Jarní Klasika na Kaunoši 2013

IMG_6847~1

7 dní, 6 nocí, 5 párty , 4 lajny, 3 sudy, 2 punkáči, 1 park a jedeem! Letošní zima se musela zavřít jak jinak než na Kaunoši. A jak si poradil legendární Haus Landes s náporem 37 lidí?! To vše a mnohem více se spoustou fotomatroše uvnitř..

Zrekonstruovaný barák, všude televize, místo kuchyně hajzl, žádná párty místnost a k tomu ta předpověď. To prostě nemůže dopadnout dobře. Nic nenecháváme náhodě a proto jsme vybaveni i do nepřízně počasí…

Mladí? Tak na co spát. 12 hodin jízdy a pak rovnou na svah- no problem. Jdeme rovnou z auta na svah. Na parkáči potkáváme 2 punkáče. Jandyho se Studenáčem, který šel vyzkoušet metodu učení na maturitu ve vysokohorských podmínkách. Sunshine nás drží na nohou do 1 hodiny, kdy v rázu přišla sněhová vánice, která nás donutila okusit Germknodel. Jo, všichni to zvládají až na Šárky auto, které není tak mladé a dolu už si volá odtah…

V úterý ráno běžíme co nejrychlejš na jedinej skibus v 9:06, kterej to valí 25 km serpentinami v rekordním čase 35 minut. Vyhazuje nás přímo před restaurací, kde na parkáči už stojí spoustu SNB stanů. Zjišťuju, že jde o našláplej SNB event Spring Break, který je ve hledáčku všech anglánů. Šmrdláme si všemožný jibby a shredy. A musím říct, že je jich tu požehnaně. A jak vypadal letošní setup? Měl si na výběr ze 4 lajn. Když bylo vidět, tak sis mohl lupnout 3 malý skůčky, corner a pak 2 skoky, nebo si jel další dvě shred lajny, kde si mohl stihnout až 12 kreativních překážek za sebou. Nepřízeň počasí nás poslala brousit, zatímco na corneru se odehrávala snb session ve znamení Method Madness. Kluci měli co dělat a záviděli lyžníkům i sebekratší hůlky na rozpíchání! Přeletět corner znamenalo totiž rozjezd přes celý park. Je 2 odpoledne a my to balíme, jedem si někoho stopnout, kdo nás sveze dolů, protože skibus jede až ve 4. Zadařilo se a rozhodujeme se podniknout výlet do bezcelní zóny a doplnit zásoby JÄGRA! Nevím co se zdálo na velký dodávce celníkům podezřelého, ale tentokrát si nás prolustrovali. A nechyběla zase poznámka ,, áá Tschechien, naturlich´´. Takže jsme dostali hezky 60 e pokutku… Večer koukneme na párty-forecast.com a na středu hlásí azur, takže se jde výjimečně spát ( samozřejmě až na Jamese).

Je to tu, Podpí má budíček v 8:00 a na každém pokoji zapíná televizi s webkamerou! De se na to. Čeká nás jeden den ze dvou kdy si můžeme pořádně vypálit sovy, tak proč jezdit na negry v Big Shock šátkách? Prouzič nestíhá, fotí kde koho, ale všichni jsou jak smyslů zbavení a neposlouchají pana fotografa a večer litují, že nemaj foto… Není čas, ve 2 už to nepojede a Víťa Máchal začíná hrotit, Podpí, Tomik a Aleš to posílaj hned za nim. Dokonce i holky chtěj ukázat, že to nejsou žádný pozérky a odjížděj dokonce i switch up na lámačce a trojky na skocích. Cestou na kotvě se neodpočívá a snbďáky, kteří se ptaj: ,, Kann ich mitfahren?´´ Odpálkujem: ,, Sorry I´m kiting!´´ V žilách nám pulzuje Shock, což ve 2 h nemůže přece znamenat konec a tak jdeme okusit nějaké vodní radovánky. Nejdříve ještě na lyžích louži, pak v plavkách plavání na bazén. Na koho přišel hlad, tak má možnost něco ogrilovat a dát si ke klobásce točený. Jako kulturní vložka večera přichází módní přehlídka a s ní spojená výprodej Šánshopu. Na dnešní večer je hlášený příjezd pana Krále s čerstvou paní Královou, tak je třeba se přeci jenom na to patřičně obléct…

4. den, 3. stížnost od domácího, 2. azůro…. Na skoky kašlem, není rychlost a jelikož je svátek je tady spoustu šponů. My si šlapem překážky a konec sezony dává všem příležitost to tam bezhlavě posílat. Z trubky na cisternu, z cisterny na zadek. 270 na bednu, switch down na záda, step up na nohy… Lámačka? Na co jí jezdit celou? Transfer? 270, 450 transfer? Všichni jezděj a využívaj jarní shred. Dochází místo a tak nám nezbývá nic jiného než jezdit na překážky po dvojicích, po třech, ať to odsejpá. Večer dáváme párek na grilu, ale pro pivko musíme už do hospody. Poslední sud necháme přece na pátek! Jak řikal pan domácí:,, No DISCO today´´ Opičák vytahuje kytaru a kombo Butch rendlík, Tarzan vařečky a METAL má zelenou!

pátek…8:00 prší, 9:06 skibus odjel, 10:00 chčije, 11:00 lije, 12:00 kape, 13:00 lije, …. 16:00 kape, 17:00 Opičák s Indiánem se rozhodli podniknout výpravu do místní štoly a prozkoumat okolí. 18:00 naražen poslední sud, 19:00 jóga s Káťou, 20:00 společenské hry, 21:00 záchranná akce pro ztracené výletníky, 22:00 oslava návratu výletníků… dlouho nic, 02:30 vyhozeni rakušáky z místního baru, 03:30 vyhození rakušáků z našeho baru…..dlouho nic…. a pák?

Powder day! Sobota nám nadělila poslední možnost si zaskákat do prachu. Holky zkoušely fróňa a kluci backa na switch… Nebylo vůbec vidět, tak ani nikdo neměl strach z výšky. Fandilo se, holky jásaly, kluci pískali. Málokdo takhle zaprášil v půlce května. Příjezd do baráku už ovšem nebyl tak příjemný. Pan domácí uklidil, a dokonce si stáhnul všechny fotky z foťáku. James holt celej večer sbíral důkazy.Takže tvrdit mu, já nic, to oni, nemělo cenu… Nastal čas úklidu, vyspání se na cestu a příprava na realitu….V neděli jsme si dali ještě pár jízd na rozloučenou a alou domů. Tranzit s průměrnou rychlostí 100 km/h se vyrovnal nakonec Tomikovo káře s průměrnou 140 km/h který mezitím stihnul 4 x zabloudit a 4 x nás předjet a mohli se sejít v Rozvadově na Petiný vysněný oslavě u strejdy Donalda a rozbalit si dárek Happy Meal! Nejlepší parta, výborný ježdění, ucházející počásko!

A jak dopadla Studenáčova technika učení? ,, Vřele doporučuji, odmaturováno!´´

 

 

2 komentářů pod “Jarní Klasika na Kaunoši 2013”

  1. Kuba Chl

    Dokonalý zakončení sezóny.. :)

  2. Čárys

    bombice, naprostá…

    Moc děkuju !!!

Komentář: