Monínec bikepark 2013 – co a jak?

img_2691

Tak a po včerejším, snad už posledním, záchvěvu zimy nezbývá než přejít do krátkejch rukávů a lyže a SNB teda vystřídat za naše nejoblíbenější náčiní a to… lopatu a krumpáč. Otvíračka letní sezony se blíží, ale než vezme do ruky klacky, je potřeba něco pokopat. Jinak se tý nový tratě nedočkáme..

Brigáda první – úprava stávající trati.

Je zítra v sobotu. Obvolal jsme brigádníky z nejpovolanějších a vypadá to, že se sejdem ráno na devátou na parkingu. Oproti minulým ročníkům, ale asi nebudeme sami, protože lano stále jede a lyžníci proudí sněhem jak losos bílou peřejí. Tahle brigáda tudíž bude trochu komornější (oproti všem minulým, kde brigádníků byly desítky a na trati se nedalo pohnout..)  a tudíž si odhrabeme trochu toho listí, uplácáme ty největší díry, poupravíme klopenky v lese a projdem to, co už je postavený. Kdo chce, at přijede, rádi ho uvidíme, může si i hrábě přivézt, ale za tuhle brigádu žádnej benefit, kromě dobrýho pocitu nečekejte.

Pro letošek se totiž s Jardou pro Vás dohodlo, že kdo přiede makat jeden den na brigádu – dostane dvoudenní permici. Myslím, že nabídka férová. Samozřejmě, že brigáda není samozvaná a tudíž Vás budem sledovat bedlivým okem a kdo bude makat málo, naopak dostane možnost přijet na brigádu znova a zadarmo.

 

Brigáda druhá – dáme novou lajnu.

Monínec jako bikepark má už nějakou tu sezonu za sebou. Od punkovecj začátků, kdy se šlo lesem, vlastně ne lesem, ale džunglí z ostužin a náletu,  metrákovejch šutrů a baheního podkladu, se nám postupně vyprofilovala trat, jež dostala na spoustě míst objezdy, lávky, skoky a do který se postupně začlenuje víc vylomenin, který doba žádá. A protože je potřeba jít stále dál, zpátky ni krok, je tu pro letošek další výzva. Postavit opravdovej famili trail, jako je třeba na Lipníku. Poslední pokusy o tuhle formu zábavy skončili totiž tak, že se posatvil dřevěnej Gap a wallride na začátku trati, uprostřed se přidělalo pár uplácanejch klopenek z hlíny a bylo vymalováno. Ono to ale jaksi pořád není dost family. A tak další posun byl teda jasnej a to ještě víc k user friendly trailu. Jak se bude blížit doba plácání novejch klopenek, budu vám sem solit info. Aktuálně se nám ale na place prohání stále dost lyžařů a Jardův technickej sníh jim sezonu prodlužuje jak listonoš krok před sousedovic psem. Ten pes, ale snad brzo kousne a sluníčko rozežere ty poslední záchvěvy doby ledový.

1. ČP DH – level sám o sobě

Pojede se – pokud se teda nevyplní přání Čáryse z bonusů JCR videa.. A opět samozřjemě vydáme info, protože z toho ČéPé máme děsnou vatu, že jo. Jestli do tý doby ale už bude stát novej trail vážně říct nedokžu. Přál bych si to, to jo, ale větrům a dešti vládnu jen v osobní rovině. Možný je i to, že se první zatáčky pojedou nahoře mezi hromadama sněhu a my budem odhazovat den před závodem tobogán, jako kdysi před otvíračkou. Plán na pohár, je ale vydanej a tak ani zde není cesty zpět.

Sezona – pro smrtelníky

Cena lana: 250,- celodenka. Jarda nasazuje low budget price i letos a tak se musíte hodně cpát v dolní hospodě at se plní kaspy aspon někde. Pokud budeme dál dostavovat na trailu další legrace, dáme zas na webu info. Ale žádný velký zásahy by být neměli.

Tak a to je zatím v kostce vše. Jak se bude blížit otvíračka a případný další akce, reporty budou, takže nás sledujte a nebojte se zeptat třeba ve foru.

 

Těším se jak pes!

Uvidíme se na svahu.

-a-

 

 

7 komentářů pod “Monínec bikepark 2013 – co a jak?”

  1. Čárys

    dokonalé !!!
    Přijedu pomoct, i ja, mihnu se v republice, na chvíli…slibuju :)

    Děkuju, že se mi tam o to staráte, guys…

    Mko.

  2. Davos

    Jaký je termín druhé brigády?
    děkuji

  3. Čárys

    Tak kolik jste toho udělali, negři ? :)

  4. Andy

    Hodnotil bych to tak, že brigáda proběhla.

    Vyjde článek s fotkama, které mluví za vše! Muhahahaaa.. :D

  5. Čárys

    Super, prosímtě, až ve středu…v uterý vyjde Tomaass, a ve středu ty, co ty na to ?
    A moc děkuju, bejbe…

  6. Andy

    OK – se nám to rozjelo.. máme pro web matroše, že ho můžem hráběma přehazovat.. :D

  7. Andy

    Davos: Zatím není určeno, ale tenhle víkend určitě ne. Možná příští, napíšu pak třeba do bleskovek.

Komentář: