Monínec – brigáda č1

IMG_7335~1

Tak už to propuklo. Hrábě a lopaty už nervozně podupávaly v našich kumbálech a tak bylo třeba dát jim volný pole působnosti. A co všechno způsobili pod naším lehkým vedením se dočtete uvnitř..

Je sobotá ráno, já skáču do káry a valím na kopec z nejoblíbenějších. Cestou se mě vzadu přes sebe nedočkavostí převalujou hrábě, kolo a lyže, protože je přece potřeba jet na brigádu vybavenej (kdyby třeba brigáda odpadla – Muhahaha..) a v pohodě parkuju dole u lanovky, kde už se kupěj sjezduchtiví lyžníci v touze dohoblovat ten poslední zbytek sněhu ve středních Čechách. Všichni ale asi strávili celou zimu v Alpách, protože se nabalujou, jak kdyby výškovej rozdíl lanovky měl hodně přes dva kilometry. Nicméně navzdory jejich přesvědčení a s vědomím, že to tu přeci znám, na sebe beru pouze triko a jarní bundičku, protže i Jarda na stránkách hlásí pouhých 80cm sněhu. Po chvíli doráží i PéHá a VLCaK. Ano, jsme komplet. Cajky k Vlkovi káry a mažem jí k mostu. Tam zakládáme base camp, necháváme Citroena vyhlížet do údolí a jdem na trat.

Vyrážíme na lehko, takže na 6 kusů rukou berem jen patero nářadí i přes to, že Vlčákovo volná ruka chtěla popadnout ještě třeba motorovku, nebo aspon krumpáč. Ten kluk prostě nemá hranice. Cestou nahoru je ale jasný, že to bude nejvíc o hrabání. A tohle všchno se nám ještě umocnuje (sakra – nejde mě psát háček na klávesnici, budete to muset přežít, než koupim novou) když vylejzáme nahoře u boudy pod prvním lesem. Jardovo představa o 80cm sněhu totiž vypadá následovně.

Berem teda útokem všchny lesy a hrábě jednou na plnej výkon. Hrozně nás to baví a s motivačním sloganem: “Za ty prachy..” na rtech táhnem dolů a zbavujeme trat všeho listí, opravujeme klopenky a stavíme jednu past na zkracovače tratě. Drop na placku vždy potěší výrobce kol a vzheldem k tomu, že celé iniciativy se vesele ujímá PéHá, budete se mít na co těšit!

Nebudu to dál protahovat. Les je udělanej a dokud nesleze sníh, není moc do čeho rejpat, takže další brigáda dle počasí. Rozhodně v předstihu napíšu, kdy se naplánuje, protože to už se pojede na brigádu za permici, jak bylo dohodnuto. Tedy jeden den odmakáš na brigádě a máš dvoudenní permici na Monínec.

Toliko info pro vás.

-a-

12 komentářů pod “Monínec – brigáda č1”

  1. Čárys

    paráda kloučkové, koukám že na brigády vám ubyla čtvrtina pracovních sil, hehehe :)
    Já.
    Jinak klasické staronové složení….
    pS : Jardo, tos přehnal ! :)

  2. Čárys

    PS : Andy : Co ta hnusná galerie ? : )

  3. 100klada

    To je lepsi nez v Oregonu… muzes bikovat a lyzovat zaroven :D

  4. Čárys

    ty voe, kdy ty se prosímtě vrátíš ? Na jak dlouho jsi v USA ty ?

  5. coolo

    Parádní práce kluci… :)
    už se těším až to sleze
    a nejeden nadšenec se na Monínci sveze,
    před tím bude brigádka,
    alespoň nebudou ruce jako párátka

  6. Andy

    Čárys: jo todle.. Hmm, galérie poladíme – si to nepamatuju :D
    Tak dám zas večer rychlokurz stylem pokus omyl.. :)

  7. Čárys

    super, uvidíš…

    Jedeš v sobotu na Monínc na brigádu ? Se tam asi zastavím, jestli tam budete…jestli ne, tak ne : )

  8. Andy

    Teď jsem mluvil s Jardou a sic sníh odtává cca -30cm za den a ještě tomu pomůžou rolbou, tak na víkend to pro bagr na klopky určitě nebude. Takže o tomhle víkendu tam nebudem..

  9. Čárys

    4 : Andy : Super, tak pohoda, udělám si holčičí program : )

  10. zeli

    dejte co nejříve vědet kdy bude další brigádka pokusím se přijet s celou rodinkou.
    Musím to logisticky a časově včas pořešit.

  11. Andy

    Zelí: jasan, jakmile bude plán, vyvěsím ho na nástěnku! :)

  12. zeli

    o víkendu píšou že je otevíračka bikeparku jak to teda vypada?

Komentář: