Bikervlasta – Skydiving

foto-22.jpgVšechno začalo asi tak, že mě jako každýho bikera bavily velký dropy, gapy a celkově pohybování se ve vzduchu. Jenže postupem času si řekneš 4m vejška to už je nuda….

….a jdeš zkusit víc, skočíš z 15ti do vody, chvílí tě to baví,  ale furt chceš jít dál a vejš. 

Tak sem zkusil skočit bungee v Lokti z 55ti a mega mě to vzalo, jenže než se nadechneš už visíš jak netopýr a tahaj tě nahoru. Začal sem se o skoky z letadla dost zajímat,  hledal ceny kurzů, kde se všude dělají a nějaký lidi,  co v tomhle frčej.

Shodou okolností sem narazil na luxusní slečnu (Kačku Trdlovou) nejlepšího B.A.S.E. jumpera v ČR Martina Trdly a s tou sem to tak nějak probral, jestli si chci jen skočit nebo se tomu věnovat dál, jestli chci směřovat k b.a.s.e. nebo ruznejm disciplínám z letadla… samozřejmě jako velkej husťák sem řek, že chci dát b.a.s.e. a už to jelo. Doporučila mi týpka,  kterej s nima dával taky b.a.s.e., kterej se mě ujmul a stal se mým instruktorem za cestou ke skále.…díky Emile a celýmu skywalkers teamu taky dík.

 foto-1.jpg

No a tak to nějak začlo. Sesmolit pár papírovek…levnějši  varianta, kterou sem šel já za cca 12-15,  kdy závisí všechno jen na tobě a ve vzduchu s tebou nikdo není…nebo komfortní varianta cca za 40, kdy s tebou letěj 2 týpci, kdyby si něco posral, jako že tam jde posrat asi 1000věcí, že ti pomůžou. No a kurz moh začít.

foto-2.jpg

Začátky mě vůbec nebavily, fakt vopruz, vyletíš do nějakých 1500m, kde ti zaháknou karabinu k letadlu a ty vypadneš jak pytel cementu a než se vzpamatuješ, sám se ti otevřel padák…..pocit volnýho pádu žádnej nebo uplně malej. Ale nedá se nic dělat, musí se to 4x zkousnout, aby si moh přestoupit už k tomu volnýmu pádu… Postup skoro stejnej, taky tě zaháknou,  ale už nepadáš jak pytel, ale naskakuješ proti směru letu a pokládáš se na vzduch a lano už ti neotevře padák, ale jen stabilizační padáček, abys byl břichem dolů, protože jinak by ses tam roztočil na všechny osy. Zapích by ses po pas někam do lesa a tím by tvůj kurz skončil.

 foto-16.jpg

Ale tohle už bylo supr, jelikož už si sám zatahuješ a už nějakejch cca 30 vteřin padáš a okoukáváš se, jak to v tom vzduchu chodí, sebemenší nesouměrnost těla a už tam lítáš a točíš se a nevíš kde je jih, sever, nahoře, dole.  Tohle absolvuješ různě, podle toho, jak ti to jde, ale minimálně 4x takhle skočíš se stabilizákem. No a pak už tě nečeká nic jinýho než bágl uplně zapnutej, nikde žádná karabina, žádných 1500m ale nářez z víc jak 4000m a jen ty a vzduch.

 foto-3.jpg

Když sem tam klečel mezi dveřma a představoval si, jak se točim do všech směrů a nemužu to zastavit a žádnej stabilizační padáček už mě nezachrání, byl sem z toho docela v prdeli, jenže tam není čas přemejšlet, rozsvítí se oranžová, pak blikne zelená a ty musíš vypadnout. Prvních 5 vteřin totální zatmění slunce, měsíce, mozku, prdele a všech otvorů, který existujou a jen čekání, co bude dál. Když se odtemnilo, ležel sem na břiše netočil se a byl v absolutním klidu a jen sem se smál, že žiju a letěl dolů. Už sem si byl takovej docela jistej, že je všechno v pohodě.

foto-25.jpg

Koukám 1500m, vejška kdy mám zatahovat…šáhnu po tom a totálně mě to rozházelo, centrifuga do všech směrů, honem sem ruku vrátil, aby se to uklidnilo, nervy, Země se dost rychle blíží, nedá se nic dělat než zatáhnout a věřit, že se mi padák nezamotá, když budu tak rotovat. Škubnu, rána, zátah, otevříno….uff, ale docela dost spirál mám a nemůžu to ovládat. Bojuju s rozmotáním a daří se, přistávám, žiju, jedu domu, kupuju flašku, ničim se.

Druhej seskok se mi nechce vyskočit už vůbec, jelikož vím, co mě všechno čeká. Vypadávám, ale už je to pohodička, trénuju otevření, abych se netočil, dostávám to pod kontrolu. Mám ještě půl minuty času, tak zjištuju, co se tam dá dělat, zkoušim si zatáčet, točit se a tak. Třetí skok si ošahám polohy přetočit se na záda a zpátky, abych měl jistotu. No a pak už je to jen o tom, co si vymyslíš, padaj různý 10ti backflipy do všech směrů, zkoušení trackování  (letět rovně, ne dolu) a prostě co tě napadne to zkusíš….

foto-22.jpg

To asi k letošní srandě vše, jelikož počasí už moc nepřeje, nahoře to chladne (-15 a míň) a letiště v říjnu končej.

Teď už jen šetřit papírový Masaryky, jelikož padák stojí asi to co sjezďák, a seskok taky není poměrně levná věc…když nemáš padák a neumíš balit tak 8 kil.. když máš svůj padák a umíš balit, tak jen cena letenky 4kil…Takže takovej hezkej víkend víkend vyjde v průměru na bůra no.

A od jara začne tvrdá dřina za cílem dát si B.A.S.E.

Bikervlasta

foto 1.jpg foto 10.jpg foto 11.jpg
foto 12.jpg foto 14.jpg foto 15.jpg
foto 16.jpg foto 18.jpg foto 2.jpg
foto 20.jpg foto 21.jpg foto 22.jpg
foto 24.jpg foto 25.jpg foto 26.jpg
foto 27.jpg foto 28.jpg foto 29.jpg
foto 3.jpg foto 30.jpg foto 31.jpg
foto 32.jpg foto 4.jpg foto 5.jpg
foto 6.jpg foto 7.jpg foto 8.jpg

22 komentářů pod “Bikervlasta – Skydiving”

  1. Čárys

    Ty jo, čoveče, uplně jsi mi připomněl, jaký to bylo, když jsme ještě chodili skákat. Asi to zase obnovím, je to mnoho…

    Jel jsem pak dycky domů úplně mimo. Drogy hadr.
    A u nás máme teda seskoky levnější…a já za starejch dobrejch časů měl kurz ještě za 3000 kč. A vácvik probíhal asi 10 minut, pak už se jen skákalo. PUNX.

    Nádhernej report, super. Díky moc.

  2. Los tomanos

    Cekal jsem report z kempu ale tohle je zajimavejsi :)

  3. Truckomann

    TRAPNY, buzny co skacou z letadla a prodavaj kola, ubozak…ne delam si srandu ale preci jenom cekal sem neco zajimavejsiho

  4. Bloodychristmas

    Super report!!! Kdo si neskočí aspoň “blbej” tandem tak neví…..

  5. bikervlasta

    nejtěžší je dokopat se k tomu když máš nasyslenejch 15litrů …vzít je a vyhodit je za kurz no

  6. SPYKE

    Mám kámošku – super kočku (dělal jsem s ní report pro Playboy) – která se skákáním solidně živí… vypracovala se, že i dělá instruktorku, fotografku a kameramanku – dokonce dělala ve Španělsku, na Novém Zélandu a nyní je v USA… prostě šikulka :-) dost dlouho koumám si taky zkusit skákání s padákem… musím ale počkat na novou sezónu v ČR a na její návrat… :-D

  7. Manas TL

    Hehe, bozi alternativa. Taky bych si to nekdy zkusil ale nejsou prachy a asi hlavne odvaha :-)

  8. Bazy

    Hezká paráda!!

  9. eMTý

    boží, vlastíku, boží! až já budu starej, tak taky nebudu dělat nic jinýho:-)

  10. Los tomanos

    eMTý: to uz ses, ne?

  11. Kubik

    no jooo my baby :D hehe kdy si pujdem zaskakat kamo _? :)

  12. tomaass

    byl to boj, otázky jako tomaass, a kolik jako stránek by to mělo mít ve wordu? kolik slov? a mam tam psát jako o všem? děkujeme za report vlastíku
    eMTý: jako až budeš mít tu rodinu, děti, dům, psa a strom jo?

  13. Dudák (krypl team )

    boží !

  14. ddd - andy

    Tohle az si precte Ali, tak doma o nicem jinym neuslysim, nez ze chce zase skakat… :-) a ja bych se nechal taky premluvit.
    bikervlasta: super vzdusny report!

  15. Los tomanos

    andy: i ty malej chudacku :)

  16. Čárys

    Já bych si s Alicí klidně skočil, jestli se k tomu nemáš :)

  17. Radek - etbikez.com

    Boží!

  18. bikervlasta

    eMTý… chceš mi jako říct,že já už sem starej? :-D je to supr akorát tam trochu nezapadáš….když každej na letiště přijede X5tkou a ty opraskanym peugeotem, každej tam denní učet nechá 15ku a ty obrečenýho bůra… :-D

  19. Dvořin

    Vlastíku, ty si proste nej nej nejvíc gej!

  20. Jr.

    vyskočil by sis z kopejtka jo?

  21. Luk-ass

    Vlasta:Ale vyvoj de dal pockej za deset let az tam ty prijedes oprejskanou X5 a oni… Jinak hezky napsany taky me to trosku laka ale nevim nevim

  22. Kohy

    To si skákal s mx gaťěma???

Komentář: