ČP DH Špičák – finále

DSC_0140~1

Ano, je to neuvěřitelné, ale je to tak. Poslední pohárový víkend letošního roku je za náma. A střípky ze závodů a pár fotek můžete najít kde? No jasně že uvnitř..

Už tomu bude pár let co se na ten českej pohár nadává, že jo? Napsáno i řečeno bylo mnoho, ale pořád stále a znovu je tu nějaká temná strana síly, co stále vítězí a tak se snad ještě ani nestalo, že by se Sithové museli za něco mstít, natož aby Impérium vracelo něajkej úder. DH pohár tedy stále nějak přežívá, neb byznys je třeba vidět za vším. A tak jsem zas po dlouhý době vyrazil, podívat se na ten výkvět našeho DH jak si to rozdá na Štrůdlu na Špičáku. Počasí nádherý a kromě pátečního slejváku, kdy to teda prý za moc nesálo tu byla parádní sobota a ještě epesnější neděle. Trat jako taková je docela zajímavá až mě skoro napadlo, proč já si to vlastně nenechám změřit taky. No ale pak mě hned zas došlo, že budu celej den radši lítat po svým v bikepraku pak čapnu foták, nacvakám nějakej matroš, pak zas budu lítat po bikeparku a budu úplně spokojenej. Když jsem totiž na konci dne oznámil Rafovi, že mám dneska osum jízd, tak prohlásil, že tohle má za celý ty tři dny. Nicméně zpět k závodu. Jo.. No.. tak jel se závod a přišlo asi 100 závodníků a přibližně stejně diváků, nebo spíš ani to ne. Občas jsem fakt hledal, kde ty diváci jsou. Asi polední pauza.

Dopoledne je vidět, že si ještě pár dobrodinců najíždí poslední stopy, i když zrovna na týhle trati mě přijde, že v průběhu závodů, se to moc nemění a nemusíš tak hledat nový stopy každou jízdu, jak freerider na čerstvě zasněžený louce. Prostě vypadá to pořád nějak stejně. Kolem 11hod pak startuje první jízda a začíná se žákama, pak jedou starý páky, pak mladší páky, pak to dávaj expertí, juniři – do půlky (jeden mladas se nepěkně vyndavá na dvou dropech – snad je OK, protože ho vezla dolu horská) pak elita a nakonec dojíždí zbytek juncků. Odjetý je to celkem rychle a bez větších průtahů se jde do finále.

Kdo měl nasbíraný body, mohl jet na jistotu a tak když přeskočím boje v juniorech a vrhnu se rovnou na elitu, měl Adam Vágner svojí epesní jízdou zaručený i celkový prvenství v poháru, protože do tý doby vedoucví Matěj Charvát si zle pokurvil na Slovensku koleno a na bika nemohl teda na Špičáku ani sednout. Finálový jízdy se tak někde hrotily a jelo se na jistotu, jinde plnej až za hrob. Celkově ale pohled pro diváka snad dobrej. Kdyby teda podél trati nějakej divák, krom pískačů byl. Jo a málem bych mezi těma všema chlapskejma kategoriema zapoměl na ženský. Oni totiž jeli pouze dvě. Slovy dvě baby. A tak i druhý místo tady stačilo Šárce Dušákový, aby se ve svojí DH premiéře zapsala jako vítězka českýho poháru.

 

Inu zas mám z toho čé-pé takovej divnej pocit. Ale asi to je tím, že už nezávodím. Protože jinak by mě to určitě bavilo.

Jo a kdyby někdo hledal výsledky a tak, jsou tady: www.poharmtb.cz – linkuju, protože za to mám těžkou vatu.

-a-

a pár fotek za ještě těžší vatu  zde:

11 komentářů pod “ČP DH Špičák – finále”

  1. Vali

    čim to že na fotkách ani ve článku nevidim zmínku o RM Teamu, když tomu Demo s Milanem naložili na bednu? :)

  2. Pádlista

    Bodejť bys ty diváky viděl, když si celý den lítal na kole po parku. My diváci jsme stáli podél závodní trati ;-)

  3. Demo

    nestojí za řeč kamaráde :D

  4. Andy

    Vali: to bude tím, že jsem to tam nenapsal.. ale je dobře že to zmiňuješ, aspoň se může rozhořet debata jak jel třeba pan Kapitán pohodu, když měl už předem jistou výhru.. :)

    Pádlista: Jo podél závodní trati jste stáli, tak to joo.. já to všechno fotil z lanovky, takže ty dva lidi co jsem viděl přes to dlouhý sklo to jste byli vy.. :)

    Demo: tvoje řeč.. :D

  5. Demo

    ty vole, pohodu, no

  6. Andy

    Demo: nepitvej to.. aspoň si všichni můžou myslet, že pořád jedeš na půl plynu.. ;)

  7. DV fon Norco

    Ja sem si to paradne uzil. Peknej arealek (byl jsem poprve), super trat, organizace a paradni pocasi. Pomalejsi lanovka me az tolik nevadila – aspon sem si oddechnul. Jedine co bylo hrozne je moznost se nekde na Spicaku nabastit: nemame, neni, doslo, nevarime,…. Padlista vi o cem mluvim :)
    Nicmene za me druha nejoblibenejsi trat z tech vsech co jsem za ty 4 roky jel (na prvnim miste je Spindl).

  8. Demo

    tovíš žejo :)

  9. mila

    Demo:tak tys jel na půl plynu jó?bikeworx..eejjj..saša
    Andy:diky za fotku na cilaku;)

  10. Čárys

    Ty voe Andy, ses překonal fakt.
    Svoje poznatky ti k tomu sdělím osobně : )

  11. Čárys

    pro doplnění – myslel jsem to tak, že jsi již skoro jedinej, kdo něco chce něco napsat o CP DH – díkys za to !!!

Komentář: