Na severu

klub_3.jpgAč na vejkend hlásili zlo, nezalekl jsem se a s vidinou ježdění na kole, jež mi konečně bylo pány dochtory umožněno, jsem se vydal na 2 dny na sever republiky – Špindl a Turnov. A jaké to bolo, chalani ?

Zlo nezlo, naložil jsem Rosse a že pojedeme spolu. Odjezd jsem naplánoval na netradiční hodinu – půlnoc – neboť jsem měl ještě předtím nějakou prácičku a taky jsem chtěl zkusit Tábor – Špindl record. Minulý time byl 2:45 což na 25O km děsnejma frdelema na začátku a konci není zase tak špatný time.

Skáčem za to, Ross samozřejmě jako skvělej spolujezdec háže čelo hned za Benešovem a neprobouzí ho ani hlasitý sprosťárny pána Jamese Cola. Nějak se s tím nemažu a jedu co se do toho vejde. A výsledek je víc než pozitivní. Spotřeba 7,5 a čas 2 : 30. Rychlejc by to eště šlo, ale to bych se bál o papírečky. Je půl třetí a my skáčeme do postýlek. Máára už je tu. Ross teda spí venku, je to voják, že.

spindlaturnov-36.jpg

Ach nebe je jako vymalované a předpověď hnusu se jaksi nekoná. Postupně se lehce zatahuje, pak zase roztahuje ale teplota je tričkoidně-mikinoidní a my jsme happy. Dokonce i na trati není ani loužička.

spindlaturnov-15.jpg

Ještě jsem tu letos nebyl, protože Monínec a protože operace ruka. Takže jsem na to zvědav velice. Jedeme na rozehřátí Freeride. No dojmy až po druhé jízdě…a už jsou tu : Není to věru zlé. Leč vrchní (po wallridu) klopenky jsou dost na pyču, neboť na jejich konci kde se chceš nejvíc opřít a nechat se vystřelit do tratě jsou jakoby otevřený…a se štěrčíkem…a další zase…pak jedna dobrá…a pak zase. To mě nebaví.

Následuje stará dobrá “DH” trať která je vyhlažená a obštěrkovaná – což není na škodu, jede se tu teď děsnej bikros. Skoky malý až miniaturní – i s mohutným potlumem letíš v dál. Po Hromovce je vynikající step up, na kterej jí déržíš mocně a následuje “Borůvčí” a pasáž za tím, jež je teď hodně friendly. A pěkná. Dole se dá letět, a spodní tráňo na dojezdu je smrtelně krátké – opět mohutně na brzdy a mohutný potlum, stejně mocný přestřel. Úplnej spodek a lávky na konci je taková morda, jakou jsem snad ještě neviděl.

spindlaturnov-16.jpg

Bohužel si dávám 2 jízdy, a moje vypimpovaná arm je opět v prdeli. Z toho jsem tak nešťastnej, že nevím jestli se rozbrečím nebo ne. Bolí to jak prase, prsty se rozevíraj a potáhnout to na trati na zadní je neřešitelný problém hoši. Tejpuju se tak, až mi natejkaj prsty a trochu se to dá, ale jsem z toho fakt smutnej. Po měsíci léčby a klidu je to stále v prdeli. Obvolávám otce a doktory, řešíme a nevíme. Nakonec končíme s nějakou experimentální léčbou zvukem, za slušný prachy, někde v Plzni. Poslední možnost, pak už pápá kolo…

Jak píšu – jsem z toho fakt nešťastnej. Zlomených kostí jsem měl milion, všechno dobrý, ale tohle nějak nemužu vyladit. Protě šlachy a nervy – tohle je laborace hrozná. Zatím budu zle tejpovat, ortezovat a baštit analgetika a jezdit s rozumem. A na podzim uvidíme. Když se prostě ruka otevře sama od sebe…co můžeš dělat. Tím jsem si postěžoval a už to ode mne neuslyšíte. HOWG.

Tááákže. Jedem něco potočit a pofotit. Fotíme stylem – zmáčkni GOPro a jeď, video je ta samá situace. Faktor zábavy je vysoký, počet přátel co se tu zjevil také. Na DH tať, po které teče mnoho vody a bahna se já jaksi necítím, Máára to vzdává, a ROss chce být čistý. Takže tohle třeba někdy jindy.

Nakonec se z toho vyklubalo pěkných 8 jízd. Permice stála 35O a stálo to fakt za to. Sprcha, jídlo, už taková naše klasika každý den po ježdění – a odpočinek. Někdo s knížkou, někdo se válí na slunci a všichni společně koukáme po štětkách – je tu totiž nějakej festival, nebo co – a je tu opravdu krásně :) Až na ten disko – ploužící depresivně schizofrenní průřez československou tvorbou 80 let z podia za něž by se nemuselo stydět ani ACDC

spindlaturnov-39.jpg

Voláme lidem do Turnova, a vyrážíme. U Verči máme domluvený kemping, stejně jako loni, takže budeme bydlet na zahradě zvláštní školy – paráda, tam  lehce zapadneme.

Večer jdeme do Turnovskýho letního kina na premiéru bikového videa Follow me. Což je pecka největší, jejíž obsah jsme dostatečně představili myslím v tomhle článku. Děláme byznys s Kubou Šosvolem, dáváme drinky a pizzu, a film je tady. Je fakt pěknej, ježdění především Matta Huntera je uplně mimo, uplně. Následuje přesun do Turnovského klubu Turn – off.

Tady je to jedním slovem Z.L.O. Dáváme si všichni velmi do volátka, někteří více, někteří uplně nejvíce. Ve 4 hodiny konečně usínáme v kárách, s krásným kolotočem.

klub_3.jpg

Ráno jsme domluvený s klukama, že pojezdíme místní tratě co jsou tu po okolí. Tomaass přijíždí už pěkně v 1Oh, jak bylo domluveno, leč řidič má asi hodinový zpoždění, a Luďánek si dal včera tak moc (úplně nejvíc) že na to prostě nemá a nedoráží vůbec. Muhhaáaáaá

Tratě v Turnově – teda lidi, to je prostě nádhera. Vyvážíme se chladícím transitem, takže když je vedro, stačí vzadu trochu poladit chlaďák a hned je to příjemnější. Já jsem blicí typ, takže okupuju radši přední sedačky. Nakonec s náma jezdí i Šárka a Maňasa prostě je nás velká tlupa. Bohužel se celej den míjíme s druhou partou ve který je Camel a předevšm partička místních stavitelů, který odvedli neskutečnou práci…

zranice.jpg

Tratě solíme hrozně, obvzláště první kopec – ani nevím jak se to tam jmenuje. Vede nás týpek a protože se nechci ztratit, tak se ho držím zuby nehty – ostatní za mnou v podobném stylu. Střelba na oči není ouplně můj šálek čaje, ale o to je to větší komedie, neboť musíš víc IMPROVIZOVAT :) Největší bohyně je Šárka od Maňase, protože fakt jede děsný peklo. Na XC kole, ale really, fakt jí děsně drží. Tak začít jezdit pohár, byla by na bednách, je fakt mimo. A nemyslím si to jedinej…

Odpoledne jedem na další kopec, kde je to mnohem víc trialový. První jízda spíše poznávací a jsme z toho trošku špatný, ale druhá a třetí měníme začátek – a bože, tohle je nejtechničtější trail s největší flow jakej jsem letos jel – prostě nádhera, nádhera ! Fakt super udělaný – hodně na přírodno, ale má to rytmus a fakt to baví.

spindlaturnov-8.jpg

Pasáž jako třeba, točka, boule, za ní padák kolem hlavy dolů, překlopka a zásek o výztuhu svahu, boule a padák kolem hlavy zase dolů, zásek, a to vše v rytmu a celkem rychlosti – prostě best. A vše suché, a zase slunce…

spindlaturnov-31.jpg

Leč 4 hodiny spánku a zbytkáč nám odebíraj více síly než by člověk řekl – prostě v půl čtvrtý toho máme až kam. Všem se chce spát a máme děsnej hlad – balíme akci a jedem zpět k Verče. Platíme za naftu, děkujeme za vývoz a opět žrádlujeme a bavíme se s kamarády…

Nakonec ještě pomáháme taťkovi Verči s nějakým stěhováním, čímž jsme si rádi odpracovali super zázemí, jehož se nám tu po dva dny dostalo, a pak už jen rozjezd k domovům.

Byly to dva super dny, hrozně mě to bavilo. Moc děkujeme všem za zázemí a super kalbu a hlavně místní crew stavitelů. Zdravím všechny a díky.

A teď už se jen sbalit a vyrazit na 3 tejdny do Francie a Rakouska. Hurá ! Myslím že to nějak i se svým hendikepem vydržím, ale bude to boj. Ale já to vybojuju !

Jojo, roadtripy všem !

-Čárys-

a malá ochutnávka videa, co přijde…

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Carys_dolu.jpg Carys_poza_2.jpg kchara.jpg
klub_1.jpg klub_2.jpg klub_3.jpg
Kozakov.jpg Maara_silnicar.jpg pavi.jpg
Romantika.jpg Ross.jpg Ross_pivicko.jpg
Rossuv_domecek.jpg Sarka.jpg Tomaass_Sarka.jpg
XC.jpg zranice.jpg

a další od nás, z Gopro

spindlaturnov (1).jpg spindlaturnov (10).jpg spindlaturnov (11).jpg
spindlaturnov (12).jpg spindlaturnov (13).jpg spindlaturnov (14).jpg
spindlaturnov (15).jpg spindlaturnov (16).jpg spindlaturnov (17).jpg
spindlaturnov (18).jpg spindlaturnov (19).jpg spindlaturnov (2).jpg
spindlaturnov (20).jpg spindlaturnov (21).jpg spindlaturnov (22).jpg
spindlaturnov (23).jpg spindlaturnov (24).jpg spindlaturnov (25).jpg
spindlaturnov (26).jpg spindlaturnov (27).jpg spindlaturnov (28).jpg
spindlaturnov (29).jpg spindlaturnov (3).jpg spindlaturnov (30).jpg
spindlaturnov (31).jpg spindlaturnov (32).jpg spindlaturnov (33).jpg
spindlaturnov (34).jpg spindlaturnov (35).jpg spindlaturnov (36).jpg
spindlaturnov (37).jpg spindlaturnov (38).jpg spindlaturnov (39).jpg
spindlaturnov (4).jpg spindlaturnov (40).jpg spindlaturnov (41).jpg
spindlaturnov (42).jpg spindlaturnov (43).jpg spindlaturnov (44).jpg
spindlaturnov (45).jpg spindlaturnov (5).jpg spindlaturnov (6).jpg
spindlaturnov (7).jpg spindlaturnov (8).jpg spindlaturnov (9).jpg
spindlaturnov.jpg

14 komentářů pod “Na severu”

  1. tomaass

    díky klukům za to, že udělali tak suprový traily :-) hrozně mě to ba a omlouvám se, že jsem dnes nedorazil na brigádu, věřte že bych s váma radši lítal po lese než se mrdal v Praze, ale nějak potřebuju peníze nebo co..

  2. spyke

    pěkný video a pěkný poježdění… asi si půjčím DH stroj a půjdu se taky sklouznout… :-)

  3. perry

    ty vole tomaass měl plnej facebook toho jak se válí v nemocnici a najednou tohle..

  4. KRAJIC

    S tou rukou děláš píčovinu, že máš měsíc totál klid a pak naskočíš do bojového režimu. Musíš to zkoušet po troškách rozjíždět – nejlépe sám ať se nenecháš vyhecovat. Trpělivost růže přináší – u takových chronických věcí hrozně moc dělá i hlava, která na to moc myslí a tělo, které se to bolavé místo za každou cenu snaží odlehčit. Citát od Sekory : Lazare, zhoj se!

  5. Duchna

    Takže hezký počaí si objednál Čárys a mě na šPičáku dodali zbylej déšť. Hele chlape to se nedělá, taky mě musíš občas nechat to hezký. Takhle jsem musel vyzkoušet všechny nepromokavý věci (hele ono to fakt funguje) a naprosto šílený Maxxis pneumatiky při který se z každý jízdy stávali slicky až jsem málem sjel po držce hrbatej mostek přez cestu pro pěší. Ještě že jsem se zabodnul rádlem mezi prkýnka a nepustilo mě to dál. Jo a to nemluvím o spaní ve stanu, když ve tři ráno začne chcát a mě kápne na ksicht taková kapka až se málem zadusím grrrrrrr. Příště pojedu za Váma fobii a je to!!!! Jinak samo čičinatej report a video hup sem s ním.

  6. Duchna

    Sakra upadla mě druhá půlka komentu:

    Na druhou stranu ježdění ve sračkách bylo taky moc príma a když se odpoledne začalo oteplovat a trať usychat, tak to začalo bejt boží. Jsem debil že jsem nechal foťák doma na stole, byl by z toho imba report, holt si to budu muset s ICEm a Kachnou někdy zopáknout :))

  7. tomaass

    perry: taky jsem dal jen dvě jízdy, bylo mi pěkně zle a už zase polehávám v posteli, když nemusím do práce

  8. coolo

    4tomaass: ty jo, mate to tam mocinky pekny, ja chci taky takovej kopec za barakem.

  9. OŽA

    Jůůů, Čárys vyměkl a vozí chránítka na horní polovinu těla… :-)

  10. Čárys

    4: Oža : Hehe, ale kdybys viděl jaký. To je něco jako mikina. Druhá mikina. Však brzy vyjde článek…
    4: Krajíc : Kdepak. 3 týdny byl klid. Pak rehabilitace. ZKouška na Lipně, jeden den, pak opět 6 dní klid a další rehabilitace.

    Do Špindlu jsem nastoupil dle povolení doktorů na plnou zátěž. I tak jsem to šetřil zle, a výsledek je na píču.

  11. Lišák-Fox

    Co je to za písničku ?

  12. Ovar

    Čarys: Francie tě vyléčí :-)

  13. Čárys

    4: Lišák Fox : inspirován Kubajszem, který cpe disco písně do každého kousku :) jsem použil mou oblíbenou – Shiny toy guns – le disko

  14. Šárka Maňasová

    Turn off – nejlepší xc sjezd v ČR!!!

Komentář: