MT team – BONAIRE 09 – Celkový report

bonaire.JPGJsme zpět z nejkrásnějšího místa, co jsme doposud poznali, kam bychom se nejraději odstěhovali natrvalo :) Vydali jsme se na ostrov ležící v Karibském moři severně od pobřeží Venezuely.

Odlétali jsme z Prahy 9. února. I když jsme každý měli předem nahlášený i zaplacený surf komplet, stejně nás na Ruzyni čekaly problémy, proč by taky mělo všechno projít hladce že?! :). Slečně, která nás odbavovala se zdáli windsurf bagy moc těžké a nechtěla nás pustit. Vezli jsme každý 3 komplet plachty + prkno. Asi po hodině vyjednávání jsme si museli každý doplatit 40 euro a vše bylo ok.

bonaire.JPG

Následoval hodinový let do Amsterdamu, kde jsme čekali 6 hodin na přímý let na Bonaire, který trval téměř 10 hodin. Na ostrov jsme přilétli v půl páté ráno místního času. Hned po příletu na nás čekalo další překvapení. Auto, které jsme měli objednané, a mělo být přistavené na letišti, zde samozřejmě nebylo. Místní auto půjčovny otevírají podle toho, jak se zaměstnanci vyspí, takže jsme na letišti čekali téměř do půl desáté, než jsme si mohli vyřídit půjčení dodávky a následně odvézt cajky na pláž.

 bonaire1.jpg

Poté proběhlo ubytování, které nás mile překvapilo. Parádní dvoupatrový barák se zahradou…viz Zprávy :). Hned po zabydlení rychlý přesun na pláž a první odpolední ježdění. Vítr naděloval hned od začátku pobytu na 4.7 – 5.3 takže paráda a windguru na dalších 10 dní hlásilo na každý den 2 – 3 hvězdy. První 2 týdny se tedy větrně vydařily, což se naopak nedá říct o druhé polovině tripu. Vítr zeslábl, a donutil nás nastrojit plachty 5.9, na které jsme se svezli asi 3x.

bonaire3.jpg

Ve větrných dnech na vodě k vidění FS špička.
Celkově se nám trip líbil, i když nám vítr chyběl 10 dní. V druhé polovině pobytu nám totiž vítr moc nepřál, ale rozhodně jsme se nenudili. Jelikož je na ostrově vždy co dělat, nevětrné dny jsme využili návštěvou místního přístavu, kde kotví obří výletní lodě nebo luxusní soukromé jachty. Jsou zde i krásná místa pro potápění, s vyznačením různých zajímavých lokalit, které patří mezi nejvyhlášenější lokality na světě.

 bonaire4.jpg

Na závětrné straně ostrova leží více než čtyřicet míst s bohatým podmořským životem – želvami, pestrobarevnými rybkami, mořskými koníky a rejnoky. Nejvyhledávanějším místem je Pink Beach na jihozápadě ostrova, kde se můžete potkat se žralokem. Dále jsou zde zajímavá solná jezírka s těžbou soli, nebo přírodní rezervace Washingtonova parku, jednoho z nejstarších přírodních parků Holandských Antil, kde se nachází přes 200 druhů tropického ptactva včetně krásných plameňáků…

 bonaire7.jpg

Na dokreslení zasíláme pár fotek, celou galerii můžete shlédnout na webu http://www.mt-team.cz/ . a také Třetí zprávy, které jsou mnohem kvalitnější než Zprávy předešlé.
Jako bonus pro vás máme čtvrté Televizní zprávy-tak trochu jiné-zprávy o zprávách. Unikátní záběry z natáčení, kreše…atd. Musíš vidět!

Za podporu děkujeme firmám:
Snowboardel.cz Surfcentrum.cz Reef.cz AGP nova Malířství – Vazač PAREZART.cz

Tom, Michal

008.JPG 04.jpg 05.jpg
10.jpg 11.jpg 15.jpg
23.jpg 26.jpg 27.jpg
28.JPG 29.jpg 39.JPG
45.JPG 46.jpg 48.JPG
49.jpg 52.jpg 54.JPG
55.JPG 56.jpg 57.JPG
58.jpg 59.jpg 60.jpg
62.JPG 63.jpg 65.jpg
66.jpg 67.JPG 69.JPG
71.jpg 73.jpg 76.JPG
78.JPG 83.jpg 84.jpg
87.jpg 90.jpg 91.JPG

15 komentářů pod “MT team – BONAIRE 09 – Celkový report”

  1. Los tomanos

    Tohle je muj sen, reporty o weekendu :)

  2. tichucko

    ta loďka není málo :)

  3. shimano

    bytelný necky! :)

  4. Hárwyov

    hezky fotky..=) moc hezkyy..

  5. Jr.

    Hamilton Ventura asi pár lidí pojme

  6. Aginka

    moře,sluníčko,teplo…závist:)

  7. Medved

    kurna kucí.. a co nejake vlny? za hladkou vodou se da jet na dvoriste!
    :) zrovna zejtra to vypada na slusnej vetrik.. ja teda davam nechra!

  8. Čárys

    4: Medved : Dyť je strašná zima, ty šílenče !!!

  9. Medved

    zima ani nebyla.. serfovani te zahreje :)
    ale vitr jak se patri a i pekny vlnky na skakani se urodily. nakonec moc pekne jezdenicko.. bohuzel se nikdo dalsi nedostavil a byl jsem osamoceny jezdec :)

  10. Čárys

    Tak to jsi toho asi moc nenafotil, že, tak to ani nebudu “žebrat” o report :)
    Jak říkám já : NEJLEPŠÍ PARTA JE SÁM !

    :)
    Lepší než ve stejné partě sedět doma. Dobře ty !

  11. Tom MT team

    Nebyla na tom Dvořišti trochu zima…dyť sněží…:)) ste fakt odvážlivci…Jinak by nebylo špatný udělat nějakej report z českých vod… Až se trochu oteplí a foukne, vyrazim s fotografkou a uvidíme co z toho vznikne :))

  12. Medved

    jo je to celkem fajn pocit.. ses tam sam, voda 2stupne, vzduch 6st. vitr 20m/s. Driv sem si tohle uzivat neumel, dneska uz me to bavi! proste ty a priroda. je to fajn! nepotkal sem tam ni zivacka na brehu, ni rybare, nikoho. proste jen ja, voda, vitr a prkno. Poslal sem si asi svuj nejvetsi skok na jezerni vode v zivote, takze dobrej pocit z vlastniho jezdeni se dostavil :)

  13. perry

    málo sněhu .. za 5 :-D

  14. Čárys

    4: Medved : Š.Í.L.E.N.E.C.

  15. Medved

    Kazdej svoji hvezdarnu! :-)

Komentář: