Hledání bubáka

1

V lednu 2014 jsem byl s Bro u Martina na kurzu freedivingu v Osečný. Pocity z vlastních výkonů byly špatný, touha všechno lépe pochopit, zlepšit se a topit byla silná. Delší čas plný povinností, práce, školy, sám to znáš, příteli. Nicméně touha přetrvala. Uběhl rok a pár měsíců, přetrvalo nekonečný čekání na neopren…a stáli jsme na břehu lomu.

 

Viditelnost je slušná, připravujeme se a jdu pod vodu. Cítím tíseň. Technika zoufalá, motám se, najednou je okolo mě zelená mlha. Dobře vím, že u dna čeká Bubák. Pozoruje. Ve chvilce na mě skáče, chytá mě a pevně tiskne. V plicích ubývá vzduch, nohy těžknou. Otáčím to, zavírám oči a směřuju na hladinu… Ponor od ponoru je lepší. Bro je relaxovanej a klidnej, dodává mi jistotu. Bubák mě pomalu pouští a schovává se do zimy a tmy tam dole. Bude tam pozorovat okouny, usazovat kal, spát. A čekat na Tebe, příteli.

 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 

4 komentářů pod “Hledání bubáka”

  1. Čárys

    Tak to je naprostá pecka : )
    Voe, vam musela bejt zima : )

    Miličín znám jak svý boty, takže jsem rád, že jsem po dlouhé době zahlédl budku střelmistra…popravdě, ta viditelnost nebyla až tak špatna…znám tam horší.

    Díkys moc za videjko !

  2. Honzáno Antoš

    Voda měla dle budíku 10 stupnu. Přičemž já se vofrňuju když má bazén 26…takže pro mě skoro polosmrt :D.
    V neděli jsme byli okouknout Bořenou Horu a vrtulník s “pilotem” mě fakt dostal.

  3. Andy

    Já teď tam vlez bohužel poté, co vylezlo 10bubláků – no vidět bylo tak na 3m max jak to bylo zvířený.. a bubák byl všude.. a nejvíc v budce střelmistra! :D

  4. Čárys

    Už se na vás těším do CHorvatska, guys. Budete zocelení, psychicky určitě ! : )

Komentář: