Saalbach víkend

saalbghf.JPGO víkendu jsem vyrazil, i přes nepříznivou předpověď počasí na sobotu, na dva dny do Saalbachu. Report a fotogalerie z mobilu je vevnitř. Nikdo nedělá novinařinu jako my hehe :)

Tentokrát to byla fakt tlupa. A iniciátorem jsem tentorkát nebyl já. V tejdnu mi totiž dali avízo Mora, Kat, Johanka, starej bikrosař Plocek, Láďa Bartáček, David, a Kulták, že se jede do Saalbachu. A neboť mi Petr Heiník a Andy, mí dlouhodobý víkendoví kamarádi, dali košem a radši vytvářeli pomíjivé hodnoty s přítelkyněmi, řekl jsem ANO, a vyrazil s novou tlupou. 

Do ní se přidal ještě můj starý přítel Mááří z Klááánovic, s partou dalších vesničanů, takže sedláckej vejlet mohl začít. 

Neboť nikdo nechtěl jet v pátek večer, vyrážíme v nekřesťanskou sobotní ranní hodinu – čti 4:30. Sraz v 5h u MCD, vstávám ve 4, děs. Cesta probíhá klasicky – střelba, kdo uvisí, je dobrej, kdo neuvisí, zemře v hlubinách Říše osamocen. Navigaci mám jen já, takže to držím jako first. 

Celou cestu leje. 

saal1.JPG

Do saalbachu dorážíme za neustálého pochcávání, nicméně jsem první navlečenej v MX hadrech, a nadrženě ladím býka. Kupujem 4h permici, ja teda mám štěstí, a čipovku na celej den mi prodává nějaká holčina, co už evidentně nerozdejchává celodenní slejvák. 15e, pohoda.

Jedem nahoru, s tím že dnes budem jezdit Saalbach – neboť X trail je kvůli děsnejm podmínkám nahoře kompletně uzavřenej, prej moc vody. Tak to je něco. Nicméně je to fuk, neboť i tady se dá zažít mnoho. S klukama pak následující odpoledne objevujeme nástrahy bahenního saalbachu, jak profi, tak amateur line – opět podotýkám – amateur line je fakt děsná krávovina a díky oněm milým obrovským tupým tvorům také velice o hovnech.

Gap přes cestu na bahně je v klidu, a nakonec to tam mocným koněm sází i Máárovo osazenstvo. 

Totálně zabahněný se sprchujeme v komplet hadrech ve vapce, skopčáci čuměj fest :) A na parking. 

 saalb.JPG

Je asi 10 stp, zima, ale přestalo pršet, otvíráme whiskey a v ghetto kroužku probíráme trendy v ježdění a pravěk. 

A brzy spát, jsem polomrtvej. 

V neděli ráno si jdu zaběhat, a beru to do Setlbergu na spodní stanici X trailu, a zpět, tam zjištuju že nahoře je azuro, a dole inverze, takže to bude paráda. 6km rozcvička rychlým klusem je to pravé před snídaní. Skoro jsem se poblil, když jsem tam cpal ten jogurt – a kopalo mě to celej den.

Nicméně 4h permice to opět jistí, a my to letíme nahoru…v půlce se rozestupujou mraky, a už jsme v azurový obloze – to je nádhera. A x trail, co dodat. Vršek se trochu vyjel, takže je teď fakt střelba, jen ty skoky, ty skoky, jsou všechny komplet krátký..Rozháníme ovce válející se v trati, potkáváme krávy, vidíme mutaci ovce s kozou, možná i se sedlákem a lítáme do bezvědomí. 

 saalbnm.JPG

Nakonec ještě chceme jet FR trail, na kterej mě minule vzal Márošák při naší předchozí návštěvě Saalbachu. Nahoře jsme hned, a pak už jen nádhernejch 12km až dolů do Hinterglemu…

K dodávkám, sprcha, jídlo, a pak už jen přesun do čech, s jednou zastávkou na chcaní, a za pěkné 4h jsme doma. Jo, 150 kmh po dálnici, a žralo mi to 8 litrů. A to jsem byl naloženej, a jel ve 3 lidech. Fakt se to nějak usadilo…

Vejlet to byl super. Díky klukům že dali vědět, bylo to fajne ! 

A kam pojedeme příští víkend ? Geiskopf, Zel. Ruda? Co ? 

Foto : Maara, telefon. 

 saalbghf.JPG

DSC04821.JPG DSC04825.JPG DSC04834.JPG
DSC04836.JPG DSC04837.JPG DSC04842.JPG
DSC04843.JPG DSC04846.JPG DSC04849.JPG
DSC04851.JPG DSC04880.JPG  

21 komentářů pod “Saalbach víkend”

  1. SPYKE

    pěknej vejlet :-D

  2. CERW

    Já bych dal v neděli geiss jestli pojedeš a jestli ne tak až za dva tejdny

  3. oškubál

    “a radši vytvářeli pomíjivé hodnoty s přítelkyněmi” – to myslíš jako potomstvo, děti? ;)

  4. Čárys

    4: CERW : V neděli Geis, v sobotu Ruda – to je předběžnýplán, který jsme upekli s PH. Záleží ale na to, jaký bude počás. Zatím to vypadá na hnus fialovo modrej, deštivej…

    4: oškubál : Potomstvo – trvalá hodnota. Válení se u bazénu, káva, sekání trávníku, konverzace – pomíjivá hodnota :)

  5. KUbajsz

    na rudě se uvidíme :)

  6. Martin

    info z Gaiskopfu: DH trať je od 4. – 10.9. zavřena!! http://www.bikepark.net/

  7. Čárys

    Tak v tom případě, s ohledem na počasí, a aktuální zprávu z Monínce, kde nás očekávají na brigádě, zel.Rudu i Geis timto ruším…

  8. CERW

    2 Matin:tak v tom případě geiss až po rokytnici….jedeš do rkytnice na pohár nebo sabotuješ?

  9. Čárys

    jedu, mam nějaký objednávky na Monster drinky, tak jedu rozvážet chlast :)
    A svezu se, of course…

  10. CERW

    tak co dát v pátek endurko po hřeenech do špindlu na pár jízd?

  11. Čárys

    uvidíme. Je to daleko.

  12. hýbňoš

    bude monínec i v neděli? Bych se možná přidal v sobotu nemohu jedu offroudit.

  13. CERW

    2Čárys: zase tak daleko to neni..když se vyjede lanovkou nahoru tak je to pak tak 8km max po hřebeni až na medvědín a jinak v neděli bych na monínec asi i mohl přijet pomoct s něčim kdyby bylo třeba. Kdyby jsi chtěl tak sem písni a v neděli by jsi mě tam měl

  14. Jr.

    výlet co řiká čerw doporučuju…ta příroda na hřebenech je neuvěřitelná…ani nevěříš, že jsi v čecách…minulej týden jsem šel od medvědíná k prameni labe a je to fakt nádhera

  15. Radek / etbikez.com

    Máme s 200kládou na chlup stejnej plán, pokud bude počas;)

  16. Radek / etbikez.com

    Aha, takže Geiss asi ne;)

    Jr: Ne, stejně tu máme jen náhražku bikování. Na pořádný hory to nemá a když se jim to začně blížit, tak tě tam zelený nepustěj. I když tohle je zrovna hodně pěkný, to máš pravdu.

  17. Čárys

    4: Cerw, Hýbnoš : Hele, v pohodě, my tu slezinu plánujeme spíš na sobotu, na neděli asi ne. Takže pohoda.

    4: Cerw : Myslel jsem tím – že je to daleko časově dopředu – nevím.

  18. hýbň◊š

    v sobotu sem bohužel na jiné atrakci tak se hold uvidíme jindy

  19. Čárys

    jasná páka !

  20. CERW

    aaaaha…už sem pochopil….no brozák už se přihlásil že jo:D

  21. Kohy

    Čí je ta zelená helma? neni to Kenny Performance?

Komentář: