Nuda v Brně

sportlife09cz-39.jpgsportovní život 09, byl jsem, ano byl. Vše jsem viděl, vše jsem osahal, holky, kola i karavany, a mám tu pro vás fotky, a repec, co a jak na bike scéně…

Do Brna jsem vyrazil až v sobotu, i přes ujišťování všech že tam není nic co k vidění, ale nedal jsem na ně, a s Rossem a Jandym jsme se tam jeli podívat. Na místě jsme v 11h, a jdeme dovnitř, za pomoci našeho přítele PH a prostřednictvím Plamena fasujeme Rb VIP lístečky.

Plamen, toho jsem neviděl snad rok – kam ten byznys spěje, je patrné už z faktu, že študovanej právník (teda až jednou doštuduje) se prodává u stánku Kálí. ale o tom až později. 

Mizíme směrem karavany. Nejdřív to teda bereme přes lodě, kde je expozice oproti loňsku fakt poloviční. Nebo se mi to jen zdá ? Každopádně tu narážíme na perfektní věc na vyblbnutí, takovej nafukovací malej katamaranek, s kterým se fakt vyblbneš, aspon podle videa. Cena 100 litrů, složíš to do tašky, a váží to 32 kilo. A když to zvrhneš, tak to zase postavíš zpátky. Parádička ! 

Jinak lodě bída. Jen parádní motory od suzuki, uplně vidím, jak to tam teče, vysokooktanovej benzín (litr za 150 kč ) a pojď, spapej si třeba 80 litrů na hodinu, tím peněženku neurazíš…a nebo obrovský motory do velkejch macků. Lodě jsou zábava jinde. 

chci to slyšet kvičet ! 

sportlife09cz-147.jpg

Berem čáru na karavany. Ty obsáhly tuším jeden pavilón, což je taky míň, než loni, mnohem míň. Bloudíme tu s myšlenkama na finanční krizi, a s očekáváním, o kolik to letos bude levnější, než rok předtím…čekám pecky za 8OO-900 tisíc. S daní. Abych si mohl zase rvát vlasy, že sem dal 800 za T5.

No takže platforma je skoro bez vyjímky FIAT, na ničem jiném to nikdo nestaví, občas se někdo blýskne s Mercedesem, ale to už pak ceny jdou nahoru. Dodávky se mi zdá se čím dál tím víc zaměřují na kemping, nikoliv na sport. Pěknej karavan s garáží abys pohledal, s garáží do níž bys nandal MX, je tam snad jeden, a sekci "levnejch" do mega a čtvrt skoro žádnej. 

sportlife09cz-165.jpg

Pořád nějaký vyvoněný posetele, kuchyň jak z katalogu, atd, ale aby někdo vymyslel pěknej karavan pro 4 lidi s garáží na 5 kol, do mega – hovno. 

Nakonec nacházíme jeden fiatek, s motorem 2,2, kterej je za 890 litrů a asi je fakt super. JEDEN JEDINEJ  z celý výstavy. Trochu mě děsí ta váha, ale vnitřek – ideál, garáž fakt veliká, topení lednice a voda – kompletně v plynu, takže na dlouhý kempingy připravený, a z venku to ještě vypadá skoro jako klasická dodávka. Ano, ten je pěknej…ale JEDINEJ.

sportlife09cz-14.jpg

Tak nevím co je s tou krizí, myslel jsem že udělaj menší a jednodušší karavany, třeba s vošizenější výbavou, jednodušší koupělničkou a tak, a ne že budou dělat stále stejně velký bestie pro tlustý wůrstly, co se nehnou z kempu celej den…ještě že mám svou home made T5.  jo, viděl jsem ještě dva totální nesmysly – a to jakási "californie" od fiatu (jako má Mára) a samo to samé na Vitu, a na Caravelle. To je rána, třeba i 2 mega, za děsnej nesmysl…střecha zvedací, díky uřezání střešních výztuh máš z auta najednou moc pěknej rohlík, kor v zatáčkách. Nesmysl, říkám…

Jdeme na gyros. Jandy si dává klobásku, Ross zmizel. Všechno je to takový…odporný. Gyros evidentně cmuděj už třetí den, klobáska je barvy šedomodré, stav housky děsivý, omáčka slepující vše dohromady v jakousi poměklou světle hnědou hmotu, evokující mnohem výstižnější název téhle laskominy…skoro bych vydal článek jen o výstavištní gastronomii, třeba pod názvem – "SHIT – true SL food story".

Konečně kola. 

Jen co vlezu do pavilonu kol, někdo si mě chce vyfotit. Bože, jsem slavný, muhahahááá. Zdravím…

Tak jsme tu. Tak si beru kapucu, aby mě už nikdo nepoznal, a probíhám si rychle výstavu…koukám, kde mě co zaujme, a vidím…inženýra, Kouleho, Máru a spol, kterak závoděj na elektrickejch kolech. Dělaj takovej bordel, až jim to pak musej sebrat, dobře vy ! 

Moc pěkný kola, takový retro silničky a městský švihadla, s koženejma sedlama aka favorit mýho táty, s moc pěknejma hosteskama. dál si tak korzuju výstavou, a nějak se nemůžu zbavit pocitu, že jsem na bleším trhu / sekáči / jiné planetě. Výprodeje hadrů, úplně nový značky kol, který jsem v životě neslyšel, milion krosovek a variací městskejch hellů, moc pěkný barvy a na oko krásnej kabátek, ale když přijdeš blíž, tak nevíš…co to kruci je. 

Přijde mi, že se po krachu různejch jinejch odvětví pár zoufalců, nevěda kde už vydělat, poohlídlo po bike branži. Vyrobit kola v číně je otázka mála korun, a trh se trochu vyčistil, a tento vytvořený prostor zaplňují střelci s vidinou velkýho byznysu. Každopádně to je moje vize, popravdě jsem u půlky věci nevěděl, co to je. 

Absence velkejch firem s kolama je tu taky patrná. Přeci jen ta rána za výstavní plochu, ač byly ceny ještě 14 dní před SL v jednání a hrozilo se bojkotem, byla stále dost vysoká – a mnoho vystavovatelů to prostě vzdalo. Ani se nedivím asi. 

starý kabát…městská nádhera ! 

 sportlife09cz-173.jpg

Z firem co jsou tu – pardona, ale jediný, co se snad ještě liší konstrukcí od ostatních, je Intense. Zbytek je opticky pořád podobnější – je to takovej treko mišmaš – všechno na stejné bázi. Moc pěknej je moondraker – ale opět nevidím rozdíl od Treku, jak designem, tak profilama, a takhle bych mohl pokračovat. Už i v tom Giantu vidím jistou podobnost se santou, trekem, atd…už snad nikdo nemá co nabídnout ? Nebo se jen oprášily loňský plány a daly se do nového kabátu ? 

Odbočím za roh, a vidím presentaci KTM – Sláva a Márošák stojej na podiu před odhadem asi 200 lidma, a vedou řeči s komentátorem. Márošák to opět zabíjí hláškou : "řekni nám něco o tom sjezďáku".…Michal : "o něm vám neřeknu nic, sedím tu na něm poprvý…je to sjezdový kolo s kotoučema.." Pecka. Každopádně příští rok na KTM ? Jéép ! 

Pěkný věci vymyslel zase Shamman, je to skoro komplet v karbonu, pěkný lehký představce, vše i za rozumné ceny, český ruce jsou pořád ještě kvalitní. Intense s velice pěknou váhou, Haven s novejma modelama helem v karbonu, a už přicházím ke stánku Frbikez, a k uštvaně vypadajícímu Schwarovi, plešatýmu Kojcivi, nalitýmu Plamenovi, a klidně vypadajícímu Jardovi. 

 sportlife09cz-47.jpg

O novinkách ve stánku polskejch bestiích se nemá cenu rozepisovat, to se koukněte ke kLukům , snad jen jejich sadička barevnejch naeloxovanejch komponentů je prostě boží – nejsem žádnej ladič, ale tohle bych si skoro v sadičce pokoupil. Moc pěkné. Schwara nám pouští vídeo. Jeho novej profil, s mocným přescesťákem a klasickým kachním stylem, bude zase moc pěknej kousek JČR bikingu, brzy v kinech !

Jdu k Jardovi, ke Kali stánku, kouknout na tu Fullface helmu, s váhou tak neskutečnou, že tomu ani nevěřím. Koukněte na 3riders a promačkejte si to… Taky ladíme projekt na příští rok, já už něco mám, Jarda taky dává spolu s Kubajszem a Bubou snad něco dohromady, no čekejte pecky.

Další parádičky – five ten boty. To je prostě nádhera, Jonatán Rennie vysokej koženej model s krokodýlí kůží – to je taková pecka…škoda jen, že mám 2 roky five teny stále jak nový, takže bych další neunosil. Taktéž zčekujte stránky.

 sportlife09cz-177.jpg

Jdu okouknout Troy leeho, a tady vylepšily bikový helmy především o větrání v přední části nad brejlema – to vypadá hodně dobře, a myslím že to bude fakt funkční. Paní nám je nechce sundat, a já, kterej nemám pro hlášku nikdy daleko, povídám : No nevadí, zrovna jsem si jich ale chtěl objednat 50 na krám, ale když se na ně nemužem kouknout, tak si nic…" Paní nevěří, tak hned sundavá, komunikuje, pak do toho zapojuje i německýho společníka, a hned jsem její.

No jo, čísla táhnou. 

Jedeme dál. Scott mamutí stánek, Artur taky, Norco nic moc, a Kona se mi vyloženě nelíbí. Pobíhám po výstavě, potkávám mnoho známejch, Hanyho, Certa, CZERTa, Půlpák, Hřebce EMTýho, a hlavně Klauze. On je pořád stejnej pitomec. Prej tuní les u nich, a mám přijet. Tak to teda asi přijedu !

 sportlife09cz-181.jpg

Jdem se všichni podívat na závody do Meat fly haly. Mám tu mít sraz s Filipem Matušíků, ale on na stánku Meat fly není, a mě v tu chvíli vypovídá telefon…a číslo na něj z hlavy nevím, klasika. Tak aspoň koukáme na kola, BMX finalko, a FMX exhibici. FMX – Kuchta je magor. Lítá hlavou dolů metr od lidí, stojících na balkoně, to jsem snad ještě neviděl. Fakt mám strach. Mladej, 10 ti letej týpek, na malý 60tce – na 12m skoku – nechápu opět nic. Respekt jim největší. 

A malý kola. 

Hele, je tu na návštěvě malej Micholi Rogatkin za Kaliriders – to je ten klouček co točí dabl beka – koukněte sem. To co on předvádí, je z jiný planety – vše na jistotku, točí 720, točí fléry, točí flipwhipy, točí dalb tailwhipy, točí vše a vše na hroznou jistotku.Bydlení ve woodwardu je evidentně velkým přínosem…

sportlife09cz-30.jpg

Jdeme zpět na stánek Kali / frbikes a až do konce výstavy ( už je skoro půl šestý) kecáme tam. A pak už jen rozlučka, dlabanec na pumpě, a s Rossem za volantem vstříc JCR.

Výstava ve svém hektickém průběhu skončila. Když to shrnu – a pominu to, že jsem tam jel hlavně za pár lidma, tak to nestálo za to. Kol půlka, novinky skoro žádný, karavany nic moc, na loď nemám a lidí strašně. Snad jen ty holky – ty byly jako dycky krásný. A kvůli nim snad zase za rok, přijedu. 

A fotogalerie ode mne a losose…

Galerie tady : http://720.cz/?p=11842

sportlife09cz (100).jpg sportlife09cz (101).jpg sportlife09cz (102).jpg
sportlife09cz (13).jpg sportlife09cz (14).jpg sportlife09cz (15).jpg
sportlife09cz (21).jpg sportlife09cz (22).jpg sportlife09cz (23).jpg
sportlife09cz (24).jpg sportlife09cz (25).jpg sportlife09cz (26).jpg
sportlife09cz (27).jpg sportlife09cz (28).jpg sportlife09cz (29).jpg
sportlife09cz (30).jpg sportlife09cz (31).jpg sportlife09cz (32).jpg
sportlife09cz (33).jpg sportlife09cz (34).jpg sportlife09cz (35).jpg
sportlife09cz (36).jpg sportlife09cz (37).jpg sportlife09cz (38).jpg
sportlife09cz (39).jpg sportlife09cz (40).jpg sportlife09cz (41).jpg
sportlife09cz (42).jpg sportlife09cz (43).jpg sportlife09cz (44).jpg
sportlife09cz (45).jpg sportlife09cz (46).jpg sportlife09cz (47).jpg
sportlife09cz (48).jpg sportlife09cz (49).jpg sportlife09cz (5).jpg
sportlife09cz (50).jpg sportlife09cz (51).jpg sportlife09cz (52).jpg
sportlife09cz (53).jpg sportlife09cz (54).jpg sportlife09cz (55).jpg
sportlife09cz (56).jpg sportlife09cz (57).jpg sportlife09cz (58).jpg
sportlife09cz (59).jpg sportlife09cz (6).jpg sportlife09cz (60).jpg
sportlife09cz (61).jpg sportlife09cz (62).jpg sportlife09cz (63).jpg
sportlife09cz (64).jpg sportlife09cz (65).jpg sportlife09cz (66).jpg
sportlife09cz (67).jpg sportlife09cz (68).jpg sportlife09cz (69).jpg
sportlife09cz (7).jpg sportlife09cz (70).jpg sportlife09cz (71).jpg
sportlife09cz (72).jpg sportlife09cz (73).jpg sportlife09cz (74).jpg
sportlife09cz (75).jpg sportlife09cz (76).jpg sportlife09cz (77).jpg
sportlife09cz (79).jpg sportlife09cz (80).jpg sportlife09cz (81).jpg
sportlife09cz (82).jpg sportlife09cz (83).jpg sportlife09cz (84).jpg
sportlife09cz (85).jpg sportlife09cz (86).jpg sportlife09cz (87).jpg
sportlife09cz (89).jpg sportlife09cz (90).jpg sportlife09cz (91).jpg
sportlife09cz (92).jpg sportlife09cz (93).jpg sportlife09cz (94).jpg
sportlife09cz (95).jpg sportlife09cz (96).jpg sportlife09cz (98).jpg
sportlife09cz (99).jpg sportlife09cz.jpg  

27 komentářů pod “Nuda v Brně”

  1. Čárys

    A druhá část galerie je tady : http://720.cz/?p=11842
    wráááp !

  2. HansCV

    ty jo srovnavat Mondrakera s Trekem je trosku odvazne :) sice oba maj plovouci ulozeni tlumice ale myslim ze ten Summum bude mit trosku lepsi feel+vsechny jeho moznosti nastaveni jsou mi celkem sympaticke.Btw moh bych pozadat o foto podrazky tvych Five Ten botek po 2 letech jezdeni? Me odesla podrazka po cca roce a to sem je stridal s SPD… Stejna zkusenost s 661 Dual nebo jak se jmenovaly jediny boty co mi kdy vydrzely dyl nez sezonu byly stary Axo a to sem je vozil na trial :)

  3. milhaus

    taky sem se těšil na lodě, na nějaký velký luxusní a nic moc, tenkrát jak jsme lezli po tý velký to bylo nejlepší:)

  4. Petr Heinik

    To Karavany – jak jsme se bavili s dovozci karavanu, ty levne proste nikdo nechce, neprodavaji se, proto se ani nevystavuji. To same plati i u garazi, opet po nich neni poptavka.

    Naopak, i v dobe krize se mnohem vice prodavaji ty obrovske obludy za 3mega a vice. A to pry velice dobre :)

  5. Duchna

    Byl jsem na Lifu v neděli a nebylo to zas tak špatný. Elektro dráha fajn, s kámošema jsme ničili tříkolku (jízda po dvou nářez) až nás z ní skorem vyhodili. Karavany nezájem. Lodě no jde to. Kola co jsem chtěl vydět jsem vyděl, jen ty money nejsou :). A kočky kolem taky ušly. Meatfly MTB finále hodně dobrý. Celkem povedenej zájezd.

  6. filipmat.us

    a to máš novej telefon! csss..

    TLD super. Jedna věc je větrání, ale hlavně se mi líbí bezpečnosti..ty capky v zadní části na vytažení vnitřku přilby pro lepší sundání kvůli nepoškození páteře..hmm..a ten novej matroš, co při nárazu ztvrdne…hmm..kdo mi ji koupí pod stromeček, sakra?

    Karavany nuda. Žádný garáže, žádný 4×4 :( ..

  7. Čárys

    4: hansCV : No já ale psal o designu a profilech…prostě si za tím stojím – změny jen minimální, a narovinu – pro lidi co nemaj strojní průmyslovku bude funkční rozdíl nepochopitelný…

    Co se týče bot, tak koukni (celá zima chozený, stavím v nich, a jezdím cca 3x v týdnu (minimálně)
    http://720.cz/wp-content/recenze.JPG
    http://720.cz/wp-content/recenze1.JPG

  8. Čárys

    4: milhaus : Jo, to byla pecka…jsem slyšel, že jsi za cestu do Brna stihnul vypít 9 piv. To by byla teprve šou, škoda že jsme to spolu nemohli projít. Já bych chodil ,a ty…by jsi zaručeně lezl. :)

    4: Petr Heiník : No nepovídej. To je ale zoufalost, přesně jak jsem psal. Bohatí jsou stále bohatí, a chudina jako jsme my, chudne…už ani karavany pro ní nedělaj. Víš co jsem já třeba dělal včera ? OTOČNOU SEDAČKU. Jak to dopadlo, ti někdy ukážu. (otočit jde, ale sám to nezvládnu:) )

    4: filipMatus : Jo to se mi taky líbilo, i když doufám, že zrovna tuhle funkci neocením tolik, jako to větrání…mrk.

  9. Navy

    Jen opravím to, že NICHOLI ROGATKIN závod samozřejmě nevyhrál, nýbrž byl druhý za Šlézem. O jeho skills ale ani tak nemůže být žádných pochybností…

  10. Čárys

    Podplacený, měli jsme to málo podplacený ! :) U mě to vyhrál on…

  11. Radek - etbikez.com

    filipmat.us: “ty capky v zadní části na vytažení vnitřku přilby pro lepší sundání kvůli nepoškození páteře.” ano, je to super. Pochybuju ale, že o tom bude vědět ten, kdo ji bude bezvládně ležícímu sundavat.

    Nějaký fotky i u mě: http://etbikez.com/index.php/2009/11/08/img_7282jpgunited-colors-of-sportlife-2009/ (REKLAMA!;)

    A docela mě štve, že jsem nevěděl, že je tam Kuchta – jsem do tý haly ani nevkročil.

    Jinak za mě – příště už tam fakt nepojedu.

  12. milhaus

    čárys: to si slyšel dobře, teda par jich proběhlo i na výstavišti :-D schwara měl dobrýho gambáče. Sem to v pohodě prošel, mam to i natočený :-D

  13. Čárys

    ty jsi můj vzor !

  14. Navy

    Radku, sleduj DK a budeš vědět o všem ;o)

  15. Maara z Klaanova

    výstava nic moc, ale pavilon s lezeckejma hračičkama a exhiboškama super. zkusil sem drytooling (mačky, cepíny a kmeny stromů:) Do toho světovej pohár v lezení na obtížnost. týpek se drží za spoj struktury ke stěně – tlouštka pivního tácku – a druhou ruku v klídku vyklepává, nechápu. ženský hroznej pohybovej koncert.

  16. Kozel

    Hmm, DK sleduju, ze bych z toho byl ale moudrej se rict teda neda.

  17. Čárys

    4: Máááří z Klánovic : Kruci, to je další věc, kterou jsem nestihl. To muselo bejt prostě peklo.
    4: Navy : No to každopádně. ,:)

  18. Jr.

    dotaz na všechny, kdož byli přítomni, nebo vědí :)
    http://720.cz/foto/sportlife09fall2/imagepages/image68.html – kdo dováží toto do ČR? z jakého to je stánku…předem děkuji

  19. Prokyz

    to Jr:
    Až budou v ČR, tak tady:
    http://www.cykloprofi.cz/cs/eshop?page=shop.browse&manufacturer_id=52 ,
    to by měl být dovozce.

    Jinak myslím že v Koloshopu je seženeš, když jim napíšeš. Některý HT pedály (v ČR vedený jako “Leopard” místo HT) maj přímo v nabídce:
    http://www.koloshop.cz/klasicke-pedaly-147/?vyrobce23=2037900600

  20. Jr.

    Prokyz: díky…myslel sem, že to budou váhové lahůdky a nikoliv :) ale díky

  21. Prokyz

    Jr: Váhové lahůdky to sice úplně nejsou, ale jsou parádně tenký a opravdu kvalitní vzhledem k té ceně. Vždyť za litr máš pedály na fakt masivní Cr-Mo ose, průmyslovejch ložiskách a s jednoduše měnitelnejma pinama. Mluvím ze zkušenosti…

  22. Jr.

    to máš pravdu no…že ta cena mluví za vše…

  23. Los Tomanos

    Jinak karavan byl pěknej na Ford podvozku, 4 místa na spaní napevno, velkej, cena asi 1 200 000,- akorat si nepamatuju jak to bylo s garaží….

  24. Čárys

    A měl Alkovnu – nepoužitelné.

  25. Los Tomanos

    Alkovnu? sem v tomto směru neználek :(

  26. Čárys

    Taková ta nadstavba nad předním sklem. spěj v tom lidi. Žere to jako kráva, a nejede to…

  27. Los Tomanos

    A já to považoval za plus… tak byl tam podobnej bez alkovny, 4 lidi, postel se spustí nad sedačky…cena byla podobná… víc si toho ale nepamatuju :(

Komentář: