Sun peaks Bikepark

2011-bike-park-map_thumb2.jpgTakze kde zacit. Asi zase upozornuju a varuju ze ucitel cestiny ze me nikdy nebude a spis jsem svoje ucitele dohanel k silenstvi a povazoval jsem tento předmět  za nepritele cislo jedna!!!! Psani hacku a carek mi taky neskutecne sere takze je vypoustim a nepouzivam. Pokud to nekoho sere tak doporucuju nepokracovat dal v cetbe pac pro slabe jedince milujici cesky jazyk to muze zpusobit ujmu na psychyckem stavu jedince…

Pro ostatni vice inside : )

 Tenhle park se je zhruba  45min. od města Kemloops, coz je docela velky město ve vnitrozemi zhtuba 3-4 hodky od Vancouveru. Je to rek bych freeride raj pac tohle město se nachazi v hodne suchym prostredi , rikaj ze je to něco jako poust, ale teren je neskutecnej. Moc stromu tam není (pac tu jsou docela dost obrovsky plosny pozary) ale kopce kam se podivas na tebe jen septaj sjed me, dropni me, pojd si se mnou hrat. Jsou tam traily vsude mozne a je nich tam hodne. Jak jsem se dozvedel od spolubydlici, taky bikerka ale uz docela starsi co se tady vtom meste narodila a stravila tam detstvy a studia, tak jsme koukali na nejaky vydejko NWD nebo něco takovyho a když se tam objevil Richie Schley, tak jen tak pronesla „Jee Richie toho uz jsem nevidela strasne dlouho“ ja na ni „ty znas Richio Schleye????“ a ona „ Jo stim jsem zacinala jezdit, ale to uz je strasne dlouho třeba dvacet let, bo tak něco. Ještě stim druhym aaaah jak se jmenoval joooo Wade“ rikam „Wade Simmons????“ ona „ Jo jo to je on snima byla fakt sranda, jezdily dobře… si pamatuju ze uz v tej době tocili nejaky videa a tak, skoda ze uz na ne namam telefon, rada bych je videla….“ Sem si rikal „hmmm husty to je fakt skoda taky bych je rad potkal….“ . Mno to jsem ale zase nekam odbocil…. Takze teren fakt super a urcite to tam stoji zato to zcekovat. Je mozny zkouknout na prvnich videich od Kranked a nebo ted na lonskym videiku „Follow me“ a uvidite co mam na mysli.  A prave cca 45 min od tohodle města se nachazi Sun Peaks. Je to hned na zacatku hor který se pak tahnou hodne daleko….  A je tam postavenech par sedackovejch lanovek. Pres leto ale facha jenom jedna coz bohate staci ;-)

Takze nejaky parametry tohodle raje. Previseni to ma 2000 stop coz je zhruba 700 vejskovejch metru coz není moc třeba jako v Kicking horse  o kterym jsem psal minule nebo Whistleru, ale zase mnohem vic variat cesty dolu. Je tam 30 trailu coz je fakt super takze pokud to chces project vsechno tak kazdou jizdu jedes něco jinyho a když se hecnes a das to za jeden den tak se vecer nehnes, pac ten kopec das třeba 12 – 15krat a pokazdy jinudy….

090720101740.jpg

Traily tady jsou docela brutal a zase ruzny obtížnosti. Typy trailu DH, freeride a polety, technika a rychlost. Kazdej si tu vybere. Je to tu ale docela narocny s porovnanim s jinejma parkama.  Byl sem tam nekolikrat takze jsem projel vsechno. Podle me zelena pro zacatecnika pokud se nepocita prasna cesta pro auta je jenom jedna ale pekna a urcite se na ni nauci jezdit. Par modrejch třeba 5-6 který jsou prijemny na rozjeti ale i tam jsou nekdy pasaze kde by si zacatecnik asi docela nandal (modra je diskutabilni, vsude jinde by to byla cerna) a pak sou tu cerny a to je kapitola sama pro sebe. Stim se tu moc neserou  takze další rozdelovani neresej jako dvojita bo trojita cerna coz jinde by urcite bylo. A ty traily tady tyhle parametry maj! Tehle cernejch je tu fakt hodne, třeba 5-6 lajn od hora dolu pokazdy jinudy, ale samozrejme moznost kombinaci tu je takze pak to roste na fakt hodne variant…. A ty si muzes davat jen to co te bavi. Tyhle traily jsou fakt super ale brutalni!!!! Sjel jsem vsechno, ale něco jsem byl rad ze jsem to prezil  a vedel  jsem ze uz to ject nechci. Nektery pasaze jsou tam fakt mazec. Jelikoz je to v hodne suchy oblasti,  v podstate na hranici pouste a hor tak je to tam fakt  prasny a prudky pasaze jsou nezpevnenej pisek bo  prach se sutrama a korenama. A prudkyho se tam fakt nebojej!!!!! Takze jedes docela brutal a najednou vidis hranu a nic, pac jsem to dost jezdil poprvy na oci tak se predtim neodrazim a neskacu do toho coz se tady fakt vyplati! Pac za hrankou je třeba od 20ti do 100 metru skoro kolmyho prdaku jak krava po nezpevnenejch sutrech prorostlych korenama v totalnim hlubokym prachu (kolikrat plaste zmizej v prachu) . Takze když se do toho pustis tak ses ve finale obema kolama ve smyku snazis se udrzet klacky který ti davaj do rukou strasny porce a doufas ze to prezijes, moznost zastaveni je nulova, takze bud sjedes nebo se skutalis a když neumres tak to bude fakt bolet. Jedna takovadle tak 100 metrova pasaz koncila skalkou s moznosti dropu od 1.5m po klidne 4 na 3m s dopadem do volnejch sutru. Když jsem to videl tak mi bylo blbe. Ja dalval tak dva na tri a bohate mi to stacilo… konkretne tohle místo je videt z lanovky takze si to clovek muze prohlidnou coz se moc často nestava…. Takze cerny tu fakt stojej zato a pro zacatecnika smrt jista!!!! Taky sem moc zacatecniku nejezdi…  Ja osobne po projeti vseho co tam bylo jsem si vybral dve lajny který jsem jezdil skoro furt dokola. A pro muj styl jezdeni dokonalost sama!!!!

090720101738.jpg

Tyhle dve lajny jsem si natocil a spachal z nich videjka, takze uvidis sam. Jsou to dva totalne rozdilny traily. Jeden rychlej a skakavej, druhej pomalej a technickej. Zacnu se Steam Shovel. Do tyhle lajny se podle me musí  jit na plno nebo je lepsi se na to vysrat. Je to fakt rychly s třeba padesati poletama všech tvaru a dylek, mozna i vic. Strasne zabavny a clovek je porad ve vzduchu a jede fakt kule. Něco jako legendarni A-line ve Whistleru, ale s tim rozdílem, ze místo lavic jsou tu doubley,  takze naskakat to vsechno je trochu moralovy, ale jelikoz je to krasne postaveny a když to tam posles a nebojis se toho  tak te to hazi do dopadu samo…. Fakt nadhera a na konci ti strika adrenalin i z usi!!!! Konec je na zacatku dirt parku, ja jezdil cernou dropik a dva nadherny polety, první kopak do vejsky pak dupacka co to da a polet do dalky od hrany odpalu na zacatek dopadu cca 13 metru, s nadhernym sirokym mega dlouhym dopadem takze se tam daj litat 20tky no problemo, když na to ma někdo kule, coz  lidi tam maj. Konkretne na mym videjku jsem tak na hrane spis kratkej…. (ideal tak o pet metru dal…)Pak je tam ještě „double black dirt line“ a z toho se mi zvedal kufr jenom jsem to videl. Tri dirty hrana-hrana 8, 10, 12 metru s trefovacima dopadama který maj takovou tu brutalni ostrou hranu. No proste když to nedas tak ses mrtvej…. Mno a za tim je pekna lehka 4croska a konec.  

090720101737.jpg

Sednes na sedacku cca 10-15 min. na odpocinek a hura na Sugar kterej prechazi na Sweet one!!!! Totalne jinej styl trailu nez ten predtim. Technicka pomala lajna se spoustou lavek a drevenejch prekazek dlouha přes 6 kilometru. Nadhera, uzky lavky stridaj technicky korenovy pasaze, popadany stromy, lavky prez mocaly, par drevenejch gapu, kkoooořřřřřřeeennnnnny a šššššuutrrryyyy a pak na lavky podel a pres koryto potoka (tahle krasna pasaz na videjku chybi, je to poslední petina lajly, na kterou uz mi nevystacila baterka v kamere, coz je strasna skoda a pekne mi to sere) mno a když to clovek prezije a nic nezkurvi tak zase nahoru a hula litat na poletech. A takle furt dokola dokud to clovek udrzi v rukach…..Kdyz uz mas ruce pripraveny na transplantaci tak je lepsi se nato vysrat a jit do pohodovy knajpy na par pivek prespat na parkaci a pockat na další den…
Podle myho hodnoceni je tenhle park nejlepsi a nejtezsi v BC. Jediny srovnatelny je Whistler, ale vyhody Sun peaks oproti Whistleru jsou cena permice (30 dolcu za den , Whistler 50,-) malo lidi, jenom ty, co natom umi, Whistler je precpanej lidma co na tom neumi a serou se tam, kde nemaj co delat. Jinak Whistler je samozrejme pecka -  nejvetsi park na svete a super lajny ale bouzel ma i svoje nevyhody. Ale o Whistleru priste…… Proto u me je SunPeaks bikepark mumber one in BC!!!!!

 2011-bike-park-map_thumb2.jpg

Pokud mate moznost fakt doporucuju!!!!!! Uzijte si videjko a pro vic info pokud chcete kouknete na http://www.sunpeaksresort.com/bikepark
Tak zas priste na jinej lokalitce…..

a hlavně – vidko hýr !

 If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Biking4ever
                                    

Beca

090720101736.jpg

8 komentářů pod “Sun peaks Bikepark”

  1. Sarin

    Velice heske, ale panovy neako tahne rizeni doleva je to videt hlavne pri skocich.

  2. Pól Bulva

    nádhera…

  3. čelkis

    přenádherná krajna

  4. gazman

    Tí neustálé spomalování a zrychlování záznamu to docela dojebal.

  5. gazman

    Tím neustálým – omluva.

  6. Zdenek

    Nejlepší bajkpark co sem viděl. Cesty vyhlazený od šutrů, krásný klopenky a hlavně asi milión krásných poletů během celý jízdy. Fakt like it!

  7. beca

    2 gazman – neni ani jedno zrychleni…..

  8. koZa

    naprostá krása!!!A kroutíš to dobře mek mrk:-))

Komentář: