Boží dary 09

bozi09145.jpgBoží Dar, krasný počasí, zrušenej vancouver, asfaltová vložka, techno v depu, raut, a závodění.

Toliko zhruba co bylo.

A podrobněji – vevnitř.

Bylo nebylo, vyrazil jsem opět na závody. Dorazil jsem ve čtvrtek večer ke Stokladům na chatu, dal s klukama kafíčko a pokec asi do půl druhý a v noci ještě přejel na parking. Bylo hvězdno a tušil jsem krásnej víkend.

bozi09.JPG

V pátek se tu scházím s partou kolem Matěje – Ory, Prochajda, Mave, Šimon, atd a parkoviště se utěšeně plní. Doráží Carlos a Radek, Carlos mi pomáhá vyměnit bazmeky na tlumiči, a když to konečně po hodině máme hotový, jdem zkusit tu místní ofejsliftovanou trať.

V podstatě je až na jednu zatáčku vršek stejnej, jako byl dycky, a jediná změna je u „Vancouveru“ kde se vymyslely 4 jiný zatáčky, takže konečně změna. Spodek už zůstal stejnej, a bohužel se jede zase až dolů po asfaltce na parkoviště.

bozi091.JPG

Radek nachází v soutěžním rádu pasáž o tom, že na DH trati nesmí bejt přes 3 procenta asfaltovej nebo dlážděnej povrch. Tady je to spíš tak 10 procent. Na argumenty, že je to příliš a proč to nebylo u lanovky, povídá Petr Marek že holt budeme šlapat, neboť…bla blabla….neboť je línej jak prase dojet ten kousek k lanovce. Holt pohodlí především. Taky prostě nechápu, jak může diktovat místnímu areálu a stavitelům tratě, kde bude cíl tratě. On je prostě asi něco jako pánbůh.

Dál se tu bavím s panem Šolcem, tak nahazuju udičku, proč a jak toto kolem P.M…a tak se dostáváme k tomu, že je to prostě tak, ale hádat se s ním nikomu nechce…hned na to se dozvídám že sice kluci nesmějí ani metr do lesa s novou variantou tratě, ale bude se tu kácet oulpně nová sjezdovka, s novou lanovkou, že to vyjmou z nějakýho lesního fondu a že to v pohodě půjde ! Tak do lesa metr ne, kytičky a brouškové by se zlobili, ale vymrdat pulku lesa, no problema. Pane bože, kurva, tohle je takovej uplatkářskej českej metal, že bych blil, fakt blil !!!   Nechápu nic, a zvedá mi to tepovku fakt k infarktovým stavům. Jak je vůbec tohle možný ? Jasně, teď mi tu všichni napíšou jak je to o penězích, a co čekám, ale to já taky vím, já jen nechápu, bytostně kurva nechápu, jak tohle naprosto vědomě může procházet. Nechci v tomhle státě žít, ani náhodou.

Pimp my ride :)

bozi092.JPG

Znechucuje mě to na velkou část odpoledne, takže ještě že jezdíme – je to zábavné a dělá mi cekem dobře a postupně na to zapomínám. Večer se blíží, dáváme poklidnou večeři u Charvátbros na grilu  a já se pomalu chystám nahoru na Boží dar. Je tam totiž u Plamena Párty, takže se přesouvám tam. Je tam celá sebranka lumpů, PLamenovci, Kouč, Červajz, Filip, Srbič s Miluškou atd atd, a rockenroll začíná. Moc to nebudem rozvádět, jen že konec – striptíz od holek i kluků nebyl málo. My s dorazivším Andym vyklízíme asi v 1h pole, a jedem dolu na parking.

Sobota je ve znamení celodenního ježdění. Přijel PH, a tak si to dáváme dohromady. Různě ho hecuju jako že „jeď, dáme ti s Andym někde vnitřky, nevadí ti to ?“ a tak podobně, někdy mu uvisím i 500 metrů, než mi oddriftuje v dál. Trať se vyjíždí v pěknou sbíjenici. Zkouším si to dát na 2 zastávky, a celkem hranu, nu, a musím konstatovat že v kuse by to bylo nemálo. Jede se povinnej tréning, a pak už jen večerní zábava.

bozi094.jpg

Večerní zábava je ve znamení demence – nechápu, opravdu nechápu, kterýho kokota napadlo, že DH sebranka ráda poslouchá hauso-hypno-techno musiku, v předzávodní večer. Nicméně je to opravdu tak, partička rozbaluje systém hned na stupních vítězů – kdo by nevěděl tak je to přímo v centru parkingu, a volume tak high, že se v dodávce co stojí 15 metrů vedle nedá sedět, jak to duní, natož spát. Tak se jdeme jako zeptat kluků, v kolik to zabalej, aby jsme věděli – prej až do rána, že je to domluvený, že mohou hrát. Na argumenty, že jsou v centru depa před závodem, a že tu hodně lidí spí v obytňákách a možná by se rádi vyspali, nehledě na to že tuc tuc style není ouplně jejich šálek čaje, jen krčí rameny a jedou dál.

ale bylo narváno…

bozi095.jpg

My máme jasno. Mizíme s Andym a Alicí odsud, spát ke 100kladům na chatu. Nicméně tím přicházíme o to nejlepší, kdy už ona příšerná hudební deformace na parkingu tak leze všem krkem, že když domluvy nepomáhaj, berou nástroje a překopávaj jim přívodní kabel od elektriky. To už pomáhá, a je klid, nicméně zase to rozjíždí slušnou hádku, no paráda.

Celkově jsem tenhle blbej nápad s hauspárty moc nepochopil.

My jedeme na raut kterej pořádá místní lázeňský hotel, je tu sraz komise MTB, je tu pan Šolc, Petr Marek a spol, jídla mrak a jezdců a zástupců médií taktéž mnoho. Po krátkém proslovu nastává dlouhé obžerství, o asi 10 ti chodech, káva a tak. Radek s Carlosem se snaží s Petrem Markem domluvit na podobě tratě příští rok, nicméně klasicky přes něj vlak nejede, a klucí jsou na můj vkus příliš měkký – já osobně bych dal jasný ultimáta – budem to dělat za těhle podmínek, jinak ti to dělat nebudeme. Stráví na tom času mrak, hovno z toho, a ještě každej nadává – plusy žádné, o co přijdou když to nebudou dělat, o nic. Nu, uvidíme.

bozi098.JPG

Večer jedeme po rautu zpátky ke 100kladům na chatu, kde se ještě dlouho povídá a fakt je mi tu dobře. Kolem 1h opět spát. Zítra je jasnej plán – Andy jede závodit, Radek a Carlos taky, a my si s Vítkem, Radkem a holkama dáme lezení a přijedem kouknout na finále.. Tak.

Takže je neděle, den race. My lezeme asi 6 cest, všechny v obtížnosti – přelezitelné. (ano, díky neskutečnému dohadování kolem hodnocení cest, v němž je DK hodnocení velikosti dropů ještě exaktní vědou, hodnotím je dvěma stupnicema – přelezu, nepřelezu.)

img_1352.JPG

Na závody dorážíme ve 13h. Akorát tu potkávám Andyho, a vdím odjíždět Petra Heiníků, kterýmu je nějak blbě – to mě moc mrzí, kamaráde. Procházím si tak nějak depo a bavím se uplně s každým, co a jak, jak kdo jel, jak to teď nasolí, paráda. Semíčko vyhrál Matěj, Hany, Helena, Srbič a myslím Růžovák. Fajnl se tak nějak rozjíždí, a my na to jdeme koukat.

bozi0911.jpg

Srbič padá. Ajajaj, Matiné, jednou to muselo přijít, ale takhle školácky – poťáhnout skok jak kdyby ti bylo 20 let, teda teda…v Juniorech Hany už po startu vyrval kufr z boty, a i s tímhle hendikepem dává 4 flek, první Erik, druhej Mára – dobře vy. V hobíkách se hodně zrychlilo, a vyhrává Inženýr Králíček, kterej nejen že to má v paži čím dál víc, ale taky (a to vlastně hlavně), je úplně vylízanej takže jeho pud sebezáchovy je potlačen na nezbytné minimum. V ženskejch Kamil Tatarkovič nahnal přítelkyni Kačku aby taky závodila, a ta jen o kousek nestojí na bedně. Moc pěknou trať jsi jí vybral na začátek, brácho ! :) Vyhrává Helena K. HT vyhrává růžovák, kterej má u mě největší respekto, za to co předvádí na trati – ty jsi prostě nejvíc brácho. A ten čas je neskutečnej. A elitní motocrossaři – koukal jsem jen ve spodním lese, ale můžu v klidu říct – nejlíp ho projel Adam, plynule a neskutečně rychle, nicméně…nebyl první. Dlouho vedl Filip Matuš, kterej těsně před projetím cílem zařval na časoměřiče a spíkr budku MRDAT !!! což hned pan Ivan „slintal“ Mejtský okomentoval : „Filip MAtuš není spokojen se svým výsledkem“ neboť nepochopil, že Filip se stručně a jasně vyjadřoval k délce silniční vložky.  Cele podujatie v kátegorii Elite vyhrál o sekundu Matěj Charvát, kterýho myslím držej pohromadě jen ty bandáže a tejpingy. A na plackách, na tomhle silničním konci – obdivuhodné a velká gratulace.

bozi09145.jpg

No takže takhle. Jasně, dělo se toho hodně, ale asi jen tohle mi přišlo ve zkratce důležitý, o tom jak se to má správně psát, se přesvěčte třeba na MTBS, nebo tak. Já píšu kraviny, ne, přece.

No božák prostě nezklamal. Rozbitá a celkem rychlá a i těžká trať, která opět vzbudila hodně emocí, zázemí s dvěma toi toikama, opět svévolné přemlíkování tratě kýmsi (kurva jak si tohle někdo dovolí, nechápu, kolíky jinde, mlíko jinak, a nikdy nikdo nikoho nevidí, fakt čumím, drzost největší) a spousta dalších věcí, včetně netypicky slunečného počasí udělala z tohoto závodu akci, na kterou budu rád a s úsměvem, a občas zaťatejma pěstma, vzpomínat.

bozi09223.jpg

NA závěr poděkování. Jardovi z KAli, Matějovi za grill zázemí a natočení videa, Karlosovi za opravu kola, 1OOkladům za perfektní zázemí a luxusní nedělní polez, Shampoonovi za Taxi, Plamenům za páteční grilování, a Milušce, že jsem jí mohl vylízat pekáč.

Bylo mi s váma všema fajn !

See ya soon.

Čárys.

PS: Foto : Já a fotofotřík, jehoč velká galerie vyjde brzy. Máme 650 fotek :)

PICT0013.JPG PICT0014.JPG PICT0015.JPG
PICT0016.JPG PICT0017.JPG PICT0018.JPG
PICT0019.JPG PICT0020.JPG PICT0021.JPG
PICT0022.JPG PICT0023.JPG PICT0024.JPG
PICT0025.JPG PICT0026.JPG PICT0027.JPG
PICT0029.JPG PICT0030.JPG PICT0031.JPG
PICT0032.JPG PICT0033.JPG PICT0034.JPG
PICT0035.JPG PICT0037.JPG PICT0040.JPG
PICT0043.JPG PICT0045.JPG PICT0046.JPG
PICT0047.JPG PICT0048.JPG PICT0053.JPG
PICT0054.JPG PICT0055.JPG PICT0056.JPG
Snímek 015.jpg Snímek 031.jpg Snímek 032.jpg
Snímek 070.jpg Snímek 099.jpg Snímek 128.jpg
Snímek 189.jpg Snímek 197.jpg Snímek 205.jpg
Snímek 353.jpg Snímek 658.jpg Snímek 665.jpg

37 komentářů pod “Boží dary 09”

  1. Jr.

    v juniorech druhej Mára Petelík :)

  2. markéta

    v junckách byl druhej mára petelík z Katmaru, hany byl čtvrtej ;)

  3. Jr.

    jinak pochvala radkovi…trať se mi líbila moc…až asi na 2 zatáčky kolem venkůvru…nějak mi toto uplný lowspeed zatáčení nesedí a příde mi že to uplně kazí flow tý trati…
    stejně sem se vyknokautoval jinde, tak je to jedno…přeju více štěstí v boji s debilitou na vyšších místech

  4. Fotofotřík

    Kua Čáras ty si jako blesk – já to eště ani nestáh z foťáku a ty už to tu vystavuješ. Důležitější je ale to, co píšeš. Jsme holt národ debilů a budeme všichni držet huby a dál jezdit DH po asfaltu astavět lanovky. Když jde člověk po starý trati tak by brečel vzteky jak to jde všechno vykuvit.

  5. chlastik svazMX

    moc články nečtu spíš čumim na fotky…ale tohle bylo hezký čtení..dobrý sou fotky v našem triku disco m. a trenkách represent… HF uplně na háku…muhááá

  6. Hasič

    Velká rychlost Martine…ty jsi to psal snad ještě za jízdy domů..:)
    Ještě se tu nezmínila záležitost se slevovým kuponem na 100,- Kč z nedělní celodenní permice která je bratru za 320, tedy po slevě za 220,- Kč……4 nedělní jízdy jsou za 160,-, 3 dokonce za 125,- Kč… tedy nechápu kde že je jako ta výhoda?!
    bTW.: akce s sound systemem jsem naprosto nepochopil…tolik sobeckosti a netolerance na jednom místě…nepochopil jsem nic….od půl desátý jsem telefonicky naháněl Petra Šolců, který jediný řádění technařů mohl zarazit, nakonec jsem asi ve 10:10 sehnal paní Dášu, která dorazila něco po půl jedenáctý a té jsem se snažil vysvětlit, že o tohle fakt nikdo nestojí, že tu spěj malé děti, závodníci co zítra brzo vstávaj nebo prostě lidi co si chtěj jen v klidu popovídat u ohně…. nicméně ta stále dokola opakovala jak je to fajn a jak se lidi baví, pak přišla s ústupkem, že teda hudba poběží jen do půlnoci…no a tady už slabší povahy nevydržely….(výsledkem bylo konečně ticho)…tolik vděku v cílovém depu jsem už dlouho neslyšel…:)
    Jinak díky klukům Karlosovi a Radkovi za skvěle připravenou trať….fakt máte můj obdiv

  7. The Skreth

    Slinty typu “opravdu výživný report” většinou nepíšu, ale tady to sedí perfektně. Zasmál jsem se i jsem si pobrečel. Je to fakt kolikrát v prdeli v těch Čechách, kór když by bylo kolik možností ke zlepšení a stačilo by tak malinko :-/

  8. Luck-ass

    Jo muzika nebyla málo a slevovej kupon taky:) Nejvíc byl asi mistr Kubáček kterej vždycky vytočeně vylezl jen v trenkách mezi lidi a koukal že chce spát. Jinak trťz dobrá na moje ruce trošku náročná a můj největší obdiv má Radek Brož kterýmu blahopřeju jelikož jel fakt jak hovado ten se fakt rozjezdil ten kluk:)

  9. Čárys

    4: Jr, Markéét : Jejda, pardon, a hlavně se omlouvám Márovi – zblbnul jsem to. Už jsem to opravil, a Máro – velkej kongras, věděl jsem že to přijde – vidím v tobě dost velkej potenciál. Drž to pevně, bejbe. A propo – v juniorech to začíná bejt fakt našlapaný,. myslím že po tolika letech plytkejch výsledků a celkovýho zapadnutí po přestupu do elity zjuniorský kategorie, se můžeme zase začít těšit – Koulecz, Bobo, Hany, Erik, Máára – našlapáno je tam fest. Jen tak dál, všichni.

    4: Fotofotřík : AMEN. A velký dík.

    4: CHlastík : HF hadry došly, nemám pračku, nosím zbytky z pravěku, a co se týče svazu MX – za propagaci pošlu fakturku, hehe, jo disko mulišák jedině !

  10. Mára

    Trať výborná, počasí skvělý a nakonec parádní počteníčko, díkyy

  11. M.M.

    Krásnej článek !! Tohle se ti Dědku povedlo. A zase jsem vůbec o nic nepřišel. Ještě že jsem zůstal doma.

  12. goofy

    ty vole.. ty jsi rychlejsi nez decko po prvnim Kari.. :-)

  13. Jr.

    muhehe…teď by mě akorát fakt zajímalo, kdo přestřih onen kabel :D …dickens mi ukazoval už v pátek, kudy ten jejich na černo připojenej drát vede :D

  14. Jr.

    Čárys: jojo…hlavně… Mára,Bobo,Koulecz …všichni under 16? wtf? ještě že sem si zlomil ten palec :D byl bych ponížen… youngpunkguns jedou

  15. DD

    techno bylo bozi, krasne se u nej usinalo…asfalt taky super…zjistil sem ze kdyz pretrhnes retez na zacatku tak mas ztratu bratru 20s, takze neni tak moc slapavej :-)

  16. deutsch

    Pěknej report i fotky Martine,za mě congrats Inžovi a Márovi.Tu debilitou a zmrdáctví u nás občas nepobírám,jak to všem může procházet nechápu :blití:

  17. bedna

    Miluji Filipa Matuse, prej Mrdááát :))

  18. ddd - andy

    Carlos a Radek – velkej dik za trat. Pripravili jste ji moc pekne kluci! Zbytek – vystiznej report :)

  19. filipmat.us

    DD a jeho 20 sec. sedí..první jízdu jsem jel rychle techniku, ale bez šlapání a rozdíl 20 sec..to není úplně oukej..mrdat? To, že jsem řekl? A có, dyť je to pravda..

  20. 100klada

    Radka a Carlose obdivuju a chvalim! Report, jen si mi zas pripomel svinstva co se tu dejou, rodice s tim chodej denne domu a rad na to zapominam. Pocasi super, lidicci skvely ;)

    PS: chvalim Caryse a myho strejdu za prelez previsu :D ( carys za 7, strejda 5+)

  21. Frankq

    Trochu fotek ode mě ;) http://frankq.rajce.idnes.cz/Klinovec_16.8.09/

  22. Funtomas

    mě nejvíc položila demence lidí, kteří si půjčí test bike a v průběhu závodu!!! si vlezou na tať a pak si jak frajeři skočej skok před cílem… docela jsem se divil, že jim nikdo nerozbil držku, ať už ze jezdců, kteří se řítí ze shora, nebo těch kteří přihlížejí…

  23. Čárys

    4: Funtomas : Fakt ? to jsem nevěděl – každopádně dobrá práce, ty jo. Teď si vybavuju jedno fotku z galerie, a tam je v prubehu závodů vidět člověk na trati s cedulkou testbike – nikoliv se startovním číslem – a dojíždí ho nějakej závodník s klasickým číslem poháru – divil jsem se, co to má znamenat – teď už vím.

    jak říkám, dobrá práce.

  24. Radek / etbikez.com

    Od nějakýho příchozího dementa se dá podobná blbost čekat, ale nad tím, že někdo ze závodníků neumí zatáčet a tak si trať přemlíkuje, mi fakt zůstává rozum stát.

  25. Jr.

    Radek: a to se dělo kde/kdy? docela nevěřim co čtu tady :D

  26. Radek - etbikez.com

    Sobota ke konci ježdění, zatáčky ve Vancouveru. Někdo si to otevřel, dost by mě zajímalo, kdo to byl.

  27. HansCV

    Jen mala vecna semicko vyhral zelenak alias Studna bohuzel ve finalku mel celkem zle vypadajici pad navic na zapesti z kteryho mu tejden pred zavodem sundali sadru takze get well soon.Ad nova sjezdovka+lanovka: mno je sice svinstvo za jakych podminek se to deje(zaslechl sem neco o navstevach Julinku,cikrtu a jim podobny zmetku) ale ja v tom vidim prilezitost v budovani novych trati pac jestli to vyjmou z toho lesniho fondu jak rikas tak si ochranari muzou nasrat navic co sem se doslech tak spodni stanice ma bejt az v depu takze by mohla alespon odpadnout casovka. Jinak dik klukum za pripravy a zatacky byly bozi aspon sem si moh vyklepat nohy pred paserakem ;)

  28. tomaass

    hubajz nám vyprávěl něco o tom, že kdosi vypadnul z lanovky, čekal jsem, že se něco dovím a nikde o tom ani slovo..

  29. koZa

    doufám,že mně to nepřestane bavit u 649tééééé fotky…fajn a ty lesy atd a sjezdovky…a ty milióóóny atd….JEBAT….Good ride ewerywhere 4 you…YEAH MÁN

  30. marvin

    to s tim vykacenim je nehoraznost! na kola tu kazdej se*e :/ znacka koupim les :D

  31. Čárys

    jo, uplně jsem zapoměl napsat, že Ory za kilo vyshyboval božídarskou lanovku ! :)

  32. Radek / etbikez.com

    Ke kauze “vypadnutí z lanovky” – několik kilometrů od Klínovce byla jakási houseparty, kde mají jakejsi špagát, říkaj tomu lanovka a kdosi z toho spadl. Naprosto to nesouvisí s lanovkou na Klínovci.

  33. Jr.

    radek: :D:D

  34. Miluška

    čiao, nemůžu vyprat tu černou hmotu z Mácovo kraťásků!!!! sakriš ASPHALT HIGHWAY. Pradlenka ze mě nebude, ale buchty pěču dobrý!!!

  35. Miluška

    six hundred sixty-five

  36. Čárys

    4: Miluška : Tiramisu umíš prostě nejlíp ! A ta černá hmota – ASPHALT- kde jinde se ti poštěstí abys při závodech v DH měl člověk umazaný kalhoty od rozteklýho asfaltu. Neprat, nečistit, dát zarámovat jako připomínku tuposti svazu…

    :)

  37. Vyklef

    dobrý cyklotrialový speciál :)

Komentář: