Monínec Dark snow 2014

DSC_0011~1

Je to tak. další ročník nočních radovánek na sněhu na Monínci je pryč. A vzheldem k tomu, že od Monínce není široko daleko ani metr sněhu na šířku, pořád se vyplatí si tam jet zablbnout. a jak to vypadalo v pátek v noci? Tak klik dovnitř..

Zima sice vypdá jinak než rozkvetlá louka plná petrklíčů, vedle odkvetlejch sněženek, ale co naplat. Sněhu jak šafránu a slunečnice si můžou hlavy ukroutit, jak se snažej sledovat slunce nad únorovým obzorem. Pravda k sedmikráskám stále daleko, ale otužilej podzimní čtyřlístek bys možná ještě našel. A kdeže ty lonské sněhy jsou? Jsou v háji. Nicméně dost bylo botaniky, protože tam, kde pod náporem umělýho sněhu chladne i ta nejotužilejší kytka, vydaly se moje kroky.

Na Monínci je prostě pořád pěkněj půlmetr sněhu a tak se dá nejen jezdit, ale když večer trochu přimrzne, dokonce i závodit. A tak druhej ročník Moníneckýho obřího slalomu Dark snow obsadil na páteční noc celou sjezdovku.

 

Závodníků se dostavilo kolem sedumdesáti, ale tentokrát chyběly davy skandujících fanynek a fanánků. Asi byl nějakej hokej a nutnost sednout si do hospody a fundovaně glosovat nad tím, jak je Jarda starej, zvítězila. Nicméně i přes lehkou nepřízen počasí tohle vše sjezduchtivým lyžníkům nebránilo dát si pěkně dvě rundy (jedna klasická a jedna případně opravná) na upravený sjezdovce v boji proto chronometru, mezi modro-červenou rafinovaně postavenou tratí.

Já si tam tak pobíhal kolem, párkrát sjel sjezdovku pluhem jako úprava trati a koukal jak se to kolem jen míhá. Inu tentokrát jsem si ani nestihnul zazávodit, ale nasát tu pohodovou atmosféru, co na podobných akcích vládne, to jsem stihnul. A nasával jsem jí nejen na svahu, (kde mě nějakej chlapík přejel lyže, co jsem měl hozený bokem, načež se chlapík vrátí asi 100m dokopce s lyžema na nohnou a přijde se mě omluvit – to sem fakt koukal, slušnost prostě ještě nevymřela – Děkuju!), ale tu pohodovou atmosféru jsme nasával pak i v eMdvojce, kde drinky tekly proudem a zábava byla noblesní, sníh byl bílej, nebe černý a ženský měli tajemství.

Prostě veskrze pracovní večer ukládaný do hlavy pouze skrz hledáček měnil se časem na pohodu, která na mě na Monínci vždycky vyskočí. Asi proto že já nepracoval. Já se bavil.

Tak víc zábavy všem a příště třeba doražte.

Jo a nějaký výsledky a tak? Tak na to dneska musíte kliknout třeba sem..

-a-

 

 

9 komentářů pod “Monínec Dark snow 2014”

  1. Duchna

    Foto 54…to je jak z reklamy na hubnutí před tím, po tom! Né jsem zlej já vím ale nešlo to jinak :D

  2. Andy

    Duchna: Chyběls. Mohl jsi tam být a byl bys hrdina i naživo? :)

  3. Čárys

    Voe, a co party fotky ? : )

  4. Duchna

    Andy: kdepak bych dostal hůlkou. A ani jsem nevěděl že se jede, jinak bych tam byl a to by se pak smáli mě :D

  5. Caryfuk

    Tahle akce byla trochu utajena, taky bych prijel. :) Tak snad priste.

  6. Wlada

    Moc pěkné fotky, bylo by možné mi jednu konkrétní poslat mailem v plném rozlišení?

  7. Andy

    Wlada: napis jakou a napis kam – poslu :)

  8. Wlada

    Ok, děkuji předem. Jedná se mi o dsc_00631, mail: wlada(zav)wlada.cz

  9. Wlada

    Andy: Nechci vypadat jako kverulant, ale zatím mi nic nedorazilo:-)

Komentář: