Povídání s Tomáškem o červenci

igp0075.jpgMěsíční souhrn toho nej, co Tomaass zažil, s kým spal, co kde pojel a vojel, kde se prežral a kolik toho poskákal. Nic není víc. KLIK

Čau, mám teda napsat o tom, jak jsem prožil další měsíc, mám napsat, co jsem vlastně dělal. Hmm co já jsem vlastně dělal? Už vím!

Červenec pro mě začal kozzama. Tam jste byli všichni, takže jak to vypadalo, víte, četli jste to na netu, viděli jste tuny fotek a videí. Mě se podařilo před kozzama spravit kolo, dojel jsem s tomkem už ve středu a parádně jsem si to užíval. Ve čtvrtek jsem ukázkově přistál do prdellandingu a ještě teď si nemůžu bezbolestně sednout a cesty vlakem jsou pro mě vsedě velký trápení :). V závodu jsem se taky hodně předved, podařilo se mi sice postoupit do neděle, první jizda nějakej základ druhá jízda komedie. Hned na začátku, 5m drop, nohy, bum, tma, klauz se mě na něco ptá, žena mi rovná řidítka, žiju, jedu dál, bohužel jsem si nevšimnul, že jsem slíknul přední plášť, vólo, vólo, jak jsem tohle mohl přežít, nevim, ale na prvním dirtu už se vylezlá duše projevuje jako problém, bum, tma, návy říká ať už nejedu, ono to taky ani nejde. Postup do finále hezkej, kolo i tomaass jsou však out.

036.jpg

Tak takhle dobitej jsem snad ještě nikdy nebyl, pár dnů ani nemůžu spát, jsem napuchlej odřenej, sedím doma a čekám, až se to nějak opraví. Jdu i na RTG, když už tejden nedošlápnu na patu a pata je ok, za to mi nacházejí pár měsíců starou zlomeninu v kotníku, ale prý pěkně srostlou, zvláštní.

Další víkend byl v plánu downtown v Jablonci, ale natažený vazy v rameni chtěly po kozzách ještě čas, tak jsme jeli jenom pokoukat. Druhej den už jsem to nevydržel a vyrazil jsem s Čárysem, Jonatánem a tomkem do Rokytnice, maňas mi to trošku zatejpoval a docela to šlo, bolest je jenom záležitost mysli.

 picture-019.jpg

Rameno tiká a napuchá, blbej nápad jít na kolo, takže dávám další tejden pauzu a o víkendu ho jedu otestovat na mistrovství republiky. Když už jsem si tu licenci koupil, tak musím aspoň jeden závod jet. Tomek je rád, že nepojede sám, cestou řešíme jak nejlíp spáchat sebevraždu a další vážné otázky lidstva, no jako vždycky. Trať super, moc mě to baví, jen jsem na kozzách urval spodní rolnu a ještě jsem si nějak nebyl schopnej koupit novou, nahoře teda šlapu pořád, dole se snažím nebrzdit a netočit nohama, aby se mi aspoň šlapky nezablokovali v nějaký debilní pozici, nakonec tímhle stylem 7. místo, takže jsem přesvědčenej, že se buď ty lidi někde ztratili, a nebo já jsem jel nějakou rychlejší variantu.

 886_08274eb9f527f51aba47284801829e5a78fedc52ee6d1499476affcd172aa513.jpg

Spaní u tomka, snídaně u tomka, oběd u tomka, já toho kluka miluju. Pak razíme k nám, stavujem se v Jíčíně, Dudo je opravdu bůh, kromě toho, že je to super kluk, jezdí fakt nejvíc, no nemůžu to ani popsat, beko bez chráničů v kšiltovce a další věci. Tejden se tu nějak flákáme, je docela hnusně, jeden den jedem do rokytnice, ta mě teď baví úplně nejvíc, sice jdu na držku jednou a znovu si trhám zahojenou ruku, ale je to fakt best.

V pátek zase někam jedem, kam to jedem? Jo do Roztok, má tam bejt ten dirt. Já na pevňáku neseděl něco přes měsíc a vůbec bylo pár posledních tejdnů v takovým freeridovým duchu, takže mi to opravdu jde. V Roztokách teda nová lajna velkých skoků, loni byly skoky docela nahovno, můj pokus naskákat to na celopéru skončil málem destrukcí toho eeee nooo jak je to tam too joo přirození. Letos byly skoky ještě víc vymazlený, takže to nešlo klukům ani na pevných. Zatímco místní se vrhají za burácejícího deště na přestavbu těch libovejch dirtů, já, klauz a tomek mizíme směr Hvozdnice. Tady se jel před týdnem dig and ride, takže by skoky měly bejt parádní. Frenk nám půjčuje klíče, jsme tu sami, sluníčko svítí, větřík pofukuje, závody sucks, tohle je nejvíc. Trápím se dost, párkrát zahazuju, pak to naskakuju, podle tomka teda né, protože poslední skok je docela transfer a mě se do toho prostě nechce. Dvě hodiny teda poslouchám, že jsem sračka, měl bych prodat kolo, kdo mě může sponzorovat, jak mě může chtít nějaká ženská a podobný hlášky. Spíme u tomka, on nám zase vaří, stará se o nás jak o vlastní, vždyť on je už ten táta, já to četl na internetu.

 igp0254.jpg

V sobotu musíme teda na závody, máme s sebou přeci Klauze a ten už je ráno nervózní a v hlavě má načtený co na jakým skoku dá. Kluci to dali trochu dokupy a občas i někdo skočí lajnu čistě, když ale vidím, že i takovej Štěpán Herink při pokusu to naskákat zahazuje, tak si říkám, že to není uplně oukej. Nakonec to skáču a z dvaceti pokusů dávám jednou na všech trik, paráda.

Tomek jede obě kategorie bmx i mtb. Vedro je hrozný, Návy si nás hlásí hrozným stylem, já jsem modelína, co chce napodobit maňase tomka, leader je pizizubka z reklamy na colgate a podobně. V kvaldě dávám Xko a table, boží. Leader barspin do disasteru, půlka lidí se v aspoň jedný jízdě nedostane k poslednímu skoku, ostatní hrozně hraněj. Nejvíc se mi líbí Frenk na Noxovi, rozhodně tu nebudu psát, že si ostříhal dredy, říkat že je teď ošklivej, nebo opakovat trapný hlášky, že má čelo až na lopatky, jedinej on lítal skoky čistě a sice bez nějakýho točení, ale s parádníma trikama. Bmx kvaldu nemají, protože jich je jen sedm. Kudr dává super 360 nosedive a tráňo z malý lajny do velký. Caha doublewhip a super styl, ostatní jsem asi neviděl, pořadí netuším, fronta na pívo byla hrozně dlouhá. Finále mtb jasně beze mě, tady už to Čárys nezaplatil jako na Božáku, trošku prší, nikomu to ale nevadí, kluci skáčou dál, na prvním skoku pak nějakej best trick, leader točí rámem a vyhrává to všechno jako vždycky. Druhej je Frenk za styl a naleštěný čelo, třetí Khenzl, čtvrtej Áďa. Kromě špatnejch skoků super závody, nebyly to závody ve skákání?

igp0263.jpg

Párty se tam prej trochu rozjela, ale minulej rok s vencou hodinářem a poblitym tabem to rozhodně nemohlo předčít, nanuky se teda kradly zase. My frčíme na nedělní dirt do Jilemnice.

Zapomněl jsem napsat, že já a Khenzel zase večeříme u tomka, ten umí uvařit ale jídel, děkujeme.  Dorážíme za tmy, jdem hned spát.

Ráno už je okolo dirtů plno lidí a těch třináctek, viď tomku? Dirty pohodový, né moc velký, naskákano hned. Riderů je tu dost, vidím tu Frenka, Bikeseka, Luďana, Milhause, malýho Lišáka, Leadra, Khenzela, Klauze, Kobra, Mishu, kluky z Boleslavi, místní týpky jako Béňu a Kačera, na lokální závod super účast. Tomek zkouší v tréninku 180, ale na poslední chvíli si rozmejšlí, že to neodcouvá, vyskakuje z toho a padá na ruku, ruka nefunguje, balí to. Měla to bejt samozřejmě 360, ale když střídáš péro, pevný a bmx, to se ti pak plete, jak za to máš na jakym kole trhnout. Aspoň že bere mikrofon z rukou místních týpků, ujímá se i místa jediného porotce a závody mají hned lepší spád.

 igp0142.jpg

Kluky už z různejch akcí znám, takže všichni jedou tu svojí klasiku, Frenk nofoot onehand baletku, leader tailwhipy, 360 bára a nakonec i neodjetej 360 tailwhip, khenzel tailwhipy a krásný 360, Klauz odjíždí poprvé tailwhip na jiné než rodné hlíně jinak beka a 360, Kobr 360, Misha mx tricks, Milhaus anglie, já nothinky káňa, postupujem nějak do finále, nakonec to opět vyhrává Lída, druhej Klauz, třetí Khenzel, kdo by to byl čekal.. Pakujem se, kluci opět nafasovali rozpěrný tyče, já vyhrál nálepky, už chci konečně domů. Tomkova ruka nevypadá vůbec dobře, dáváme u nás sprchu a vymýšlíme, že bude asi lepší, když už je tak blízko, zajet do Vysokého nad Jizerou na RTG.


27. Července 18:25
Od: Maňas Tomek
Zas sem mel pravdu kurva…praskla navikularka, snad bez dislokace, to se potvrdi v patek v pze. 10 tejdnu sadra, bozi…

No tohle jsem mu opravdu nepřál, snad se dáš brzo dokupy a vyrazíme zase na kolo, plánů jsme měli hrozně moc.

obrazek33.jpg

Už mě asi nic novýho nenapadá, jen jsem dostal botky fiveten, stal jsem se tak členem teamu, takže si to teď pilně připisuju do kolonky sponzoři. Dál jsem učinil rozhodnutí, že reign je boží, ale já musím bejt moc opatrnej, abych mu někde nenaložil, proto půjde v září do světa, jestli ho někdo chce, ať se rychle ozve, už jsem slyšel asi od třech lidí, že by zájem měli.

A co dělám teď? Splnil se mi můj sen a konečně stavím svoje vysněný skoky, bagruju a lopatuju a prostě teď je to jediný co chci, doufám, že se nám povede stvořit něco dobrýho a až vám napíšu zase za měsíc, tak to budete moct zhodnotit.

Oldies radio 103.7 FM všem, váš tomaass

igp0075.jpg

0001.JPG 0001_44_.JPG 036.jpg
2008.07.06_3047k.jpg 2008.07.06_532u.jpg 2008.07.06_544i.jpg
886_08274eb9f527f51aba47284801829e5a78fedc52ee6d1499476affcd172aa513.jpg DSC_2105_copy.jpg DSC_2109_copy.jpg
DSC6029.jpg DSC6031.jpg DSC6152.jpg
DSC6153.jpg IGP0009.jpg IGP0015.jpg
IGP0031.jpg IGP0035.jpg IGP0040.jpg
IGP0043.jpg IGP0055.jpg IGP0057.jpg
IGP0063.jpg IGP0073.jpg IGP0074.jpg
IGP0075.jpg IGP0087.jpg IGP0112.jpg
IGP0117.jpg IGP0142.jpg IGP0158.jpg
IGP0179.jpg IGP0221.jpg IGP0254.jpg
IGP0259.jpg IGP0263.jpg IGP0270.jpg
IGP0288.jpg IGP0321.jpg IGP0350.jpg
IMG_6000.JPG ja_presriditka.jpg Obrázek(33).jpg
P6206921.jpg picture 019.jpg picture 023.jpg

19 komentářů pod “Povídání s Tomáškem o červenci”

  1. Boris

    Vydrželo mi to na celou snídani. Díky ti! :)

  2. Los tomanos

    Och ty nase sexy prdelko http://720.cz/foto/tomass_cervenec/imagepages/image26.html ,mas se dobre…

  3. bikesek

    jezuskote, on tam pise i o me…to uz si ze me zacal delat tu medialni mr*ku jak si rikal jo? nebo to teprve pride? :D

  4. Manas TL

    Mno jo, umis psat. Bavim se! :-)

  5. Camel

    Ty jo,tak Turnovske Dirtoviste dostalo zelenou-tak to gratuluju a preju hodne sil a trpelivosti.
    Dobra prace!!!Jinak v Rokytnici jsem byl ted v nedeli a jak rikas;je to uplne skvely!!

  6. HonzaKrepelka

    a za co měníš reigna?

  7. FunThomas

    Psát teda umíš no…. :o)

  8. Klauz

    v tom bagru si nějakej tlustej

  9. Jr.

    Honza křepelka: rám Point, vidle Duro
    tomaass: http://720.cz/foto/tomass_cervenec/imagepages/image4.html …ty se bojíš…
    jinak dobře ty…seš docela vyježděnej né teď?ty skoky si myslel v supr síkryt anal area 51 turnov?
    http://720.cz/foto/tomass_cervenec/imagepages/image35.html trošku jebáček tam..huhuhu

  10. barbra

    zajimavy..hodne!!..budu si pamatovat..

  11. tomaass

    barbra: uloz fotky do naseho rodinnyho alba milacku

  12. eMTý

    barbra: budeš si pamatovat to, že umim vařit?
    tomaass: neboj, 10 týdnů se hojej normální lidi, já už jsem skoro fit, včera jsem si vyndal steh a najel pade na silničce…

  13. barbra

    tomaass: ok..stejne se na nej bude jen prasit vid?..ze?

  14. barbra

    eMTý: no jasny, to se jen tak nezapomene!..to by se mohlo hodit

  15. tomaass

    eMTý: heled nebal mi moji holku, uz jich par mas jo!

  16. barbra

    :-D

  17. eMTý

    tomaass: holek neni nikdy dost…

  18. Bahy

    Velmi zavdím vaše dirty! hodně štestí

  19. flatíno

    hosi hosi, nehadejte se, ja ji videl driv!

Komentář: