Five ten boty – jak dlouho ti vydržej ?

recenze2.JPGTakže, jezdíme na kole, že jo, skoro všichni a v čem tak dneska asi kromě nášlapů jezdit, no tak v čem ? No přece ve five ten botách. Ale jak dlouho vlastně takový five ten botky vydržej ?

Tak já jsem samozřejmě zaujatej, že jo, protože jsem od Jardy na five ten boty sponzorovanej. No takže bych tu mohl slintat v rámci plnění nějaký sponzorský smlouvy, (teda kdyby jsme s Jardou nějakou měli, což nemáme), abych vás tu přesvědčil o tom, že zrovna Five ten boty jsou to, co prostě musíte mít. 

Ale to já ne. Jsem přece klaďas, a ještě to má promyšlený, že jo, a taky vás nepodceňuju, vaší inteligenci – jen tak nějaký slinty by jste mi nesežrali – pokud se tedá nejedná o bulvár o eMTým, hehe. Tak jsem vám tu připravil obrazovej materiál, jak vypadaj moje Five ten boty po 18 měsících, 12 ti měsících, a 10 ti měsících používání. Aby jste mohli posoudit, a udělat si obrázek sami.

 recenze4.JPG recenze2.JPG recenze.JPG

Takže, před cca 18 ti měsíci jsem od Jardy dostal svoje první Five teny, s vysokým kotníkem, model IMPACT 2 high. Samo jsem chtěl vysoký, neboť na sjezd bych se ani v ničem jiným necítil dobře. Tož jsem nášlapy odhodil v dál, a začal žvejkat podrážku na volnejch. Botky seděly jak přibitý, a nějak jsem nezaregistroval žádnej úbytek podrážky – a to víte, že jezdím v létě prostě pořád.

Nyní vypadaj nějak asi takhle.

recenze.JPG 

No, ale to by nebylo všechno. Rozhodl jsem se, že v nich letos strávím celou zimu i chozením, neboť prostě nemám žádný boty na zimu, a tyhle maj tlustou podrážku, a tak je v nich prostě dobře i když od země mrzne, což se o skejtovkách říct nedá. Takže tyhle botky, maj odhadem najeto tak 200 dní na kole, a nachozeno dalších cca 5 měsíců ve městě, naježděno na motorce s Bratrem, na pitbiku, atd. 

 recenze1.JPG

Nejsou ani vevnitř vytrhaný, a to už je skoro zázrak. Skoro to nechápu, protože jako prodejce skejtovejch botek vím, jak dlouho vnitřek většinou vydrží. Takže tady vidíte výsledek mého dlouhodobého kurvení. A to nohou na pedálu kvrdlám dost, stačí se podívat na pár mejch fotek, jak na tom blbě stojím, hehe :)

 rokytka08.jpg

mxvrsekgeiscz.jpg

Dál jsem dostal před rokem druhý, a to model Rennie, abych když v těhle zmoknu nasračku, měl něco na přezutí. V těch jsem taky začal jezdit víc závody, neboť vypadaj líp na fotkách a jak říká David Čani, hlavní je u toho dobře vypadat. Tak ty už toho tolik najeto nemaj, a taky vlastně nevím, co bych o nich napsal. Snad jen, že jsem asi 2x namazal kožu přípravkem z Hudy sportu na kožuch, aby byla (a taky je) stále jak nová. Boty jsou defakto nejetý. A to maj za sebou tak cca 50 dní na kole – z toho většinou závody. 

recenze2.JPG

dá se v nich jezdit i na lyžích…

 sek.jpg

A nakonec jsem chtěl něco na BX, XC, a podobné vylomeniny, když je fakt krásně a já chci cítit vítr v chlupech, když už ho nemůžu skrz svou přírodní plešatost cítit ve vlasech. Tak jsem si odpracoval jedny BA51C, a vozím je na lehčí FReeriding, a na XCčko, dokonce jsem v nich i chvíli chodil, ale jen střídmě. 

recenze4.JPG

Ty sou uplně nový. 

azure-coast-nev-year1.JPG

Hele, tak víc vám toho asi neřeknu. Snad jen, že každým dnem, budeme mít zase další botky skladem – takže kdyby jste se rozhodli, že chcete ještě jedny, a nebo že chcete nový modely, a nebo že je nemáte a chcete, a nebo že je chcete protože je vozím já, a nebo dobře, třeba Maňas Tomek a nebo FRJČR stár Papája, či chcete být jako M.CHarvátos – tak prostě stačí napsat. 

Vymyslíme, uděláme, poladíme. 

PS: Jardo, díkuju ! 

DSC02163.JPG DSC02164.JPG DSC02165.JPG
DSC02166.JPG DSC02167.JPG DSC02168.JPG
DSC02169.JPG DSC02170.JPG  

46 komentářů pod “Five ten boty – jak dlouho ti vydržej ?”

  1. Standa

    Budeš mít takový ty zeleno bílé???Nízká verze??Cena??Na civil

  2. ddd - andy

    Model Jonatán! Jsou boží :-)

  3. tomaass

    jo taky mám, taky děkuju jardoj a taky jsem nejvíc spokojenej, teď v zimě jsem v nich chodil stavět a i v úplnejch sračkách jsem byl v suchu a teple

  4. deutsch

    Dobrá reklama :o) Ale pravdivá,taky už bych jiný boty nechtěl,výdrž je super-rozhodně doporučuju.

  5. Schwara

    Mohu potvrdit. Jsou to fakt DRŽÁKY! Co se týče životnosti i tim, jak držej na pedálu. A když se potřebuješ vydrápat na začátek trati tak taky držej, zvlášť na šutru(i mokrým).

  6. kuba

    jojo taky můžu doporučit, sice se mi teda už trhá cnitřek, ale jinak super!!!

  7. Los tomanos

    Botky nemám ani jedny a tudíž nedekuji Jardoj. Jeho škoda, mohl mít další děkovačku, he he. No jinak NIKE 6.0 to na sezonku jistej :) Mám hned tři pro: vlastním krásné modré, sou značkovi (to je základ k modelingu) a na pedálech to celkem drží….

  8. Jr.

    když voni teď ty inženýři v zapětdeset asi začali poslouchat dost metalu,heavy metalu,deathmetalu a asi i heavydeathmetalu, protoze ty nový modely vypadaj tak trošku metalově

  9. Martin

    Nevíte někdo, jestli budou v Čechách k dostání tyto: http://www.chainreactioncycles.com/LargeImage.aspx?ModelID=32897&FileName=32897-2.jpg

  10. eMTý

    jo, mám ty vysoký už dva roky a kromě podrážky, na který už jsou po tolika dnech používání vidět stopy kousavejch dmr pedálů, jsou pořád netknutý!

  11. Slim

    jj taky musim podekovat, ale v mem pripade kojcovi a schwarovi :), botky libovy jiny bych uz nechtel.

  12. Čárys

    4: Jr. To je ale dobře, neboť v čechách kvete metalovitost, a ne knedlíkovej rep :)
    4:Standa, Martin : Snad by měla bejt komplet kolekce.

  13. Čárys

    4: Schwara : v těch kachních nohách bys to vydupal i v žabkách, muhahaááá

  14. Standa

    HAI ARIGATO

  15. bambus

    názdarek,botky five ten který jsem mimochodem kupoval tady na stránkách mám tak dva roky a nemusel jsem je vůbec řešit.do lesa at už na bike nebo třeba jen něco postavit nenosim nic jinýho.jo jo jsou to držáky:-)

  16. Spon

    Hele ja mam jeste ty prvni modely, a furt drzi, ja nic jinyho mit nemuzu me nohy litaj po pedalech jak ja puk na hokeji, tak je fajn letet DH s patou presne na ose pedalu a vedet ze to drzi.

  17. KUbajsz

    Jsou to TOP boty prostě! THNX Jardoj!

  18. tomaass

    http://3riders.cz/aktuality.php?id=2 nový modely jsou tady, jinak na sněhu jedou jak namydlený

  19. The Skreth

    Spon: Pata na ose pedálu ? ? ?

    No koukám, že jsem asi jedinej, kterýmu se povedlo rozdrbnout podrážku hnedka v první sezóně. Jsem holt šikovnej :-D

  20. HansCV

    Otazka: jakym zpusobem si zavazujete tkanicky? Mam rad boty utazeny aby se neplancali na noze (stary zvyk z trialu) ale i kdyz je utahnu sebevic udelam dvojitej uzel tak se stejne povolej. Tot asi jedina vytka jinak grip fenomenalni vydrz podrazky i vnitrku taktez muzu porovnat s botama Axo a 661 ktery se roku ve zdravi nedozili.

  21. Čárys

    4 HansCV : Ty čoveče, tak si dej jemnější tkaničky, tyhle jsou třeba fakt párkrát seprat, jinak se vážou blbě.
    4: The Skreth : Super, aspoň někdo :)

  22. Jr.

    no já teda jako taky mam podrážku docela rozdrbanou…je pravda že tady v ghétě sem v nich často šlapal asfalt…ale i tak…na druhou stranu se musí říct, že čim sjetější, tim líp držej :D

  23. kubo

    ahoj čaras, stručne:zasielaš na slovensko? vedel by si mi vybrať vhodnú veľkosť keď Ti pošlem veľkosť nohy v cm? a cenník, kde ho nájdem prosím?

  24. Čárys

    4: Kubo : Asi by to nějak šlo, ale s tou velikostí – podle CM ne, jen podle US hodnocení.

  25. Jr.

    stačí změřit vložku…

  26. Hárwyov

    Zdravím, myslíte že někdy někdo vymyslí speciální boty pro Brakeless populaci?:D ftipkuju..ale co tak čtu jsou pekny.. na sjezd zcela idealní =) Fešný i.. tkz Tůro: objednavej!=)

  27. Spon

    The Skreth: pekna veta ne? Pata na ose pedalu.

  28. turbitch

    Tak jak to tady tak čtu, tak sem asi jedinej smolař pacholař :) Mám úplně první model Impact mid, někdy od začátku léta 2007, čili necelý 2 jáhry. Ze začátku sem jim docela dost naložil asi dvouměsičním vpodstatě každodenním nošením všude možně, hlavně po asfaltu (přece takovou fajnovou botku nebudu mít jen na ježdění, že).

    Nejvíc to samozřejmě odsrala podrážka, asi dost měkká směs (půlka špuntů zmizela, myslím tím, že se zmenšila jejich tloušťka). Po prvním roce provozu už bylo uvnitř na patách rozdrbáno díky několikerýmu zmoknutí při ježdění, taktéž dostaly kouř i vnitřky bot (pod vnitřní vložkou je jakejsi pap-und-deckel?). Poté se začala oddělovat slovutná lizardSkin (což je ta nejvnější vrstva podrážky, která má na svědomí tu super soudržnost s povrchem po kterým je šlapáno) na vnitřní stranách bot, na těch místech už mám po většině dýlky vnitřní strayn trhliny jako Titanic. Což je ale super, v horku líp větrá a já se můžu třeba klacíkem drbat na chodidle aniž by bylo nutný sundavat botu :)

    Asi mám vobě nohy levý, každopádně nemám je ani 2 roky. Nejsem závodník. Jezdím max. pár desítek hodin a to eště max tak v létě, kdy je hezky a je dlouho vidět.

    Teď už se za ně stydím, možná sem to měl podchytit hned v zárodku (doteď věrím, že sem měl smůlu na blbej kus) a zkusit reklamaci, teď sem akorát pro smích, ale jezdím v nich dál, maj vlastně jenom jedinou vadu – leze do nich hlína, tráva a voda (ta svině nejvíc) :)

    Jenom teď váhám – letos chci určitě nový a nejsem si úplně jistej, jestli týhle značce dám novou šanci. Ale je to superpohodlí a když tu tak čtu, jak sou všichni superspokojený a akorát já a skreth máme smolíka a vadný nohy, tak to asi nebudu řešit :)

    Sorry za esej a v žádnym případě nechci škodit, tyhle botky jsou super, akorát na mě asi přišel nějakej Černej Petr či co :)

  29. Spon

    ja je mam taky zespoda odrbany pac mam krivy nohy a patu na ose pedalu.

  30. Jr.

    turbitch: “a já se můžu třeba klacíkem drbat na chodidle aniž by bylo nutný sundavat botu :)” :D:D to de…
    Spon: zato mě dycky jebal otec na XC, že mam nohy jak Chaplin a šlapu patama

  31. pán velkomožný

    chvála jim,už je mam 4 A PŮL roku,teda kecam,měsíce!! huhahe a držej no…

  32. ice

    a stejne jako turbo je ma rozdrbany i nekolik dalsich lidi, co vidam s 5.10

  33. bela

    jo vy m

  34. bela

    jo vy máte kliku máte aspoň na výběr, ale co maj řikat holky, když už jedny udělaly tak fialový, ale klidně i za ně bych Jardovi poděkovala

  35. filipmat.us

    potvrzuji kvalitu. Jsou super…hlavně vysoký černý, správně sedlácký!

  36. Čárys

    4: All : V současnosti máme skoro komplet řadu Rennie, pár okrajivejch čísel Hillů, a slušnou zásobu Impact 2 low i High.

    Co se týče novejch modelů, tak ty budou až v Dubnu, neboť to už bude určitě nižší Euro, a pak i cena pro vás bude příznivější. Takže s dodávkou novejch modelů ještě vydržte.

  37. The Skreth

    Já bych jenom upřesnil, že po půl roce ježdění (tedy jedna moje letní sezóna) se mi díky mé časté snaze posunout nohu na pedálu do optimální polohy během jízdy trochu rozdrbla podrážka. Nicméně zbytek je kompletně v pohodě, a to si zažily dost nechutný bahenní ježdění ve Francii. Ovšem jim taky věnuji náležitou péči. Po každém větším zašpinění je umyji, vykartáčuji a přetřu krémem. Mám rád kvalitní vybavení, ale i takové potřebuje kvalitní údržbu ;-)

  38. Jr.

    jaký krém na impacty2?

  39. Čárys

    4: Jr. Vem je do Hudy, poraděj ti.

  40. Jr.

    tak sem to namazal…krém Dr.Martines…máma trošku prskala, že si to dávam na “pohorky” , ale už na pohled vypadaj líp…v sobotu to zas zanesu blátem…achjo

  41. žorže

    ..::Rennie::..Ačkoliv mi zranění vzalo konec sezóny,tak můžu říct že jediný co je v horší podobě je jedna tkanička (vlezla kam neměla) která byla ihned vylepšena lepící páskou,.,:)Funkčnost je 120%,,Přisátí” na pedály je někdy aji moc:D:D

  42. Sarkon

    Hezky tyjo, zabrouzdal sem sem nahodou ale cumim, vypadaj docela dost bytelne, takovy se budou hodit

  43. Jake11

    máte někdo tip na obchod s Five Tenkama, který mi doporučíte?

  44. Šárka

    Ach, to už je dobrá historie, dnešní fiveteny se všem rozlepují skoro po čtvrt roce na totálku, vlastní zkušenost :(

  45. Andy

    Nejsi sama.. :/

  46. Martin Čárys

    Mam ty co jsou na fotce pořád, a pořád držej.. . :)

Komentář: