Last ČP DH – Bouřňák

dsc01813.JPGTak skončila další CP DH sezóna. Skončila hodně povedeným závodem, jak co se týče počasí, tak i tratě a vlastně všeho, na Bouřňáku. Přečtěte si, jak to všechno dopadlo…

CP DH se už kolik let potýká s nedostatkem nových tratí, potažmo s nedostatkem lokalit, na kterých by byl pohárový závod možný udělat. A tak když klucí děčínský v čele s Kubajszem objevili novej areál kus od Teplic, kde s postavením tratě a hostěním závodníků nebyl problém, bylo nadšení celé bikové party víc než očividné. Konečně nová trať. Takže jsme vyrazili na Bouřňák.

Bouřňák, jak už teď všichni víte, je kopec nad vesnicí Mikulov, kousek od Teplic, na kterém se vinou dvě sjezdovky pro zimní radovánky. Vleky jsou bohužel pomy, a nebo kotvy, myslím, a proto nebylo možné vyvážet lidi na start jinak, než dodávkama. Což nebyl až tak velký problém, protože objížďka po asfaltu byla jen 4km dlouhá – to je hned. Kubajsz a táta zařídili 3 náklaďáčky na vyvážení, a tak jsme to od soboty mohli drtit co se do nás vešlo.

LePo na prvním přescestaku… 

dsc01754.JPG

Něco k trati. Pak že se u nás nedá postavit trať z pořádnýho kopce. Trať byla fakt prudká, plná traverzů a padáků kolem hlavy dolů, místama tak 40 stupňů prudkejch, no něco. Začínala přescesťákem, pokračovala votáčkama v traverzech, překřížila slušným padákem jednu cestu, a lesíčkem k paleťáku velice slušných rozměrů, skrz další kurevsky zatočenej les až po cílovej prašnej úsek, ústící na louku a opět se zatáčkama až do cíle. Kurnik to se nedá popsat. Prostě – bylo to z kopce, bylo to zatočený, a bylo to hodně těžký.

Parádní práce.

dsc01757.JPG

My jsme tu blbnuli už v pátek, ale nějak jsme to pojmuli hodně vlažně, a dali jsme jen 3 jízdy. Bylo ošklivo, a my s vidinou lepších světlejších zítřků dáváme film, kecačku, a večer slavíme Plamenovi 22 narozky decentním popitím. V noci přejíždíme, a zůstáváme nahoře, neboť chceme být hned u startu na nedělní race – bydlíme snad 10 metrů od začátku tratě – na louce. Boží. Hned vedle je hospoda, s dobrou obsluhou a jídlem. Ani dole to není špatný, zázemí je fajn, depo se dalo udělat velký, louka posečená, a parkoviště s vyvážením hned u dojezdu. Ideál…

dsc01787.JPG

V sobotu už se budíme to krásné jasné oblohy, která vydrží až do neděle. Trať vysychá, a zrychluje se. Ten den lítáme skoro pořád, ladíme stopy, a zjišťujeme, že když natáhneš trať v takovýmhle kopci, tak se v podstatě vyjede jedna drážka – kolík to kolík, a ladíš akorát nájezdy do nich. Leč nevadí, těžký je to jako dost, a tak o zábavu je tu postaráno, a ani o polety není nouze.

Moc mi to nejde, ale aspoň se mám co učit.

Vytuhlý kůň mi opravdu jde :) 

dsc01775.JPG

Večer jdeme brzy spát, a ladíme se na neděli. Zvolouš všechny láká na drink (rum) a kuřivo, leč chytá se jen Brozík, jakožto správný  IT musí být pořád pod vlivem nějakého jemného narkotika, jinak by ho PC ovládly v psychedelickém matrixu jen co by se vrátil v pondělí do worku… Hehe…

Zuzanka si tak dlouho ladila formu na dovolenou, až se luxusně spálila, a mé hlášky o růžovém prasátku nepadají na úrodnou půdu… :) Nechce se fotit, copak nechce být slavná, nechápu… :) Zdravím !

Ty víš co fotit, Zuz….portréty ti jdou :) 

dsc01805.JPG

No nic, je tu neděle, a já vám napíšu jak to bylo. No co by jste čekali, takový veteráni, co, ne, hele, vyhrál to kdo, no, no kdo, no jo, Martin Srba. Ano ano. On je moc MX. Co ženský, co, no kdo, ano, Katarina Tothová, že jo. Co pevňáky, co no jak. Ach ano, kdo by to řekl, Henďa, je to mistr. (zase mě zajel, ty vole, to je boj) A co elita. No ? Hele, Matěj Charvát. No jo, jojo. A kdo nám tu chybí. Jo, Moje kategorie. Exšperti. Voe, nejvíc Richard Smolinský. Jel teda velkou. Tak, 5 kategorií, ne, vlastně ještě Junioři. A kdo ? No jo, zase kdo by to čekal. Hany. Ach jo. Kromě exšpertů se to tak nějak dalo čekat…kde zaspal Adam, nevím…

Motivace před závodem je moc důležitá…
 
dsc01763.JPG

Já si to tak nějak zplužil. V první jízdě strašný chyby, vyusťující jedním kolínkem v zatáčce, a čas děs. V druhým kole tak nějak stejně, jen bez toho pádu, a to sem si řikal – já jim neska dám, všechny je seřežu, vražda smrt zabití ala svaz motocrossu, že, ale nakonec 11, a 2:15. No tak teď to do desítky nebylo. Snad mě Petr nevyhodí z teamu.

Ty jo, ten zase letěl. Dojel 5te v Elitě, dobře pánešek.

Karlos hlínu házející… 

dsc01771.JPG

Hele to by bylo na dlouho. Výsledky najdete že jo u Mediálních mrdek.

No ale to je jedno, je to za náma. Někdo jel, někdo letěl, někdo padal. Kdo si to bude zejtra pamatovat…

Co je si ale třeba zapamatovat, je fakt, že máme mezi sebou partu lidí, která je schopná uspořádat závod, na kterým všechno šlape, kde není problém, kde jsou místo dřevěnejch kůlů plastový tyčky, kde se věci řeší rychle a dobře.

Já si tu teď tak sedím, nahoře na Bouřňáku, všichni jste už v prdeli, na cestě domů, koukám na trať a kopce v záři zapadajícího slunce, a cítím se fakt dobře. Rozloučení se sezónou nemohlo proběhnout líp. Kluci děkujem.

dsc01798.JPG

Mé osobní poděkování patří především Kubajsz family (Fišer family – máma, táta, Kubajsz, a Kubajszův děda) Neskutečně tu makali. Kuba od úterka připravoval vše možné, všichni vyváželi nahoru, starali se o zázemí, byli boží. A to dělá Kuba zítra maturitu. Vše se vám povedlo na výbornou, a my jsme byli spokojení. Snad i vy. Snad do toho budete mít chuť i příští rok.

Jo, mám vám všem vyřídit pozdravy a taky poděkování, že jste po sobě nenechali bordel, že byly odpadky v pytlích, a že díky tomu tu v 19 h můžu sedět sám, a je tu čisto a pohoda, a pracanti se mohli rozjet v klidu domů. To vám vzkazuje Kubajsz.

Tak letošní CP DH je tímto u konce.
Takže příští rok, zase, což ?
Na polemiku je pozdě, jedu dál.
Komentáře jsou vaše.
Volnou mysl všem.
Děkuji.
Čárys.

dsc01813.JPG

DSC01754.JPG DSC01755.JPG DSC01756.JPG
DSC01757.JPG DSC01758.JPG DSC01759.JPG
DSC01760.JPG DSC01761.JPG DSC01762.JPG
DSC01763.JPG DSC01764.JPG DSC01767.JPG
DSC01768.JPG DSC01769.JPG DSC01771.JPG
DSC01772.JPG DSC01773.JPG DSC01774.JPG
DSC01775.JPG DSC01776.JPG DSC01777.JPG
DSC01778.JPG DSC01779.JPG DSC01782.JPG
DSC01783.JPG DSC01786.JPG DSC01787.JPG
DSC01789.JPG DSC01790.JPG DSC01792.JPG
DSC01793.JPG DSC01794.JPG DSC01795.JPG
DSC01796.JPG DSC01798.JPG DSC01799.JPG
DSC01800.JPG DSC01801.JPG DSC01803.JPG
DSC01805.JPG DSC01806.JPG DSC01808.JPG
DSC01813.JPG DSC01814.JPG  

54 komentářů pod “Last ČP DH – Bouřňák”

  1. carlos TL

    no to me vyndej ,tak brzo ? Jako vzdy super

  2. Čárys

    Jsem v Praze, připojenej na černo na Andyho tatíka. Za chvíli jedu do Cerekve do lomu se potápět. Tak jsem vám to rychle stvořil a připojil.

    PS : Díky Zuz za fotos, bez tebe by jsme neměli nic. THX

  3. KUbajsz

    zamačkávám slzu a ještě jednou děkuju. Celý jsem to ted zažil z druhý strany a musím fakt uznat, že nic nepotěší víc, než když za tebou příjde kdokoli a pochválí ti to, na čem sis docela dost zamakal. V tu chvíli jdou všechny problémy ( maturita, pořadatelský nedostatky, nějaký pletky atd ) stranou a je ti dobře.

    Takže asi tak. Fakt díky všem, co přijeli. Zatím zdar

  4. Luk-ass

    Fakt luxusni zavod a moc pekna trat priznam se ze sem nic podobneho v zivote nejel:). Opravdu dobra prace KUbajsz a spol. A hodne stesti na zitrejsi maturitu at to das

  5. profesorikebara

    Už jsem to Kubajszovi říkal osobně,ale nedá mi to. Ještě jednou díky za fakt super trať a pecka závody! Přesně jak píše Čárys a pak že to nejde! chce to jen ty správný lidi.

  6. thomas

    nice:)
    crustydemons nejvíc.! musim zase zkouknout;)

  7. profesorikebara

    jen tak mimochodem kdyby jste se příští sobotu někdo potloukal okolo Bouřňáku, tak 20 minut odtud autem je Meziboří kde od 14:00 pofrčí vlek a bude jezdit co to dá!

  8. Radek - etbikez.com

    Musím to rozmetat jdnou po vždy, protože Čárys opět přiživuje mýtus – nejsem IT, sakra:o) Dělám design a třeba web jen z menší části. PC mě neovládnou, protože na ně nešahám, mám Jabko:o) Jabka jsou mnohem lepší než vaše PeCky. Všichni ze seriálu IT Crowd víme, jak vypadaj ajťáci a to já jako opravdu nejsem. Je to všem jasný? I Robovi Trnků? Jo? GRRR!!!! :D

  9. Ronin

    Všechno super,od závodu,trati,organizace,počasí až po článek!Lepší zakončení sezony snad ani nemohlo bejt.Už teď se těším na další.Díky!!

  10. tomaass

    ty jo mohlo to bejt fakt dobrý, snad se tam svezu pristi rok :-)

  11. KUbajsz

    mrkejte pak semka, budou tam postupně přibývat fotky do fotosoutěže: http://www.osk-art.cz/gallery/index.php?cat=18

  12. jura

    takže sesion je u konce ted čeká jen MAROSANA

  13. Bloodychristmas

    Very nice!!!

  14. Buba

    dobre Kubajsz a vsichni co makli na trati…akorat jsem ted videl Kubajsze auto pred skolou, chudak se tam v podkroví nekde poti, tak snad to i pres poradatelky povinnosti da do cajku…

  15. Jr.

    konec sezóny doufam až po marosaně…trať byla super,ostatně jak už řekli mnozí,takže se jen přidávám k díkům a pochvalám…neděli sem si neužil jak sem plánoval…výsledek krásně třetí od konce tomu odpovídá…nasranější víc než po finálový jízdě sem nebyl hodně dlouho…jedna blbá chyba a ztrestala mě neskutečně…příště :)… jen doufam že se někdy s někym domluvim pojezdu tam mimo závod :)

  16. Lepo

    hu u u ou jou. Pisu to furt a vsude. I tady to nesmi chybet. Diky za vsechno vsem co makali abych si to mohl uzit jak uzil, ja se bavil i cestou nahoru a to moc. Takze lip sem si to nemohl prat nez bylo skutecnosti. Diky diky a dýky. Zase nekdy, tesim se.

  17. SPYKE

    Good work, Kubajzs family company :-) Co kdyby vzali do ruky celej ČP downhill? :-D Určitě by to pak dostalo lepší šťávu :-)

  18. Manas TL

    Aaaa, koukam ze i Carys zacina mit hateclub … muhaha! Pruvodni jen velmi medialni sledovanosti :-)

  19. Manas TL

    Dpc! “Pruvodni jev velke medialni sledovanosti”

    A to prosim mame pondeli … jak to bude vypadat v patek …

  20. Pendejo

    Slipknot: dobre ty, jen do nej, takhle uz sem se dlouho nezasmal :D

  21. Lepo

    Kdyby někdo z organizatoru nebo i obycejny clovicek nasel klice do modre barvy. Dejte mi vedet prosim. Nemuzu uklidit kolo ani dostat se na kolej :o) hehe, diky

  22. Jr.

    tady se kruci rozjíždí….metafora vybrouš na nočnim stolku mi ale nepříde moc trefná…

  23. Jr.

    vetchá opičí kostra zní sice rádoby vtipně, a jak si na fotce můžeme všimnout, nejsou bicepsy sice nějak dvakrát ohormné ovšem trapézové svaly a také velké prsní svaly jsou vyvinuté vcelku dobře, tudíž můžeme výraz vetchá opičí kostra považovat také za “nevhodně” použitý

  24. Čárys

    4: Jr. Také si myslím, že by to šlo líp… Nedal do toho evidentně všechno, skoro bych řekl, že jeho komment byl ušit horkou jehlou. Doufám že ještě nějakou perlu upustí, taky mě to celkem baví.

    Za komplexní rozbor mé muskulatury děkuji :)

  25. Buba

    SlipovejKnoT aka Guma od spodaru: ty jsi mi ale čipera;-)

  26. Jr.

    :D

  27. Jr.

    promiň…snažim se ho tu zbalit už přez rok a půl a měl sem strach že by se ti to mohlo podařit dřív…ale nebudu tady do toho mrdat, protoze sem uplne mimo…du asi přislívat do fóra

  28. Jr.

    ale duševní chudák mě pobavil :D …nicméně musim podotknout, že výraz CHUDÁK se použivá, když chceme o někom říct že něčím strádá…a opravdu onen “FRAJER” je jeden z mála lidí o kterých bych si troufnul říct že duševně rozhodně nestrádá…o fyzickém strádání se snad mluvit ani nemusí…běhá rychlejc než Usain Bolt, zvedá víc než Čchen Sie-sia,hází víc než Špotáková…neni o čem debatovat…prohráváš to

  29. Jr.

    tak mě taky smažte…ale musim ti opět oponovat…chybuju…a docela často…třeba na Bouřňáku

  30. KUbajsz

    Dolekop hýr? :)

  31. Manas TL

    ::pila:: ::pila:: ::pila:: ::pila:: ::sukajici smajlik::

  32. Luk-ass

    Jr. Ty ses jedna velka chyba ale my sme se s tim uz smirili chybel bys mi :-D

  33. Los tomanos

    Clovek sem jednou koukne az vecer a co se to tu nedeje??? KUbajsz to vystihl…btw: co matura?

  34. KUbajsz

    Los Tomanos: zatím nevím, dneska mám jen praktickou za sebou, ve středu se to rozlouskne

  35. Wondřisko

    Čarysi, musím si postěžovat na tvůj pravopis. Před spojkami a, i, nebo, ani se čárka nepíše!
    špatně: …fakt dobrej, a hodně…
    dobře: …fakt dobrej a hodně…
    Nic ve zlym, ale bylo to fakt do očí.

  36. p.e.t.r.

    tak k závodům už nikdo nic nemá????? fajn takže ještě opravíme Wondřiska, protože na čárky ve větách je možná kabrňák, ale když něco bije do očí, tak je to sice rána tvrdá, ale s i, ne s y!!! a teď poprosíme strýčka Čáryse, ať to nějak promaže a necha jen debatu na téma závod,,,co vy na to??!! Za mou osobu závod nádhera! Trochu méně buchétek v “kulturním středisku”, pivo divný, bolela mě po něm hlava, po vínu méně,,,,,,

  37. Jr.

    p.e.t.r. má 20 bodů… protože otázká bytí a nebití popřípadě blití je velmi ožehavé téma…krucinál…tahle diskuze je ale zdolekopovalitělá…každopádně aby se příspěvek týkal témetu, tak pochválim po 63tí trať…
    luk-ass…sem jen bot…i mistr wordpresstesař se někdy utne…

  38. Wondřisko

    njn, ted jsem ze sebe udelal idiota, neni byt jako bit, to je jasna vec. Ovsem na faktu co jsem zminoval v predchozim komenentari to nic nemeni.

  39. Jr.

    wondřisko…my ti odpouštíme…ale prostě takovýhle věci je blbost řešit…kdyby tam byly hrubky, tak neřeknu ani popel, ale komentovat čárky…

  40. Schwed

    holis si hrud, Bruci?

  41. FunThomas

    No ty krávo to jsem se zase poučil z týhle diskuze: Čárys je vlastně chudák a neumí psát čárky. Vím kdy se píše ve slově i nebo y a ještě jsem se dozvěděl, že se jel nějakej závod na kolech – díky info komplexnější než na idnes.cz :o)

  42. Čárys

    4: Jr : díky, teď jsi to schytal taky. Už jsem ho smazal. No nic, jedem dál.
    4: P.e.t.r. : Závody fakt best. Už nějakou chvíli přemýšlím, co se mi vlastně nelíbilo, a nějak nemůžu na nic přijít.

    Snad abych teda jen nechválil, mám pár dotazů.

    Jak na to reagoval areál, Kubajsz ? Byli spokojení ? Kdyby se to tu příští rok jelo znova, bude zase nová trať, (s ohledem na zřejmě silnou erozi na takhle prudkém svahu) a nebo budem drtit tutok ?

    4 : Wondřiasko : Já to vím. Já to dělám schválně, abych umocnil opticky danou vedlejší větu. Vytvářím si vlastní pravidla, a proto (tady je to např správně, že) to tam solím.

  43. KUbajsz

    Buba: ty woe, si to napsal jak před pohřbem :)

    čárys: Hele vrchní správce je zatím ještě v nemocnici kvůli rakovi, ale celkově se mu to hodně líbí, sám je biker a jezdil DH a i pořádal před x lety hodně pohárů. Takže ten je z toho nadšenej a až mu řeknem, že se vám tam fakt líbilo, tak asi nebude problém.

    Jeho zástupce, co tam byl, z toho byl taky nadšenej a zatím nějak nic nenamítal. Sjezdovka, na který se to jelo se v zimě ani neupravuje, nechávaj ji jako FR pro snb a ski, takže pohoda.

    Kdyby se to příští rok jelo, tak je jasný, že se tam něco upraví atd. Ale to bych zatím nerad předbíhal :)

    Jinak hrozně pomohlo to, že v sobotu nebyla žádná kolize s myslivcema. Ti navíc byli i dost spokojený a když jsem se s nima bavil, tak prostě žádnej problém. Tím pádem neměl problém ani starosta a sám mi volal, že ho mrzí, že se nemohl dostavit. Myslím, že to jsou jen přívětivé zprávy, které nám nahrávají na příští rok?

  44. Čárys

    4: Kubajsz: Tak to jsou víc než příznivé zprávy. Když to ještě ke všemu ani není sjezdovka, takže nehrozí stížnosti na odtáváni sněhu v místech vyjetých koryt, tak už nevidím, co by mohlo bejt za problém… Myslivci v pohodě (super) šéfík je nadšenec, zástupce spokojenej, vidím to hodně dobře.

    Co ta maturita, kua, dals to nebo ne? Pocity ?

  45. KUbajsz

    Hele mám za sebou praktickou, která by měla vyjít, ale zítra mám ustní, to bude horší :)

  46. Čárys

    drž to pevně !

  47. SGonzaless32

    jůůůů já mám fotku na 720… a pak že nemam progress :-D
    Jinak myslim že KUbajsz už jednu maturitu složil…

    příprava …………. výborně
    výběr místa …………. výborně
    stavba trati …………. výborně
    organizace …………. výborně

    prospěl v vyznamenáním

  48. KUbajsz

    SGonzaless: Jdu si to vytisknout a zítra jim to tam předložím s otázkou: Co po mě jako ještě chcete? :)

  49. Maverick

    jen pivo nebylo moc dobry

  50. p.e.t.r.

    Pokud Maverickovi chybělo jen lepší pivo, tak to znamená, že se tam musela po areálu potloukat spousta povolných děvčat, což bohužel také znamená, že už jsem tak starý, že hovno vidím!!!! Ach jo.

  51. DD

    tyjo, neco se mazalo, skoda, to umi kazdej…se nemuzu ani pobavit

  52. Čárys

    4: Kubajsz : tak co ? Myslím na tebe mezi ponory – celej den.

  53. KUbajsz

    Mám to! 3,3,2,2,2 :) Díky za podporu

  54. Jr.

    hohó…to je velmi velmi slušné

Komentář: