720 roadtrip2010 – část 6. RAKOUSKO – LEOGANG, SAALBACH

lego-a-saalb-26.jpgTakže jsme dali FRancii definitivně vale. Dr.Zack odjeldomů, ale ny jsme měli před sebou ještětejden kvalitního ježdění. Vzali jsem to teda na rakousko a bikeparky v něm. Saalbach a Leogang, očima rosse, je tu !

Je sobota a my po té, co jsme opustili hranice Francie, někdy kolem poledního, míříme s Márou károu vstříc novému dobrodružství, které na Nás čeká. Asfaltové moře, rozžhavené do ruda, nám opravdu nedává jinou možnost, než na nás pustit angínu a směle s ní zápasit, kdo z koho….. naštěstí vyhráváme nad klimatizací, funících asi tak 25st, když je venku něco kolem 40st. Gumy nám už pomalu tečou a my už vymýšlíme kraviny, aby nám to rychleji utíkalo, třeba jako můj nahý zadek z okýnka spolujezdce na Majtina a Zacka jedoucí před námi.

Cesta se pomalu, ale jistě krátí. Na rakouských hranicích se s námi loučí Dr.Zack ( musí domů, nebo co…něco neodkladného ) a my se konečně blížíme do Leogangu, naší další zastávce.

Za 150 kopci a 87 horami a nějakým tím potůčkem, jsme konečně tady.  
Přijíždíme na parking a co oči mé nevidí…známé tváře kam se jen podívám… Teda, vedle mě pořád sedí Mára, ale před námi už mává Cruzo se Zuzkou a Aleš, Sojer a jejich drahocenné polovičky. Takže, bude mejdan..

Po papání jdem omrknout tamní skills park, který je spíše KILL park. Vybetonované klopky a odpaly na těch monstrozitách, jsou opravdu dost. A tak jdem raději popíjet.
 
Ráno budíček v půl 8, prý to jede od půl 9 a nakonec tam sedíme do půl 10, než nás pustí na lano. Koupili jsme jen 4h, to nám bude stačit. A tak já, poprvé poznávám Leogang. Pár tratí, no moc mě to nenadchlo, můj názor. Ale každopádně místní kančí stezka tomu dává další a lepšejší rozměr a tak si to i užíváme.

 lego-a-saalb-26.jpg

Poslední jízdy opět točíme a pak i fotíme, což na tom vedru opravdu není málo a po té co dostanu, asi po třetí, pár set voltů od toho drátu, co je nataženej kolem všech tratí, tak to balíme a jdem se válet do potoka. Vypereme věci a než nám to uschne tak se jen válíme a spíme.

lego-a-saalb-29.jpg

Poznámka čárys : Mě se tam docela líbilo. Freeridovka je super, když jí dáš se všema skokama, tak se vopravdu proletíš, a taky ta nová skočkovaná v lese – dle mě pěkné. Ale každej to máme jinak.. 

Na plánu je Sallbach a tak cestou zastavujeme, smočit svá těla v jezeře Zell am see. Vypadá to dobře a tak tam skáčeme, voda do pasu, což se málem vymstilo Martinovo zadku, ale náraz ztlumilo lehké bahýnko v kombinaci s HF trenkami :) Kalasika relax, lajna, točítka, což přilákalo pozornost všech lidí, ale hlavně i těch zahalených žen v černých hábitech, se spoustou výbušnin a se slovy alah agbar nás zdravící. Což u mě opět probouzí bojový mód, chránit a pomáhat, ale hlavně přežít. Utíkám pryč.

Přijíždíme do Sallbachu, obloha lehce zatažená a tak hledám střechu, pod kterou bych se uložil, zabírám místní budku, po domluvě s pár bezdomovci, se se mnou dělí i o kousek žvance.

Ráno permice 26,5e se slevou, protože je to kona bike park a my máme lupen s učtenkou z Rudy (doporučuju shovávat, je tam 2O procent sleva), jdem na kopec.

lego-a-saalb-7.jpg

Ježdění je tu moc fajn, pěkný dvě tratičky a dole krátká dualka, na který si to vždycky rozdáme. Jedem druhou jízdu, Čárys, Andy, Mára a já poslední, řítíme se tratí a tu najednou z lesíka vyskočí cosi, velký je to jako kráva, A JE TO KRÁVA!! Oblaka prachu ustanou a ona to zaflekuje přesně před Márou. Ten, ikdyž jde na brzdy, tak ji na téčko narve přesně do bachoru….. bůůůůůůůůůůů.

Kráva na něj pohlédne. Z očí do očí. A je to jasný..raději utíká dál.
V ukrutném záchvatu smíchu dojíždíme kluky…MUHAHAHÁÁ

Foceni na druhý trati, vyber si svůj skok a Andy tě cvakne. Pak velkej přezcesťák, bere všem.Tak se všichni snažíme a cvakáme dorazama.

lego-a-saalb-2.jpg

Na plánu máme ještě X-line na druhém kopci a tak si to po silnici, lehce z kopce šlapem na lano k X-line. Jen škoda, že se tu víkend před náma, jeli nějaký závody a je to rozdaný až děs. Sjedem do půlky, ke stanici lanovky a jelikož se nám i dosti zatáhlo tak hlasujem co dál. Klucí říkaj, že bude lejt, že to musíme zatáhnout.

andy-a-ja.jpg

Jedeme dolů, vracíme permice a bohužel nás čeká 5 km silnicí nahoru – chtěli jsme na konci jet FR kterej by nás dovedl až nad auto z kopce, ale lanovkáři to vypnuli. Blesky a tak. Srábkové.

Za již lehkého deště ujíždíme zpět. Déšť se mění v totální peklo. Chčije a chčije, víc a víc a my jí rubem na těch našich bestiích, 5km do mírného kopce. Asi mi bouchnou nohy, ale držíme ji pořád dál….. umíráme. Sprcha, doplnit vodu a jedem dál, vstříc novému dobrodružství.

 Neverending stor, tyhle 720 tripy…

-rostík-

lego a saalb (1).jpg lego a saalb (10).jpg lego a saalb (11).jpg
lego a saalb (12).jpg lego a saalb (13).jpg lego a saalb (14).jpg
lego a saalb (15).jpg lego a saalb (16).jpg lego a saalb (17).jpg
lego a saalb (18).jpg lego a saalb (19).jpg lego a saalb (2).jpg
lego a saalb (20).jpg lego a saalb (21).jpg lego a saalb (22).jpg
lego a saalb (23).jpg lego a saalb (24).jpg lego a saalb (25).jpg
lego a saalb (26).jpg lego a saalb (27).jpg lego a saalb (28).jpg
lego a saalb (29).jpg lego a saalb (3).jpg lego a saalb (30).jpg
lego a saalb (31).jpg lego a saalb (32).jpg lego a saalb (33).jpg
lego a saalb (34).jpg lego a saalb (35).jpg lego a saalb (36).jpg
lego a saalb (37).jpg lego a saalb (38).jpg lego a saalb (4).jpg
lego a saalb (5).jpg lego a saalb (6).jpg lego a saalb (7).jpg
lego a saalb (8).jpg lego a saalb (9).jpg lego a saalb.jpg

19 komentářů pod “720 roadtrip2010 – část 6. RAKOUSKO – LEOGANG, SAALBACH”

  1. Vlcak

    Moc pěkné, ale být sražen z biku krávou je asi nejvíc a ještě když ji vemeš na T.

  2. Maara z Klaanova

    Normálně mi to zaflekovala uprostřed cesty. Ale dopadal sem do měkýho, ne že ne:D ale jak řikal Čárys, ještě že stála bokem, mohla se ke mě taky otočit prdelí a to by teprve bylo:D

  3. Duchna

    To s tou Permicí to je v každým Kona Bike parku – třeba když mám účtenku ze Špičáku a byl jsem v Livignu – Mottolinu tak při její ukázce bych dostal 20% down??? ….. jestli jo tak mě to ani neříkejte páč jsem po tom dýment :((

  4. Čárys

    4: duchna : Jasně, v každým Kona bike parku – a ještě je fajn, že ti tu učtenku obvykle neodeberou…a naopak, ještě ti daj další, takže co pak dál dělat, je nasnadě…

    Kráva na T je nejvíc !

  5. blue

    nemáte někdo volnou účtenku? jedu zrovna do livigna :-)

  6. Čárys

    Já mám, já jo.

  7. Duchna

    Já taky z Livigna i Špičáku bué, blué :) Příště si to pohlídám….

  8. Čárys

    Tak to to tu asi budu muset domluvit za vás. Duchno, nechtěl by jsi panu Blue poskytnou jeden učet, aby si užil slevičku ? : )

  9. Duchna

    V klidu, ještě ji mám ve šrajtofli není problém mu jí kdekoliv v práglu dát.

  10. Duchna

    Jo a koukám že jsem nevyužil kartičku na Livigno BEER 1816 za jedno ojro tu mu můžu dát taky :)

  11. Čárys

    Tak chlpaci, jsem vás seznámil, a teď směle do toho ! Adresy kde dojde k předání, atp. No…

    :)

  12. blue

    dík za nabídky :-) ale můj dotaz byl spíš žertem… v livignu budu jen jeden den a to mě ta permice bez slevy myslim nezrujnuje :-)

  13. Kachna

    A když sem byl na špičáku a jedu na špičák, můžu se taky hlásit vo slevu? )

  14. Čárys

    no jasně ! Máme slevy pro všechny ! : )

  15. Duchna

    Jak ten Čárys ty slevy rozhazuje to se jen tak nevidí :))

  16. Duchna

    Jak ten Čárys ty slevy rozhazuje to se jen tak nevidí :)) Jo a Blue je to na tobě. Ale těch pár eur se vždycky počítá…

  17. Miloush

    http://720.cz/foto/720trip2010_leogang_a_saalbach/imagepages/image5.html
    Mára jede v hrozným štýlu, dobře Ty!!!!

  18. Čárys

    4: Milousch : Je to tak. Mám k tomu příběh.

    Fotíme jeden transfer, co jsem si tam vybral s Andym. Tak ho rozjedu, skočím, poťáhnu co mi starý klouby dovolí (Tak 3O stp z osy, hahahah) a dobrý.

    Jdu k Andymu, koukáme na to, fajn.

    Jede Máára. Drobet si to poťáhne.

    CVAK.

    Andy mlčí.
    Pak mi podá foťák.

    Kouknu na to co vyfotil.

    Zklamaně odcházím.
    Na Mááry tabletu se těžko odpovídá…

  19. coolo

    4 Carys: dej mu odpoved v podobe tablety rohypnolu, po nem tak litat nebude;)

Komentář: