DC a ostrov na konci světa

dc55.JPGByl jsem na ostrově, signál tam není, a je to jen 5km od DC. A byl krásnej den. A slunce pražilo. Celej den na kole, celej večer nad zemí, celou noc v lomu…

Byla tak krásná neděle a ja jsem se vzbudil s nepěknou kocovinou, kterou jsem si vypracoval večer u Kubajszů 8 mi Friskama.Pohled na jídlo mi nedělal vůbec dobře a komenty ostatních mi taky na chuti nepřidaly, ale byl jsem statečný a vyrazil jsem i s bandou jezdit.

Kubajsz jel s Filipem a Mírou na Bouřňák a my sem, do DC, na Sněžník. Jelikož už jsem tu několikrát byl, neviděl jsem až takový problém se tu proletět bez Kuby, ale ujal se nás jako Guide Schwed a tak bylo o průvodcování postaráno. Nakonec nás byla celkem tlupa – Schwara a Rossík, Shampoo a Maara z prahy s partičkou dalších lidiček…

Sešli jsme se nahoře na Sněžníku a já zjišťuju, že mě hrozně kopou ty včerejší piva, ne nejsem vůbec freš, už nikdy tuhle navoněnou mrdku nevemu do držky, nikdy. Mě bylo divný, když Kuba u 3 tího přestal, to já tam nalámal moc. Díky za to žes mě nic neřek, hehe :)

No dlouho neleníme, a jedem jedním z místních trailů (už ani nevím jak se tu co jmenuje) dolů. Schwed je mnohem jemnější průvodce, než Kubajsz – tento většinou drží fest, a já se mu snažím uviset, heh, Schweďák zastavuje, a čeká než se všichni sjedem – příjemné. Tratě se tu hodně mění, něco jsem ještě nikdy nejel, takže i pro mě stále velký překvapení. Rovnováha je bídná.

dc2.JPG

Asi po hodině a půl přijíždíme dolů, na zastávku autobusu. Část tlupy chce okusit místní bikrosku, ale já vím že tam na DH není zrovna ideální blbnutí, a tak radši s půlkou lidí zůstáváme vyložený do trávy, a žereme Míšy a Ledňáčky a mě se po vypití litru studené koly konečně přestává chtít blít. Nevím nakolik je to placebo efekt, ale mě prostě ledová kola fakt zabírá. 

Přijíždí autobus s vozejkem na vyvážení kol, a za 30 korun nás bere až nahoru na Sněžník. Všichni z JČR si velmi libujeme, neboť je to zadarmo – a ten kopec, ach to je best.

dc1.JPG

Nahoře jsem je všechny přinutil jet až nahoru k rozhledně, různejma fíglama ve stylu : "studené pivo, výborná klobáska"a pak jedním špatným odbočením. Cestou si ještě děláme nějaký krásný fotos a pak už jsme tam.

Pivo, klobáska, všechno mají a my se kocháme výhledem na krajinu – dohlédnout jde až do Hřenska, je to tu fakt nádherný. Musí to být všechno moje, musí, chci to všechno mít, chci.

dc3.JPG

Dolů jedem kamenitým trailem, kterej jsem si z minula pamatoval. Pamatoval jsem si, že je to mrdanice. Pamatoval jsem si to dobře. Je.

Po nepěkné vejplatě kol ač u většiny účastníků zájezdu filtrované přes péro, to už hrozně odsejpá, mrskáme to na chrousta trail, kterej poněkud zmizel v těžbě WALDWERMACHTU, takže improvizujeme slušným trialem v prudkým kopci – každej se s tím pere po svém. Dojezd k Tescu přes mrda zídku a step up je už jen bonbónek, za veskrze povedeném bikovém dni.

 dc5.JPG

Děkujem Sweďákovi za provedení ! 

Schwara a Ross mizí směrem jih, neboť to maj do CB pěkných 270km, ale já, co já, já nic, já jsem bezdomovec přece, já nemusím nikam, však ! Bubba (mimochodem zítra maturuje) nás veze nahoru pro káry – moc děkujem, solí jí strašnou, opět pomáhá hláška "všichni tady chcípnem ! "a já si beru Maaru a Martina do auta a jedem na…..

….

ostrov. 

Ostrov je shluk chalup kousíček od německých hranic, kde opravdu dávaj lišky dobrou noc, kde není signál, kde je to prostě ostrov v zeleným moři stromů a skal. Scházíme se tu s Tetou, děláme si jídlo, dáváme sprchu, a v podvečerním krásném západu slunce lezem na skály, aby jsme si vychutnali ten pocit.

Je to nádhera. 

 dc7.JPG

Klucí jsou jak vypuštěný zvířátka ze řetězu, takže zábava : přeskoky skal : se rozbíhá na slušný obrátky, dolů je to někde taky třeba 30m, odrazy z plošinek 50 cm, no nepěkné, poslední přeskok končí skoro pádem, lehké vrávorání na hraně…zábava na hraně.

 dc55.JPG

Dole si dáváme ještě takovej delší asi 7mi metrovej boulder. I v Etnieskách to tam je na první pokus, asi začnu víc lézt na skalách…

Loučíme se dole v kempu. Maara a spol odjíždí do Prahy, je asi půl desátý večer a co my, Teto, musím domů ? Nemusíme, že ne. Ne nemusíme.

A tak jsme nejeli.

Nejjasnější obloha.

Nádherná noc.

Nejlepší den.

Děkujeme. 

DSC03011.JPG DSC03012.JPG DSC03013.JPG
DSC03014.JPG DSC03015.JPG DSC03016.JPG
DSC03017.JPG DSC03018.JPG DSC03019.JPG
DSC03020.JPG DSC03021.JPG DSC03022.JPG
DSC03023.JPG DSC03024.JPG DSC03025.JPG
DSC03026.JPG DSC03027.JPG DSC03028.JPG
DSC03029.JPG DSC03030.JPG DSC03031.JPG
DSC03032.JPG DSC03033.JPG  

18 komentářů pod “DC a ostrov na konci světa”

  1. Los tomanos

    Krásné to království

  2. KRAJIC

    To je opravdu plnohodnotný život – ne zkurvené přežívání co praktikuje 90% lidí. Ať ti to vydrží!

  3. Maara

    Život je krásnej když si ho užíváš!

  4. Chochy

    Prosim tebe ten Ostrov – neni to náhodou Ostrov nad Ohří?

  5. psm

    Jo, studená kola fakt funguje…

  6. staroch

    funguje a nejlepsi je po lzickach to zaira prakticky okamzite,jinak super report a hezka lokalita

  7. shampoo

    už sem slavnej? to už je ono? supeer:-D jinak fakt díky za super neděli:-)

  8. maynard

    až budu velký, chci být taky bezďák:)…

  9. Schwara

    Bylo to pěkný, díky klukům děčínskejm. Až na to, že na Sněžníku měli jen lahvový a klobása nebyla VŮBEC! Cítím se podveden. PS: kdyby si pil normální pivo a ne ty šílený lepihuby moh si být svěží a fit jako já:)

  10. Čárys

    4: Schwara : Fakt ? Fakt nahoře nic neměli ? Já jak jsem byl ještě přešlej, a dával jsem si protaženej NO FOOD, tak jsem to ani nezaregistroval.

    Ale za ty výhledy to stálo, ne ty starej romantiku ? :)

    Jinak 8 piv v jakékoliv formě by pro mě byla, jako hodně vlažného pijáka vín, deadline.

    4: Shampoon : si slavnej !
    4: maynard : rád se nastěhuju místo tebe :)

  11. Martin

    http://720.cz/foto/DC_nedele_a_ostrov/imagepages/image6.html co je todle za kraťasy? Díky za info!

  12. pavel

    4 Martin: …já teda na tý fotce nejsem.Ale kraťasy jsou to THOR, v Praze to maj třeba v Razu.

  13. Martin

    pavel: …a nejsou to kraťasy ale kalhoty s odepínacím spodkem.. už jsem to našel.. díkes :o)

  14. Čárys

    4: Pavel : psal jsem ti na ICQ, ale asi jsi to neviděl… jen totok :

    Ve čtvrtek okolo 18 h budu na Barboře v Oldřichově, dělat nějaký ty freedive ponory. Je to tam 60m hluboký. Na to samo ambice nemám, ale trochu bych to tam prozkoumal. Co ty na to, brácho ? Zatopil bych čtvrtek večer, a pátek dopoledne – pak pojedem polítat na Bouřňak.

    Kdyžtak dej vědět, co a jak…
    CARYS

  15. pavel

    4 Čárys:….no ty voe,nečetl jsem to.Jedu pracovně ráno na otoč do Ingolstadu (D).Uvidim, jak to budu stihat zpátky,že bych tam na večer přijel.Jinak mám víkendy,jako každej zaměstnanec,takže v pátek ráno zas kolben. ….Jedině pak nedělě,jestli kdyžtak…..

    ….myslíš,že bys mi mohl poslat to dvd – technika s ploutvema,nebo vzít s sebo. Bavili jsem se tenkrát o tom. Chtěl jsem psát mail,ale když to crcám sem.dik.

  16. Čárys

    Crcej to kamkoliv. Já jsem tu stejně jako na mailu. DVD mam v ntbooku, mam to sebou, mužeme to tam stahnout na flešku, nebo vypalit – žadnej problem !

    Nechceš ten pátek nějak přehodnotit, bro ? :)

  17. pavel

    4: Carys: …..chci.Boss v praci nechce.

  18. Čárys

    4: Pavel :

    možná řešení.

    1. Vyhodit bosse.
    2. Stát se bossem.
    3. odejít z práce.

    Vyber. Doporučuji bod 2.
    Přijeď. :)

Komentář: