Zprávy z dirtového regionu – Ledeč nad Sázavou

3dirt.jpgPólík Bulvík nám zaslal zprávy o jejich regionu, čímž napomohl osvětě a tím i rozvoji party tam u nich, protože teď to tam bude slavný, hehe. Děkuji kamaráde, a vy koukněte na místa, na nichž se psala historie…

Již hodně vody uplynulo od dob, kdy jsme u nás v Ledči nad Sázavou vystavěli, na plácku pod benzínkou, první dirty. Tehdy nás tady na kolech jezdilo dohromady asi tak 8. Někteří teda více a někteří méně, ale bylo nás zhruba tolik. Postupem času se skoky zvětšovaly, lavice rozdvojovaly, hromady přesunovaly a celkově se všechno tak různě předělávalo, až to nakonec na letošek asi definitivně zarostlo. A když nás dneska přepočítám, tak mi z toho vyjde všeho všudy číslo 2, já a Olin Zlatů. Jsme tu už jen dva lidi, kteří jsme u toho zůstali, ostatní se na to komplet vysrali a už mají akorát auta, hulení a ryby… Když nepočítám Oryho, kterej sice jezdí, ale jezdí už jen po horách, a snad novou rodící se generaci (čítající dohromady tak 4 kousky), tak nás tu moc není.

Avšak i přes tenhle peoplehandicap se nám (hlavně teda díky Olinovi) podařilo po několika měsících jeho úmorného nasazení vybudovat úvodní verzi nového, prozatím trochu secret, dirtspotu. A já vám teď pomocí fotek poodhalím roušku tohoto velice potenciálního plácku, krásně schovaného před horkým letním sluncem a ukrutně bohatého na všelijakou kurevsky otravnou létající havěť.

 rozjezd-1.jpg

V prvé řadě bych chtěl podotknout, že všechno co uvidíte na fotkách je dílem kompletně ručním, stvořeným výhradně pomocí lopatování ze zcela rovné země. Takže ano, znamená to vykopání děr v zemi a vyházení hlíny do stran za účelem vytvoření odrazů a dopadů :-)

Tak tedy:
V současnosti jezditelná podoba trati čítá 4 skoky, z toho 1 tránsfr, následovaný dvěma dably a zakončeno je to odrazem, ze kterého lze letět buď nahoru (tedy klasický step-up) nebo lehce do levíčka s dopadem do stráně.

Nynější start trati začíná na vršku na stráni ze kterého se po vysekané cestičce spustíš střemhlav dolů přímo k největšímu skoku, kterým je již zmíněný pravý tránsfr (o délce cca 4,5m).

1transfer.jpg

Následuje tedy první rovnej dvoják, s délkou zhruba 4metříky. Na něj se pro rozeskákání nechá rozjet ze druhého rozjezdu, umístěného na stráni vedle dopadu tráňa.

2dirt.jpg

Dopadneš tenhle skok, sjedeš pod úroveň původní půdy a vzápětí zase vyletíš na třetím skoku (opět asi 3-4 metry)

3dirt.jpg

Potom šlápneš, zhoupneš vlnku, šlápneš a zvolíš si buď výskok rovně nahoru a nebo lehce potránsferneš doleva.
Toto je tedy současná podoba nového Ledečského dirtspotu.

Fotky jsou ještě z jara, kdy nebylo zazelenáno, takže teď je to ještě o trošku víc secret :-) Je to tedy hezky chladný místečko, jen je to bohužel hodně blbé na vysychání, takže když fest zachčíje, tak to dobu trvá, než se zase nechá jezdit. Snažíme se to teď řádně udusat, pošejpovat a prostě vyladit tak, aby se to nechalo v pohodě lítat a bavilo to, a až se to podaří, tak bychom rádi spáchali třeba nějaký jamík a pozvali všechny zájemce na pojezd třeba u soudku zlatavého moku…

 tretidruhej-a-trano_v_pozadi.jpg

Jinak se začíná pomalu dělat druhá, křížící se lajna, která by měla obsahovat několik tránsfříků a tak podobně. Uvidíme, jak to tady všechno dopadne a kdy to bude, protože jsme na to bohužel jen 2, takže to nejde tak rychle, jak bysme chtěli, že. Ale každopádně jamík by mohl ještě letošní léto proběhnout.

Takže nám držte palečky a my se budeme těšit, snad brzy, na viděnou třeba tady u nás… :)

Mějte se všichni krásně, pá, -Pól-

1.transfer (1).jpg 1.transfer.jpg 2.dirt (1).jpg
2.dirt.jpg 3.dirt.jpg dopad druhyho a 3.dirt.jpg
rozjezd (1).jpg rozjezd (2).jpg rozjezd.jpg
rozjezd_a_dopad_transfru (1).jpg rozjezd_a_dopad_transfru.jpg step-up.jpg
Thumbs.jpg treti,druhej a trano_v_pozadi.jpg z_dopadu_transferu.jpg

5 komentářů pod “Zprávy z dirtového regionu – Ledeč nad Sázavou”

  1. Pavlik88

    Pěkný pěkný

  2. pavka

    vypada to paradne…! zajimavej spot :)

  3. Marsi

    Caw hele kde to jje vypada to krutě

  4. w.r.z

    kde to přesně je v leči pls?

  5. Holub

    Hmm kvalitka :) a hlavně je to komplet rukama!

Komentář: