Naše vlastní cesta – snowboarding

snb720_3.jpgAhoj kluci a holky. Na letošek na zimu chystám pár změn, který si asi vyžádají samostatnej článek, takže vám ho tu solím. Práce za tím je mnoho, tak když kouknete dovnitř, budu rád :)

Ten byznys. Dělat byznys v ČR je stále těžší a těžší, přiznejme si to.  Sedím si tak často v tom mým malým krámečku, kterej tu jedu už skoro 15 let, a můžu říct, že jsem za ty doby zažil fakt hodně. Kamarádství, sliz, čórky, podvody, všechno na mě zkoušeli a mnohdy i uspěli, byly časy dobrý, časy skvělý, časy krušný. Leč co se děje poslední tři roky, to je prostě vrchol, nad nímž zůstává rozum stát. 

Byli jste mladý ? Dovolili jste si to co dneska děcka ? Když vám řeknu, že ti do krámu přijdou tři děti 9 let a kradou, aby po té co je chytneš, ti řekli že je to adrenalin, a že jestli na ně zavoláš policajty, tak poví žes je obtěžoval ? Že se kradou jedna bota (levá) a v jiném městě druhá bota (pravá) a pak že si to posílaj poštou ? Že blbeček co jde ve městě s cedulkou na bundě není blbeček, ale vychcánek, kterýmu českej zákon umožní do 14 dní bez udání důvodu zboží vrátit ? Že vystavíš fotku hajzla, co tu ukradl boty na netu, za což jsi nakonec odsouzenej protože nebylo tomu skvělýmu chlapečkovi 18, a ty jsi porušil jeho práva ?

A do toho ten internet. Co chceš dneska prodávat. Jak já bych rád dělal kvalitní věci, kterejm věřím. Od pradávna jsem prodával především RIDE prkna. To byly časy, kdy ještě lidi věděli, že bohužel vysolíš 12, ale za tu cenu dostaneš NĚCO. Dneska je všechno jinak. Předhánění se s cenama, podrazy ze všech stran, dodávky do obchoďáků, jež by dřív bez nadsázky zničily image tý který značky, že by si v core crew snowboarders už nikdy neškrtla, to vše se dnes podřizuje trendu prodej, vydělej, sáhni si na kus balíku Eček, utrhni, nezajímej se o budoucnost, podoj to dokud je co dojit… Objednáš Ride za 2O litrů ? Jsi idiot, ze států ho maj za 1O. Objednáš za 1O střední hladinu Ride ? Jsi vůl, proč by to lidi kupovali, když to je za 1O na netu TOP model. Za 6, budu dělat věci za 6. Jsi v prdeli, protože Hervis s totálníma, deisgnově bohužel pěknejma, MRDKAMA jede za 5 komplet i s botama. 

Co teda vymyslet. Vykašlat se na SNB sliz-nys ?  Nakonec jsem vymyslel toto. Seženu kvalitní prkna, otestuju je, a nechám si na ně vyrobit vlastní design, jež mi tématicky půjde k designu webu, auta, shopu. Jak jsem vymyslel, tak jsem doladil. Použil jsem grafiku z mý dodávky, upravilo se, vymyslelo se, doladilo se a nyní vám předkládám co jsme dali do kupy. 

Má konečná myšlenka je : raději budu prodávat na kvalitním základě vlastní design, u něhož budu mít záruku, že se neobjeví za 14 dní v Makru s cenou za polovinu. Popravdě a to říkám narovinu, budu mít na každém prkně zhruba 5OO kč marži. Je mi to jedno. Je to symbolický, aby mě účetní neřekl, že takhle ne, že je třeba přece nutno vykazovat zisk, co pak na to Finančák, že… Ale budu spokojenej. K našem kompletům dodáme boty a vázka za super ceny, vše jen pro to, aby jsem podpořil opět nějakou vlastní individuální cestu. 

V nabídce uděláme zřejmě dva modely prken, Freeride a Freestyle, že, co jiného. Specifikace prken jako šířka a radius pro jednotlivé modely dodám jen co mi přijdou zpět. Plánované velikosti budou – 159,164 ve Freeride, a 155, 158 ve freestyle, a jeden nebo dva dámský kolem 145cm.

Něco o složení prken.

snb720_1.jpg snb720_2.jpg snb720_3.jpg
snb720_4.jpg snb720_5.jpg snb720_6.jpg
snb720_7.jpg snb720_8.jpg  

Jádro Reactive (W-core) – je použito velmi pevného a pružného topolového dřeva, které je zároveň i velmi lehké. Je zajištěna optimální prodleva mezi dobou impulsu (působení v tlaku) a dobou odezvy (projev pružnosti).

X-Hack Press - K jádru Reactive byla v exponovaných místech, mezi inserty a špicí (patkou), přidána karbonová vlákna pro rozložení působících lokálních sil do větší plochy snowboardu. Opatření proti lámavosti snb za (před) vázáním.

Sintered 7500 – na rozdíl od jiných výrobců dává Hack snowboards i do základních modelů kvalitní sintrovanou skluznici, která se vyznačuje vysokou mechanickou odolností a vysokou vodivostí. Skluznice s velmi vysokou molekulovou hustotou, která je odolná při jakémkoli používání. Je dostatečně pórovitá pro absorbci vosku a vyznačuje se vysokou vodivostí. Hezky česky: je svinsky rychlá.


Triaxiální vlákna
– jsou do snb přidávána pro kontinuální rozložení tlaků a tahů při lokálních zátěžích. Vlákna jsou nanášena pod úhly 45°(30°) k podélným vláknům. Výsledkem je ideální flexibilita, která navíc vydrží mnohem déle než běžný prací prostředek.

Extreme sharp ABS – ABS-Id 2000 – ISODUR Thermoplastic material. Reagující a citlivá ABS směs. Odolává vysokým i nízkým teplotám, aniž by ztrácela svoje fyzikální vlastnosti. Jde o speciáně seříznutý sidewall pro maximální využití aktivní hrany.

Double U Black - jedinečná technologie spojení hran pouze uprostřed špice a patky. Volbou pouze těchto dvou spojů (Double U Black) v nenamáhaných partiích prkna (mimo aktivní hranu) se Hack vyvaruje jakékoli indispozice hrany při ježdění, ať už budete brousit trouby v parku či wallridovat skály v backcountry.

Antivibrační vrstva – Hack technologie absorpce terénních nerovností pro plynulou jízdu zajišťuje antivibrační vrstva mezi sidewallem a jádrem tak, že jezdec už cítí pouze filtrovanou odezvu.

Spoke Triax- ve snaze zlepšit torzní a mechanické vlastnosti především při dopadech jsme zakomponovali do špičky a patky další nepatrnou, ale velmi funkční vrstvičku triaxu.

a jeden příklad, třeba pro 158 freestyle : 

Délka 158 cm
Efektivní hrana 126 cm
Šířka nose 31.2 cm
Šířka waist 26.8 cm
Šířka tail 31.2 cm
Stance setback 0 cm
Váha jezdce OD 62 kg
Váha jezdce DO 86 kg
Rádius n/a
Wide ne
Konstrukce camber
Typ pánská
Určení freestyle

A to je to, co jsem vám chtěl sdělit, a oc představit. Nyní, máte ojedinělou možnost, kdyby jste něco chtěli, naladit si vlastní vršek i spodek, stejně tak i velikost, jež jsem udal. Uzávěrky jsou do konce týdne, pak prostě vyberu něco já, a nechám navyrobit. Design s lebečkama je myšlen jako spodek, design s dlouhým nápisem seventwenty také.

Samozřejmě na to nemám prachy, cena prken nepřesáhne doufám 85OO,- u některých modelů snad i méně (cena za vlastní design je docela vysoká) takže prken bude vyrobeno jen kolem 1O kousků. 

Asi již nemám co říct. Prostě to letos vyzkoušíme takhle. 

K tomu samozřejmě, na objednávky, dodáme cokoliv od Ride. vázání, prkna, boty 32 jsou na krámě stabilně, a další i hodně levný třeba 2 sezony starý modely prken, taky. Ale hlavní naše nabídka pro letošek, bude tato. 

Tak díky za pozornost.

Boss, 720.

design_01.jpg design_02.jpg design_03.jpg
design_04.jpg design_05.jpg design_06.jpg
design_07.jpg design_08.jpg design_09.jpg
design_10.jpg design_11.jpg design_12.jpg
design_13.jpg    

44 komentářů pod “Naše vlastní cesta – snowboarding”

  1. Peťas

    Celkem složitá a náročná reklama. Ale svoje zákazníky má – vychovaný každodenním čtením článků na tomhle webu. To byla nadsázka :) Každopádně klobouk dolů před tímhle počinem… Osobně mám vždycky radost, když si můžu koupit něco z kamennýho krámu, ale pravda je, že před tím musím prozkoumat e-shopy, abych zbytečně neplatil x-násobek ceny… Jsem holt jen zákazník.

  2. Páník

    Jo,jo, to je to naše srdce Evropy po nekolikanasobnym infarktu:). Ja jsem rad, ze si muzu uctovat praci, pak zalezi jen na me…jetli je clovek dobrej, lidi zaplatej radi. Pokud te zivi prodej neceho, je asi jedina cesta mit neco, co jini nemaj. Designy paradni, drzim palce. (bohuzel te ale jinak nepodporim, pac prkno neni muj kamarad:))

  3. deutsch

    pěkný designy,držim palce

  4. pavlik

    ….a bude hůř, kamaráde. Každopádně, máš to pěkný.

  5. spyke

    tý jo… já snad na starý kolena budu jezdit SNB! :-) Nechceš taky Čarysi udělat design na freeride lyže a snowscoot? tohle ve svým pravěkým věku ještě zvládám bez úrazu… :-) jinak ti fakt fandím – líbí se mi, že si jdeš vlastní cestou a realizuješ svý plány… jen tak dál!

  6. KRAJIC

    Oceňuju odvahu, odhodlání a nápad. Morální vyspělost a ctižádost čeké omladiny je tak v piči, že to prostě nedokážu pobrat. Oni prostě neumí kurva nic – ve škole se v devítce učí to co za komančů v přírodověde ve čtvrté třídě, do tělocviku se ze zásady nechodí nebo se to ojebává – tzn. udělat zkurvený kotoul nebo šplh po laně je unreal jak cyp. Hlavně všichni jsou nejkrutější husťáci co superkrutě pičujou přesně do té doby než zařveš a celý gang zabijáků ani nepípne a se sklopenýma hlavama tiše odchází. Jedním slovem prostě sráči. Nejhorší je, když máš malé děcko, které dříve či později čeká začlenění do této podřadné žumpy. O tom kolik těch kokotů je zadlužených ne kvůli bydlení, ale kvůli hadrům a telefonům radši ani nepíšu.

  7. ballanc

    designy jsou opravdu super. Je to originální a jistě velmi odvážná cesta jak se vypořádat se vším tím hnusem, který jsi popsal a se kterými se potýkají všichni drobní obchodníci. Přeji hodně štěstí. Ať se ti prodává!

  8. coolo

    Nejvic se mi libi 5. navrh:) preju at se to proda co nejrychleji. Kazdopane je to dobry zpusob jak se vymanit ze vsednosti. Nechtel bych byt ucitlem techto spratku, ty musej mit nervy…

  9. Luck-ass

    720…vždy vlastní cestou. Jen tak dál. Mno nechci vidět co tu poroste za 10 let.

  10. Ross

    krajic: mas pravdu…. souhlasim s tebou a privest dite do tohodle zasranyho sveta je fakt odvazny cin…. ale bohuzel nekdo to delat musi….. desne se toho bojim a ze tvoje vlastni dite te ve 13 letech posle do pici a bude radeji fetovat s kamosema toulen a hulit seno od souseda jen proto ze je to cool a aby nevycnivaly za rady…..je to fakt des….
    Mato: neboj prkna se do 14 dnu prodaj vsechny… tomu verim….

  11. Duchna

    Umět na SNB a tím do toho najlet money tak neváhám…..jenže dokud se pořádně nedoučím na lyžích….dál to znáš. Jinak pěkný designy Thumbs UP.

  12. Pavel Janda

    Ty designy jsou fakt super,jseš šikula!!!Mazec

  13. Freddy

    Mě osobně se ty prkna převážně líbí a kdybych jezdil,tak bych si je klidně i koupil,protože bych 720.cz dělal rád reklamu .Ale vem si ,že každej není takovej a prostě ,aby dělal někomu reklamu,tak to jsi raději koupí to prkno někde jinde.Takový jsou prostě lidi ,no.Design se mi velice líbí,ale ze zpoda by to možná mohlo být trošku lepší ,jinak neříkám ,že to je špatné,ale naopak,líbí se mi to-No a případně z některých prken to 720.cz odstranit.To je můj názor . ;)

  14. Čárys

    4: All : díky moc za ohlasy !

    4: freddy : My jsme tohle tady s kamarádkou docela dlouho řešili. Je to tam jen malinko, a skoro to není vidět…a trochu tý rekalmy taky musí bejt. Já jsem nad tím dlouho váhal, žesvětlovat, ztmavoval, ostraňoval, ale nakonec – nakonec jsme to doladili takhle. Ono tak trochu reklamní to je.. Já to chápu, je to těžký, naprosto vím jak to myslíš, a vlastně popravdě nevím, jestli se vůbec něco prodá – je to otázkou.

    Já jen letos vymyslel toto, prostě.

    4: Spyke : Na FR lyže není problém, jenže toho se bojím fakt moc. Ale můžem je vyrobit taky. Snowscoot bohužel.

    4: Krajíc : co dodat, je to tak.

  15. Freddy

    Aha ,no tak to jo ,ono na tom obrázku takhle je to docela dost vidět ,víš ,tak právě proto.Jinak budou zase v dohledu nějaký nový tríča a mikiny 720.cz ? :)

  16. Čárys

    Jasně, jen co dovyrobíme tohle , začnu dělat další projekt…

  17. Dzejn_a

    Je smutný, co se v dnešní době děje…Design je super…Držim palce, ať se daří a jen tak dál, určitě!

  18. Keli

    Drzim palce. Designy jsou pekny
    __________
    Pozn. pod carou: na freeride bych ale chtel rocker konstrukci, kdo vyzkousel, nechce jiz jinak.

  19. Čárys

    4: Keli : Rozumím, chápu – jenže to se jaksi nepovedlo – nebyla prostě možnost…

  20. Los tomanos

    Ross, Krajic: ono je to taky dost o výchově, když vidím jak se chová 90% rodičů jak k dětem, nebo např. k lidem v obchodě…. Pak je ti jasný proč dítě nepozdraví, pičuje a pod…

  21. Lukas

    to Carys a Krajic: jezismarja nestraste me. ja premejslim ze bych se vratil na cas do Cech. trochu prehanite zejo.

  22. rajtyš

    doba je zlá.. myslím že prkna se vyvedly dědo, držim palce! já sem rád, že se dostanu na kopec jednou do roka a ten Lamar, co sem u tebe před lety koupil, je tudíž skoro jako novej, he he.
    ale až budu mít jednou děti, tak je slušně vychovám a koupim jim prkýnko u tebe :)

  23. tomaass

    Hackboards vypadaj hodně dobře, o tom all terrainu dokonce přemýšlím, potom co nitro tak hrozně zmalovalo můj oblíbený misfit, už ho mám dýl a není a už to není ono, hlavně potom, co jsem si ho nechal “odborně” nabrousit..

  24. Scotty

    Lukas,nevracej se!! Krajic,Ross,Los Tomanos ..pravda a nic než pravda… A Čárysovi držím pěsti,ať se to chytne.

  25. Čárys

    4: Tomaass :Kdybys chtěl, tak ti HACK all teraina nechám vyrobit. ALe musel by jsi se nechal rozhodnout do tak…čtvrtka…

    4: Lukas : Bohuzel, je to tak…zustan tam, prosim.

  26. kumi

    Přimlouvám se za lyže, beru dvoje, nebo pár, prostě beru …bezvadnej nápad :-)

  27. Čárys

    fakt ? Tak ja jdu ladit. Velikosti ?

  28. Franta

    http://www.novinky.cz/krimi/210654-dva-mladiky-kteri-v-praze-ubili-starce-kvuli-padesatikorune-dopadla-policie.html

    Lukas : pořádně si to rozmysli !!

  29. dhfool

    Franta
    Zmrdům bych dal plnou sazbu a vyfasovali by hodně kluzký mejdlo…

    Čárys
    Ty dřívka od nanuků se ti designově moooc povedly. Líbí. Úplně mě mrzí, že na tom neumím :(

  30. Robbin

    Až se na tom naučim udělám ti kšeft ;)

  31. Luck-ass

    Sem taky pro lyže. Nějáký slalomky by s emi hodili potřebuju už letos nový. Co ty na to?

  32. nksh

    rocker lyze bych taky bral :)

  33. kumi

    čárys: zítra zavolám a řeknu ti

  34. Kachna

    Jaj,na prkně teda taky nejezdim (koukám že jak de vo byznys, tak nejezdí nikdo;P), ale vypadaj neskutečně dobře. A napsals to moc dobře, taky je mi z toho blbě a to nejsem o moc starší než ty sráči malý vyfetlý.

    Ale ono když jedeš tramvají, a posloucháš jak matka hovoří s babičkou takovýho pacholka, a vypráví jak jí pacholek ráno sebral všechny klíče, zamknul a odtáhnul, a místo aby mu dala přes držku tak řekne že “má nárok na rebélii” tak se neni co divit že je z něj pak zmrd. De to s prominutim do píči, ček si za chvíli ani neužije že patnáctky sou povolnější, bo nebude vědět co za jehly to použilo…

    Ale na prkně snad jezdit začnu jak na to tak koukám ;D Jenom co bude sjezďák, dodž a papíry tak si o kousek napíšu ;P

  35. Kuba Nepraš

    to Čárys: jedny lyže do prašanu, můžou být i o trochu užší, 175 cm, design z horní sady obrázků: image číslo 5, termín dodání před zimou, cena krásná, děkuji převelice

  36. Slim

    tak tohle je pecka skoda ze nejzedim na prkne. Ale tohle se mi hodne libi, vybornej pocin Carysy. Myslim ze spousta lidi bude chtit takovejhle unikat. Drzim vsechny palce aby ti to klaplo.

  37. Lukas

    dyt tady furt pisete kde vsude jezdite po Cechach a jaka je to pohoda :)

    Franta: no do osmdesati mam jeste daleko :)
    a v Cechach se jeste najde urcite spousta dobrejch dusi… jako treba pred lety Opocensky co se zastal ty stary pani v Praze kdyz ji dva nackove mlatili… toho jednoho zmrda prece vodnesli v igelitovym pytli ne?

  38. spyke

    tý jo… tak jsem to vymyslel… naměřil bych desky snowscoota a dle toho bych popř. Bosse Čaryse požadal o úpravu designu na tyto velikosti, které by se pak vytiskly na nějakou superkvalitní samolepící folii a ty nalepily na snowscoot, podobně by se dal olepit i rám… design bych si samozřejmě koupil dle případně domluvené ceny… neb si cením práce a invence tvůrců…

  39. vtch

    Tý jo, to s tou cedulkou je super nápad! Taky si nebudu z nových slipů strhávat cedulky… A můžu to vracet! Dík za inspiraci…
    Nemáš ještě podobnou vychytávku v rukávu?
    Taky jsem jen chudý živnostník… :-)

  40. Čárys

    4: Kuba nepraš : Ladím to !
    4: dan spyke : Pošli rozměry, poladíme to.
    4: VTCH : voe : )
    4: SLim – THANKS
    4: Lukas : Ve volném čase, kdy si společnost můžeš vybírat, je to v ČR skvělé. Bohužel musíš taky pracovat, v horším případě podnikat – v tu chvíli tu nechceš žít, aň…aň…ani za tu piču. http://www.youtube.com/watch?v=-oPnzBdQ-1w

  41. Lukas

    vtch: jen blbni nevis kdo si ty slipy zkousi pred tebou :)

  42. Lukas

    carys: je fakt ze si tak matne vzpominam ze pred osmi lety sem se vlatne sbalil a odjel z Cech pac mi to tam trochu sralo… do pice :)
    ja na to uplne zapomel :) ja si tady totiz parkrat skryplil ksicht pri “jezdeni na kole” a spousta zazitku se mi vymazalo z hardisku.

  43. Brynza

    Klobouk dolu. Víc nemám co dodat. Snad jen – jako by mě začínalo mrzet, že jsem si loni koupil nový lyže

  44. beca

    waou, tak to by slo!!!!!! vypada to paradne!!!!! mel bych docela zajem, si o tom s tebou promluvit. Jsem momentalne v canade, ale vracim se na zimu spatky do rakouska a ta deska vypada pekne, rad bych to vyskousel. vracim se na konci rina, tak doufam ze jeste nejakou budes mit, nejsem moc casto na netu ale bylo by super kdyz by ses mi ozval na mail a nejak se domluvime. vyskousel jsem tady hodne desek a zajimalo by me jestli muzes udelat nejakou desku s oposit cambrem (rocker) pokud mas zajem tak poslu vic info po mailu….
    mas super napad!!!!!!!! klobouk dolu, neco takoviho je potreba……..

Komentář: