Malej kopec – Snowscoot testing

12949-4

Jak dopadl pondělní testing splašných koloběžek? Klik na titan s karbonem a hliníkem se dřevem dovnitř..

 

Na čtvrtou přilítává Čárys ke mě k baráku, protože co je lepšího, než se otočit k ještědskýmu hřebeni, kde je sněhu dostatek zády, dovalit do Phy a odtud se mnou na Monínec? Jak už jsme ale psal, je třeba si ty překážky do trati prostě házet. Jenže on ten testing sněžnejch zbraní je fakt lákavá věc. Tak vyrážíme.

Čárys totiž nafasoval pod nohy něco, na čem lítal přímo sám velký PéHá a vyhrál s tím toho mistra světa. Prostě titanovou laskominu doplěnnou karbonem a tak bylo třeba otestovat jak funguje závodně pojmutá zbraň ve stylu né menšímu WRC, opoti volýtanýmu hliníku ze třetí ruky. Pravda, titaňák měl lehčí vadu na skluznici, okem laika řekněme kosmetického chrakteru, ale to mu nemohlo nijak bránit v rozletu. Na Monínu se pak tedy po rychlokurzu v pražské odpolední dopravě o tom, komu víc žere kára, ocitáme v dobrej čas a hned potkáváme Vojtu, co už netrpělivě sám přešlupuje ve frontě. První tři jízdy na rozheřátí, abysme zas zjistili jak na tom vůbec stát a přichází na řadu výměna zbraní.

 

Rovnou jak na titaňáka ze svýho hliníku lezu musím uznat, že ty klacky jsou prostě níž a o dost užší. Prostě slalomák ve starym štýlu. A rozjezd a přetočená zatáčka. No to bude divadlo tohle. Pak to ale člověk nějak dostane malinko pod nohu a zjistí, že princip je stejnej jen tohle prostě chytá na každej podnět jak Loebovo Citroen v nejlepších letech. Řízení je přesný a v zatáčkách si to přímo říká vo průser, když tě ta bestie sama nabádá, aby ses do toho pořádně opřel. Po pár zatáčkách si to zase měníme a já si přiapdám, jak kdybych řídil autobus. No jo, ale on i autous má svý výhody. Prostě nasadíš a jedeš, zatáčka drží, neklepe se to jak drahej pes v zimě bez županu a ty jen vyhlížíš kterýho lyžníka sejmeš, jak když zaměřuješ srnku v mercedesu přes hvězdu. K týhle disciplíně jsme se ale za večer nedostali a to i navzdory tomu, že si to půjčil Vojta. Problém totiž nastal v tom, že ten kluk má prostě kurva talent a tak bez váhání a větších problému sjel sjezdovku, jak by to byla normálka. Prostě ten cit pro sníh nezapřeš.

Testing na Monínci teda dobrej a konstatování, že potřebujem prašan a pořádný svahy jen podtrhnul další parádní večer na kopci.

A jestli je teda v těch snowscootech nějakej rozdíl?

No – neni. Na obou to totiž byl kopec srandy!

 

-a-

5 komentářů pod “Malej kopec – Snowscoot testing”

  1. Čárys

    BOMBA DEJVIDE, LÍP BYCH TO NESHRNUL !

    Faktem je, že příště si již beru helmu, protože jak se přesáhne rychlost přes 50kmh, začíná to smrdět potencionálním průserem . . .

    Každopádně, za mě mohu napsat : ruce nebolí, nohy nebolí, hlava to chce a tělo taky !
    Už se těším až přilítnem z Afriky. Budu tam pečenej vařenej, a to by bylo, abych tě jednou nepředjel : )

    Nebo aspon nepřejel.

    Jak zamlada, co.
    A stále nás to baví…

    http://720.cz/?p=13579
    http://vimeo.com/92031846
    http://720.cz/?p=13153

  2. Raf

    Kluci, když zase vyrazíte, dejte vědět aspoň dva dny dopředu… Rád tu bestii taky po letech vytáhnu z garáže, nebo kde se vůbec válí :-) A rád vás zase uvidím (taky po letech…)

  3. Čárys

    Jasnačka !
    Dej sem telefon, nějak jsem na tebe potratil : )

  4. xup

    Souhlasim s nahlášením pojezdu pár dní dopředu, sněžnej skot nemám ale milerád bych si ho půjčil, nikdo v okolí ho nemá… Vzal bych na Monín normál fošnu a pokud by jste někdo byl tak hodný, rád bych se na tom někde kousek svezl. Btw čekněte naše stránky a pusťte si první video – hledáme s kamarádama sponzoring, chceme na Olympiádu za Šárkou Pančochovou, díky!

  5. Čárys

    supeeerb!

Komentář: