Monínec – otvíračka sezony.

monin_12_otviracka-18.jpgTak po všem tom hektiku a metalu ohledně termínu otevření Monínce jsme konečně prožili satisfakci ohledně reakcí většiny. Bolej nás ramena, jak nás po nich všichni plácali. :) Muhahaá, pár slov vevnitř.

Tak to máme za sebou. PLavák, kterej udeřil ve čtvrtek v noci, prověřil připravenost naší tratě. Půlhoďky s hráběma a bylo to ready. Plácáme se po zádech a jdeme mlíkovat vrchní klopenky. Dorazilo mlíko Strabag od Petra Marka, děkujeme, a tak dáváme plastový kolíky a motáme to.

1O h se spouští lano a už je to na lidech.

A že jich tu je. Parking je zhruba ze třetiny zaplněn, přijeli jak hejtrs, tak i fellaz, no jsem zvědavej, jaký budou ohlasy dole pod článkem.
Legrace v naší diggerský crew je hned od rána, kdy Honza povídá Petrovi : "Sis přivezl kolo ? Já ne. Já budu stát dole u lanovky a beru si chrániče a nechám se plácat po zádech a ramenou. Jdeš do toho se mnou ?" Pitomci jsou to…
Doráží Vlk a je happy, že má ortézu a nemuže jezdit, uplně štěstím září tak si bere foťák a jde pro vás dělat dokumentaci.
A geng všech možnejch stylařů, krotitelů koní, kolodrtičů i uplnejch amatérů.

Kolaps prodáváním permanentek. Lidí tu bylo fakt dost a my jsme připravili předtištěnejch jen 5O permic. Jménem Jardy se omlouváme všem – fakt sorry, byl to kiks, už se to nestane. Nakonec se cifra blížila 1OO kouskům, což je metelice.

monin_12_otviracka-35.jpg

Tak a ježdění. My už si to prolítli v úterý, takže už jen mrskáme a skáčeme a pozorujeme z lanovky jak to kdo krotí. Největší štylaři jezděj v poklidu, jen tak se vozej, lidi co měli hodně keců na dřevěný mezikusy voťukávaj prkna každou jízdu, hlavně na transferu. Občas prolítne klopenkou totální rozhozák, evidentně projíždět klopenky v prudkým svahu je něco jinýho než na rovině. To si jaksi lidi neuvědomují, a myslí si, že je to blbě postavenou klopkou. Není. Prostě to neumíme.

Trať se určitejch místech děsně, děsně rozmrdává. Ukazuje nám to, kde jsme udělali chybu a opět nás některé pasáže školí. Musíme definitivně zrušit ten skok v prvním lese NAD boudou. Ta klopenka mizela před očima. Jak trefně poznamenal Schwara : "Prach jsi a v prach se obrátíš !" Ten kluk mě zabíjí, prostě mě zabíjí… :)) Nicméně některý klopky držej jak betonový. Klopenkou dne vyhlašujeme tu nad lyžařskou boudou – ta je top.

monin_12_otviracka-23.jpg

Čížové mrmlaj, že je to málo DH :) Stejně mrmlaj jen proto, aby viděli, jak se budeme tvářit. Smějeme se, je nám to fuk. Nám se tu totiž líbí, hehe.

Dáváme asi 5 jízd, Petr druhou jízdu otvírá projekt PH, 12m dabl. Heiník nasadil koně jak kráva a počistil to. Po něm to nasazuje Koule a pak další mladý vyhulákanci. Jasně, skoky jsou trochu nelogicky navazující, třetí je krátkej, víme, ale prostě to musíš zkusit a pak kdyžtak předělat. Zkusili jsme to… A taky, hlavně, lidi, kurva, máte přece brzdy, ne ? Tak si přibrzděte, ne…nebo nasaďte toho scruba – ten se nenasazuje jen kvůli fotkám na DK, aby jste byli největší Bubba, ale proto, abys skok řádně zatlumil…

:)

monin_12_otviracka-18.jpg

 ————————

Uplně nejvíc z celýho dne je ale situace, kdy si Petr bere novej AM prototyp z auta.

Řikám mu : "To tu rozebereš !"
Zašklebí se a odvětí : "Voe, brácho, si to beru proto, abych to tu rozebral !"
Protože jsem už byl s Petrem na XC vyjíždce někdy v pondělí, vím, že to je víc AM, než EN, vím že to není žádnej DH závoďák, je to kolmý a dlouhý jak kloubák a  uvědomuju si že mám šanci kterou jsem neměl už roky, vím to vše…MÁM ŠANCI UVISET PETRU HEINÍKOVI !!! Což se mi nepovedlo od doby, kdy jsem za ním visel na Božáku, když jel s píchlým předkem :) Tuším teda svou šanci a kuju Hliníka, dokud je žhavej.
"Tak já pojedu za tebou a natočím tě."

Na to odpovídá lakonicky…"když uvisíš, čaroději…"

Hodlám do toho dát vše.
Startujeme. Vodpálil jí zle. Přehodnocuju styl týhle jízdy a zapínám race mód.

Skok pod lanem. Jde až na green a do boku. Vylítává kýbl hlíny. Je to čůůů…k. Zatáčky…Doprdele, vzdaluje se mi. To ne ! Přepínám do "mrdám na vše" módu. Rvu první les. Děsně práší. Vidím hovno ! Nezvládám to. Náskok do lesa přes prašnej gap. – NA XC kole ! To je vůůl ! Lávky. Děsná řežba. Hrozně si ho to mrdá, ale drží jí pořád. Dokonce vidím, že dává velkou pilu ! Muhahaááá. Dělám co můžu. Blíží se DH sekce. Bože, to ne ! Kam tak letí ?! Kurváááá !  To není možný. Transfer cca 3 metry za. Cuká mi. A je v prdeli.

Dole se mi děsně směje.

Kamaráde, ty jsi úplně, úplně vylízanej, úplně. Ne jako trochu, ale úplně. Komu tímhle prospěješ, prosímtě ? No komu ? Vzdávám to, prostě to vzdávám. Příště si vem silnici, prosím tě.
:)))))

 ——————–

Jen tak mimochodem, tohle videjko je z testingu tratě, a vopravdu vám říkám, že proti tomu, co jsme jeli s PH, tu jedu ČAJDU, UPLNOU NUDU. Jen pro představu.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

 monin_12_otviracka-31.jpg

Závod…ČP je za 14 dní. Jen najíždějte, my to ještě velice změníme, budete mrkat. 12 metrák bude otevřen, pro rychlejší bude nutností. Sanitky mít budeme, dont worry. Naskakovat ! Mlíko hodíme různejma směrama z kopce…aby to všechno bylo trochu zajímavější, než je to teď.

Kolem 15:3O  zachcává. Nějak to není znát a jezdí se pořád dál a dál.

Já pak skoro 3 hodiny s Jardou řeším další vize, co a jak skrz závody, kdo se bude o park starat ve smyslu udržování a t p a dalších milion detailů. Jarda nečekal takovou tržbu a je velice spokojenej. My jsme nečekali tolik spokojenejch lidí a jsme taky happy. Kluky z Čerčan chválí kde kdo, takže satisfakce i pro ně.
Děkuju vám za to.

A táááák…

A ták to máme za sebou. Teď už jen park udržovat v pěkném stavu – ale to už jde za Jardou a areálem. My jsme opět vytvořili něco, co je v čechách svým konceptem (svépomocí) nevídané. Snad jste naší  snahu ocenili i vy, kdož mi nemůžete přijít na jméno skrz důvody, jež zcela nechápu. :) Já děkuju Jardovi, Petrovi, Honzovi, a všem dříčům, co se na tom letos angažovali. Bikepark stojí, ceny jsou lidový, lidi jsou spokojený a skoky macatý.

Ještě aby nebe bylo modrý, ženský mokrý a voda teplá. Nebo jak to bylo.

DÍKY VŠEM !

A snad brzy někde, něco.
Stay tuned.

Za diggerskou crew – Čárys.

 monin_12_otviracka.jpg

monin_12_otviracka (1).jpg monin_12_otviracka (10).jpg monin_12_otviracka (11).jpg
monin_12_otviracka (12).jpg monin_12_otviracka (13).jpg monin_12_otviracka (14).jpg
monin_12_otviracka (15).jpg monin_12_otviracka (16).jpg monin_12_otviracka (17).jpg
monin_12_otviracka (18).jpg monin_12_otviracka (19).jpg monin_12_otviracka (2).jpg
monin_12_otviracka (20).jpg monin_12_otviracka (21).jpg monin_12_otviracka (22).jpg
monin_12_otviracka (23).jpg monin_12_otviracka (24).jpg monin_12_otviracka (25).jpg
monin_12_otviracka (26).jpg monin_12_otviracka (27).jpg monin_12_otviracka (28).jpg
monin_12_otviracka (29).jpg monin_12_otviracka (3).jpg monin_12_otviracka (30).jpg
monin_12_otviracka (31).jpg monin_12_otviracka (32).jpg monin_12_otviracka (33).jpg
monin_12_otviracka (34).jpg monin_12_otviracka (35).jpg monin_12_otviracka (36).jpg
monin_12_otviracka (4).jpg monin_12_otviracka (5).jpg monin_12_otviracka (6).jpg
monin_12_otviracka (7).jpg monin_12_otviracka (8).jpg monin_12_otviracka (9).jpg
monin_12_otviracka.jpg    

22 komentářů pod “Monínec – otvíračka sezony.”

  1. lutte

    SKvělej článek, sem se po ránu úžasně nasmál a na monínec musim dorazit! :))

  2. fos

    a kdy bude to videjko s PH na AM? :-)

  3. Kubas

    Co si mám představit pod “novým AM prototypem”?

  4. KRAJIC

    Ha! Zmínka o novém AM zaujala. Nicméně postřeh o málo EN geometrii silně znervóznil.

  5. shimano

    je to boží! Fakt parádička!

  6. Procha

    Tenhle víkend sme tam….pěkné to je..!

  7. Troniq

    klopna nad boudou je nejlepší, musim souhlasit :-)
    rušit chcete ty dva skočky na začátku prvního lesa? je fakt teda, že tam stačilo jet -2 a už se to přepálilo, ale spíš se tam po tom druhym skoky vybrzdil solidní saigon a viděl sem tam jednoho typa jít přes řidla snad 2x za sebou…
    jinak velká zábava, těšim se co tam zas vymyslíte a doufám, že letos ještě přijedem :-)

  8. baboon

    Taky by mě zajímalo, co to bude za rám..Doufám, že 160mm, 12mm osa vzadu, rozumná váha a délka tlumiče ;)

  9. coolo

    na vlastni gumy je to jeste lepsi nez z obrazku a videi..tak sup vsichni tam!!!.)

    a jinak diky za tech par prkynek u transferu…ach ty brzdy:D:D

    a PH na AM..jel neskutecne…klobouk dolu;)

  10. Jr.

    Jojó…ty zbytečný dřeva dole. Teď už to není pro odvážný. Teď se těžko budou lidi zlepšovat.
    Bylo by fakt vtipné je teď vyndat a podívat se, kolik těch vórdlkapovejch jezdců to bude objíždět.

    Říkam to všude a všem… velmi dobrá práce! Bavilo moc! To vše umocněno vzdáleností a cenou.

  11. Duchna

    4: Čárys: Pěkný….ale chci zbytek fotek se skoky a transféry abych se mohl bát. Chci foto s letícím PH na jeho 12m skočku. Neříkej že je nemáš!
    4: PH : Co je tedy IQ 6?

  12. Kachna

    Ty vole, těch 12m…koukám na to včera, ruka natlučená, tak sem se vymlouval na to, ale vypadá neskutečně lákavě.

    Pěkná práce páni.

  13. blue

    konečně po dlouhý době zase dobrej článek, jako za starejch časů ;-)

  14. Čárys

    Prototyp je prototyp, vy to špatně chápete, to je jako kolo PRO-TOho-TYPa Petra Heiníka. :)

    Spíš zkoušky možností. Čas ukáže.

    4: fos : No, to bych mohl. Ale spíše to bude videjko….prvních 5 sekund s PH…a další minutu a půl sám v lese. Určitě to chceš vidět ? :)

  15. MP

    Monínec je super! První a druhej skok jsou super, 3tí krátkej, na čtvrtej není rychlost, ale výborný zpestření, super práce všech stavitelů! To se cení! Díky za výborný bikepark ve středních Čechách!

  16. CERW

    Story s PH boží. Chci vidět to video :D A jestl je fotka Heiníka v koni, tak ta muaí být zveřejněna! Bože jak já se tam těšim :) Musíme domluvit nějakej pojezd Máťo

  17. Čárys

    Hele, směle domlouvej. Jsem ready pro cokoliv, tedy pro cokoliv dáno s předstihem…

  18. Čárys

    4: Andy : Neblyls nááhodou "trošku" krátkej ? http://720.cz/foto/monin_12_otvirak/images/monin_12_otviracka%20 (32).jpg

    :)

  19. Schwara

    Otvíračka byla supr! Traily jsou zase o pěknej kus dál. S následujícíma třemi dny na Singlu pod Smrkem to byl bezvadnej prodlouženej víkend!
    PS nenašel někdo na parkingu červenou rukavici DaKine? Přijel jsem bez ní…

  20. Čárys

    JAsně že jo !
    Má jí Mára z Opěřan. Může ti jí myslím poslat… KDyžtak číslo na něj má myslím VLK.
    Mašli jsme jí tam…

    A díkys.

  21. Los tomanos

    To je Andy na tom zeleným RB? Nebo se pletu? :)

  22. Čárys

    ne, nepleteš…to je fakt Andy.

Komentář: