ICE – recenze nového kola

duncon-ice.jpgKde kdo si všiml jak narychlo jsem prásknul do bot s prodejem Frantoviny, ale ne každý ví proč tomu tak bylo. A proto je tu příběh s recenzí…

Byl podzim, 8 ráno a já už seděl v metru směr Háje, kde na mě čekal Human, biker tělem i duší s technikou …no posaďte hardtailera na fulla a z kopce se rozjede jak parní válec!

Jeden z posledních dnů roku 2009, kdy se člověk povozí na lanovce s kolem a ta lanovka byla v Monínci.
Abych zkrátil mé peripetie díky počasí (dole pršelo, nahoře sněželo) kombinace ultra řídkého MX oleje v tlumiči, měkkoučké titanové pružiny a jednočepového systému mého rámu, spolu s ostrými zatáčkami na lesní hrabůvce nepáchaly dobrotu a vnukly mi myšlenku na virtuální čep.

duncon-ice-2.jpg

Druhým podnětem mi byla návštěva lounského střelce Vondruse s jeho Intensem Socomem na mé oblíbené lokalitě, kdy jsem Foksíkův nový trail prohupkal s nevídanou lehkostí a tam padlo zásadní Ano pro VPP, ne jednočepům!

Po předlouhém výběru správného adepta na post nového rámu jsem v půli prosince zvolil Duncona a s vidinou parádního vánočního dárku střelil Frantovinu za tak nízkou cenu, že ještě teď je mi to líto.

Následovalo období virtuálního rámu, protože rám s virtuálním čepem stále čekal na skladě ve FRbikes.cz

Je březen, na bajky vlezem a v tuto chvíli se po bok Duncona dostává bazarová Intense M3, protože já fobií z vysokých zdvihů netrpím. Jediný problém je rozšiřující se standard širokého domečku pro středovou osu, už ne 73mm, ale 83mm a s tím by museli přijít i nové kliky a to jsou další výdaje navíc :-/ Stejně zbrkle jak jsem prodal Frantu, odsouvám i M3 mezi mé budoucí rámy.

duncon-ice.jpg

A jakže to dopadlo?

- Rámiště Duncon Cane Corso 15,5" v barvě "Evil white" přestože byla objedaná Team červenobílá ( +-4900g s tlumákem Manitou Swinger X6 /350lbs péro ) vidle 888 rc2x va 2007 s měkčíma pružinama ideálně na mou hmotnost.

- hlávko Sting red na průmyslech (+-90g)

- kokpit Sunline V1 ( materiál 7075 T6 je zatím asi to nej, co se u řidítek dá vybrat) brzdy Hayes Ace + Manobike Plow 8" plowoucí kotouče řazení X7 s gripshiftem z roku ´98-´99 (síla zvyku) přední kolo remerx jumbo/Dt swiss/Novatec/kenda nevegal 2,5" kevlar Stick-e smes 50a zadní kolo Mavic 321/dt swiss/Duncon aka Ringle Lawhill (všechny rozměry sedí)/kenda nevegal 2,5" kevlar Stick-e smes 50a

- kliky RF evolve DH X-type převodník Manobike 38z Napínák Manobike prototype na ISCG(+-180g) sedlovka ABR white 6061alloy + redukce USE 31,4-27,2

- Sedlo Selle italia SLR TLD 185g a tagle naplocho je aby z něj nebyla anální sonda a dalo se na něj sednou nejen při cestě dolekopcom objímka Sting red pedály Time Z

duncon-ice-4.jpg

——————–

Rozvor 112cm, což je kurevsky málo a bajk se do zatáček skládá s velkou benevolencí, ale vratký není.

Kolo je neskutečně hravý, do vzduchu se mu vysloveně chce :-) Co se citlivosti týče, při pomalý kompresi nastavený na minimum je ještě citlivější, než jednočep s titanovou pružinou, což je fakt pecka, kterou jsem popravdě vůbec nečekal. Obecně v ČR je nedůvěra a negramotnost ohledně systémů odpružení, což je škoda. Snad tento konzervatismus někdo rozetne.

Výška stredu 375mm je někde mezi oběma nastaveníma loňskýho Dema a tedy zhruba na úrovni letošní Gloryny.

 duncon-ice-9.jpg

Délka sedlový roury 40cm, sag mám zatím asi 30% ale +helma +DH vesta a bude to asi zralý na výměnu za 400lbs péro. To řekne až čas.

Co se hmotnosti týče, váha ukázala 18,7kg, ale podstatnější, než shozený kilo je to, že se nebude zbytečně houpat, když nemá a že jsem odlehčil rotační hmotu. Opravdové kvality kola prověřím až nebudu muset hltat ledový vzduch, až se rozjednou lanovky, až se s váma svezu ve vláčku v kterémkoli českém i zahraničním bikeparku.

duncon-ice-6.jpg

K fullu chystám i nějaký to endurko, jen ještě neni jistý, jestli to bude pevňák nebo full. I ten rozhodně bude zajímavej.
Jako bonbonek navrch jsou nový tretry Mavic Tempo, ktery mi sedly naprosto nejlíp ze všech, který jsem si za poslední dobu zkoušel.

Poděkovat bych chtěl zejména trinnity.cz, Manobike.com, FRbikes.cz, a všem, kdož mě podporovali, podporují a podporovat budou i nadále.

——————————-

a nějaký pocity z ježdění ? A něco pro ladiče ? Krátká stať o tom, jak se to chová, a proč tohle a tamto…

………………………..

ICE sayz :

Když si vemu jaký jsou naše český bikeparky a FR/DH tratě, až na výjimky jsou protkaný spoustou klopenek (La spaghetta, Black Friday) a dlouhých rovin, který by byly pro Demo dělaný (krom Pece) moc není.

Z toho mi vyplívá, že ideální pro (mý) ježdění bude krátká geometrie.

Rozvor rámu na netu v té menší velikosti mi napovídal, že si oproti frantovině o 1cm polepším, ale v reálu to jsou centimetry dva. Jsme tedy na 112cm délky rozvoru.
Další klíčový údaj je 44cm zadní stavby, což je pro virtuální čep téměř limitní, protože někam se ty vahadla a čepy nacpat musej. Abych nehodil něchtěný beko, nešel do manuálu, dokud netrhnu řidítkama, ale zas se vešel do zatáčky, ikdyž někteří raději JEZDÍ ROVNĚ, je těch 44 taky více méně standard.

Co se tlumiče týče, jeho délka 240mm už předem napovídá, že poměr přepákování bude ve prospěch citlivosti a dobře ovladatelného kroku. Na 190mm tlumiči nemá moc šanci se projevit, protože při 30% sagu už mu moc místa od dorazu nezbývá. Tlumič nejprve dofouknu na doporučenách 150psi, chci nekompromisní žehličku, tak odskok na nulu. Laborování s pomalou a rychlou kompresí už řeším za jízdy, tlumič je na rámu dobře dostupný.

Díry v chodníku směr metro a Všenory prozatím simulují kořeny, pomalou kompresi dávám asi na třetinu, chci aby to při šlápnutí fakt jelo a i na vrchních zatáčkách to rázem upaluje jinak, než na jednočepu. Následuje skočka z lesa na palouk, kde prověřuju nastavenej bottom-out na trojku ze 4 poloh. Dopad jak do peřin. Začínám chápat co je to ten nekonečnej zdvih, ikdyž teorie Steva Peata o V10 proti Driver8 je mým 208mm zdvihu ještě vzdálená a přeci je tak blízká. Prostě jak řekl jeden moudrý vousatý barokní anděl: "..zcela jasně je za tim předevšim to, jak se to kolo chová pod šlapáním a dál to netřeba rozebírat“

Sahám na brzdy před klopkou ke schodům. Zasvištěj kotouče Manobiku a aniž by se blokla stavba, rám krásně požírá i ty větší šutry. Jak se kolo chová na opravdu rozbitý trati se dočtete nejdřív na jaře, moc takových v dosahu Prahy není.

Co se bahna týče, doufám, že to  vahadlům a čepům moc nevadí, ale jsou přecijen zakrytý. Ani napínák neměl problémy s blátem naházeným od zadního kola a o jeho plastových dílech nepochybuji. Nebo má snad někdo z vás problém, že odepisuje napínáky v neúměrné míře?

Abych to tak shrnul: Chceš hravýho sjezďáka? Chceš fulla, co se netáhne jak smrad? Chceš si vychutnat tu radost z pohybu a volnosti? DunCon CaneCorso je dobrá volba!
 

duncon ice (1).jpg duncon ice (10).jpg duncon ice (11).jpg
duncon ice (2).jpg duncon ice (3).jpg duncon ice (4).jpg
duncon ice (5).jpg duncon ice (6).jpg duncon ice (7).jpg
duncon ice (8).jpg duncon ice (9).jpg duncon ice.jpg

93 komentářů pod “ICE – recenze nového kola”

  1. vondrus

    Pekny to mas! Ale mel jsi to radsi dat na d:key, tady se nedockas tolika odbornejch komentaru:)

  2. Switch

    Wow, docela závist. Už když mi Schwara ukazoval jeho bike na SP, tak jsem si to zamiloval a v tomhle sestavení je to bomba =) 10/10 =)

  3. Los Tomanos

    Kolik jsi dostal za reklamu a propagační slogan “Chceš si vychutnat tu radost z pohybu a volnosti? DunCon CaneCorso je dobrá volba! “????

  4. Ovar

    Proboha Carys co se stalo ze propagujes “TOHLE” na svejch strankach ?

  5. ddd - andy

    No člověče hezky sis to poskládal :) Ale teda velikost 15,5 a rozvor 112? Ici kolik měříš?

  6. ice

    2ddd:mam 182, ale ja mam fakt rad maly hravy kola
    2L_T: za slogan sem nedostal nic, to sem jen tak vygrcnul na klavesnici

  7. ondra

    vypada to fakt strasne to je jedna věc a druha věc je že jestli to je ten ICE co je na dolekop.com tak to aby to kolo někdy vyjelo…a souhlas s ovarem třetí věc

  8. ice

    že vyjelo, bylo videl ve vcerejsim clanku ze Vsenor.

  9. drzhor

    no valim se smíchy petře (ice) “”na lesní hrabůvce “” , vole začni psát knížky, přestaň jezdit (tos vlastně už udělal) a 720 vzkazuju, kluci to fakt neeeee :D bože radši jednu perlu za měsíc než deset kokotpičoviiinnn :-(

  10. kubA

    pro mě osobně sou místa v článku nerozumín:))

  11. kubA

    kterým

  12. Schwara

    Pěkně poskládaný, já mám 175cm, ale mám rád větší prostor ve předu tak jsem volil 17,5″ , která je o 2cm delší. Padne mi skvěle.

  13. Duchna

    Ráno koukám na kombo bike magacínů (ranní kávička), přečtu FRBS news a hele hezkej Duncon. Pak 720 a hele zase Duncon. Tak snad zejtra zase něco new :))

    Jinak celkem pěkná machina – technicky se nemá smysl hádat co je lepší virtuál/jednočep, a i pěknej článek.

  14. Duchna

    Oprava FRbikes – sakra všechny bike/freetime magacíny se jmenujou skorem stejně – FRBS/FRbikes, MTBS/NSMB, 720/D:key :))

  15. Ovar

    To Duchna: ano nema smyls se hadat, jednocep je proste lepsi, to je axiom… :-)

  16. ice

    2Ovar: omlouvam se, ze tu pisu něco proti 1čepu, jen sem z novyho kola nadšenej ;-)
    Duchna má recht
    2kuba: cemu nerozumis? vysvetlim

  17. Kozel

    To ICE – velice me bavi veta – Obecně v ČR je nedůvěra a negramotnost ohledně systémů odpružení, což je škoda – od cloveka, ktery sam neni schopen rozeznat 4 cep od prepakovaneho 1 cepu.

  18. otoman

    by mě zajímalo, kolik ICE dostal od Dunconu za propagaci. Tendle článek je taková reklama, až to pěkné není. Nemám nic proti článkům které se tady objevují, nevadil mi ani článek o Monster energy, to je normální, že se propaguje. Ale todle je moc i na mě…

  19. ice

    ja od nich nedostal nic krome ramu s tlumakem.
    2kozel: pokud myslis ten sunn, byla to vyjimka, ktery sem si pak vsiml

  20. kubA

    4ICE: nejsem technickej typ, kolo zas až tak neřeším.
    Nerozumím tomuhle: “Co se tlumiče týče, jeho délka 240mm už předem napovídá, že poměr přepákování bude ve prospěch citlivosti a dobře ovladatelného kroku. Na 190mm tlumiči nemá moc šanci se projevit, protože při 30% sagu už mu moc místa od dorazu nezbývá. Tlumič nejprve dofouknu na doporučenách 150psi, chci nekompromisní žehličku, tak odskok na nulu. Laborování s pomalou a rychlou kompresí už řeším za jízdy, tlumič je na rámu dobře dostupný. ”
    Asi tuším o čem je řeč, ale kdyby my někdo řekl ať mu to na kole nastavým tak nevim nevim:)

  21. ice

    tlumič byl vyfouknutý, pro jeho funkci v něm má být 130-200psi
    obecně by se dalo rict, ze cim delsi tlumak, tim vyssi citlivost(pri spravne pruzine a nastaveni) (viz clanek IH Sunday vs int.M3 nekde na netu)
    odskok/utlum ovlada rychlost vraceni se tlumice do roztahnuteho stavu a tim i prilnavost zadniho kola k podkladu, coz je jednim ze zakladnich ucelu odpruzeni celkově (držet kolo na podkladu)
    pomala komprese zastavuje pohupovani a znecitlivuje reakce na mensi narazy,ale kolo se nenori do zdvihu pri brzdeni, pri odrazu na skok
    rychla komprese upravuje chod tak aby pri rychlym narazu(drop) tlumič jen neproletěl zdvihem k dorazu

  22. Czert

    Po sto letech si tu něco napíši!
    Nebudu hanit kolo, každý má svůj vkus ( pozn. v rozvorech a mírách to není ) , ale jako komplet článek komedie. Máš za 1 hochu :-)

  23. ddd - andy

    Losos, Ovar, otoman: Reklamama se to tu jen hemží, co?

    drzhor: Ano ICE nemá literární cítění jako Čárys, stejně jako kubA jsem něčemu stěží rozuměl, ale Vážně Ti celej ten článek přijde tak strašnej že ho označuješ vynikajícím literárním výrazem “kokotpičoviiinnn”?

  24. ICE

    Ano, nepíšu články každý týden, nevím nakolik je vše srozumitelné (přístě s někým skonzultuju) ale každý bikecheck je tak trochu reklamou, kor když je autor nadšený, nemyslíte?
    Vždy když to nebude jen prostý výpis komponentů, bude to mít subjektivní nádech a přeci nabudu hanit kolo, který mi sedí.
    Trochu nadsázky tam je ;-)

  25. dr.zack

    kolo komponentama a vlastnostma urcite dobry, ale ten look…:) je to osklivej velbloud, ale at slouzi…

  26. Čárys

    4: ALL : Dostal jsem za tenhle článek prachy od :

    Schwary a Kojce ( Propagace značky Duncon) 32.490, – bez DPH
    ICE (vystavení článku, reklama na D:key) 5490,- bez DPH
    Manobike.cz, trinity.cz (reklama na weby) 15.000,- bez DPH

    Plus jsem věděl, že tu zvednete sledovanost, což mi přinese další prachy. Tuny peněz.

    Vy by jste to za to neudělali ?

    Já kdykoliv.

  27. michal

    Kde je ten starej dobrej bulvární web!!!!!!!

  28. miki

    A tohle bejval takovej pohodovej punkovej web:) a teď sem píše ice! Flame v komentářích a sme na d:key.

  29. Eda

    Čárys: A můžeš jet znovu na dovču do teplých krajin ;) Není nad to, si to umět zařídit :))

  30. Prokyz

    Mě se kolo i článek líbí, osobně v tom nevidím nějakej reklamní záměr. Svou informační hodnotu nepochybně má. Ode mě palec nahoru.

  31. Duchna

    4: Čárys : Podle objemu money skorem jako by ses chystal na emigraci až nás pán s bradavicí vezme u huby. Jak to bylo, teda Pánové kdo z Vás to má!!! :)) Jinak hodně gut Joke.

    4: ICE : dotázek k vodítku, to je tenhle prototyp: http://www.dolekop.com/fotky/73355-druha-prototypova-serie , že bys mohl připadně dopsat jak fungujou atd.

    4: dr.zack: je to bloud velbloud, ale jak jinak bys tam dal tlemič. V reálu to musí bejt jinší podívání než na fotkách.

  32. ICE

    2duchna: napiš mi na icq(cislo je www odkaz myho nicku) jinak, ano, je to ten prototyp, horni voditko je na moje prani se dvema sroubama, tagze drzi fakt luxusne. spodni prehazovackova kladka taky na dvou sroubech, ale dokud to neprojedu nejakym mordorem, kde by mohl spadnout, tak nemuzu rict, nakolik je to jisty a spolehlivy. Rozhodne je to lehky (+-200g) a verim tomu, navic ten rokec se bude dat koupit zvlast, stejne asi jako redukce pro ISCG. napinak se nedava pod misku,ale primo na iscg, coz je zajimavy.

  33. Maaca

    kolo osazeny pekne, ted uz jen poradne jezdit, vit ICE?
    ale dizajn tohohle ramu je docela krok z5 od toho predchoziho, ten byl daleko hezci :)
    tohle je takovy moc ‘ala Kona’ (predni trojuhelnik hlavne)
    a s tema systemama, (kouknete jak ve WC-DH se porad pretahujou o tituly jednocepy s virtualama, a je to vpodstate jedno, pac hlavni slovo ma skill jezdce, treba takovej Minaar, lital na Honde, coz byl jednocep a ted lita na Santovi, a porad je v top 5, a je jedno na cem zrovna lita)
    jednocep je daleko citlivejsi nez virtual, kdyz je spravne navrhnutej, ale houpe pri slapani,pak se to musi dohanet sofistikovanejma tlumicema s propedalem atd, to je dan za citlivost,
    ale naopak virtual se lip dostava do vzduchu, houpe daleko min pri slapani, netuhne pod brzdou a je i tuzsi do krutu celyho ramu,
    tak takhle si to myslim ja, pac nejsem zaujatej zadnym systemem, pac stale drtim pevnaka :D
    ale do budoucna to bude samozrejme virtual :)

  34. T.H.O.mas

    ICE: do tebe bych ten přechod z mrázka neřekl (-: … sem myslel, že už na nic jinýho nesedneš
    Čárys: asi ti přece jenom pošlu fakturu za menu… seš až moc v plusu (((-:

  35. tomaass

    ještě že já poznám hovno, řeknu Luďanovi, ať mi nastaví ty kolečka a jaký si mám vzít pláště a prostě jedu, kdybych měl poznat, jestli se mi někde něco zamyká, když zmáčknu brzdu, byl bych z toho nesvůj i když na druhou stranu není špatný, když jdeš na pívo, zamknout si brzdou kolo před hospodou..

  36. kojc

    4 Čárys: Tos neměl prozrazovat, ale což 32.490, – bez DPH…. stálo to za to!!! Díky

  37. Qeex

    A kolik musí teprve platit RB za kladné hodnocení svých rámů přímo Čárys, proto zřejmě nevystavovali na sportlifu, přesunuli všechny prostředky pro PR Čárysovi aby se dostali na tento web :-D

  38. Qeex

    oprava: *rámů přímo Čárysem

  39. prochajda

    bavim se :D

  40. čibrut

    Pánové přesně ve stylu harantů z DK a tamních diskuzí, některý se z Iceho můžete zkrátka doslova posrat. Zajímalo by mě proč? Protože nejezdí tolik jako vy a rád mluví? A to je všechno? Hoši hoši, máte tady smrad jako v pekle, měli byste si vyvětrat …

    Jinak kolesko asi fajnový, nicméně v gramatice a stylizaci vět jsem se občas taky ztratil. Ale to chce čas :)

  41. Jacko

    co to vlastně je ten virtuální čep?? d:)

  42. tomaass

    Jacko: Pavel Čep doopravdy neexistuje, byl to testovací robot nasazenej od RB..

  43. Luďan

    Když musíš řešit tolik takovejhle kokotin, je předem jasný, že na ježdění už moc času nezbyde. Nicméně je jednoznačný, že na jednočepu kterej se ti před každou zatáčkou zamyká a ještě se u toho musíš opírat o řidítka z nejhoršího duralu na světě (naštěst vůbec netušim z čeho ty moje jsou) nikdo jezdit nechce. :D :D achjo….tak já nevim jak to ty klucí na tom svěťáku dělaj teda…asi má ten Commencál to VPpvVP schovaný nějak….vážně vtipný tohle

  44. Los Tomanos

    Andy: Občas trošku :) Ale tohle mě baví, zvlášť od člověka kterej mi ještě před rokem tvrdil jak je Franta nej a taky mi to hlavně nepřijde taková pecka k psaní bikechecku…. To je jak kdybych já napsal o tom svém RB :D

  45. Los Tomanos

    Tje, já mám strašnej češtin :(

  46. Baloo

    “Obecně v ČR je nedůvěra a negramotnost ohledně systémů odpružení, což je škoda. Snad tento konzervatismus někdo rozetne.” Tak ted´nám tady všem negramotným spadl kámen ze srdce. Konečně se můžeme přestat dohadovat a zahodit své staré jednočepy….Konečně, když jsi po letech pochopil, jak je vpp skvěle fungující systém, nemusíš ted´z ostatních dělat negramotný debily. Tohle si zkoušej na Dolekopu, 15ti letý ucha to budou možná žrát.

    P.S. : A skládat prádlo si taky neumíš co! Vojnu na tebe! Tam by tě naučili skládat si prádlo pěkně do komínků!

  47. Sul

    “Obecně v ČR je nedůvěra a negramotnost ohledně systémů odpružení, což je škoda.” Díky, stálo to za to, po dlouhé době navštívit 720.

  48. deutsch

    kdo chce může mrknout k nám,je tam bikecheck Zdendova Intense 951 by ZED a brzy bude odtajněna Ozzyho custom ultralight Gloryna DH 2010.cheers Deutsch

  49. ice

    nezbejva nez napsat, ze potrefena husa se dycky ozve..

  50. Baloo

    Teda, tak inteligentí reakci jsme si snad ani nezasloužili. Koukám, že ti ten dolekop už vážně leze na mozek.

  51. ice

    2baloo: hele zname se, kazdej si ze clanku vezme to svoje a ze spousta lidi ani nevi nebo neresi na cem jezdi je to co sem tim chtel rict, nerikam ze 1cep je starej, blbej a kazdej kdo ho vozi taky.. to fakt ne

  52. Baloo

    Jen jsem si rejpnul….nečekal jsem, že Mrázka vyměníš.

  53. Kaschtan

    Hoši, co řešíte.V kole to neni, nebylo a (snad) nikdy ani nebude…

  54. tomaass

    Kaschtan: prosimtě, kdes to slyšel, na šedočerný kolo holku nesbalíš !

  55. Lukas

    54 komentaru za jeden den. tomu rikam medialni mrda :) dobre ty pane Chenicek :)

  56. Lukas

    To Duchna: ja hodne premyslim o navratu do Cech (stejska se mi po zime a tak). nebyl jsem tam 4 roky. je to fakt tak blby?

  57. Prase v zite

    No panove nevim ackoli mne na DK ICE taky misty stve. Myslim ze tahle recenze je dobra… ano, pise ji majitel, tudiz se da pocitat s tim ze prednosti tohohle kola bude dost vyzdvihovat a co???

  58. michal chlum

    Jasný pěkný kolo, to je základ, pár tobě podobnejch znám:-)

  59. Duchna

    4: Lukas: přijeď za půl roku a uvidíš :))

  60. assassin

    ad negramotnost atd u systemu odpruzeni … ty konstrukce s virtualnim cepem umoznuji postavit system s diametralne odlisnejma vlstnostma.. neda se teda VPP porovnavat obecne – nakreslim VPP “citlive” stejne jako temer “zamknute” … u jednocepu je to celkem jasny, tam je vse dany dylkou kyvky pozici cepu, s obojim muzu hejbat jen v omezenym prostoru….

    tohle je ale vec mechaniky a ne hadnrkovani se s odkazama na recenze v casacich a na netu

    volba systemu i nastaveni je vec kzdeho jezdce i profici od motorek jezdej treba v ramci jedne staje stejnou techniku uplne jinak nastavenou..

  61. Čárys

    4: Kojc : Sorry, musel jsem to napsat.
    4: T.H.O.mas : a kruci ! :)
    4: Lukas : A to jsi jedinej, kdo odhalil mou prvoplánovou mrdku – vydat článek jen a jen kvůli tomuhle. Dobře ty !

    4: all : Hele, mě to hrozně baví, prej kde je ten starej bulvární web, dyť je právě tady, teď, a jen díky vám – však si to pročtěte… :)

    Peace.

    Jaká recenze je dobrá ? Je nějaká špatná ? Jak funguje RB ? Chodí jednočep sám ? Nebo má kamaráda vícečepa ? A co na to Jan Tleskač ?

  62. koZa

    tak si sedím na Razuli a přede mnou sedí Vágner s Kubajszem a ten furt lítá kolem svojeho Morewooda a že prý to nepruží a je to divné atd atd.Adam se postaví a s lišáckým úsměvem zmáčkne vidli,zmáčkne zadek a v pohodě si sedne s tím,že to vše pruží a nevidí v tom problém:-).
    ICE:Očekávám od tebe na rok 2020 Příručku DH pro pokročilé o 200 stranách.Mimoto se těším,až tady budeš rozepisovat,jak sis to tedy nastavil,když byl jeden kořen níž,než další dva kolem něj a aby ti to tedy vše krásně kopírovalo povrch.
    čibrut:Na takové otázky je vyčleněno fórum na DK.Nebo snad chceš,aby předstihl tento článek v komentářích Terry?
    Jo a co se kola týče,teda dvou kol…Ať tě to na něm baví

  63. Anzahl

    To je furt samej jednočep, čtyřčep a kdovíco ještě. Mě se nejvíc osvědčil výčep. To jedeš jak na horský dráze a houpe to jak sviňa.

  64. Kuba Nepraš

    to Čárys a Tomaass: navrhuji zamknout diskuzi (pokud to jde), můj koment smazat. To co napsal Anzahl by se mělo tesat do kamene…………

  65. Čárys

    Muhahaáá pane bože

  66. eMTý

    Anzahl nejlepší, konečně to někdo rozlousk:-D

  67. Prase v zite

    Tak zatim to nejvice zabil anzahl… :-D Dobre ty!!! mas u mne pochvalu… A pan Chenicek se ocividne taky bavi dobre :-.D

  68. Kleiny

    tak to néé … kouknu na dk tam samej komentář od forumfilního Iceho … tak si říkám zlepším si náladu mrknu na 720 … na nějakej článek kterej se dobře čte , protože to je tu celkem vždycky … já sem vlezu a tady Ice … a zase se dohaduje o čepech :D … to se mi snad zdá … kdo ti skládal kolo ? ty už musíš mít přilepenou klávesnici k rukám … a jsem rádi že si nám objasnil jak nastavit tlumák na patníky :D … ty čepovej inženýre :D

  69. Lukas

    To Carys: a to si myslim, ze to muzes nastrelit jeste vic :)))))

  70. Czert

    Nedal omi t oa přečetl jsem si to ještě jednou. Tohle myslíš jako vážně? “Tlumič nejprve dofouknu na doporučených 150psi, chci nekompromisní žehličku, tak odskok na nulu.” ??? Jestli jo tak tim jsi to nejvíc zabil hochu :-D

  71. Prase v zite

    Czert- neber si velkeho ICEho do huby!!! On vi a zna vse nejlip!!!

  72. chlastik

    kurva tak to já mam na tom kole naladěný všechno uplně špatně…to je nehustější článek co sem kdy čet…dalo mi to uplně nový obzor na ježdění….

  73. ice

    neustale me prekvapuje kolik lidi se chyti…

  74. Duchna

    4 : ICE : Nikdy bys neměl podceňovat předpověditelnost blbosti. (hláška z filmu Podfuck a výborně sedí)

  75. ice

    2duchna: vedel sem ze bude diskuze, ale nanejvys musim souhlasit s číbrutem…baví mě bavit lidi a chytat je na jejich vlastní blbosti, koukat se jak obhajujou a prohrávaj svý body

  76. Blesha

    Síla tohoto článku se ke mně dostala i včera v hospodě, takže + 10 pro Čáryse ;) Fakt bych o tom neveděl, kdyby mi to včera neřekli hoši u píva, hned jsem si připadal divně, že jsem něco prošvihnul a nevim o čem je řeč. Takže klidně si příště řekni o víc, reklamu to má velikou všude :-)

    Jinak článek je fakt vtipnej, při čtení jsem si vzpoměl na Kateřinu Jacques, jak ona rozumí biomase, nevim ani proč :-)

  77. koZa

    ICE:až na to bavení lidí s tebou musím plně souhlasit

  78. Blesha

    *nevěděl

  79. assassin

    Ice: aha takze to co si napsal o nastaveni a funkci odpruzeni ty voloviny tak to bylo schvalne, jestli se na to chytime.. no jo sem blbej chytil jsem se, sypu popel na hlavu…

  80. ice

    nastavit komprese na chodniku?..:-DDD

  81. Prase v zite

    koZa- Nevim jak tebe ale zrovna tady me ICE pobavil, a moc- zejmena tou diskusi kterou rozpoutal

  82. Prase v zite

    a nastaveni tlumice taky guuut :-D

  83. koZa

    to čuně v tequilovém nálevu::-DOmlouvám se za nedostatek smajlíků.Taky jsem to špatně napsal,chytl jsem se jeho hlášky “baví mě bavit lidi”,což nepobírám vzhledem k tomu,že jsem za dva měsíce nuceného sezení doma z jeho chytrosti na DK nevěřícně kroutil hlavou,co dokáže vypotit na óuplně blbý příspěvek,či fotku,která je myšlena ze srandy a k pobavení.A nebo taky k absolutně nulové reakci.I když tady píše,že se tady spousta lidí chytla na svou blbost…Nevím nevím kluku(Ice),kdo se chytá a za každou cenu obhajuje svou neomylnost.Že tě to baví ještě odpovídat na DK nechápu!?Jinak mu samozřejmě přeju,ať to dotáhne k dvornímu mechanikovi třeba u nějakého WC teamu s toliko zkušenostmi.Špatně píšící a nadávající přispěvatelé,včetně,nebo hlavně slovenských,ti dopomůžou.

  84. Radek - etbikez.com

    Čárys: Kde jsi obejvil tohohle “pisatele”? Koupím ho od tebe! :D

  85. Čárys

    4: Radek Etbikez : 2200 sledovanost ? to je co ? A 85 komentářů ? Jojo, já věděl, co dělám, já jo. Toho ti nedám, tohodle ne ! 

    Special thanks 4 ICE : Kdykoliv vydáme cokoliv :))

  86. KZ

    Víš co by ti na to řekl Franta Mrázek? …by použil svoji oblíbenou větu: Ja si stejně myslím, že je to na hovno :D

  87. Los Tomanos

    KZ: Franta by hlavně ještě dodal že to maj nedomyšlený, celé by to rozebral, dal zpět do kupy a ICE by slintal blahem nad tím jak mu to nastavil :)

  88. Dave

    Musim rici, ze cist forum pod clanky tady byla vzdy pri nejmensim zabava. Do diskuse na D:key se clovek radeji ani nepodiva, protoze to je minimalne totalni ztrata casu. Pevne verim a doufam, ze ty “decka” sem nezacnou chodit a plkat casto. Jinak bych snad Carysovi dobrovolne poslal nejaky ten baksis aby to tady moderoval.

  89. PaLO

    Tak jako při čtení tohoto článku a potom diskuze, jsem se vživotě nenasmál a proto alespon ještě jednou ať tu PAN ICE něco napíše, prosím prosím pane Čárys dejte mu ještě jednou prostor.
    Děkuji za kladné vyřízení mé žádosti:-))

  90. ice

    2Palo: a o cem by sis chtel pocist?

  91. Dave

    no ty vole…… .)

  92. Luck-ass

    Ja osobne si myslím, že k dokonalosti už nám tu len chýba poriadnej Komenty zo zahraničia * píla * * grcanie *

  93. kvapik

    nádhernej franta

Komentář: