Pól v Praze

andyapol-5.jpgJelikož zima se rozhodla k nám prostě nedorazit, holt nám nezbývá nic jinýho než jezdit a jezdit a jezdit. Tak jsme s Pólem vyrazili v neděli po okolí Práglu.

 

Já beru bikrosáka a chci zkusit nějaký ty dirty, jak to lítaj ty štíhlý mladý klucí a dokázat že to svedou i starý tlustý kancelářský krysy, no a Pól má novýho streeťáka a jelikož byl v sobotu taky na dirtech s Frenkem v Modřanech a moc ho to bavilo, je to jasný. Sraz dáváme v deset u Baranďáku a jelikož Pól viděl kolem projet skupinku silničářů a on má přece to kolo na tu silnici ujíždí mi o pár kilometrů dál než máme sraz, naštěstí jsem ho ale autem dojel. Nakládáme a jedem do Mokropsů.

V Mokropsech je totiž dirtoviště jak kdybys řekl: "Budiž" a ono bylo. Plácek, dvě velký lajny čtyři a pět skoků (jenda tam a druhá zpátky) po stranách a uvnitř jedna malá lajna tejblů, dvě spiny a malý náskoky do velkejch dopadů. Na obou stranách je potom rozjezd s objezdem tak, že velký lajny prostě můžeš lítat bez zastavení furt dokola – Neskutečný!

andyapol-5.jpg

Hned vedle je sk8park na asfaltě a vše je pěkně udržovaný. Chvíli na to jen tak koukáme, ale pak hned pro kola a jdem lítat. No lítat – já mám radost, že bez křiváku naskáču ty pidiskoky uvnitř, ale netrvá dlouho a Pól se nechá ukecat a jde na velký svině. Chvílema pofukuje a jelikož kolem není moc stromů, tak to není úplně zadarmo.

Nakonec Pól zaskakuje moc pěkně celou velkou zpáteční lajnu a máchá kondory tak mocně, že jednou mu foukne do zad a on málem odlítne. Tak to radši balíme, protože betonový dirty neodpouštěj. Váháme kam se dál přesunem a nakonec jedem na jeden z Frantovo trailů u Černošic. Zatáčky. Znám to skoro poslepu, ale stejně mě tenhle trail pořád baví – mírně z kopce, mačkání a zatáčky na Drimla. Na učení super a jelikož jsem na BMX velkej divák, snad to nebude tak bolet. Ale BMXDH mě láká.

 andyapol-13.jpg

U konce trailu potkáváme bandu, kde znám pouze Áju a posléze i Medvěda, ale evidentně to tu maj zmáklý – dvě dodávky, vyvážení, Medvěd lokál. My nejdřív celej trail s Pólem vytlačíme a dáváme si úseky, ale pak neodoláme a necháme se jednou vyvézt. Tímto děkujeme převelice…

No na bikrosáku je to fakt peklo. Děsně to drncá a zadní brzda moc nebrzdí, ale to není nic proti tomu, že to v zatáčkách vůbec nedrží, na listí, s lehce navlhlym podkladem a hladkejma gumama. Prostě rodeo. Klucí a holky se furt vozej nahoru a dolu a my zůstáváme u spodních skočíků a nějak to tam zaskakujeme. Pól si dává jeden moc hezkej přestřel "na Hejníka" a jak se mu směju dávam to samý.

andyapol-18.jpg

Zápěstí bolej, ale musim to rozjezdit, tak du hned znova a hurá do čista. Jak tak lítáme najednou se tam objeví ON. Ano, freeridová stár, ten Gaspi, jak jezdí a tak vůbec a je hrozně v pohodě a dává si triky voe a já ten dýkejužnebudučíst! Nicméně hodí do placu hned historku o buchtě, kterou dnes po vyjížďce vez do nemocnice, prej zamklý panty v zatáčce, pana-vorel a hlava, ruka, noha bolavá – tohle asi žádnej  Simpleride camp nebyl. Ale na vymejšlení novejch triků je to expert a tak dává setgrab to zvedlá sedlovka to landing to odjezd do kopce.

A jelikož nám to s Pólem dodává odvahy a sil máme na rozdávání, tak to radši balíme. Parádní nedělní den jsme si užili, to jo a taky jsme to v pravou chvíli zabalili. Ještě, že je ta zima tak štědrá..

-andy-

andyapol (1).jpg andyapol (10).jpg andyapol (11).jpg
andyapol (12).jpg andyapol (13).jpg andyapol (14).jpg
andyapol (15).jpg andyapol (16).jpg andyapol (17).jpg
andyapol (18).jpg andyapol (2).jpg andyapol (3).jpg
andyapol (4).jpg andyapol (5).jpg andyapol (6).jpg
andyapol (7).jpg andyapol (8).jpg andyapol (9).jpg
andyapol.jpg    

9 komentářů pod “Pól v Praze”

  1. KRAJIC

    No do Ostravy sice zima taky nedorazila, zato zmrdané uchcané podzimní počasí ano. Víkend v teple rodinného krbu a adventního rozjímání – luxus.

  2. Jr.

    dobře pól…fakt pěkný fotky

  3. Čárys

    Teda vy jste se měli ! To my se flákali tady na jihu…ale taky bylo dobře. A černošice – co bikepark, Davide, už jsi naprojektoval ? :)

  4. Pól Bulva

    Jr. né dobře já, nýbrž dobře dýdýdý Andý, ten fotil… :-)

  5. ddd - andy

    Čárys: Bikepark? – Jasný, všechno bude – lanovka, bufet, vše zdarma – tunel do Unie – jednosměrnej – šestiproudej..

    Pól: Když někdo umí lítat to se pak fotí jedna radost! ;)

  6. dr.zack

    ddd- andy: zrovna nedavno sem si na pany radni/podnikatele vzpomnel…:)

  7. Jr.

    ddd-andy: narážíš snad na focení na bikrosce, když jezdim já? :D:D:D
    ale ten pólův kondom s pozadím mostu,lesu,hor,řeky a všech jinejch kýčů je boží…oba za jedna a :pila: k tomu

  8. Pól Bulva

    Jr.: a ještě tam jsou 2 hlavy rybářů… no jo vlastně, vždyť si psal “všech jinejch kýčů” :D (jen tak mimochodem, jsou to ty 2 kuličky uprostřed fotky uplně dole)

  9. Čárys

    Muhahaáááá…

Komentář: