cikánskej vejlet

pulapodzim2010-50.jpgTo se tak občas pár lidí, rozuměj dva, seberou a vyrazí na trip. Jen tak, bez přesnýho plánu, s tím že budou brát, co přijde. A nakonec toho přijde tak moc, že je z toho nejlepší akce na kterou budete vzpomínat dlouho – znáte ?O jedné takové je pohádka vevnitř. 

Řeč by byla tentokrát o mě a o Tetě. Teta je můj nejlepší kamarád už od dob kdy jsem nosil tesil a na hlavě měl blonďatou patku a jelikož jsme hodně na stejný vlně, bylo jasný, že vejlet nemuže bejt jinej než pecka – ať už by se dělo cokoliv. 

Byli jsme loni na tripu na HVARu, asi jste četli tenhle článek, a kdo ne, tak má teď šanci. Takže byl letošní trip nasnadě, bohužel nám ale dali všichni lonští účastníci košem – Máára se potáci v nerozhodnosti co se svým životem nově v partnerském soužití s mladičkou broskvičkou, Linda s Kropitelem ladí cestu na Zéland už rok, tak co kdyby to klaplo teď, Ross válčí na východě a už s Terkou není a tak to nejde, Andymu a Alici se narodil pokémon a Tlustej Manas se Šárkou jsou moc tlustý a nevejdou se do auta. 

Někoho by to rozhodilo, ne nás. Naopak, jelikož jsme až příliš asociální…nevadilo nám to vůbec. 

Takže jsme vyrazili na trip. Celej tenhle vejlet byl prostě interesantní. Já vyrazil v pátek do Prahy na Smícháč, a 3 hodiny jsem tam popolejzal s PS a Andym a testoval svojí stále nezahojenou ruku (co budu povídat, na stiskáče to nebere vůbec). Nejvíc kočovnej život mohl začít. Teta dorazila ve 22h, a vydali jsme se s maringotkou na sever na hrad Kost – tam jsme přijeli pěkně na půlnoc, Tetu jsem tam vyhodil, neboť tam měli 2 dny exhibice na highlinách a pokračoval nocí do Rokytnice. V Rokytnici jsem dva dny super pojezdil v počasí slunečném, o čemž jste se vlastně ale dočetli tady, a v neděli, když všichni unavený odjížděli domů do Prahy, jsem sbalil auto, a rovnou z parkingu vyrazil do Chorvatska, muahhaá. Naložení Tety, a kočování na jih, kam nás geny táhly…

Rokytka…start…

 rokytka-fall2010-40.jpg

Takhle nějak tripy obvykle začínaj. Náhodně, na oko šíleně, leč to je to, čím žijeme… V noci na chvilku schrupnout ve Slovinsku, a dopoledne již koukáme na moře u Limskiho kanálu. 

Jelikož máme v autě naložený naprosto vše – lajnu, gibbona, krosáky, věci na lezení, věci na freediving, můžeme prostě dělat cokoliv. Berem hned první den lano, máme průvodce Chorvatska a nacházíme první lokaci s moc pěknejma skálama. Jelikož jsme nejvíc komunikativní, děláme si hned kamarády v místním stánku se sejrama, vímkama a dobrotama – hlídaj nám auto a za super peníze nás zásobujou vším možným. 

Lezení pecička, na rozlezení dýlky kolem 2O ti metrů a obtížnosti do naší 7 jsou tak ideál. Večer je tu hned, a po nákupu vínka (1,5 litru chorvatskáho výbornáho suchýho merlota s přívlastkem hroznů za 90,-kč) se přesouváme do Rovinje. 

Začíná sranda. Na telefonu SMS. "Čau, jsme ve Slovinsku a jedem za váma, kde ste? Radek" Číslo neznámé, koukám jakej Radek to muže bejt, a on se z toho vyklubává 1OOklada. Ty voe, to snad není možný. Co ho to napadlo? To je P.E.C.K.A !! Takže si dáváme spicha na parkingu u parku, na hulváta parkujeme kde chceme a čekáme na něj. 

Fakt doráží, i se slečnou Luckou. Největší shledání, a jako správný cikáni se taky množíme jak kobylky. Už jsme čtyři. Všichni spíme v kárách, protože je to tady dost punky, takže tak. 

 pulapodzim2010-157.jpg

Ráno rozděláváme lajnu, před náma největší nejdelší doba, moře rozlehlosti času a nekonečno možností, pocit klidu kdy nic nemusíš a nepotřebuješ…znáš ten pocit ? Boha, ten pocit kdy ti bylo 12 a ty jsi se vzbudil v sobotu ráno a věděl jsi, že nemusíš nic…před sebou celej víkend…

Polajnováváme, a jdeme na první společnej spot vejletu – lezení v Rovinji. Skály jsou tu hned u moře, fouká osvěžující větřík a i ty skály svým designem korespondují s punkovostí tripu. Lucka ještě nikdy nelezla, leč 1OOklada je prostě 1OOklada, "Pocem, tady to jistí, jo, tady mě povolíš a tak já jdu…" je instruktáž za níž by se na Lezci udělilo 1O bludišťáků a vřelo by to tam měsíc. 

pulapodzim2010-143.jpg

Cesty jsou tu spíš lehčí, dělá mi v hlavě děsnej bordel to hodnocení, ono je totiž nějaký francouzský a to je jinak než v čechách, takže když jsi v čechách lezl něco kolem 7, tady na to zapomeň. Stejně tahle lezecká komedie o číslíčkách, to je jak ty míry dablů v bikingu. Mě to hodnocení dycky říkalo akorát jedinou podstatnou informaci – do toho se pusím – ne, do toho se nepustím. Sbírám zážitky, ne numera..

Koupačka v moři. Je to poněkud studenější…leč je léto ! Prolezený prstíky nám vystavujou stop, večer se blíží zase tak neskutečně rychle…mizíme směr Premantura. 

Premantura. Odjel jsem odtud před měsícem ? Přijíždím zpět do města, je to neskutečnej pocit, jsem tu už opravdu jako doma, poznávám stejný lidi, obvzláště ve stánku se zeleninou, pekárně…je mi jak kdybych neodjel. Parkujeme na místě, kde jsem punkoval v srpnu, oba strkáme auto do roští, a vínko, pohoda, večeře…

 pulapodzim2010-112.jpg

Ráno přejíždíme na jih poloostrova, na místo Velká Kolombarica. My se s tetou balíme kompletně na víc dní, dodávku necháváme ve městě na parkovišti a jedem se 1ookladama Fordíkem. Spacík, karošku,čaje a pár přesnídávek – co víc potřebuješ..na pár dní

Diving. Beru Tetu a Radka do jeskyní. Jsou jedním slovem NADŠENY. Samo jdeme do tý jeskyně, která má nejlehčí vlez, a je největší. Slunce prosvěcuje vodu a hejna rybiček – to moře je taky stále stejně boží. Radek se nebojí vody nic, je vidět že má za ta léta fakt hodně nasurfováno, a že voda je kamarád. Topí stejně jako já, proplavává i tu delší jeskyni na konci, Teta si hraje ve světle a mrzne v chladných vodách, my a neopreny držíme zimu od těla, božsky je tu.

pulapodzim2010-118.jpg

Zkoušíme něco hlouběji, leč máme za sebou 2,5 hodiny ve vodě, a tak 1OOkladovi stopuju zábavu na nějakách 1O ti metrech – pro větší hloubky by se muselo dál na moře a my jsme totálně vyfluslý. Radek skáče ještě z takový desítky do vody, pěkně v neoprenu, to udělat já, mám z něj trenky. 

 pulapodzim2010-186.jpg

Večer společně večeříme, a Radek se ukazuje jako naprosto nejlepší kuchařka co znám. Dělá děsný dobroty, pokaždý je vykouzlí z uplných nesmyslů – hodně česneku, cibulka, osmažený rajčátka, bože, jsi uplnej šéf, divím se že nemáš vlastní pořad ! Západ slunce nad V.K. je nádherný. My s Tetou balíme Radkovo auto, a jedem ho přeparkovat do města – a tam si z dodávky bereme s tetou kola a jedem zpět za nima na poloostrov. Kempujeme na skalách, děláme si domečky a za svitu měsíce a nádhernejch hvězd jdeme spát.

 pulapodzim2010-10.jpg

Vstávám ve 4 hodiny ráno. V 5 hodin jdu koukat na východ slunce, neboť ten je nejvíc.

 pulapodzim2010-117.jpg

Dneska jsou neskutečný vlny. Fakt moc, to jsem tu ještě nezažil. Bohužel je to trošku problémek, neboť jeskyně tady jsou v útesech a voda tam přiráží víc než Robert Rosenberd v Anal Clinic. Nacházíme teda dvě voka na skále a natahujeme lajnu přes ty vlny. To co následuje, je boj vo přežití, často tě to spláchne, a do konce to nedojde nikdo. :)

 pulapodzim2010-25.jpg

S Tetou berem kola, a jedem zpět pro auto. Cestou si dáváme okružní vyjížďku přes další jeskyně, a mnohem klidnější vodu zálivu na druhé straně, ve městě kupujem meloun a koupeme se v kašně a sockujeme v parku. Auto, a zpět na poloostrov.

Přejíždíme na druhou, závětrnou stranu – moře je tu sice klidný, ale hnusný, mělký, a špinavý. Trochu nás to zmohlo, a zatímco ženy lovily zvěř, připravovaly oheň a staraly se o domácnost, my jsme v klidu hluboce hloubali. 

Jeden vyvalenou cejchu, druhej nakřivo hubu, boha…

pulapodzim2010-44.jpg

Společná večeře byla už tradiční tečkou.

Další den se spustil deštíček, a moře se stalo opravdovou výzvou. Řvalo, rvalo se a útočilo, trhalo na kusy pobřežní jako nože ostrý skály…tak jsem tam jen v plavkách vlezl : ) No uznávám, že dostat se zpět se zdravou kůží a hlavně celou, byl trošku výkon – kdybych tak dobře neznal podvodní terén, asi bych trochu krvácel. : ) Stále se to zhoršovalo a za hodinu už to nebylo datelný…

pulapodzim2010-50.jpg

Dneska jsme odjeli do dalšího místa, jež je jen 7 km od Premantury. Je to bejvalej lom, kterej nabízí opravdu mnohé. I když stále jemně poprchávalo, uznali jsme se 1OOkladou že se to musí dát, a šli jsme na první skálu. Než se rozpršelo uplně, vylezli jsme to i s Tetou 2x. 

Skrz déšť jak prase tu byla už jen jediná možnost. Převisy. Naštěstí byly hned vedle, a dokonce se tu daly najít i nějaký "lehčí" cesty. Když teda nepočítáš převis celou cestu až nahoru a vápno, co tak bolí. 1OOklada tahal na prvního, když nemohl, dotáhl jsem to já nebo Teta – ale on byl nejvíc obětavej. Konečně jsem si taky byl doslova nucenej do něčeho odskočit, normálně lezu kolik let a nikdy jsem nespadl, nikdy ! A ty parchanti mě řekli, že mě nespustěj, dokud do toho nehupsnu. Tak to byla zrada. Nejen že mě vyhnali do stěny podruhý, protože bylo třeba vycvakat presky, ale ještě tohle. A nakonec mě ještě pustil tak 6 m, takže sem letěl jak balvan. 

Děkuji, byla to paráda. : )

pulapodzim2010-69.jpg

Nádherně industriální pozůstatky strojovny, živé obrazy, fíky na stromech co se dají jíst, čaj sčokoládou, večer 3 láhvinky výborného vínka, spaní na hulváta, někdo u moře, někdo v autě, příroda útočí – moskytos strickes back !

pulapodzim2010-82.jpg

Ráno jdeme nakupovat do pekárny a na trh. Snídaně z lístového těsta a dobrot uvnitř, a pak už jen přesun opět k další lezecký lokalitě. Tentokrát nám počasí ukazuje svou nevlídnější tvář, jak se tak písává, a je zataženo a fouká celkem vítr. Oblast kde ale lezeme, je suchá a opět jí díky Tetinýmu průvodci nacházíme hned. Ten průvodce, to je stejně věc, tohle mít vytištěný pro celou ČR na potápění, tak si myslím, že i něco vyděláš. Ty to bych mohl asi uspořádat, myslím…že by další můj projekt, stojící mnoho času a nepřinášející žádnej zisk ? Uvidíme…musím o tom přemýšlet…

Tahle stěnka je fakt specifická. Rajbasy opravdu mocně dávající, a nástupy 5b cest jsou tak 7, prostě moc bolej, moc. Vybíháme asi 6 cest, pak svačinka nahoře na plošině, ve větru takovém, že by i 1OOklada vytáhl serfa. Občas kolem procouvá pták, a drobky ti lítaj od pusy bokem, inu paráda. 

Lucka rozlezená již velice, na to že to zkouší 4 tý den, tak jí cesty nedělaj větší problémy, až na ten morálovej aspekt… V 17h jsme už polozničený zpátky u aut, přesouváme se zase dál – u paní co jsme u ní byli poprvé, opět nakupujeme dobrotky a hrajeme i s jejich psíkem – opět dostáváme zadarmo jídlo a víno, asi jsme jim již přirostli k srdci. :) 

Přesun k ústí Limskiho kanálu, jsme tu totiž poslední večer a chceme vidět moře. Upozorňuji, že všechny tyhle přesuny jsou třeba 1O – 15 km, fakt kousek, něco i méně. Cestou k Limskimu kanálu jedu zkratkou, kterou 1OOkláda nechápe – prostě polní cesta o délce asi 4 kilometry, louže, písek, prostě rally, šířka 2 metry – ale zkratka to byla .)

pulapodzim2010-111.jpg

Naše celkový kempování odráží styl mejch všech vejletů. Prostě jedu, hledám, a když konečně myslím že dobrý, zastavím – nakonec vždy zjistím že jsme na skvělým místě. Stejně tak jako tuhle poslední noc – našli jsme parking u totálně vybydlenýho objektu bejvalý restaurace / diskotéky. Spolu s náma je tu obrovskej Hymermobil z tak 7o tých let. Hned po příjezdu na 1OOkladu zaútočí smečka zdivočelejch psů, legrace do té doby, než ho kousnou, pak už se smějeme jen my v autech : ) 

Poslední společná večeře a poslední společný vínko, debata o vegetariánství a šance předložit každý tu svou konspirační teorii, pohled na věc, zábava velice na úrovni…a poslední spánek.

 pulapodzim2010-4.jpg

Ráno snídáme, trochu pobalujeme věci, Radek s Luckou vyráží dřív a my se tu s Tetou ještě poflakujeme. Když už máme vše sbaleno, vypuštěnou vodu ze sprchy i barelů, nacházím přístup z útesu dolů k vodě. Je to tak 3 kový lezení a je na tom mokrá hlína – dolů to jedu po zadku. Objevuju nádherný moře, s hlubokejma útesama a čistou klidnou vodou – je mi jasný, že se musíme jít potopit. Nemáme sice nic, ručníky sbalený, plavky taky, ale tohle prostě musíme..

Sklouzáváme dolů a naprosto si chrochtáme blahem. Zatápím se jen tak na ouplně volno, a poprvé za tenhle vejlet nemám žádnej problém negře, stran oušek – takže padám dolů jako kamen a jen si tak tiše polykám…až to dopolykávám fakt hluboko.

Opět nejlepší ponor je poslední den, proč je tohle prostě pravidlem ? Když už nemůžu zimou (je asi 17 stp a prší) tak to konečně balíme. Mejeme se v přírodním okapu tvořeným dešťovou vodou crčící z polorozpadlé střechy a pak už jen úprk k autům…

A konečně teda odjezd ? Tak teda jo, co naplat. Jenže…

…v noci byla děsná bouře. Jsou zatopený dálnice, a tak musíme jet uplně jinudy. Obloha se vybírá po 4o ti km, a my nacházíme další obrovskou oblast s lezením. Je vedro, voda teče po silnici, asfalt je teplej a housenky utíkající přes cestu nás nutěj zastavit – a dvě hodiny tu polehávat s hledáním výmluv proč nejet domů. Už je 16h, my ujeli zatím pár kiláků, fakt to už nejde…tak do auta…a jedem…jenže…

…za 2o km nás předjíždí 1OOklada, kterej se zastavil s Luckou někde na jídle – a zastavujeme opět, a odcházíme do polí a luk…

pulapodzim2010-126.jpg

Dobře, nakonec jsme teda odjeli. Ale bolelo to. Skrz hory a doly, až konečně na dálnici a pak už jen kousek domů. O půlnoci jsme lezli do postelí.

4 stěny, dveře, horká sprcha, lednička – vymoženosti který vlastně nepotřebuješ, jsou zpět součástí naší denodenní reality.

Tohle je konec.

Tohle byl nejvíc cikánskej roadtrip, jakej jsem letos dal. Bylo to dlouhý, stejně jako tenhle článek – jenže o tomhle se dalo napsat buď třema větama, a nebo takhle. Já zvolil fotostory styl. Nečekaný příjezd Radka a Lucky, spaní venku, punkování pod stěnama, potápění, lajny nad vodou a největší ochota dělat cokoliv u všech zůčastněných – to bylo prostě nejvíc. Radek udělá cokoliv, kdykoliv, pořád a má velkej sportovní rozptyl – tohle u lidí prostě miluju…

Můj letošní nejpunkovější a nejlevnější 10 ti denní roadtrip (3000,-) skončil. 

Děkuji Tetě, Radkovi a Lucce.

Snad zase brzy. 

Sestříhal jsem vám video o jedné části tripu – o topení. Tak nějak takhle tam bylo, pod vodou…

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

A to je vše. Aloha, přátelé..

pula pozdim 2010 (1).jpg pula pozdim 2010 (102).jpg pula pozdim 2010 (104).jpg
pula pozdim 2010 (105).jpg pula pozdim 2010 (108).jpg pula pozdim 2010 (109).jpg
pula pozdim 2010 (11).jpg pula pozdim 2010 (110).jpg pula pozdim 2010 (114).jpg
pula pozdim 2010 (115).jpg pula pozdim 2010 (116).jpg pula pozdim 2010 (117).jpg
pula pozdim 2010 (119).jpg pula pozdim 2010 (12).jpg pula pozdim 2010 (120).jpg
pula pozdim 2010 (121).jpg pula pozdim 2010 (122).jpg pula pozdim 2010 (124).jpg
pula pozdim 2010 (14).jpg pula pozdim 2010 (15).jpg pula pozdim 2010 (17).jpg
pula pozdim 2010 (19).jpg pula pozdim 2010 (2).jpg pula pozdim 2010 (20).jpg
pula pozdim 2010 (21).jpg pula pozdim 2010 (22).jpg pula pozdim 2010 (24).jpg
pula pozdim 2010 (26).jpg pula pozdim 2010 (27).jpg pula pozdim 2010 (3).jpg
pula pozdim 2010 (30).jpg pula pozdim 2010 (31).jpg pula pozdim 2010 (33).jpg
pula pozdim 2010 (34).jpg pula pozdim 2010 (37).jpg pula pozdim 2010 (38).jpg
pula pozdim 2010 (42).jpg pula pozdim 2010 (44).jpg pula pozdim 2010 (47).jpg
pula pozdim 2010 (48).jpg pula pozdim 2010 (49).jpg pula pozdim 2010 (5).jpg
pula pozdim 2010 (50).jpg pula pozdim 2010 (51).jpg pula pozdim 2010 (52).jpg
pula pozdim 2010 (53).jpg pula pozdim 2010 (54).jpg pula pozdim 2010 (55).jpg
pula pozdim 2010 (56).jpg pula pozdim 2010 (57).jpg pula pozdim 2010 (58).jpg
pula pozdim 2010 (6).jpg pula pozdim 2010 (60).jpg pula pozdim 2010 (61).jpg
pula pozdim 2010 (66).jpg pula pozdim 2010 (67).jpg pula pozdim 2010 (7).jpg
pula pozdim 2010 (70).jpg pula pozdim 2010 (72).jpg pula pozdim 2010 (77).jpg
pula pozdim 2010 (81).jpg pula pozdim 2010 (82).jpg pula pozdim 2010 (83).jpg
pula pozdim 2010 (84).jpg pula pozdim 2010 (86).jpg pula pozdim 2010 (87).jpg
pula pozdim 2010 (9).jpg pula pozdim 2010 (90).jpg pula pozdim 2010 (91).jpg
pula pozdim 2010 (97).jpg    

34 komentářů pod “cikánskej vejlet”

  1. perry

    prej “leč 1OOklada je prostě 1OOklada” .. jo vyprávěl nám, jak lezl a najednou si říká, já mu do toho zkusim hupnout .. a hup .. ty vole já se dycky desetkrát zeptám, když si mám jenom odsednout

    jinak dovolená jak má bejt

  2. KUbajsz

    závist :)

  3. Duchna

    Mě to hlava nebere , těch Čáryfuků prostě “musí” bej víc. Aspoň tak pět šest aby měl šanci tohle stíhat a k tomu jich nepočítaně maká v kamenolomu nebo jeden někde na státní správě :D Jinak samo nádhera.

  4. deutsch

    krásný čtení

  5. spyke

    pěkný jako vždy :-)

  6. camel

    Ty jo to je motivace.Tak ja to tady teda balim,dam si caj,vypnu PC,skacu do dodavky a jedu na trip.
    C U

  7. Čárys

    4 Perry : přesně to mi udělal taky : ) dolejzá cestu, dobírá aby cvak poslední kruh, tak mu povoluju a najednou slyším – ” Hahaha, padám ” a už letí. Šel jsem mu naproti k první expresce, je to pitomec : )

    4: Duchna : Voe :) Jen v tom kamenolomu, nikde jinde.

  8. coolo

    pekne sepsany jako vzdy;)

  9. perry

    čárys, já se blbě vyjádřil .. von vyprávěl, jak to udělal tobě .. mě by si tohle nedovolil, s mejma 65 kilama by mě protáh všema expreskama a šel by až na zem

  10. 100klada

    Super cteni, super trip, super dovca… diky za potapeni a pruvodcovstvi!

    dodatky:
    a) Vino “Merlot von PET jizni svah” … jedno z nejhorsich co jsem pil ;)
    b) Mel si zminit toho pavouka co tam chodil pod dodavku… mel prdelku tak 3-4cm, celkove tak 10cm, nejvetsi co jsem videl ve volny prirode.
    c) Pred kempem ti ukazu lezeni, skalni veze na tebe cekaj!

  11. Čárys

    4: 100klada : Ty voe, na pavouka jsem uplně zapoměl. Díky, už dlouho jsem neměl noční můry. Byl to největší pavouk, určitě s největší a nejchlupatější prdelí, co jsem kdy viděl – a dva dny po sobě…jsem rád, že jsme přežili !

    To víno bylo super, ty nepoznáš v červeným nic od krabicáků : )

    A lezení – už se děsně těším !!!

    ——————

    4: Perry : jo, to je přesně vono. Jak píšu, pitomec :) 65 kilo – to už není moc rozdíl, vážím 72…tak si to představ.

  12. marsch

    z toho videjka šla taková pohoda až se mi už nechce dál hákovat :-) coooool

  13. Čárys

    4 : Perry : až dorazím před kempem, tak pujdeš s náma, viď ? Na skály někam… Prej tam máte plno věží a t p – to mě láká moc.

  14. perry

    ty jo já byl letos lízt dvakrát .. pro samý kolo jsem se na skálu ani nedostal .. budu se bát ještě víc než dřív .. ale můžem, můžem

  15. Vojta

    Ježiš vždyť nemáte přístroje dýchací! Já bych se utopil asi tak za tři vteřiny…

  16. Los tomanos

    Koukám že jsi se měl taky pěkně, nám dole dva dny dost foukalo, pak čtyři dny koupačka….

  17. Manas TL

    Ja vas protahnu vsema presskama a kruha … 83 kilo valcuje vse :-)

  18. Luck-ass

    Manas: Myslím že bych je taky protáhl všude:D

  19. Čárys

    4 :Manas : To si zle zhubnul. Proti 1Okladovejm 97 nenabizis nic zajimaveho : )

  20. Čárys

    4 : Manas : Priedeš dneska večer na Smícháč ? Od 19 tam. Pojd, sportovce : )

  21. 100klada

    97kg je 97kg hihi… hold ty 9ky jeste musi pockat (stejne jako ty 8ky a 7ky) ;)))

    perry: Byl si nekdy na Neveste? A na Teufelech na ty vezi? Zazitky luxusni :)

  22. Čárys

    4: 100klada : kdysi u vasn ETbikez z toho byly nějaký fotky, nevíš kde to bylo ? Jak jste tam chytali ty letadýlka . ) Kdyby u vás něco na stránkách fungovalo, asi bych si to i dohledal sám, ale takhle : (

  23. perry

    perry věže nerad .. nejlepší jsou nějaký pořádně zavřený komíny a kouty, kde člověk vidí jenom skálu a nevidí jak je vysoko hehe

  24. coolo

    4 perry: plne s tebou souhlasim… moje druha zkusenost se skalolezenim byl lomnicky stit, sice se lezlo defakto porad ve zlabu, ale kdyz vitr odfoukl mraky ktery tesne obklopovaly horu, byl pohled smerem dolu pro me vrazedny, ztuhnul jsem a dal to proste neslo…

  25. Čárys

    4: coolo : Stačí si ubalit, dát práska a lezeš dál :) 4: Perry : Zamítá se ! Perry rád, Perry o tom ještě neví, Perry to udělat !

  26. coolo

    :D:D pak jde o to jakym smerem

  27. Verca

    Ahoj kluci, neznam Vas ale evidentne delate presne to co je mi blizky, pojedte se mnou nekdo na vylet, vlakem, stopem, ted do zell am see, s kolem bo lyzema, smyckou. Vlak do Salzburgu jede ve 14hod. stopem muzu kdykoli.. v utery vecer chci bejt zpatky a jit poslusne do skoly.. bo ve stredu rano. tel: 724509663 (je mi 20) tak caudy :)

  28. Verca

    ( jsem zadana, chci jet jen na kratkej vylet nez zacne skola a kamosi vymekli)

  29. Touža

    To je parádička vídeo!!! :o) Jak je venku hnusně mě ti přepadá nostalgije…

  30. LT

    Verca: jeste ze je to tady samej slusnej chlapec…

  31. Michal

    Nejlepsi video, co jsem tu videl. Co je ta prvni skladba zac? diky

  32. Pavliq

    Dal bych “To se mi líbí”, zvyk je železná košile. Děkuju za tenhle článek a motion pictures, zkrátka zážitek i od obrazovky. Krásný

  33. Čárys

    4: Michal : To je THE CURe : Close to me. Trochu schválně použito…jako ostatně u mě vždy – tématická music je mi vším !

    4: Pavliq : děkuji – to všechno jen díky lidem, co byli se mnou…

  34. kuba

    Dobře,
    mám rád blázny a sám sem taky takový. Podnikáme podobný akce akorát nemáme dodávku ale starej fiat panda polepený kytkama. Každá z vašich fotek má něco do sebe. Smekám.

Komentář: