Czech Downtown series – Rakovník 2018

MCR Downtown Rakovnik 2018-61

V Rakovníku byla další zastávka týhle městský sjezdový tour. A protože to bylo vyhlášeno taky jako první MČR, jelo se prostě na krev.

Nasadit integrály a brejle, report z kterýho to stříká až do posledních řad je tu!

V to sobotní odpoledne, kdy již z brzkých ranních hodin rozpálené louky tetelily se horkým vzduchem a hnaly tak zákony termodynamiky k tvorbě bouřek, jel se v Rakovníku Downtovn. Jinými slovy, bylo vedro jako kráva a schylovalo se k pořádný dojbě. Abych to ale vzal trochu ze široka. Byl jsem v Ústí, byl jsem v Příbrami a vážně jsem čekal, že Rakovník, jako vyhlášenej první závod ve statusu MČR bude mít sakra velký promo a nabušenou konkurenci sběračema titulů, jenže to byl omyl.  Na DTnnetu, sice klasická upoutávka, ale třeba fotky z přípravy tratě, parking, mapa – nikde. Termín a čas je ale danej byl a tak přijíždíme s Hannie a prckem obytkou do centra a já se hned hrnu k registraci. Tam vše bez problémů, neb zkušenosti mají velký, i díky pořádání mnoha dalších závodů, v rámci Rakovnického cyklování, čehož je Downtown součástí.

Na náměstí teda sice lidi jsou, ale i tak se dá v pohodě zaparkovat. Co jsem se doslechl tak trať by měla být prakticky stejná, až na jeden hliněnej skok navíc. Beru teda kolo a jdu to zčeknout. Cestou pak potkávám další riders, až se nás nahoře u startu srocuje už celkem slušnej balík. Lehce po jedný nás nakonec pouštěj do tréninků a protože jsem cestou potkal Jonáše, kterej má tuhle trať jako lokál v paži, domluva zní, že to pojedem celý, bez koukání – překážky jsou prej stejný jako vloni, jen místo proklamovanýho hliněnýho skoku, je tam dřevěnej simmons, ale prej pohoda.

Takže klap do pedálů a už jí valíme dolu. Nejdřív kličkovačka v parku, pak rubačka po šotolince s pískem, skok přes favorita (teda v kombíku), levá pravá kolem baráku a už se blížíme k prvnímu většímu poletu – skok přes díru.

A hned pak mírná levá a náskok na Simmonse a hop z něj dolu, levá po škváře a sjezd na asfalt, průjezd bránou, skok s dřevěnym dopadem a levá, pravá, levá na výjezd na střechu tržnice, sjezd dolu, podloubí, cílová lavice a cíl. No takhle z první to bylo i moc pěkný projetí. Tak dáváme pěstičku a šlapem, znova na start.

V další jízdě nás už ale brzděj, protože se nejřív nějak hroutí dopad ze Simmonse a po chvíli zase odraz přes tu největší díru. Jezdíme teda aspoň pár úseků, ale vedro je mocný, takže já to nakonec balim, beru foťák a jdu něco nacvakat. Kolem třetí pak už všichni vypadaj, že je natrénováno a že skoky by mohly držet, takže nic nebrání tomu, aby se v půl 4 zahájil start prvního kola.

Tam celkem pohoda a proti předpokladům, sběrači titulů nepřijeli, takže tu smrdí šance kouknout se k bedně blíž. Nebudu nic předstírat, taky mě to napadlo, takže dávám hned do první jízdy plnej (jak se ale ukazuje tak zbytečně, protože prý se počítá jen druhý kolo a první je jen asi zahřívací, nebo co) no a co čert nechtěl, tak na sjezdu ze škváry na asfaltku, se rozhodnu, že to skočim až na áčko, ale to mě zle kope a končim na krovkách.

Ležim tam teda vyndanej jak párek z rohlíku a koukám, že ani ten kečup kolem nechybí. Prostě rána vo asfalt jak kráva a někde to ze mě teče. Ale všim hejbu, sunu se mimo trať (asi abych nepřekážel, ne?) a po chvilce mi zaskakuje i rameno zpátky (lehká úleha, hučení v uších a trochu motanice hlavy), to už ale kolem mě tancuje skupina lidí víc synchoně, než kdyby šlo o finále nějaký talentový show. Porota za páskou ale tentokrát jen tiše přihlíží. Když se pak saniťák promění ve střihorukýho Edwarda a rozstřihá na mě triko i kraťasy a doktor v nemocnici mi povrtá skalpelem ruku, aby následně na rtg nic nenašel, uvědomuju si, že najednou stojim venku před nemocnicí, bez bot, bez trička a jediný kvůli čemu mě kolemjdoucí strážnici neseberou za veřejný obnažování, je ortéza a rouška z rozstřihanejch cyklotrenek. Uznávám, je na čase si zavolat odvoz.

Druhý kolo teda čistě z časovejch důvodů vynechávám a jen z repráků ke mě matně doléhá: ..and the winner is..

 

Moc díky všem, co mě tam sbírali, byl to fakt fofr na tu ambulanci! Kluci co se postarali o kolo a Hannie jsi holka statečná!

Díky všem!

 

No a já už se nemůžu dočkat až zas nasednu na bika a nebudu muset psát reporty jednou rukou.. :)

-a-

..a foto galérka třeba zítra, ok?

7 komentářů pod “Czech Downtown series – Rakovník 2018”

  1. Demo

    No kamaráde nebyl na tebe vůbec hezkej pohled. Jsem rád, že si celej. přijeď se za náma podívat i do Dačic, v září :)

  2. Martin Carys

    Užívej volna a ne ze tě uvidíme v korporatu.
    Get well soon brotha :)
    Díky
    Ma

  3. Martin Carys

    Dostaneš nový triko !
    Jasnacka !
    A sanitaka zažalujeme.

  4. Strana

    No tak, když jsme se bavili o psaní toho reportu, říkal sem si, že si přečtu nejdříve ten Tvůj a pak se uvidí. Tohle jsem ale fakt nečekal. Tys prostě chtěl mít za každou cenu zajímavější čtení. Autentický zážitky na vlastní kůži, a to doslova. Přeju brzký uzdravení a v Dačicích naviděnou.

  5. Michal Kosik

    drž se kamaráde

  6. Petr Růžek Foto

    Ahoj,
    přeji brzké uzdravení! Akorát jsem to měl z první, nebyl to moc pěknej pohled, jak jsi to tam zapíchl na přední kolo! Docela si okolo mě prosvištěl a já jsem si řikal, že jedeš docela rychle :O . Nakonec to dobře dopadlo, na to jak to vypadalo.
    Našel jsem ještě jednu tvou fotku s tebou: https://www.zonerama.com/RuzekPetr/Photo/4496405/150472655
    Ahoj Petr

  7. Andy

    Demo: Těšim, snad už budu ready to race.. ;)

    Čárys: Korporát už se na mě klepe.. :D A sponzoring? To beru!!! :D

    Srtana: Díky a to víš, my pro ty čtenáře prostě děláme všechno. No a když trochu klesne sledovanost, je třeba ukázat, že naše reporty nejsou zadarmo a jsou prolitý potokem slzí a krve.. ;)

    Michal Kosík: Díky! Hojim, co to jde.. :)

    Petr Růžek Foto: Ahoj, díky za fotku a pokusím se už tyhle triky z repertoáru vytěsnit.. :)

Komentář: