Rozhovor s plážovou děfkou

beachbitchrozhovor-11.jpgPřinášíme rozhovor, netradiční rozhovor o tom, jak z nuly vytvořit hodnoty…jak mít nápad, jak si jít cestou realizace, o tom, že ne vše je jen o párties, alkoholu, že druhá strana je taky práce. Kus práce, za člověkem, do kterého by to mnoho lidí neřeklo…well – přinášíme rozhovor králi plážových děvek. O plážový děvce.
O BeachBitch.


Takže zdravím tě. Pro začátek, aspoň stručně, tě představím – již jsi to dělal tolikrát, že tě to nemůže bavit.

Jsi Honza Válek, alias Ueeeeee, bydlíš v Brně, jezdíš na kole, kalíš, žiješ si svůj pártystyle…mohl by jsi být naprosto klasickým člověkem z řad, kdyby jsi nevytvářel rozsáhlou kolekci oblečení na kolo a komponentů pod názvem "BeachBitch".

Přesně tak, jinak jsem naprosto průměrnej kluk!

beachbitchrozhovor-3.jpg

Řekni nám, jak to vlastně začalo, jak tě napadlo začít vyrábět vlastní věci ?

Takhle, jako spoustě jiných lidí mě to nenapadlo, udělal jsem si tenkrát triko pro sebe, spolužáci ho chtěli taky, tak jsem jich rovnou dal pár ze srandy do obchodu ke Kelimu na otcův živnostňák (lobbismus hýbe světem!!).

Musel jsi mít dozajista nějaký zázemí, kde to vyrábět, nebo jsi začal doma na koleně ?

V otcové firmě, na zakázkový šití pracovních oděvů, jsem si vydělával na bike, kterej mi rodičové odjakživa rozmlouvali. V hodně punkové a technologicky zaostalé sítotiskařské dílně jsem potom realizoval první designy, který jsem stvořil na gymplu ve vyučování (z toho soudím, že jsem zvládal studovat a zároveň si kreslit?).

Kde jsi sháněl materiál v těch uplných začátcích ?

Materiál, hmmmm, ve velkoobchodě s hadrama se na mě dívali divně, když jsem jim tvrdil že jdu pro otce na firmu vyzvednout těch 10 triček :)


Kde jsi sháněl informace o tom jak co dělat? jak se tiskne, kde vzít barvy, kde textil, a tak ?

Tyhle skills jsem měl právě z brigády kterou jsem vykonával v otcové firmě.

beachbitchrozhovor-2.jpg


Co přišlo pak, nabídl jsi věci a zkoušel dát cenu, nebo byl zájem ve tvém okolí automatický ?

Nabídl jsem věci a lidi mi trhali ruce, samozřejmě!!

Kdy tě vlastně napadlo, že by nebylo špatný, začít to dělat nějak víc ? co jsi vlastně v tý době dělal za školu, kolik ti bylo, kde jsi vzal kapitál do začátku ?

Všichni si myslí, že jsem to nějak plánoval, ale po tom co se rozprodalo 10 triček na dolekop.com docela rychle, řekl jsem si proč jich neudělat víc? Bylo mi 15 a kapitál na 10 triček nebylo zas tak těžký sehnat, horší bylo potom peníze z prodeje neutratit a zase je investovat zpátky, zvlášť když odcházel rychle materiál na levně vybaveným kole…

Kolikrát jsi se zpočátku spálil, a chyboval, kazil věci, kolik jsi toho vyhodil ?

Hodně jsem se trápil právě s tím, že otcova sítotiskařská dílna nebyla úplně ono, často se soutisky barev různě překrývaly, nebo byly starý barvy atd… A neměl jsem dost peněz, abych si mohl dovolit vyrábět profesionálně za větší náklady.

discokamarád Stěnka na výpomoci…
beachbitchrozhovor-13.jpg


Jakej byl vlastně tvůj uplně první design, kterej jsi namaloval na triko ?

jmenovalo se to „Oldschool“, kterej si určitě většina pamatuje, takovýto 5 kytiček vedle sebe…

Daj se vlastně s takovýmhle názvem prodávat hadříky i holkám ? 

Některý holky by si tohle na sebe nikdy nevzaly a některý jsou názvem značky naprosto unesený. Ale zboží pro holky dělám spíš jako okrajovou záležitost, ne že by se neprodávaly, ale co se týče rozvoje, tak jsem omezenej jen financema, tudíž šetřením tržeb a musím se rozhodovat jaký zboží je v současnosti víc potřeba. A dělám to přecejenom hlavně pro bikery, nehledě na to že holky potom požadujou různý výhody a slevy… :)

beachbitchrozhovor-10.jpg


Co designy. Kdo ti s tím pomáhá, kdo ti je dělá, kde bereš nápady ?

Nápady beru ve své zkažené hlavě… Ano, stydím se za některé výstupy, ale fakt, že se zatím všechny hadry časem rozprodaly, něco vypovídá o tom, že nejsem sám! V některých případech mi se zpracováním nápadu do reálné podoby pomohla má kámoška Péťa a v současnosti už máme něco rozpracovanýho s mým novým grafikem Kubou Majerem, kterej je co se týče grafiky všeobecně mnohem větší profík než já, ale má i dobrý nápady, protože je biker, s dobrým vkusem a už to co teď od něj mám zhotovený napovídá velkej posun do budoucna.

Kolik programů teď kvůli výrobě oblečení a vším s tím spojenými věcmi ovládáš? Corel, Fotoshop, Adobe komplet, tiskařký software… 

Pro designy hader stačí jakákoliv vektorová grafika, já celkem ovládám Corel, teď už i celkem ilustrator, protože je to hodně podobný, ale trvalo mi dlouho než jsem se odhodlal na něj přejít. Photoshop je potřeba spíš kvůli webu atd.

novej design "Helltrack" ve ilustratoru
beachbitchrozhovor-18.jpg


náhled nového trika…  coming soon

 violetfront.jpg


Dobrá jedeme dál. Od výroby mikin a triček se šlo dál – začal jsi dělat věcy víc zaměřené na biking – motox šortky, rukavice.. jak tohle vlastně funguje? to už zřejmě není jen tak, kouknu na net, objednám to, za dva dny je to tu. Jaký je příběh téhle cesty ?

Tenhle epos je o získání kontaktu na správný místo, takřka nekonečných výměnách e-mailů, abych zjistil maximum technologických možností. Využil jsem doporučenej ověřenej střih, který používá i spousta jiných MX / bike značek. A vyvrcholení děje je naprosto detailní popis žádanýho produktu a modlení, že se to lidem bude líbit…


Co se vlastně dělá s tím když přijdou nějaký zmetky ? Jak to řešíš ?

Vyrábím s domluvou, že za smluvenou výrobní cenu nebudou žádný zmetky, zatím si mi nikdo nedovolil nic podobnýho zmetku poslat, protože by to z mýho pohledu bylo jako zaplatit jen část faktury.

Popojedeme ještě dál a dál. V poslední době se na trhu objevilo i něco málo komponentů s logem BB. Především byly k vidění na tvým kole. Jak to bylo s tímhle ?

Vzhledem k tomu že se tyhle věcy tvořily na území ČR a navíc v hodně malým počtu, tak tomu taky bohužel odpovídá cena, na druhou stranu se nedá očekávat nic jinýho než top kvalita společně s exkluzivitou. Například představců bylo zatím vyrobeno jen něco málo přes 10 kousků, design jsem diktoval inžovi Jirkovi Sedláčkovi, kterej ho zároveň ztvárňoval v CADu a říkal mi co kde rozměrově nepůjde, tak jsme to upravovali až vše sedělo… a potom prořezali, hlavně zevnitř, kde to ještě šlo, tak aby byl co nejlehčí.

beachbitchrozhovor-17.jpg

Jak probíhá testování ? Jak vlastně probíhá výběr, kde materiál, kde fabriku atd ? Předpokládám že používáš již osvědčené věci, nebo si necháváš delat nejen design, gravírování atd, ale i CNC rozměry sám podle sebe ?

Testování probíhá formou testování :) Fabriku podle její technologických možností / cenám. Střihy a materiály osvědčené. CNC je nadesignované originálně, ale třeba koncovky jsou lehce upravené od osvědčených (co tam taky vymýšlet novýho). A ostatní je forma risku, protože vyrobit sérii triček s designem, kterej by se nikomu nelíbil, by nebylo košér.

Stvořil jsi web, udělal jsi team, vyrábíš oblečení, studuješ, pracuješ, vymejšlíš stále nový performance, cestuješ…nastiň aspoň zhruba, co přijde dál. Na co se s beachbitch zaměříš v budoucnosti – půjdeš dál a kam ? Jaké jsou tvoje vize s BB?

Chci co nejvíc hýčkat svůj tým, trochu víc teď šetřit a všechno vracet zpátky do výrobků.
 Z těch významnějších věcí jsou rozpracovaný například MX kalhoty s odepínacíma nohavicema, DirectMount představce, ale hlavně si myslím, že čerstvou šťávu do produktů vnese novej grafik. Všeobecně bych chtěl vyrábět hlavně streetwear čistě pro bikery (narozdíl od 99% značek) a mx bikewear. Do CNC komponentů, náročnějších na náklady se ve větším vrhnu, až budou lepší časy.

Máš za sebou kus dobré práce. držím palce, ať jde všechno podle tvých představ, a vytrvej ve svém snažení – neboť tak jak to vidím já, tě může hřát vědomí, že jsi vytvořil něco, o čem ostatní můžou jen tak snít.

Míň keců, víc činů pro všechny.

díky za rozhovor.

A vy zkoukněte : beachbitch.eu

V galerii si můžete připomenout, kteří lidi se ve svých počátcích

převtělili do rolí plážových děvek:

Tom Bergmann (tabletop)
Katarina Tothová (innocent babygirl)
Tereza Votavová (ovčí královna)
Jakub Malina (póza v lese)
Kubajsz Fišer (ještě větší póza v lese)
Honza Tóth (káňo)
Jan Malkus (bedna – punks not race)


Roman Linhart (vítěz dirt contestu)

Tomáš Slavík (360 do foamu)
Tom Kondělka (360 barspin)
 
beachbitch1.jpg beachbitchrozhovor (1).jpg beachbitchrozhovor (10).jpg
beachbitchrozhovor (11).jpg beachbitchrozhovor (12).jpg beachbitchrozhovor (13).jpg
beachbitchrozhovor (14).jpg beachbitchrozhovor (15).jpg beachbitchrozhovor (16).jpg
beachbitchrozhovor (17).jpg beachbitchrozhovor (18).jpg beachbitchrozhovor (19).jpg
beachbitchrozhovor (2).jpg beachbitchrozhovor (20).jpg beachbitchrozhovor (21).jpg
beachbitchrozhovor (22).jpg beachbitchrozhovor (23).jpg beachbitchrozhovor (24).jpg
beachbitchrozhovor (25).jpg beachbitchrozhovor (27).jpg beachbitchrozhovor (28).jpg
beachbitchrozhovor (29).jpg beachbitchrozhovor (3).jpg beachbitchrozhovor (30).jpg
beachbitchrozhovor (31).jpg beachbitchrozhovor (4).jpg beachbitchrozhovor (5).jpg
beachbitchrozhovor (6).jpg beachbitchrozhovor (7).jpg beachbitchrozhovor (8).jpg
beachbitchrozhovor (9).jpg beachbitchrozhovor.jpg  

23 komentářů pod “Rozhovor s plážovou děfkou”

  1. Luck-ass

    je krásné takhle na konci léta zavzpomínat na plážové děvky kor když ta hlavní něják vyměkává:)

  2. KUbajsz

    Je to bůh! Btw oldschool triko s pěti kytičkama je stále nejvíc!

  3. Los Tomanos

    Pejsek a kočička? Sou dost :)

  4. Kubik

    muhaha oldschool triko mam doma ještě sice už není černy :D a je v mku ale mam ho :D

  5. dr.zack

    novej design bude velice…dopredu objednavam:)

  6. Buba

    BB in my heart!!!

  7. Čárys

    Mě se taky novej desik líbí. Ještě bych udělal víc krve, vajec a třešní. Ale líbí se mi, je takovej chaotickej.

    Dělat oblečení z 99 procent pro bikery – chvályhodná činnost.
    A ještě dotaz – váha toho představce, prosím ? a děláš velikost 30 35 40 mm Jednu z nich, aspoň ?

    Jeden zákazník se mě tu ptal.

  8. ueeeeee

    je jen 40mm délka, váha cca 239g + šrouby, další info zde: http://www.beachbitch.eu/e-shop/bike-parts/82-stem-s-m.html ! je možný ho udělat i na objednávku, za příplatek i například se svým jménem…

  9. Čárys

    great, díky moc !
    To jsou mi možnosti – dobře ty !

  10. mentos

    Ano ano mas to vychytane;))

  11. Žabák

    Nevíte někdo co je to za rám jak se tam s nim Ueeeeee mazlí?

  12. hýbňoš

    žabák: 24 pornking

  13. Hajes

    at se dari u6e. skoda, ze jsem mimo republiku. mohl jsem ti udelat par CNC veci.

  14. LíLa

    štajl!!

  15. Tůra

    ON prostě ví!

  16. Éro

    hýbňoš: A nebo taky 24 Ueeeeee :D

  17. spyke

    no konečně nějaká solidní aktivita Ueeeho… na rozdíl od jeho paparazzi praktik, kdy čórnul Terry Hot mobil a stáhnul si z něj její intimní videa a fotky, za což byl zralej minimálně na pořádnou přezdržku…

  18. ueeeeee

    spyke: člověk, kterýmu se líbí vyhonit si do dlaně a sežrat to, taky není podle mýho gusta… ale přinejmenším je to originální!

  19. Robin_tattoomaster

    jéééé, já píchám celebritu :D

  20. DD

    je to gay…ja vozim MF a je to lepci :-)

  21. Čárys

    Muhahaáááá !!!!

  22. Dave

    Kdo je ta blondýna? Vím, že tu s ní bylo víc článků ale nemůžu to zrovna najít :-)

  23. Čárys

    Jsou na její žádost označeny jako soukromé. Už je neuvidíte.

Komentář: