Lom, dirty, lávky, tratě – jih jede

ross-sobik.JPGTak mám pro vás pár dní, který bych vám chtěl přednést tady a teď. Je to o ježdění, jak jinak, ale je to i o cestování, a je to o lokacích a spotech, který jste ještě neviděli.  Víc je vevnitř.

Nu, měl jsem jet na sever, ale v důsledku šhitózní předpovědi počasí, jsem to zrušil – říkal jsme si, na co moknout na dalekém severu, když můžu moknout doma. Tož domluvil jsem se s Rossem, kterej končil v 9h ráno vojančení, že si to dáme v pátek spolu a plán byl jasnej. 3 dny, jih.

Nakonec se ozval ještě Mára z Prahy, že by přijel v pátek večer, a akce mohla začít.

Přespal jsem v Bechyni, ráno se vzbudím a je hnusně. Sucho, ale po 20 ti dnech jasné oblohy vidím pošmourno. Volám Rosovi, že je to ok, když v tom začíná drobně mžít. Omrkávám lávky a gapy a nebylo by to košér a tak se rozhodujeme začít tenhle den Soběslavským pískovým lomem, což je lokace, kde je jedno, jak je.

V 9:30 jsem tam, Rossík už na mě čeká. Nebyl jsem tu jezdit skoro rok a za ten rok se tu mnohé změnilo. Ubyl dirt, ubyl jeden gap, zteplil se takovej step down, ale zase přibyl naskakovák a celkem mega dirt/transfer a pár drobností. Každopádně neprší, a my to jdeme polítat.

ross_lomik.JPG

Ross už tu byl a tak si mě tu vodí, co a kde a tak. Dáváme si naskakováka a dirta, a když to tam padá a lepší nebude, přesouváme se na pár dropů. Jsou spíš menší, ale není třeba se u všeho stresovat, což.

Nakonec to rozrubávám na sestupovej bočák, kterej je prostě paráda, fakt cítíš že letíš. A to mě baví velmi. Nasazuju si ho několikrát neboť je to laskominózní.

lomik_bocak.JPG

Poježděno, padá rozhodnutí – jedeme dál. Hned vedle je totiž další lokace – Sobík, Lávky, Aiva dirty.

Jedem na Aivu, dáváme si snídaničku, koukáme u toho na Rossovo domácí video, no zřejmě párty slušná, co dodat. Kafíčko a pohodička, pro zkvalitnění audiovizuálního záznamu a jeho rozšíření o další senzorické podněty Ross otvírá rybí salát s majonézou. Muhahaááá.

porno-k-snidani.JPG

No nic, je třeba jít blbnout a tak si dneska podruhé měním kolo a beru si HT. Přechod z DH na HT není tak děsnej jako naopak, ale i tak mám s prvním dirtem na Aivě celkem problémy, hehe. Nasazuju koně, následně ho sklápím do Heiníka, zřejmě dostávám do krve onen  trailsový grif. Ha. Muhaha.

Ross má u mě mínus, neboť neprošl na konec lajny ! Ale jinak to tam sypal pěkně, věru pěkně.

ross-aiva.JPG

Balíme se, já si uklízím pevňáka, vytahuju znova sjezďáka, a jedem na lávky, který sou odsud asi 200m. Stále je krásně sucho, takže paráda. Lávky v Sobíku dycky byly, a dycky budou D.O.S.T.

Ross mi tu popisuje jak se tu málem minule zabil, no a první jízdou to tam zasekává skoro stejně. Jde z toho mráz po zádech.

zahoz.JPG

Nakonec to nějak naskakujeme a vybíráme si takouvou jednu lajnu na ježdění, a tu si tam užíváme až do chvíle, kdy se spustí jemnej deštík, kterej nás naštěstí donutí jed zas o dům dál. Jedem do Dráchova.

V Dráchově (asi 5 km od Sobíku) fouká opravdu mocně a z boku, a na to nějak nemáme morál, takže pokračujeme dál na jih. Je najednou celkem hnusně, ale spíš asi máme štěstí, neboť všude jinde chčije, a my dneska už pojezdili luksusně.

ross-sobik.JPG

Nicméně na další lokaci, kam se chystáme (a poslední co dneska asi stihneme, neboť už je dost hodin) je Dobrá voda. Tady jsem ještě nidky nebyl a Ross říká, že je to takový napřírodno, ale prej ok. Jedem tam.

Je to na přírodno, a O.K.

Taková tratička, především s klopenkama a zatáčkama a párečkem transferů. Ross to na jednom moc pěkně zahazuje, zrovna když ho fotím. Je to kluk šikovná. Nocméně se za poslední dobu velice vyjezdil, takže chválím brouka !

Já nasazuju na prvním tráňu velkej skejtboarding, ollie do bočáku. 

skateboarding.JPG

Jedeme párkrát celičkou trať, a není to věru zlé, akorát na jeden skok s celkem dlouhám dopadem nějak nenacházíme rychlost. Tudíž volíme trochu jinej nájezd, a pak už to tam padá, a můžu teda říct, je to kurva polet. Těsně kolem macaté borovice a slušná vejška. Máme radost jak malý.

na-prirodno.JPG

Nakonec jedem ještě jednu další trať, kde je pár lávek a podobnejch vylomenin. Je to všechno spíš malý, ale zase zábava a dost znavený přijíždíme k autům.

Jedem se vykoupat do bazénu. Nelením a beru si ploutve, jelikož mám chuť zjistit, jak na tom budu takhle unavenej – dřív se mi stávalo že jsem nebyl schopen zatopit nějaký lepší časy, když jsem byl znavenej.
Hodinu a půl se realizujeme v bazéně a já to nakonec dotahuju bez větších problémů na 3 minuty v pohybu s cca 2 min rozdejcháním – a mám celkem radost.

Jdeme s Rossem do kina, na Rychle a zběsile 7 a je to rychlý a zběsilý, nakonec po filmu káva a shledání s Márou z Prahy. Loučíme se s Rossíkem, a odjíždíme se vyspat na Kleť. Neboť ráno máme další několikalokalitovej plán, začínající právě Kletí.

Tak takhle se dá skloubit tejdení roadtrip do jednoho dne. Zítra budem v podobně rychlém skatempu pokračovat. Stay tuned, folks !

DSC02470.JPG DSC02471.JPG DSC02472.JPG
DSC02473.JPG DSC02474.JPG DSC02475.JPG
DSC02476.JPG DSC02477.JPG DSC02478.JPG
DSC02479.JPG DSC02480.JPG DSC02481.JPG
DSC02484.JPG DSC02485.JPG DSC02486.JPG
DSC02487.JPG DSC02488.JPG DSC02489.JPG
DSC02490.JPG DSC02491.JPG DSC02492.JPG
DSC02493.JPG DSC02494.JPG DSC02495.JPG
DSC02496.JPG DSC02497.JPG DSC02498.JPG
DSC02499.JPG DSC02500.JPG DSC02501.JPG
DSC02503.JPG DSC02504.JPG DSC02505.JPG
DSC02506.JPG DSC02507.JPG DSC02508.JPG
DSC02509.JPG DSC02510.JPG DSC02512.JPG
DSC02513.JPG DSC02514.JPG  

5 komentářů pod “Lom, dirty, lávky, tratě – jih jede”

  1. tomaass

    no jeste ze jsi neprisel, celou sobotu jsme pracovali, abychom mohli celou nedeli jezdit a z kopce jsme se jeli projet az navecer, ale pristi vikend muzeme dat jezdeni z dolekopcom, report tady http://bozidecka.com/?p=1026

  2. Čárys

    Ale oblast 51 nikdy, by to byla moje ZMRD. Máte to neuvěřitelně vymazlený, klucí, a je to mega.

  3. Los tomanos

    To VSE za jeden den? MOC

  4. tomaass

    Čárys: myslím, že pár věcí dáš jako fakt

  5. Čárys

    4: tomaass : Já ti nevím, nevím, váhám – možná bych ještě měl trochu potrénovat, než se vrhnu k vím, čéče…

Komentář: