Jak jsem zprášil audinu RS

nahled.jpgJojo, tak se tak probírám starejma fotkama, s Hjundajem, a vzpomínám na starý časy, občas mi na klávesnici ukápne slza, a vzpomínky na road racing se neodbytně derou na povrch…

A do toho mi píše Tomaass. Chvíli se bavíme o starejch nadupanejch kárách, a já si při té příležitosti vzpomínám na road racing, na který se prostě nedá zapomenout. A proto jsem se rozhodl se s vámi o něj podělit.
 
Nu, není to tak dávno, co jsem ještě byl majitelem obstarožního značně nespolehlivého  vozu korejské výroby, značky Hjundaj. Ono to v té době bylo vozítko které byl dycky můj sen. Vyspal jsem se v něm, mohl si tam zařádit se svářečkou, a věděl jsem, že mi odpustí vše. Ach, co já s ním jen prožil za příběhy !

jundaj.jpg
 
Ale nemyslete si, vy majitelé zánovních rychlých aut německé provenience, že to byl nějaký lenoch ! Ale kdeže ! Díky jeho hrubě do pomala zpřevodovanému hnacímu ústrojí, a mocnému krouťáku, dával docela slušné odpichy. A když se k tomu přidalo jeho až neuvěřitelné sezení v zatáčkách, a super točivost díky krátkému rozvoru, bylo to auto jako stvořené na závodění s rádoby tunnery na hodně točitých okreskách. Vynikající, opravdu jedovaté brzdy mi navíc dodávaly tu jistotu, u korejských vozů tak potřebnou, že to zastavím, neboť plastovej předek v kombinaci s motorem za předními sedačkami, podobně jako to má třeba lamborghini, nedával zrovna pocit bezpečí…

A jak to auto v zimě topilo ! Motor na kterém si seděl, poctivě hřál tvého kancelářského hemeroida, a díky snadnému audiovizuálnímu přístupu, kvůli nedoléhající sedačce spolujezdce jsi tak měl neustálou kontrolu nad správným chodem srdce tvého korejského Kim Irsenova snu.
Jojo, byl to můj život.

 
Ale přejděmež k věci. abych tu jen planě neplkal, o svých jezdeckých skills, uvedu vám tu příklad z léta 2007, který se stal v Táboře, a který bych mohl nazvat třeba…
 
Jak jsem zprášil audinu RS.

legenda.jpg
 
Tož, je léto, mě padla, a já si to šinu za svými přáteli ze Soběslavi, s vidinou skvělého pojezdu. V Hnůj-daji mám naložené kolečko, už před zavíračkou v krámě jsem se převlékl do chráničů, a na hlavě mám kokosku a brejle jako Maňas Tomek. Venku je vedro jako vepř, a já se kochám městskou industriálně komunistickou architekturou maredova vrchu, sjíždím holky pohledem a rukou vypadlou z okýnka škrtám o přední pneumatiku svého stroje.

Přehoupnu se přes vršíček, ladně tam hrknu pětku, a bez plynu se vrhám dolů ke kruháči, před nímž navazuje z leva přípojka od pražské dálnice. A už to slyším, skoro dole, jak se od Prahy blíží nezaměnitelný zvuk potuněného automobilu. Hodím očko do střípků zrcátka, a v něm zahlédnu roztříštěný obraz modré audiny RS.

 zacatek.jpg

Vžuuum, a bere mě z leva, a hned to stáčí přede mě, a jde na brzdy.
Kurva, co děláš !“ říkám si.. „Proč brzdíš před kruhákem, si nemohl zůstat ve svým pruhu, voe, si kup škodovku, když s tím neumíš projet zatáčku, kreténe…“ Nasranej automaticky začínám manévr. Blinkr, vrhnu se do levého, jsme těsně před kruháčem, vlítáme na kruháč, a já jí držím na vnitřek, levá, blinkr, pravá, a ven z něj, a řadím se v poklidu před něj, s tím že jsem mu dal asi 15 metrů, a vlažně a ladně přejíždím zpátky do svého, pravého pruhu. Ha !

prvni-kruhac-u-tesca.jpg
 
To by ovšem nemohlo být jen tak, aby to uspokojilo jeho pošramocené ego, a taky dnes už vím, že jsem to nemohl mít jen tak zadarmo. Udržuji si svou rychlost 60 kmh, a on mě začne na rovince, vedoucí kolem velkovýkrmny MCDonald, nasraně předjíždět. Samozřejmě tomu naloží, a předjede mě. Hahaha, směju se, jak se nechal vyprovokovat. Jede přede mnou, a myslí si že vyhrál, vedle sebe mačká blonďatý fitnes čubce anorektické koleno. Řadí se přede mne, a jede tak 70.

prvni-dva-kruhace.jpg
 
Hm, dobře kamaráde, tak uvidíme. Tak dávám blinkr, sjíždíme k dalšímu kruháči, a najedu vedle něj. Začne zrychlovat, stejně jako já, s tím, že se chystá na druhej kruháč, že neubere a že mi vokáže, jak mu to sedí ! Hahahá, ale já vím že tady, narozdíl od kruháče prvního, je jen jeden nájezd, a druhej, ten jeho, pravej, vede do města na sídliště Sojčák. Ten pitomec si to ale neuvědomuje. Kouká na mě, směje se, jak mě dostane. Pak se koukne před sebe, vidí že ho to začíná hnát kam nechce, kousek před náma se to už rozděluje, pomocí betonovejch mantinelů. Zareaguje, zrychlí, vidí že to nestihne, jde strašně na brzdy, uííí, a jen tak tak se řadí za mě ! Muhahaááá 3.
V klidu si pouštím chodce, a pomalu si dávám kruháč. On je za mnou, vytočenej jak pes. A přichází výjezd z kruháče.  

u-electroworldu.jpg
 
Tam mi jasně dává, a řadí se vedle mě, podjíždí mě z prava, a zrychluje stejně tak, jako já, kouká před sebe, a když uberu, ubere, když přidám, přidá, neboť vidí (ano, už se, poučen z předchozí chyby, kouká před sebe) že se blíží kruháč, kde je teď ten levej (můj) pruh odbočovací, zatímco ten jeho je průjezdnej přímo. Začínám to chápat, chce mě vytlačit na odbočku !

Jenže, dámy a pánové, nezná starej táborskej fígl. Já totiž vím, že se to dá dát i vnitřkem, akorát to trochu zprasíš auto. Ale na výjezdu, de se opět cesty spojí, ti bude muset dát přednost, neboť bude dle dopravního značení, na vedlejší silnici.  
Neubírám, držím to na kruháč. On je celej šťastnej, protože si myslí, že mě dostal. Když nás betonový mantinel rozdělí, chlápek zvolní, s vidinou že vyhrál, a jak mi to dal sežrat. Já za kvikotu dorazů beru středovej pruh kruháče, prd mrd na vnitřní dlaždičky, uííí, a plnej ven. On mě teprve teď zaregistrovává, blíží se z prava, a já držím hjundaj co to jde….cesty se blíží, už se budou spojovat, on nevěřícně kouká na poskakující lednici, a vidí že to zase…nestihne…!!!

 then-end-winner.jpg

Musí zase na brzdy, jinak by jsme se srazili, a dát mi přednost na souběžném pruhu.
Řadím se opět před něj, on za mě, a jedu ostentativně 55kmh, až k Plané nad Lužnicí, kde když konečně přestává městskej provoz, a dvojitá plná, mě bere, a z vokýnka mi dává finger.

Ale nemá šanci. Jsem vítěz. Zprášil jsem v zatáčkách audinu RS, s pražským discoprepuciem a jsem král silnic. Rovně a rychle umí jet každej, ale já jsem srdcař, to umí podržet dodže do votáček do zatáček, co se neptá.

Tím příběh končí, a já si to pomalu, za klapotu vyběhaných ventilů v bionaftou krmeném motoru co kroutí půltejmiliontý kilometr, šinu spokojenej vstříc novejm zážitkům a vím, že soudruzi z KLDR odvedli věru dobrou práci. Neboť se jim povedlo stvořit, díky bohatejm zkušenostem ve výrobě lednic a monitorů, další skvělej multifunkční skvost.

Užitkový nákladní automobil Hjundaj WRFC. 
Díky soudruzi !
 
 
 

54 komentářů pod “Jak jsem zprášil audinu RS”

  1. Los tomanos

    Mel bys bejt zavodak….

  2. hýbň◊š

    boží příběh, už sem ho slyšel naživo ale je boží.

  3. Bloodychristmas

    Až na tu drobnou zeměpisnou chybu je to dobrý čtení! Ty jeden závodníku! :-)

  4. Lojdži

    Ten jeho výraz si měl vyfotit :D, odteď voz foťák na palubovce :D, třeba se ti to vyplatí…

  5. kajman

    taky sem to takhle jednomu držel v připojovacím pruhu s felicií,on letěl s pasatem,měl sice přednost,ale já jel 90 tkou,dost místa na připojení,neubral jsem,on na brzdy,a pak mě vobrovskej plešoun předjel,zablokoval a dal přez držku…tehdy jsem prohrál a skončil se závoděním

  6. milhaus

    nejlepší :-D, hele ten posledník kruháč je u toho supermarketu nebo co to tam je, že jo? :)

  7. KRAJIC

    Kim Irsenův sen a anorektické koleno blonďaté fitnes čubky – smekám – libozvučný literární skvost!

  8. Caryfuk z Plzne

    ha ha ha ha ha ha ha ha ha ho hoooooo……. Tak to jsem se zase dobre pobavil. Dik

  9. be.surf

    skvělý, to podání nemá chybu! rozjasnil se mi den :-)

  10. tomaass

    pěkně si nám to popsal a hlavně nakreslil martine :-)

  11. Kaschtan

    moc často se nevyjadřuju,ale tohle byla pecička…krásný probuzení do dne před písemkou z matiky kterou asi nedám a budu muset jít před komisi :)

  12. SPYKE

    Jo Čáras – to je driver – srdcař :-D Born to be wild!

  13. Jindřich

    Nemohu jinak než smeknout…nic mě nedokáže v práci po ránu nahodit tak, jako takové veleexcelentní literární dílo. Jen tak dál! Mimo to, jsem z Prahy a přes Tábor občas jezdím, ale “starej táborskej fígl” jsem ještě nevoděl, tak snad příště:-)

  14. Jindřich

    Nemohu jinak než smeknout…nic mě nedokáže v práci po ránu nahodit tak, jako takové veleexcelentní literární dílo. Jen tak dál! Mimo to, jsem z Prahy a přes Tábor občas jezdím, ale “starej táborskej fígl” jsem ještě neviděl, tak snad příště:-)

  15. CERW

    Muhaaaa nevim kolik. Výborný čtení Martine:) Takhle se na ně musí na blbečky tuzerský

  16. fousmen

    Pecka! :D Ty jo, zábavnější vyprávění než historky z vojny o vojínu Brabcovi, co mi vždycky vyprávěl děda před spaním.. :D Jsi KRÁL!

  17. Manas TL

    Hehehe, tos mi rozjasnil den! Diky, mas u me dobrej cajik :-)

  18. KUbajsz

    jo jo, vyrazy lidí, když je dává lednice jsou vážně boží. Btw tys to taky tunil to auto :)

    kaschtan: před komisi? Ono jí nebylo 15?

  19. FunThomas

    Super úplně jsem se do toho vžil jako bych tam seděl s tebou :-)

  20. Nexi

    :D … tohle mě baví

  21. Schwara

    Krásnej příběh! Dojal mě (rozesmál) až k slzám!

  22. Martin

    Kvůli podobnejm článkům stojí za to denně navštěvovat tento web :o)) díky za poobědní pobavení!! :o)

  23. Čárys

    Díky díky !
    Byl to prostě opravdový pouliční závod, jaký ti vyjde jednou za život. Hrozná náhoda, ale on dostal svou porci pokory před KLDR Hnůdaj kartelem.

    Malověrní, netuší, jak korejec se v práci činí…pak pykají za své chyby. Jo, a neznalost terénu neomlouvá :)

  24. thomas

    Supeer:) Jeste ze sem tamtudy minulej tejden jel a cumel na to jak to tam je vychytaný..
    Jojoo, vyplati se rídit hlavou a ne cihlou na plynu!

  25. tomáš

    RESPEKT

  26. brody

    Jó Hjundaj, měl sem tu čest jezdit v práci tímto vozem v úpravě valník, a musim chválit. Je to drak, nezdá se to.

    Prostě tě to auto baví!

    Nemluvě když to drtíš po dálnici, nahoře na korbě naloženej matroš (tyče, profily, trubky), ručička na 160ti a pražáci čuměj jak je bereš..

  27. Forest

    Tak tohle mě pobavilo víc,než kdejakej článek o bikování….nejvíc..:D a ty obrázky k tomu..boží

  28. Větvička

    Super

  29. Jerry

    krasnej pribeh plnej napeti a citu:-D

  30. Mira

    Mám taky svoji H-100…ve sté úpravě -D… super kára -))

  31. Mira

    Mám taky svoji H-100…ve sté úpravě -D… super kára -))
    bezva článek…taky si užívám “školení” ostatních machýrků v jejich nadupanejch “sračkách”

  32. Mira

    Mám taky svoji H-100…ve své úpravě -D… super kára -))
    bezva článek…taky si užívám “školení” ostatních machýrků v jejich nadupanejch “sračkách”

  33. dumbo

    huste… :)

  34. Luck-ass

    Jo tyhle vyrazy taky znam jak sou husty na rovinkach kdyz to seslapnou ale nechapou jak jim muze v zatackach ujet krabice 1,2L obsah :D jeste den s ni budu jezdit hehe. Muj tajny sen je multivan VR6 sice trosku zere ale za ty vyrazy by to stalo:)

  35. hýbň◊š

    Luck-ass: znám člověka co má v normálně vypadajícím vw T3 motor z tatry 613 i s převodovkou, prej to jede 220 a viděl sem jak při vostřejších rozjezdech de na zadní. To teprv musej bejt kyselý ksichty :)

  36. tomaass

    hýbň◊š: to chci videt, to musi bejt pecka, skloubeni vsech mejch snu v jeden, to by me ani nenapadlo

  37. fousmen

    hýbň◊š: ty krávo, odkaz, fotku, cokoliv.. prosím!

  38. hýbň◊š

    něco málo tady ale opravdu hodně málo http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=58&t=24842&view=previous zkusim něco ještě pohledat

  39. pajas

    v LBC se pohybuje Velorex (platena trikolka),s motorem z Yamahy.Kdyz te ve 150 veme hadraplan,to de celist dolu…

  40. fousmen

    hýbň◊š: sakra, ze me to nenapadlo, na vw-clubu jsem denne a tohle jsem jeste neprozkoumal! diky za odkaz :-) Je to ZLO!

  41. Havros

    Pecka!

  42. Sedli

    škoda, že to nečte ten typek s audi.. Pěkná pravdivá pohádka před spaním. Stále mě to tu příjemně překvapuje…

  43. kotas

    hýbň◊š : S tou T3, není to mlady Moravec???

  44. hýbň◊š

    kotas: jo myslim že se tak jmenuje jeho táta má červenožlutou T3 dvojkabinu

  45. 100klada

    Sem neznalec ale motor z 613 je sracka ne? 3,5 litr ale zadna slava ne? To to s tim VW tak cvici?

  46. Yeah

    Hjundai je sice z jizni koreje, ale jinak clanek nice.

  47. hýbň◊š

    100klada: já nevím ale moje vw má papírově s motorem 1,6TD 51kW a tatra 613 123kW

  48. DAW

    Parádní storka:) Týpek s Audinou jel po závodě určitě rovnou do MTM na tuning:D

  49. Tiborski

    vyborny pribeh padre, diky

  50. idmi

    tak tohle je bavici:)

  51. Dirt Rider

    nemám slov. prostě bomba !
    dlouho sem se takhle nepobavil

  52. Lev

    uměj hovno fitnesáci stará dobrá nákladní doprava je předjede fšude

  53. ant

    ty kravo very funnyCarys rulez, snad i ta t5 udela nejakou radost..:)

  54. Čárys

    4 ant : ty čoveče, hjundaj byl v zatáčkách lepší.

Komentář: