Hloubětín FMX, Řepy BMX

hloubak09fall-42.jpgNu, po všech těch emocích si prbereme zase zpátky něco okolo kol, chcete ? Třeba něco…jak bylo…v Hloubětíně. Tam jsem nebyl taky snad 2 roky – a jak tam bylo ?

Byl zase víkend, krásnej víkend…bejt takhle celá zima, asi bych se vůbec nezlobil. Teda samo, zlobil – v krámě zimní bundu bohužel neprodáš, a byznys stagnuje…hardware jde do kytek…ale, ALE pro klasického bikového nadšence je tahle zima opravdu friendly.

V pátek jsem se  vydal do Prahy, neboť jsme s klukama ve fóru naplánovali víkend. Na pořadu dne měl být Hloubětín, a nějaký ty porce bikrosu, a večer stěna. Veskrze zážitky nabitý den pro mě začal už v pátek v noci, kdy jsem jako největší drogovej dealer odbočil kolem značně temného industriálního okolí hloubětínské železniční tratě v značně zarostlý kopec, hned před policajtama, jedoucíma v protisměru. Bylo půl jedné v noci, asi nechápali nic, když jsem tam přes chodník lámal pravou v roští…

Nepronásledovali mě, a tak se můžu naásledujících 15 minut bavit tím, že se snažím vyjet až nahoru na plac, abych měl co nejlepší vyhlídku. T5 v dlouhý verzi je ale děsná kurva, která prostě do kopce na namrzlé trávě nejede..nakonec dvojka a plnej, a jsem tam. Děsnej MX. Jdu spát, topeníčko, a krásnej sad kolem mě…

Ráno přijíždí další krmiči – Hýbňoš s mladým Hýbňoškem, Máára a Andy. Berem cajky a jdeme na to. Andy má opět Ruina, z toho bude brzy pěkná ruina. Vytlačujeme kopeček a jsme tu – a kruci – děsně fouká. Ale fakt dost. Tak se jen tak jedeme podívat na gapík, s tím že ho kdyžtak vyzveme později – nyní hurá do závětří ke skokům…

Tak tu se toho taky moc nezměnilo – klucí asi udrželi "tajnost" týhle lokality, a nikdo sem nejezdí, hahaha. Přibyl jen jeden skok do boku, po dropu, a jinak je tu vše stejné, jako před 2 lety. Menší věcičky, a jeden fakt MX sestupák s vodpalem nahoru – a zatáčkou před ním. Eroze trochu ztížila nájezd, ale zase to bude větší sranda.

Jdem se "rozskákat na malej transferek" a tu už vidíme první děsivé kreace. Zrovna když si beru foťák, dá Hýbňoš děsivýho vytuhláka one foot, odjezd jen tak tak, vlevo češe stromky, za ním Andy, to samé, jen to češe v pravo. No paráda, dneska to bude velký. :)

hloubak09fall-42.jpg

Proskakujeme se tu, a něco i fotíme – až do chvíle, kdy to skočí Mára a v tu chvíli už není třeba nic fotit, protože líp to nikdo nedá :( Tak díky, bejbe. 

Přesunujeme se spolu na vedlejší MX skok. Máára to otvírá, a je trochu kratší, což mě malinko děsí. Tak jdu na to taky, i já jsem krátkej, ale když přimáčknu tu bouli předtím, už to tam jde. Je to fakt komediální skok, před ním točka, háže nás to jak si chce, no fakt prdel. Dobrá je taky kombinace s malám transferem po dropu předtím – to už je vysoká škola – tuhle laskominu zkoušíme jen my dva, a oba jen jednou – jde to, ale je to fakt mačkanice. A pak že ty BMX skills nepoužiješ :)

hloubak09fall-50.jpg

Nakonec se přesouváme ještě nad gap, kde ale vítr neustal, a je to spíš o držku, než o pěknou fotku, tak na to frdíme, a jedeme dál. 

Dál znamená – směrem BMX Řepy. 

Praha je jedno velký staveniště, a tady teprve dostává rčení "MX" ten exaktní rozměr. Občas je to, především díky pražskÝm taxikářům, spíš FMX. 

Na bikrosce v řepích máme sraz s PH, posléze přijíždí i Jr, vymysleli jsme ten den nové rčení – DPH. De Pé Há. Což není špatné pořvávat, když jeDe Pé Há.:)

 hloubak09fall-16.jpg

Tady taky fouká úplně otřesně, a pěkně do protivky, ale co naplat, život je boj, a tak to zkoušíme i tak. Lajnička zpátky je ale příjemná, jak ti vítr pomáhá. Jinak se naše úroveň zatím nezlepšila, dokonce bych řekl, že se zhoršila. Pořád jsme tuhý v kolenou jak artritický dědci – ale to musí jít, časem…

Co je pro mě novinkou, naprostou životní novinkou, je vidět jak si to vyplácí Petra Heiníků. To jsem fakt netušil, že někdy uvidím – i on se tu má co učit, i když je to DH profesor. Když pak doráží týpek na BMX, je ještě víc vidět enormní rozdíl mezi umím/neumím. Jojo, ale o co jde – hlavně se bavit. 

Dáváme i nějaký "závod" na první rovce, hehe, no spíš pro fotografa, než pro cokoliv jiného…jen Hýbňoš vyměkl. :)

hloubak09fall-5.jpg

A takhle dokola dokolečka. Odpoledne se blížilo, vítr neustával, a my byli vymrzlý. Tak jsme to pomalu začali rozpouštět. Někdo jel dom (Andy) někdo ještě skákat (máára) a my s DPH jsme se odrazili zrealizovat ještě na velkou stěnu…na Smíchov.

Petr byl už znavenej, a protože mu to nějak nelezlo, řekl, že se večer ještě potrestá během. Ty jsi b.ů.h. :) Vylezli jsme asi 8 cest, já měl radost ze 7+ převisu a tím se ten výživnej den zakončil.

No, paráda.

Tak a zítra zase jiný téma…chcete ?  

hloubak09fall (1).jpg hloubak09fall (10).jpg hloubak09fall (11).jpg
hloubak09fall (12).jpg hloubak09fall (13).jpg hloubak09fall (14).jpg
hloubak09fall (15).jpg hloubak09fall (16).jpg hloubak09fall (17).jpg
hloubak09fall (18).jpg hloubak09fall (19).jpg hloubak09fall (2).jpg
hloubak09fall (20).jpg hloubak09fall (21).jpg hloubak09fall (22).jpg
hloubak09fall (23).jpg hloubak09fall (24).jpg hloubak09fall (25).jpg
hloubak09fall (26).jpg hloubak09fall (27).jpg hloubak09fall (28).jpg
hloubak09fall (29).jpg hloubak09fall (3).jpg hloubak09fall (30).jpg
hloubak09fall (31).jpg hloubak09fall (32).jpg hloubak09fall (33).jpg
hloubak09fall (34).jpg hloubak09fall (35).jpg hloubak09fall (36).jpg
hloubak09fall (37).jpg hloubak09fall (38).jpg hloubak09fall (39).jpg
hloubak09fall (4).jpg hloubak09fall (40).jpg hloubak09fall (41).jpg
hloubak09fall (42).jpg hloubak09fall (43).jpg hloubak09fall (44).jpg
hloubak09fall (45).jpg hloubak09fall (46).jpg hloubak09fall (47).jpg
hloubak09fall (48).jpg hloubak09fall (49).jpg hloubak09fall (5).jpg
hloubak09fall (50).jpg hloubak09fall (51).jpg hloubak09fall (52).jpg
hloubak09fall (53).jpg hloubak09fall (54).jpg hloubak09fall (55).jpg
hloubak09fall (56).jpg hloubak09fall (57).jpg hloubak09fall (6).jpg
hloubak09fall (7).jpg hloubak09fall (8).jpg hloubak09fall (9).jpg
hloubak09fall.jpg    

28 komentářů pod “Hloubětín FMX, Řepy BMX”

  1. hýbň◊š

    bylo to boží ještě teď mám fialovej palec :)

  2. ddd - andy

    jj, až na ten strašnej motokros kolem Letný, to bylo super ježdění!

  3. Duchna

    Pěkný a slunečný photos, čím to fotíš (předpokádám že zrcadlovku v baťůžku netaháš).

  4. dr.zack

    Duchna: jelikoz tam byl andy, tak si myslim ze predpokladas spatne:)
    jinak prvni fotka na ktery je Hybnos je pekna…

  5. hýbň◊š

    dr.zack: já mám jenom pěkný fotky :)
    čárys: já sem nevyměk ale vy ste mi ujely protože můj singlespeed měl malej speed :D

  6. Čárys

    4: Hýbňoš : singlespeed – ala BMX prfessionals – na BMx ideál ! :) Holt línej šlapat, já tě prokoukl :)

    Jo a s těma kráásnejma fotkama – to je pravda, nemusel jsem ti smazat ani jedinou – jsi fotogenetický !

    4: Duchna : Nene, to jsou fotos os Andyho, a další nemálo pěkné nastřílel malý hýbňoš, a něco i já, klasikááá…

  7. Jr.

    hůř sem v řepích nikdy nejezdil…myslim, že sem tam toho už přeježděnej, což je ve spojení s mými lowskillz sebevražedná kombinácia…asi tam zas pár dní nepojedu…ale počasí,to počasí až na vítr bylo nádherný

  8. Duchna

    Tak to potom jop, taky by se mi hodil osobní photograph :)) S kámošema fotíme tak max. na kompakt a to je furt: jeď pomalu ať to není mázlý ;(

  9. ddd - andy

    Duchna: Prostě nebejt línej sebou ten foťák tahat, nějak jsem si už zvyk.. :)

  10. Čárys

    4: Andy : Naštěstí GoPro je tady ! A máme o focení postaráno :)

  11. Duchna

    4: ddd-Andy: ona to není lenost, jako spíš nedostatek místa a na XCéčku taky trochu strach o přežití fotící techniky, kompakt mě bude bolet míň než zrkadlovka

  12. Duchna

    4: Čarys : Kolik si za to HDčko dal – dovoz nebo českej krám, hodně o něm uvažuju, v lednu bych měl být v anglii tak jestli se to oplatí ???

  13. Čárys

    Já pro sebe nic – v rámci sponzoringu free….ale pro Andyho, Máru, PH a spol jsem jich pár přivezl. Cena je stanovená ofiko na krámě na 9900,- tak promysli, jestli se ti to vyplatí, či nikoliv… :)

  14. Los tomanos

    Duchna: ono to v batohu vozit jen tak na hulváta jde, jen si musíš dát pozor na blbnutí a nebo si pořídit skořepinouej batoh… Já na tu svou lehce spadl a jen jsem ji lehce počechral plastik u blesku. Já to poznám, v sony si toho nevšimli :D

  15. Duchna

    4: Čarys : tak to je moc, to se oplatí nechat si jí poslat z US
    4: Los tomanos : no nevim po pár desítkách km bych ho na zádech asi hodně cejtil

  16. Los tomanos

    Duchna: otázka je co všechno k ní sebou chceš tahat. Já si většinou beru jen tělo a jedno sklo… Tuhle jsem jel s JR takovej okruh za prahu, v batohu jsem měl zrcadlo, 1,5l vodu, bundu, nářadí a jídlo. Jeli jsme praha-závist- bane-cukrak-jiloviste a přes franta trail do všenor. Potom vlakem do prahy protože někomu odcházel cestou řetěz :( bylo to v pohodě a myslím si že se stim pár hodin v sedle vydržet dá, spíš horší je někde fotit. To letiš dolů z kopce, užíváš si a dole ti dojde že tam bylo pěkné místo, nikomu se samo nechce z5…

  17. Duchna

    4: Los tomanos : S tím focením mě mluvíš z duše, pak tam zbytek dokopat je umění, na pivko na zahrádku to jo ale udělat hezkou fotku to né :))

  18. Čárys

    4: Los Tomanos : Teda – v batohu jsem měl zrcadlo, 1,5l vodu, bundu, nářadí a jídlo – to bych byl sbalenej na 14 denní vejlet !

  19. Los tomanos

    Čárys: ono nikdy nevíš co tě čeká…. třeba někomu třikrát nejtovat řetěz a pod… nebo si je jít převést kolo z jednoho bytu do druhého a cestou udělat z patky dva kousky, řetěz jsem pak musel rozdělal na dalších 6 kousků a zase dát z5 do kupy aby byl rovnej :D

  20. Los tomanos

    Duchna:a nebo se všichni nechaj vyfotit a pak ti řeknou “Tak jedem” ….

  21. Čárys

    4: Los Tomanos : hele, já se snažím proti tomuhle bojovat – a myslím, že s Máárou z Klánova a s Andym se nám to skoro povedlo. S Máárou máme systém (pokud jsme na lokaci se skokama) :

    Vezme foťák, udělá mi 5 fotek, pak vezmu foťák já, a udělám 5 fotek jemu. Je jedno kde, je jedno jaký, jak si řekneš. S Andym to máme dokonce tak, že mu řeknu odkud mě vezme, na jaký sklo, jak, a on mě pak taky.

    Zabere nám to tak max 5 minut, možná 10 minut, a jdeme jezdit.

    Pokud jsme na trati, jedem prostě jednu jízdu jen pro focení (ale rychlým stylem) nahoře se domluvíme kde zastavíme, zastavíme u věci, jednou blikneme, jedeme dál. Akce na 10 minut.

    Takže teď už víte tajemství hnusnejch, rozmazanejch fotek na 720.cz Ale jednu obrovskou výhodu to má. Ač kvality jsou fotos většinou nevalné – my jsme si ježdění užili…

    A O TO JDE.

  22. Los tomanos

    Čárys: musím přiznat že od doby co mám zrcadlo tak ostatní si taky rádi cvaknou, nebo že by to bylo tím že jsem si je vychoval? :D

  23. Jr.

    LT: cvakáme si rádi, protože má hrozně moc zbytečnejch hejblátek který nahradí mód “A”utomatic na normálnim :D
    jinak narážky na praskající řetěz? to je podpásovka! nemůžu za svou hroznou sílu v nohách…
    btw: já měl v baťohu 3l vody( piju prostě dost) těžký nářadí,pneu, oblečení :D …sám víš, že byl asi dvakrát těžší, jak ten tvuj

  24. Los Tomanos

    Jr: Ahááá, tak proto. možná bys měl přestat posilovat jen nohy a zaměřit se taky trošku na vršek… Jinak viděl si mou sadu imbusů? že jo? tak těžší batoh jsem měl já a basta ! :D

  25. George

    Čus chlapi, kde přesně to na Hloubáku najdu (souřadnice na google maps, tak něco…)?
    Dík moc

  26. George

    Jo asi tušim, tam u cihelny, ne?

  27. Čárys

    jojo, u cihelny…

  28. George

    Díky !

Komentář: