Big air Lipno

lipnoss-53.JPGO tom jaký byl první ročník Big airu na Lipně.

Byl lepší než kozzy?

Přijel vubec někdo?

A co na to Venca Mazák?

více uvnitř….

Lipenský big air byl již dlouho avizovanou událostí. Ačkoliv se ve stejném termínu jely další dvě dobré akce, ČP v DH bez PH v ŠM a otvíračka Špičáku, rozhodl jsem se pro toto příjemné středisko na okraji Lipenské přehrady. Vyrážím již v pátek odpoledne. Ale díky demenci většiny řidičů, stojím v několika štau a tak po malé zastávce v Táboře, dorážím kolem půl 8. Zde již celý organizační tým v čele se Schwarou, Kojcem a několika cikánskýma dělňasema v čele s Rossem. Jihočeská crew je zde téměř kompletní, akorád plešatý kápo doráží až druhý den. Dále tu narážím na Zvolouše s DB stánkem a tlupa mlaďasů.

 lipnoss-10.JPG

Po vřelém přivítání jdu omrknout tu slopestyle lajnu. Místo ní nacházím dvě africká hliněná obydlí, před kterýma je v dohledu dřevěná rampa. Na to celé se dá krásně koukat z dřevěné vyhlídky, s malým odpalem na konci. Hezký. Česká dirtová patka, Venclík, Loleq, Damjan, Netro, Klauzík a Leader, se na to s údivem koukají. Zato Míla, jihočeský floutek neváhá, bere bike a vše otvírá. Vejška vskutku monstrozní, na což se velice těším. Pár lidí hraní a tak není nouze o zajímavé výstupy. Nakonec se ale lajna ukazuje velice příjemnou. Defakto člověk nemusí ani jednou šlápnout a je to tam. Hold ty zkušenosti ze stavby na kozích plání jsou znát.  Po zbytek večera probíhá pohodová session, padá i pár backflipů a flatspinů přes první mega svini. Poté následuje koupačka ve zdejším rybníčku a hurá grilovat. Cruzo je vskutku kemper. Za celý večer sme nepřišli na užitečnou věc, kterou by v autě neměl. Repekt tobě, příklad pro ostatní! Padá pár lahvinek, otvírá se mobilní výčepna, takže zlo pokračuje až do ranních hodin. O tom ale již jen z doslechu. Proto storky typu, balení maminy (70) a její dcerky (50), nemohu potvrdit, ani vyvrátit:)

 lipnoss-20.JPG

Ráno již časně z postele. Sluníčko praží, takže hurá do vody. Ranní plaváníčko, snídaně a menší rozcvička na zdejších skočíkách. Pak už hurá na kopec. Lanovka letí jak o závod, takže má člověk dost času vše dobře prohlédnout. Tratě jsou již zcela dokončené. Přibyly dřevěné skočky a wallride. Vrháme se na to s Marťou hned v plnejch. Je tu prvně, tak toho musim využít. Nakonec se vymlouvá na měkké zadní kolo:D Další jízdy již lítáme co to jde a náramě si užíváme, což se zde již stává pravidlem. Kdo tu nebyl, má o čem vážně uvažovat.

Do toho začíná slopestyle contestík. Učastní se 14 odvážních. Padaj pěkný tričky od všech, za což máte, vzhledem k velikosti skoků, velký respekt. Loleq flatspiny, tailwhipy, 360. Kuba venslů beko přes první, 360 z dropu, condory, Leader tejlo na milion variací a Netro -  beko z dropu, nechápu. Klauzík ve štýlu. Dan Liška, jak známo, vyježděnej a nadějnej cápek. Hezky pěkně, vše načisto. Supermany, káňa, nemám slov. Nakonec to dopadlo takto. Třetí Netro, druhej Kuba Venclů a prga Leader. Congras.

ten kluk je komplet šílený…

 lipnoss-53.JPG

Bohužel v samém závěru dne jde dost ošklivě na hubu týpek jménem Ríša. Rupla mu vidle na dopadu dropu, padá a nehjebe se. Menší bezvědomí ale nakonec se dává vcelku do cajku. Přesto přilétá vrtulník a týpek si dává jeden let na učet daňových poplatníků. Get well soon.

Dáváme další koupačky, kundiček všude mnoho, oko si lahodí:) Všichni se krásně spalujem. Nakonec  se ještě uskutečnilo neoficiální mistroství repu v pumptracku. Zde nejvíc letěl Klauzík, další je Míla, kterej jako jedinej na celopéru a nebejt chyb které udělal v každé jízdě, ak je první. Zvolouš nadějnou jízdu nakonec zahazuje výletem z klopenky – hold moc dřepů v zimě:) ale díky za pučení pučeného kola, tudíž jsem se mohl taky zučastnit. Nutno podotknout že 4 kola na asi 20 metrovim kolečku bylo fakt dost.

poznámka Čárys : Máára pojal závody hodně plážově :)

 lipnoss-69.JPG

Dávám ještě menší modelink na dirtech, pak opět do vody:D Martin mizí v dál na plachetnici, a tak se jdem bavit, jak se na děti bez dozoru sluší a patří. Opět hromadná večeře v našem cikánském městěčku, následuje dekustace vín ze zdejší sámošky v cenové relaci 50 – 100kč. Padá i něco málo ostřejšího, což zejména některým dámám nakládá velice slušně:D Probíhá modní přehlídka s reflexními kuželi a kloboukem Zuzi el Kloko. V tom nejlepším odchod na zdejší disco. Zde se někteří z nás dodělávají a… CENSORED!!!

Ráno májí mnozí problém se vstáváním. Dovídám se že týpek, co si večer přidělal kola ze spodu ke káře, se tu samou káru ráno snažil přeparkovat. Což vysvětluje ty kovové zvuky co mě ráno vzbudily:D Rozcvička klasicky na dirtech a pak už opět na lano. To nás lehce zlobí, když občas vypadne a stále jede hrozně pomalu. Ale dobrému celodennímu pojezdu nic nezabránilo. Nakonec ještě menší videoshooting a pak hurá k domovům.

Závěrem velké poděkování všem co se podíleli na organizaci – především klukům z FRbikes , který to celý dali do kupy. Dle mého senzační akce. Kdo nebyl – prohloupil. Počásko, voda, ježdění, párty i holky – vše luxus!!! Myslim že se podařilo skvěle navázat na tradici pohodové jihočeské atmosféry Kozzy stajlu., tak jak tomu bylo do minulého ročníku. Nezbejvá než se těšit na další rok.

Díky a čau.
Maara

jak se odpojit v podání Ríši…

lipno-risa.jpg

Luksusní fotečky, hahah, nafotil ROSS. Další velká fotogalerie bude od Cruza a jeho obřího děla. Díky všem i za vás, že máte žhavej matroš už v nedělí večír….

lipnoss (1).JPG lipnoss (10).JPG lipnoss (11).JPG
lipnoss (12).JPG lipnoss (13).JPG lipnoss (14).JPG
lipnoss (15).JPG lipnoss (16).JPG lipnoss (17).JPG
lipnoss (18).JPG lipnoss (19).JPG lipnoss (2).JPG
lipnoss (20).JPG lipnoss (21).JPG lipnoss (22).JPG
lipnoss (23).JPG lipnoss (24).JPG lipnoss (25).JPG
lipnoss (26).JPG lipnoss (27).JPG lipnoss (28).JPG
lipnoss (29).JPG lipnoss (3).JPG lipnoss (30).JPG
lipnoss (31).JPG lipnoss (32).JPG lipnoss (33).JPG
lipnoss (34).JPG lipnoss (35).JPG lipnoss (36).JPG
lipnoss (37).JPG lipnoss (38).JPG lipnoss (39).JPG
lipnoss (4).JPG lipnoss (40).JPG lipnoss (41).JPG
lipnoss (42).JPG lipnoss (43).JPG lipnoss (44).JPG
lipnoss (45).JPG lipnoss (46).JPG lipnoss (47).JPG
lipnoss (48).JPG lipnoss (49).JPG lipnoss (5).JPG
lipnoss (50).JPG lipnoss (51).JPG lipnoss (52).JPG
lipnoss (53).JPG lipnoss (54).JPG lipnoss (55).JPG
lipnoss (56).JPG lipnoss (57).JPG lipnoss (58).JPG
lipnoss (59).JPG lipnoss (6).JPG lipnoss (60).JPG
lipnoss (61).JPG lipnoss (62).JPG lipnoss (63).JPG
lipnoss (64).JPG lipnoss (65).JPG lipnoss (66).JPG
lipnoss (67).JPG lipnoss (68).JPG lipnoss (69).JPG
lipnoss (7).JPG lipnoss (70).JPG lipnoss (71).JPG
lipnoss (72).JPG lipnoss (73).JPG lipnoss (74).JPG
lipnoss (75).JPG lipnoss (8).JPG lipnoss (9).JPG
lipnoss.JPG    

21 komentářů pod “Big air Lipno”

  1. Čárys

    Díky mááro, Díky Rossi, Díky Klucí Frbikesový, Díky Cruzo – všem za hot matroš, a super akcičku.

    A jak jsem slíbil, tak i dělám – report a fotos hier, mein kamaraten !

  2. MRbrian

    NICE…. a ten Ríša nevíte odkud byl?

  3. Schwara

    Díky za parádní superychlej report! Ríša je mladej borec z Dubnýho.

  4. el kloko

    Ouu jee, bylo mi tam dobře! Díky všem!

  5. Maara z Klaanova

    Zase jeden hodně povedenej víkend! Paráda:) díkes všem zučastněným

  6. perry

    Rossovo foťáku žádná neunikne

  7. marsch

    příště víc foto holek :-D prosím

  8. Duchna

    Weekend mazec, z Big Airu jsem bohužel neviděl skorem nic ovšem už jen páteční rozeskakování potvrdilo že to bude mohutný. Místo toho jsem si šlapal do místních kopců a dal si i jednoho frontflipa :)). Počásko jste objednali výtečný, sobota pařáček a puchejř jel na plný pecky, neděle pak po tom pařáku řádně osvěžila. Klukům z FRBikes poklona za trať, čupr jezdivý a i lamky jako já, maj ten pocit jak krásně jim to jede (i když jim to nejede).

  9. Manas TL

    Bozi vikend, jak pravil Ross: “Je třeba to udělat”, klopky super, parta skvela, party mocna.

  10. Duchna

    4: Maara : bude headcam z bike parku a dirtů, protože já tě viděl s anténkama na přilbě z toho se nevykroutíš…
    4: El kloko + slečna na Dun Conu : dobře si to dáváte, až jsem měl strach že Vám nebudu stačit, to by byla ostuda, hned bych vrátil trika 720cítky :))

  11. Schwara

    No mě hodně překvapil Pupák, celou soboutu takovej zatuhlej, ale v neděli odpo lítal bomba! Jak vyměněnej:)

  12. Čárys

    4:Schwara : dohání ho stáří, chvíli trvá než se rozhejbe, muhahaááá

  13. Ross

    Carys: ne ne to nebude tim starim ….. on byl opravdu jak vymenenej :-) ale jelo mu to fakt dobre….. jen mu cosi podivneho koukalo z pod helmy…. ani radeji nechci vedet co to bylo….

  14. Manas TL

    2 Ross: muzu hadat co to bylo? :-)))

  15. Schwara

    Tak Ríša z Dubnýho je prej v cajku, byl to jen těší otřes mozku. Děti noste helmy, nejlíp integrální!

  16. Ross

    manas TL: hadej……. :-)

    Schwara: to jsem radi ze je v cajku….. jooooo to mladi otrepe se a jezdi dal…. ale my starici…. to by bylo na dlouho

  17. Čárys

    Jojo, je s podivem, že to přežil… http://720.cz/wp-content/lipno-risa.jpg

  18. Duchna

    Teda koukám že sobota byla nějak zakletá mě se na XC stalo toto http://bikermani.rajce.idnes.cz/LIPNO_BIKE_2010/#IMG_7590.jpg – lokalita inline stezka, skrytej neuklizenej stromek (od výstavby stezky nebo buhsuď proč tam zůstal) kouká půl metřík do cesty, kolo zůstalo na místě a já pokračoval dál, menší přetočenej frontflip ve vzduchu a zádama a zátylkem děsná mrda do asfaltu, nebejt helmy která je asi v pánu tak by to bylo hodně zlý…..jediný co se mi stalo je malinko odřená holeň materiál v baťůžku i kolo netknutý (což nechápu holt asi dobrej oddíl).

    Jak říká ROSS a MR. T Děti vozte helmy a nekuřte crack.

  19. Maara z Klaanova

    To sem rád že je Říša v poho. doufám že dostane tu novou vidli, co sem mu jí v sanitce pořád sliboval:D pokud si na to ovšem vzpomene:)
    to Duchna: videjko možná bude, možná ne, záleží jestli Boss přeplatí konkurenční weby:D:D:D

  20. Šárka Maňasová

    tyjo, nechali sme tam piva v potoce, no třeba je někdo najde :)

  21. Čárys

    4: Máára : Zkoukni účet :)

Komentář: