Všenory – konečně něco o bikingu v čechách

vsenory2010zima-12.jpgJe mě naprosto jasný, že už nechcete žádnej sníh, nechcete žádný trampolíny, žádnej trial ani motocross, že chcete kola. Ale o čem psát, když je venku pořád to bílý zlo ? Snad už brzy… Ale i přesto tu máme první vlaštovku, v podobně Luckaase, kterej vyrazil do Všenor – šílenec. Muddy Biking inside!

Už je tu skoro duben. Čárys vyježděnej z tepla a my co jsme věrní místní zimě musíme taky pomalu na kopec. Zimní čubky, chlast a chlebíčky budou pomalu minulostí a začnou zase kola.
Myšlenka na sobotní Všenory vznikla cestou z Brna v pátek kolem 3. hodiny v zácpě. Obvolávám pár lidí s neúspěchem, až na Honzu z Prahy, který říká že sežene lidi.

Je sobota ráno, koukám z okna a co tam nepadá, opět bílý zlo. Mno nic beru auto a vyrážím sám ku Praze. Ano sám už jsem jak Čárys vlk cestovatel samotář hehe. Do Všenor dorážim kolem půl 1. Všichni už tu jsou. Koukám kolik nás bude a nakonec hezkých 6, z toho 2 holky. Je tu mimo jiné i ICE na svém novém Dunconu. (Recenze vyjde na 72O zítra)

vsenory2010zima-12.jpg

Chvilku se připravujem, kecáme a pomalu nakládáme kola do dodávky. Nejvíc je Honza na pevným singlu, teda singlu jen asi 100 m pak se ze single speedu stává "No speed" na kterým jezdí celý den. První jízda je velice zajímavá, jelikož sem na tom nestál zhruba čtvrt roku. Připadám si , že na tom sedím obráceně. Koukám na ostatní, ale jo mám to stejně řidítka dopředu a sedlo vzadu, tak asi bude chyba někde jinde…

Trať nás překvapila. Bylo to od sněhu, ledu přes bahno a vodu, až k suchu a prachu. Prostě boží.

vsenory2010zima-5.jpg

Užívali jsme si tedy nahoře sněhu a ledu. Od schodů se to měnilo ve vodu a bahno. Po přejezdu louky jsme najížděli do úplně suchého lesa, který byl až k první pumpě. Potom zase vlhčí podloží. Dáváme si zhruba 5-6 jízd. Super je, že máme řidiče. Tím se ušetří čas na svážení auta..

 vsenory2010zima-8.jpg

Mimochodem, příběh – řidič je jak omalovánky. Když se vracel domů, tak nějáký dvě fetky chtěli jeho kolo. Kolo ubránil a když jim to potom šel vysvětlit s řidítkama v ruce, ale jak byli nafrčený tak působili nesmrtelně. Tím vznikl upgrade jeho tváře.:) Hustý.

Zpět k ježdění. Po cca 4. jízdě už se do toho zase pomalu dostávám. Na trati začíná být vody víc a víc. Proto na poslední jízdu bereme foťák, že něco k tomu ještě nafotíme. Padají tam hrozný komba. A to jako padají doslova. Nejvíc nás baví zatáčka na odkloněných kořenech, kdy se nikomu nepovede projet jí dvakrát stejně a když tak aspoň trefí strom na výjezdu hehe.

 vsenory2010zima-10.jpg

Taky jsem pár stromů cestou dolů potkal. Nejlepší je, když jsou kolem stromu cesty z obou stran a ty nevíš kterou si vybrat, tak jedeš rovně do stromu.:)

Mno a to je tak asi vše z prvních letošních Všenor. Doufám, že za chvíli už tam budeme v triku nadávat jak to zase hrozně práší. Omluvte kvalitu fotek, Je to foceno krabičkou od mýdla za zhoršených světelných a povětrnostních podmínek.

Pro všechny bikuchtivé, co už je zima sere – sepsal a stvořil Luckaass.

vsenory2010zima (1).jpg vsenory2010zima (10).jpg vsenory2010zima (11).jpg
vsenory2010zima (12).jpg vsenory2010zima (13).jpg vsenory2010zima (14).jpg
vsenory2010zima (15).jpg vsenory2010zima (2).jpg vsenory2010zima (3).jpg
vsenory2010zima (4).jpg vsenory2010zima (5).jpg vsenory2010zima (6).jpg
vsenory2010zima (7).jpg vsenory2010zima (8).jpg vsenory2010zima (9).jpg
vsenory2010zima.jpg    

14 komentářů pod “Všenory – konečně něco o bikingu v čechách”

  1. foksik

    A babička mi řikala, že se letos v lese přemnožili kanci, páč je celej rozrytej :) dobře vy!

  2. Maacca

    Čoeče, Buubaakuu, na cem to jezdis? Proc ten HT? Kde mas svou heavy houpajdu?
    Jinak se mate kuci, my jsme 45 jizne od Vsenor, okolo Pribrami, a vsude mame jeste nasmrkano 5-30cm zla…

  3. Ovar

    No ty jo, kdyz koukam na ty sracky tak sem rad ze mam sjezdaka pekne uklizenyho v suchu :-)

  4. Duchna

    Pěkný, pěkný a bohužel taky bahnitý :(( Jen co sjedu hůreckou 4xcrossku v tempu vyšším než mateřská školka tak se tam musím mrknout.

  5. Dave

    No ty voe. tam bude o vikendu po takovem navnadeni uplne narvano!

  6. Bubák

    Maaca: jsem zjistil že na Všenory stačí i pevňák bez retázku :D zase mě zradil tlumák..jak typické…

  7. Čárys

    Bahna mrak, sněhu trocha, do víkendu to myslím zteče, a hlásej 15 stp…

    Já si teda ještě počkám, ale už brzy i já vyletím, já poletím…

  8. Schwara

    Čistá prasečina:), ale o víkendu bude šotolina ve Vráži už pěkně proschlá, aspoň doufám:)

  9. Čárys

    no koukal jsem na počasí, a spíš to bude na kánoi, jak to tak vypadá…
    já se ještě naposledy letos vrhnu za prašanem do Reichu.

  10. Papi

    parada, i ked nechcelo by sa mi tie bajky potom umyvat :D ja si este pockam kym bude sucho radsej…

  11. ice

    jj, wapka tam jeste chybi

  12. Tchaghir Baghir [čagír bagír]

    Nezávidim, přeji. Já už kolo taky vytáhla, nějaké ty schody, obrubníčky a tak. Trať mám vyhrabanou, jen čekám na leší počásko!! Myslim, že potok místo vabky stačí!!! :-D

  13. dusan

    presne, at uz jde ten bilej antrax do pr..ele. tady u nas v krkonosich uz zas kyda. Kamos co prodava chlast ve vrchlabi rikal ze tolik nealka pohromade v zivote nevidel

  14. TheMelin

    No ty vado .. Dobře VY !!! už se těšim až to bude trochu víc ready a zavítam tam taky … mam to “co by kamenem dohodil” a zbytek dojel vlakem :-D Ale zatim se věnuju stavbě private lajny.

Komentář: