železnej ruda – one line počesku :)

gopr1236.JPGTak to jsou tu pořád nějaký videjka z Kanady, furt prach a mnoho free akce, ale kde, ptám se kde v CR zažiješ více akce než…v železné rudě na Blažence :) Tak opět o příběhu z cikánskejch tripů inside. JAk vymrdat s rudou v low budget stylu – inside.
Ollaallaa.
Vanoce jsou za náma a hlavně za mnou, na boji ostatních s nejmasivnějšíma svátkama v roce mi až tak moc nesejde. Mám to za sebou, hou ! Takže je 28 večer a já zavírám krám (ano, byl jsem 27,28 makat, Jandy nastupuje 29, 30)a padám směr hory. Někam. Kam, toť dilema.

Nejdřív jsem ladil Rokytnici. Leč ta šílená cesta tam – děs. Pak jsem ladil Nejdek, Karlovy vary, Božák. Ale Petr onemocněl i s rodinou a směřoval do PRahé. Okej. Takže Žalý za Andym. Jenže tomu se rozloučil miltivan a to je v napnutém rozpočtu velká rána, spolu s tím, že malej Tobiáš se o vánocích určitě děsně rozežral a udržet ho napapanýho, je rána pro každou peněženku. Ještě že v tom Makru má David aspon slevu na žrádlo…muhahahaááá…doufám.

Takže nakonec padá náhoda a potkávám Dudáka na stěně v Psíku. (Písek). A co že Silvestr. A on že Ruda. A já na to Ruda, voe, Máťo, dyt je to kousek, nožky své potrápíš, naftičky ti to sežere pomálu a sněhu hlásej na yr.no tunu. Tož jed, hochu !

A byla Ruda.

28 na cestě a stále po sněhu ani památky. až když se člověk přehoupne přes vršíček Rudy, začne to bejt zajímavy. Metrový závěje u cesty a bílo kam se podíváš. Parkinguju na place naproti železniční zastávcevedle celkem macatýho vozovýho parku obřích karavanů a jdu na procházku po areálu.

gopr1236.JPG

Prolejzám to tu všude, lidí celkem mrak a večerní sjezdovka je krásně osvícená. Už se teším na prkno, přeci jen letos poprvý…

Ráno je zima jak prase. Kupuju si permici hned v půl devátý a jedu mezi prvníma na kopec. Mám půjčený nějaký rockery a další možnosti různě zalomenejch prken, tak to jedu votestovat. Teda na prkně jezdí…hm…23 let, a myslím, že už vím jak by se co mělo chovat, a s klidným svědomím mohu říct. Banány ne. Ale to je až na samostatnej článek, někdy jindy.

V 1Oh je sjezdovka rozmrdaná na stačku a mě to nebaví. Jedu na laně s nějakým chlapíkem, a povídáme si o tom a von povídá. "Hele, nechápu proč si lidi myslej, že je třeba jezdit celej den. Co ty děláš za sport ?"

Přemejšlím, že když mu řeknu že lezu, plavu, jezdím na kole, potápím se, behám (mejch 5 nejintenzivnějších sportů) tam si bude myslet, že lžu, tak vybírám jeden.
"Chodím běhat," povídám.
"A ty běháš celej den ?"
"Ne, tak hodinku." Už vím kam míří.
A on na to : "Tak to jepřesně ono – nechápu, jak mohou lidi na shezdovce strávit celej den. Já když hraju tenis, tak ho taky nehraju 4 hodiny. Takže si dám sjezdovku na hodinu a půl, a pak jdu na běžky, nebo tak…"

Má pravdu, chlapík jeden starej.

Balím to o deset minut poté a beru sněžníce a hodlám otestovat svuj novej batoh Ride a nový BC prkno od Ride. V lese je hodně, hodně krustovato a není to nic lehkýho v tomhle se probourávat povrchem,a tak to kolem 14h už značně unaven balím…

Konečně schuzka s Dudákem, a beru slackline a jdeme lajnovat. Jakna na d sněhem, jedn ave vejše tak 1,7 metru a druhej gibon níž. Celkem to dává, protože ty stromy, co se to za ně přidělalo, se hejbou. Takže hážeme různě záda a tak – je to legrace.

 dsc05416.JPG

A stmívá sea tak se rozcházíme k domovům. Oni k Blažence, já k autu.

U auta začíná celkempunx letošního roku. Parking plnej skopčáků, obytek, osobáků atp…a já…si jdu dát sprchu. Takže vohřát vodu z potoka, akce na 15 minut. ROzdělat plentu a už se z dodávky kouří. Nikdo nic nechápe, z bedlejších vobytek koukaj z vokýnek, a když vylejzám v ručníku za lehkého sněžení a silného větru ven, jsem za totálního kreténa. To já rád, moc rád !!

Další den – celou noc kydalo, ale ne že by sněžilo, ono KYDALO. Takže ráno je tak 3O cm novýho a kydá dál a dál. Akce je jasná – ráno rychlý lano a v 1Oh už prodávám permici. SLeva za parkovací lístek 5Okč a v 1Oh prodávám permici jen s 2o ti kč ztrátou – takže sem si dal 8 jízd za 2Okč. Dobré, velice.

Není toho moc vidět, fouká jak svině a tak se děsně těším že na sněžnicích nepotkám nikoho. Opět prkno na záda (bato slouží neskutečně, není rozdíl mezi tím, zda jdu bez prkna a s prknem – batoh tam moc sedí na bedrech, skoro bych až řekl na prdeli, že na ramenou necítíš nic krom změn směrů – nejlepší batoh co jsem kdy měl na zádech.)

gopr1225.JPG

Tenden potkám jen pár nadšenců, jejichž příběhy o tom jak se dneska ztatili mě ale nechávaj klidným a přesto si dávám Jezerní na Německou stranu. FR naprsoto pecka, prašan lítá a stromy se míhají, jen ten návrat zpět byl poněkud…ehm…delší.

Večer jdu do Blaženky na jednu kávu, neboť je mi v autě zima…a taky došly suroviny, nějak jsem zapoměl nakoupit. V Bláže čekuju net a vymejšlím akce na další dny a týdny. A koho tu nepotkávám. NETRO.

Takže následující hodinky kecáme o všem okolo kol, videí, bikingu atp. A domlouváme akci na další den, že ráno sraz.

Zima v noci je dost. Odhadem tak -6 a fouká a kydá. JAk jsem zase oproti lonsku zhubnul, tak mi to nedělá moc dobře a fatk, fakt se nemužu zahřát. Kua Kua : )

Další den Ráno s Netrem – naprostej úlet. Netro jí na snowscootu drží jak Petr Heiník a uviset mu na rockeru je takřka nemožné. Vrháme se do akce sjeď sjezdovku na tři zatáčky a držíme to v plným. Nakonec ho nalákávám do lesa, kterej jsem jel včera – na sněžnicích nahoru, s prknem dolu – a je to naprostá pecka. Pak se přidává i Dudák a to už je falt Free. Prach, Stromy, boule, a fakt snaha se neplácnout o dřevo…

Bomba.

A tím bych se rozloučil. Protože takhle to šlo každej den. Prach, sněžnice, prodej permice, kemping v dodži, BC, a low budget akce. 4 dny v rudě – 4OOkč sakumprdum. A tý zábavy…

 gopr1207.JPG

A pak přišel Silvestr a já podlehl lákání ženské společnosti a zmizel jsem jako pára za vejfukem směrem…to je jedno kam. Ruda byla skvělá. Lidi co jsem tam potkal moc fajn, přijel Jouda (řev z lanovky když zrovna dole bojuju s mocným svahem na sněžnicích cestou nahoru : "TO NEMÁŠ NA PERMICI, TY SOCKO ?!?":) ,děkuju moc Dudákovi že se mnou udělal pár programů na ty dny a za rady, jak využít co Ruda nabízí do dna, a tomu vrchnímu kydačovi nahoře, že ty 4 dny, co jsem tam byl, KYDAL A KYDAL.

Bylo to best.

A to je vše.

Retrospektivní příběh bez hlavy a paty, prostě reportáž psaná na OBRÁTCE…mezi akcema, je tu.

Aloha děloha všem !

carys

DSC05415.JPG DSC05416.JPG DSC05417.JPG
DSC05420.JPG DSC05421.JPG DSC05422.JPG
DSC05424.JPG GOPR1194.JPG GOPR1199.JPG
GOPR1201.JPG GOPR1205.JPG GOPR1207.JPG
GOPR1213.JPG GOPR1215.JPG GOPR1221.JPG
GOPR1222.JPG GOPR1225.JPG GOPR1236.JPG

17 komentářů pod “železnej ruda – one line počesku :)”

  1. perry

    Paráda, tyhle články já rád.

  2. KRAJIC

    Přidávám se k Perrymu. Zahřeje to vědomí, že alespoň někdo umí žít nezotročen systémem.

  3. tomaass

    mě rocker baví akorát v prašanu, ale už se toho chci zbavit, koupil jsem si to loni, že to zkusím, pro jistotu jsem si objednal ještě vázání za 650kč na starý prkno a stejně povětšinu času jezdím na starým prkně :-)

  4. The Skreth

    Špica sloh, to já rad ;-) Si asi jdu sednou ke stolu a taky si naplánuju nějaký ty vejlety!

  5. Čárys

    sorry moc všem za ty překlepy, ale bolej mě děsně šlachy a motorika v pravačce je tristní. Tak pardon. Myslel jsem si, že když člověk řekne, že ho psaní slohu bolí, je to myšleno obrazně skrz nedostatek nápadů…a přehodnocuji tímto vžité klišé.

    Ad rocker : prašan…hm, možná, ale dle mě to fakt v prachu chce dlouhou špičku a komppletně změnit stance. Jinak je to k ničemu. No nevím. A sjezdovka…nebo rychlost…no comment. Fakt o tom asi napíšu samostatnej článek : )

    Jdu zkusit střihnout video. Až to bude bolet, nechám toho : )

    4. Perry : hele bro, hm…možná…hm…14 – 15 návštěva Nejdku ?

  6. spyke

    pěknej report… taky jsem se těšil na punk v obytným autě, nezávislé topení aj. nachystal… ale o svátcích mi nějak onemocněl motor… sháním tedy 2.O l benzín motor do Mitshubishi L300 r.v. 91… předem díky za tipy…

  7. Baboon

    Článek o rockeru určitě napiš! Docela jsem se začal bát, protože dlouhý léta jezdím na normálním ale loni jsem zlomil a tak jsem si říkal, že zkusím tohle..Nemám přímo banána, ale no-cam, takže bez prohnutí a moc jsi mě tedy nepotěšil, že je to na h*vno. :)

  8. Maaca

    Mno, kydání na špicu, teď je to tam nějak v módě neboco, byli jsme tam s kucíma tejden před vánoci, celou cestu v pátek déšť, tam, mokrej nepoužitelnej sníh, přes noc 10cm prachu, další noc 15, takže v neděli jsme si v lesíkách okolo velice chrochtali… škoda že teď začátkem ledna ta teplota nepřeje, kdyby tam místo deště kydalo, tak by tam bylo už přes 2 metry :D
    ještě se hecnout a dodělat toho SNS :)

  9. Jr.

    Baboon: Jakkoliv nechci zpochybňovat Čárysovy snb skillz, tak je potřeba říct, že každý prkno má logicky své jasně dané vlastnosti, které jej předurčují pro ty a ony podmínky, někde zvýhodňují, někde naopak :). A pak je tu také věc názoru, vkusu atp. každého jedince.
    Prohnutej nenapruženej rocker bude prostě vždy do prašanu logicky lepší, než camber. Nic ti netlačí nose ani tail zbytečně do hlub. sněhu, “nezvedá” nohy atp. Stejně tak si ho chválí spousta kamarádů do podmínek v parku, při blbnutí atp.
    Klasickej camber je pak logicky lepší pro rychlý oblouky na tvrdý sjezdovce, kde ti ta “napružená” konstrukce dodává rychlost při výjezdu z oblouku, přenášení váhy atp.
    Stejná teorie jako u lyží (prašanovky banány, závodní sjezdovky napružený jako luk…). I když za mě u prkna nemluví osobní zkušenosti jako na lyžích, nepochybuji, že praxe bude stejná.
    Hlavně v míru :) Rád si pak přečtu i recenzi s vlastním názorem Čár.

  10. Čárys

    4 : Jr : dobře ty ! Je vidět že víš, o čem mluvíš. Přesně z toho důvodu jsem se do toho nechtěl pouštět, protože je to na samostatnej článek – jakejkoliv výkřik do tmy (kterej jsem předvedl v článku) vede jen ke spekulacím. Mea culpa.

    Každopádně – ehm…no nic.
    Fakt si to nechám na samostatnej článek. Těch aspektů je mnohem víc, než jen ty dva, který jsi uvedl. Ale v podstatě jako základní zaškatulkování – dejme tomu. I když… No nic. :))))

  11. Jr.

    Č.: o tom nepochybuji :) aspektů bude fakt hodně, já se snažil laicky zmínit jen to co dokáže pochopit každý svým selským rozumem i bez hlubších znalostí problematiky :).
    Stance, jestli je to twintip atp. …vím, je tam toho mnoho :) ale to si pak rád přečtu zas od někoho oboru znalého.

  12. Keli

    Moje zkusenost s rockerem: jezdim freeride fosny s rockerem a jsem nadseny mimo sjezdovky. To jak to vyplouva na povrch je uzasny, stance mam – pata stejne dlouha jako spicka, neni treba mit vic vahy na zadni noze, tj. pak nohy neboli. A navic muzes jezdit i na switch a mas to porad stejne :). Mam jeste split, klasickou vlastovku, s vyrezem na pate, spicka delsi nez pata a jizdni vlastnosti temer stejne jako ma banan, ale jizda na switch je hodne zajimava…

    Na sjezdovce je, ale rocker, uplne marny, ve velke rychlosti nelze zariznout poradne hranu. A ze by se na tom lip nedalo ollie jsem nepozoroval, porad se musim odrazet :)

  13. Keli

    … tom lip delalo ollie jsem nepozoroval, porad se musi …

  14. Baboon

    No jsem docela zvědav, až to zkusím..Otázkou je, zda rozdíl v tvrdosti prken nedělá markatnější rozdíl, než rocker/camber.. Jak jsem psal výš, teď jsem pořídil no cambera, takže ani raby ani rak. :) tak jsem docela zvědav, co to bude..Pocitově se mi zdálo, že je trochu tvrdší, než starý camber..

  15. perry

    Čárys, doraž kdykoliv, se Stokládama sice přes zimu drtíme skoro výhradně běžky (skate), ale já osobně bych se nechal na kombinaci sněžnice plus prkno určitě ukecat. Dneska jsem byl letos poprvý na prkně a zaplakal jsem – 3 hodiny za 4 kila, všude samej Němec a Rusák. Na lanovku už letos nevlezu, jedině po svejch.

  16. Čárys

    4: perry : začínám to dávat do kupy, myslím že to klapne a dorazím (e). Ještě se musím informovat, co a jak u 1OOkladu na chatě, třeba, nebo tak.

    Nemam na ně tel, potřebuju : )

    Jedu už ve čtvrtek večer do Plzně na objednávky, v patek z Plzně Praha objednávky, z Prahy mohu večer odjet na Božák…

  17. perry

    Poslal jsem ti zprávu s telefonem na Stoklády na fejsíčku, aby jejich čísla zůstaly v utajení. Jinak já si uvědomil, že v Pávečer musim taky do Prahy a doma budu někdy v sobotu kolem poledního. Ale pak už jsem svolnej k čemukoliv.

Komentář: