Chainless race Monínec 2013 – report

DSC_0145~1

Chainless race, Whip contest a vůbec celá sezona je na Monínci za náma. A jak to probíhalo, kdo komu za co a kolik zaplatil? Kdo vyhrál? Tak to vše a nebo nic z toho a naopak mnohem více něčeho jiného uvitř..

Další ročník Chainlessu na Monínci je za náma. Takže to vezeme pěkně od pátečního večera. Mě je blbě jak svině a tak zůstávám doma, neb je mi jasný, že se tam pojede chlastací liga hned od brzkých večerních hodin. Mám chlapskou smrtelnou nemoc na 7písmen (rýmička), takže zůstávám v posteli doma, zobu nějaký drogy, abych se přes noc dal do rychtigu a kolem 10hod večerní padám do komatu. Sobota ráno – zapínám autopilota. Oblíknout, nalejt se zázvorovym čajem, zobnout paralen, naházet věci do dvěstěšestky a odpálit to směr Monín. Přes Prahu mlha, po dálnici mlha, na táborský mlha, u Benešova se to trhá, na Monínci bluesky se sunshinem, máme holt předplacíno. Na parkingu zatím jen pár aut a tak si říkám, že to bude pohoda, zajedem si na závod pro dvacet lidí a budem všichni spokojený. V hospodě už připravenej PéHá se ZuZ, compem, tiskárnou, číslama a všema potřebnýma věcma a ještě něčím navíc (to něco navíc, je alkohol pro pořadatele – mám zlou předtuchu..). Nicméně začínají se nám trousit první startující a tak je PéHá datluje do skvělě připravený tabulky a startovní čísla nám mizej pod rukama. A když říkám, že mizej, tak jako opravdu mizej. Na desátou ukončujem prezentaci a ejhle. Pořád se trousí lidi, že by jako chtěli závodit. Startovku tedy tisknem na 3x a když to tak sčítáme, tak nám vylejzá pěkných 65 startujících, včeteně pěti holek. Ty vole – máme větší učast něž má českej pohár! Nicméně i přes lehké štosy v tabulkách, to tam nějak vpasujeme a tak může vypuknout opět ten nejtišší závod na kolech ve sjezdu.

Jedem teda s Vlkem lanovkou na start, ještě zamlíkovat klopenky a pak už můžeme připravit Rosse do startovního boxu,  kterej celej závod odpaní. A jak jsme si naplánovali, tak se taky stalo. Vlčák dává startovací povel a kotel závodníků na Rossíka huláká tak mocně, že to chudák v první zatáčce pokládá k zemi. Fain, máme odstartováno. Pak už vše letí jak na drátkách. Vlčák čte nekonečnou startovku dvakrát dokola a PéHá dole v cíli cvaká časy a sází do tabulky. Já lítám tak nějak po trati s fotákem a snažím se něco zhmotnit. Přes sklo obejktivu mě tak uniká spoustu věcí, ale jak to vypadá všichni jedou pilu větší než při texaským masakru. Občas jde někdo k zemi, ale jak se dozvídám od sanitky, až na nějaký odřeniny, je vše OK.

A tak po dvou hodinách máme odjeto. Já stojím v cíli, oči vykoukaný, záda bolavý a nervy na pochodu. Máme tu totiž časy všech přeživších a za půl hodinky je vyhlášení. Pakujeme teda pár věcí a jdem zpracovat surový a nekompromisní časový data, abychom pak mohli vyhlásit nejrychlejší techniky dnešního svahu.

Takže za holky vyhrává Šárka Dušáková, na který je vidět, že se rozjezdila za tu sezonu neskutečně. Jen tak dál kotě! Druhá dojíždí v parádním stylu Olina Loužkouvá, na třetím fleku Barča Venkrbcová a čtvrtá přes nějaký problémy Petra Lagátová. Holky děkujmeme za účast v týhle jinak velmi pánský společnosti!

A máme tu chlapi. Vzal bych to tentokát od pátýho místa, kde dolítnul Petr Dočekal, čtvrtej skončil Honza Brychta, na třetím fleku Michal Pokštefl, druhej Zalítnul neskutečnou střelbu Maaca a první k překvapení všech, byl podle výsledků Ajdam Zich – kterej si ale tak nějak, asi pro pobavení pořadatelů, vyměnil číslo se Sirem Demem a tak tušíte správně udělali nám v tom klucí trochu bordel. Takže pro pořádek, první dojel opravdu kapitán Sir Demo. Kongras klucí, letěli jste fakt hroznou, až klopky duněly v základech! Nejlepší tedy fasujou opět parádní ručně vyráběný ceny, který dělal mistr řemesla Vlčák, Jarda za areál přidává permice a ubytka (děkujeme převelice!), PéHá první tři ještě kroužkuje věncema a máme závod za sebou.

A jak jsme tak vyhlásili vítěze, vyhlásila se i volná zábava na večer. Dál bych to ale asi nerozebíral, protože kdo chyběl a přišel o alkohol s pořadatelema, song večera, mojí ostutu se sabráží, holky z aerobiku – tímto zdravíme, večerní procházku z horního hotelu, delikátní debaty nad absinthem atd., má možnost přijet příště a dát si to s náma znova. Spát se šlo brzo – ráno, protože na druhej den byl naplánovanej Whip contest – ale o tom vám napíšu až třeba ve středu.

-a-

a pár fotek ode mě máte tady..

30 komentářů pod “Chainless race Monínec 2013 – report”

  1. Skautik

    To musela byt super akce :)

    Dobre Maaaca, Braaap !

  2. drzhor

    akce dost vypečena, fotky nějaky na bučku zde: https://www.facebook.com/drzhor/media_set?set=a.10152260461560130.1073741833.669665129&type=3 nebo picassa to samí: https://plus.google.com/photos/115893637556554939304/albums/5936805875224707505?banner=pwa

  3. lutte

    Bylo to fajn. Díky za tenhle pohodovej závod. Z whipcontestu jsem byl trochu špatnej, snad se Pešek (Pechek) dá do kupy. Hrotil to zle, příště na kolo za střízliva :)

  4. drzhor

    jenže voni sou vylity pořát… to se nevybereš :D

  5. zeli (ten mladší)

    skvělá akce, skvělá trať! neni co dodat! díky a příští rok zas!!

  6. Pedro

    Ta druhá fotka – zdá se mi to, nebo klopky od minulýho víkendu ještě vyrostly?
    A neskutečně mě sere, že mi to zas nevyšlo. Příští rok už snad pojedu, sakra.

  7. coolo

    Díky pořadatelům za skvěle připravenou a zvládnutou akci!.)

  8. mrgreen

    díky za novou trat super víkend a závod
    už se těším na jaro až se ude znovu jezdit

  9. Andy

    Tak za pořadatele děkujeme, že jste všichni přijeli a jsme rádi, že se líbilo.
    Prostě, za ty prachy ze startovnýho, kdo by to nedělal.. :D

  10. ondra simek

    to se musela stat nejaka chyba s maacou :D tomu neverim ze by dojel jako druhy.. opravdu nedoslo k nejake chybe s casomirou ? dekuji

  11. Miro Sm.

    Pripojuji se k příspěvku Ondry Šimka, opravdu se tam nevloudila nejaká chyba? Také se mi to nějak nezdá, možná by prospěla kalibrace časomíry..

  12. coolo

    …za ty prachy mohl byt Maaca jen druhej…priste proste nesetrit:))

  13. LH

    super akce! víc takovejch pohovejch “závodů”

  14. onemj

    super akce ! btw, budou někde k vidění kompletní výsledky ? díky

  15. Maaca

    Dík za super akci, bylo to nejsupřejší! Super Banda a Super SrandaMatch, držte to ve stejnym stylu navždy! :)
    Klidně by se mohl udělat podzimní Chainlessovej Seriál (Monín, Špic, Klínovec, Rokytka atd :))
    2 Šíma a Miro: Měli jste dorazit, třeba by jste zajeli líp :) Vzal jsem si koučování Šímy z Mariboru k srdci a pustil jsem brzdy, nesvádějte to na časoMíru! :D Víte že chainless jezdim i jinde než na Monínu, viz poslední Schladming, Gais, včerejší Špic atd, je to takové krásně tiché :)

  16. Čárys

    4: Maaca : Hahaha, to by se mohl, ale kdo to bude dělat… My uděláme Monínec. A vy ? Sediálu se nikdo nebrání…

    4: Andy, PH, Vlk a Jarda : Děkuju !!!

    4: Kluci z Votic : DĚKUJU UPLNĚ NEJVÍC, ZA CELOU BIKE KOMUNITU !!!

  17. Caryfuk

    Taky bych chtěl pochválit organizátory, moc příjemný víkend. Díky

  18. Cruzo

    Velmi dobré díky všem organizátorům za skvělou trať a super počasí.

  19. Vali

    super akce a rozhodně bych zmínil úpravu tratě, bylo vidět, že někdo hodně máknul, ještě před měsícem to tam bylo dost vydrbaný, ale teď čistý dopady, vyhlazený klopenky a celkově lepší plynulost zato díky a celkově ste to pořadatelsky zvládli myslim dobře, hlavně respekt Vlkovi nahoře startovat v tý zimě :D sem byl rád, že jedu dolu dycky :D no a jinak jak už bylo psáno super lidi, nálada, srandy kopec, za rok znova!

  20. kubys

    Trať byla parádní, navíc lano za 150? Prostě bomba.

  21. holky z érobicu

    Taky zdravíme:-) akce zdařená

  22. holky z érobicu

    Přesně,takže příští rok zas?! :-) a “Kapitán v srdci…..” :-)))

  23. holky z érobicu

    Oukej…! A ciro na palici :)))

  24. DR.KOZ.MAN

    i já za JOMA Riders dík jak PES!!!….kultůra to byla zase pekelná…celej víkend v plnejch….érobic s kropeničkama z érobicu byl mocnej…i sám Ross potil krev :-D povodila nás jak zchromlý telata …. a podle jejich komentářů koukám že jsme je taky obrátili na správnou víru!!!!….kapitán v srdci!!!

  25. Krivak

    Hodne zdarila akce! fakt super atmoska, trat , organizace proste vse! tak to ma byt a pristi rok urcite znova. Jeste se zeptam, budou zverejneny i vysledky?

  26. Čárys

    to by mě taky zajímalo, ANdy…
    Co ?

  27. Andy

    HA! Ano, výsledky.. ještě čekám na nějaký opožděný kapříky, co mi dnes připlavou na účet.. ;)

    Takže výsledky vydáme zítra, společně s reportem z Whipcontestu a galérkou od Kozmena!

  28. Čárys

    jíháááá !!!

  29. Manad TL

    Doufam, ze bude moje jmeno a chudak Dusan nebude popotahovan za spatnou jizdu :)

  30. DR.KOZ.MAN

    fotky ode mě ze závodu vydány ZDE http://hradeczije.cz/sjezdari-zavodili-moninci-retetzu-a-sidor-urval-opet-zlato/ …. kdo bude chtít v plným rozlišení musí si napsat na na FB kdyžtak a hlavně být trpělivý :-D

Komentář: