Road trip s MT : Kutná hora, Podštějn, Vamberk

1539.jpgMoje nové hobby parašutismus mělo mít ještě pokračování, bohužel v sobotu odpoledne ale začlo pršet a bylo doskákáno. Skočil jsem teda do auta a vyrazil směr Hradec, konkrétně do opičí haly Kamila Feifera… 

Je to v podstatě hangár na starým letišti, ve kterým je dřevěnej park i s foampitem. Uvnitř bylo asi 15 bikerů, vesměs na malejch a věkovej průměr cca 15let. Co mě ale překvapilo, byl ten diktát! Lítali v mini metr nad koping a dělali neskutečný technický prasárny.

foam.jpg

Já po dlouhý době vytáhl svýho dirťáka, teda prvního ocelovýho leaderfoxe s pevnou vidlí a na čtyřiadvácách.

 leader.jpg

Docela sem se trápil, zkoušel triky do foamu a testoval koleno, jestli už je ready. Po 4 hodinách skákání a brodění se v molitanu toho nechávám, sem grogy a nohy mam domrdaný od kola, jak sem na něj párkrát spadl. Tohle bylo hodně výživný. Balim a vyrážim směr Potštejn, kde se druhej den jede sjezd. I když mě všechno bolí, v rádiu hlásí na neděli sunshine, což mě přesvědčuje v tom, že dh pojedu.

monkey.jpg

Do Potštejna dorážim asi v 10 večer a hned jdu spát. Ráno se budim v 8, ale fresh teda nejsem, modřiny se rozležely a mě dělá problém i vylízt z auta, to bude príma den! Procházim si trať a nestačim se divit. Dlouhá, technická, poctivě vyznačená, tady by se dal jet i pohár.

950.jpg

V cíli nacházim Cubeho a ten mi podává informace. Závod je ilegál, ale už asi 4 roky. Startovný žádný. Všechno v klidu a pohodě, start v jednu. Bohužel není vývoz. Jdu si pro kolo a vyrážím. Z kola je to ještě lepší než to vypadalo, furt zatáčíš a snad na každym metru něco řešíš. Milion možností, kde se smotnout. Baví mě to moc, zkoušim různý stopy a hledám poslední zdroje energie.

 854.jpg

V jednu se stavím na start už řádně vyšťavenej, moc nešlapu, houpu se a snažim se o bikros, druhou to samý. Stejně to ale v obou posíram a zahazuju. Nějak mě to ale neštve a dal bych ještě jednu jízdu. Ostatním se ale nechce, tak to balim taky. Jinak fully vyhrál Čep a pevný Peškar…

 1050.jpg

Než sem se převlík a sjel autem k cíli = místu vyhlášení, bylo po něm. Překvapilo mě, že na mě zbyla pneumatika, jako cena za 3.flek! Vyhlášení bylo totiž udělaný formou výběru a první zmizely ceny jako pornočasopisy a pivo, gumu nikdo nechtěl… Celkově prostě super závod na bomba trati, pořadatelé to maj zmáklý a kdyby se poladila profičasomíra a vývoz, tak je to asi nejlepší ilegální lokální závod na světě. Díky, kluci!

 676.jpg

Už se chystám na cestu do Práglu, když mi místnáci říkaj o dirtech ve Vamberku. Prej to musim vidět. Jsou to skoky Zdenka Kotyzy z parkpilot, co staví překážky, lajna tří velkejch s parkpiloťáckejma dřevěnejma odrazama, vedle tři malý, tráno, vólo a drop, co se dá poslat od 2 do 10 metrů hloubky.  Z posledních sil vytahuju dirťáka a zkoušim poskákat, je ale mokro a na velký chybí rychlost.

 dirts1.jpg

dirts.jpg

wall.jpg

Každopádně další lokalita, kterou chci navštívit za lepších podmínek, skoky super na učení a legální, ale cestu k nim si moc nepamatuju, pokud chcete podirtovat, spojte se se Zdenkem ( www.parkpilot-ramps.cz ) a ten vás navede. Takže tim jsem ukončil svůj víkendovej trip, pekelně unavenej, ale plnej dojmů. 

A až vyrostu, pořídím si sk8 shop, abych moh na takovýhle výlety tak na 14dní 2x do měsíce!

Paaa, Tomek

stavitel.jpg

monkey1.jpg

763.jpg

1050.jpg

1441.jpg

1343.jpg

11108.jpg

dh.jpg

2228.jpg

8 komentářů pod “Road trip s MT : Kutná hora, Podštějn, Vamberk”

  1. ueeeeee

    leaderfox :D

  2. Manas

    Co to ma Cube za novou hajtru? Aneeeebo to neni Cube na ty jedny fotce pred tebou? :-)

  3. milhaus

    ocelovej leaderfox, vzpomínám si jak si mi o něm vyprávěl :D

  4. KUbajsz

    červenýho team hehe :)

  5. Manas

    No to vylepsil rozhodne. Ve Spindlu mu to Banshee krasne nechodilo :-)
    Asi uhodnu od koho to ma :-)

  6. kábe

    ty rampy kickery jsou dobrý schanim něco takovýho nevíte někdo kolik to tak koštuje a kde to sehnat

  7. Rada

    Manas Tomek: co to maš za vidli na tom Leadru…???

  8. Čárys

    dj 3

Komentář: