka – ta holka se snad zabije, už jí nahoru nepouštějte (Humdrum riders nezklamou nikdy). Začínám mít depresi, že těch spoustu cen rozdáme jen mezi tyhle dva.

003-nedojel.jpg

Pár lidí když to viděli, chvilku nevěřícně koukali co se to děje a pak mlčky odjeli. Škoda jim, nakonec to bylo super peklo. V půl šestý KONEČNĚ začal hrát DJ jenže mikrofon nějakým záhadným způsobem nepasoval do jeho aparatury. První starost – s Matějem lítáme, vymejšlíme varianty, vše vyřešeno, mikrofon je, speaker taky,  už i jezdci přišli a může se začít. Tři ski riders, jedna snb holčina a pět snb riders si to rozdají v hodinovém jamu. U hodnotícího kormidla stojí neohroženě Hájis a svým nesmlouvavým pohledem hodnotí neskutečné výkony riders. Padají triky jako – FS bordslide , noseslide, bs180, bordslide270, tail pres , tailslide…

 31120.jpg

Vše ukončeno, nikdo se vážně nezranil a my můžeme rozdat ceny: první místo a také jediné hodnocené v kategorii snb holčina patří za odvahu a odjeté triky právem Kačce Kubaschové. V kategorii ski rider: první místo – Ivi, druhý – Štěpán Jakub a třetí – Kryštof  Martin. No a hlavní skupina snb rider?: první místo – Cinkl Erich, 2. – Hugo, 3. – Kopí, 4. – Huk  a 5. – Jirsík Boris. Všem díky za super atmosféru .
Od 21:01 h začalo promítání filmečků, po dvouhodince se slosovaly vstupenky a mraky lidí dostalo nějakou tu cenu. Jinak nejvíce se líbila  Zima 07 což je Humdrum snb videjko, hned v závěsu Kill hill2 od Hgangu a třetí Czechoslovak riders od LM production .

39_kacka-a-hugo.jpg

 V tuto dobu pro mě vše končí – je 00:00 jdu spát . Ráno čtu SMS od Roba: je 01:01 a nechtěj vědět co se děje. Iggy Pop … s Ivošem. Auuuu.
Takže i párty proběhla ve velkém stylu. Díky Matějovi, Áje, no prostě všem co se pokusili probudit Kraslice k životu , Trncovi a Robovi za zdokumentování celé akce. A ještě díky sponzorům – Humdrumu, Snowbitchi, SMC, Truthu.

Ahoj Márty

A my díky za článek, a super fotky ! Akce : dobře vy, hodně práce, to se cení… 1*,  : pila : pila : pila :  atd :)

001rail contest 9.2.08 002.jpg 002 30m pangejtu.jpg 003 nedojel.jpg
004.jpg 005 Kacka rakev.jpg 006_hnata.jpg
007_Hugo.jpg 008_contest.jpg 009_Kacka.jpg
011_Kopi.jpg 012_zacatek.jpg 013_dj.jpg
017_Jarda.jpg 018_Marty.jpg 019.jpg
020.jpg 21.jpg 22.jpg
23_rozhodci.jpg 24.jpg 25.jpg
26.jpg 28.jpg 29.jpg
30.jpg 31.jpg 32.jpg
33.jpg 34.jpg 35.jpg
36.jpg 37.jpg 38.jpg
39_Kacka a Hugo.jpg 40.jpg 41organizers.jpg
42.jpg 43.jpg  

6 komentářů pod “Alterna fest report”

  1. Junior

    dobšé ví

  2. Los_tomanos

    Junior: nesed porad u toho kompa a bez litat na kole

  3. Junior

    hohóó…prej pořád :D…navíc sem měl dost vyřizování a průběžně sem pořád pryč

  4. perry

    Kraslice jedou … z minima maximum … dobře

  5. Horac

    Joo klucííí dobře vi!! RESPECT! Takovouhle akci bych chtěl někdy vidět na živo, ale tady unás hovno takovýhoto:(

  6. ddd - andy

    To de! :-)

Komentář: