Safety first

FormatFactoryDSC_0088

V létě je to jednodochý. Navlíkneš chrániče, helmu rukavice a vyrazíš jezdit. V zimě, když se ale přidá tma, je třeba se o sebe postarat ještě dalším způsobem.

 

Doba je už taková. Venku je tma ve čtyři odpoledne, ale vy končíte v práci v půl pátý, když je dobře a spíš kolem šestý jako standart. Tma nás sice nezastraší od venkovních aktivit, ale kočičí oči má jen málokdo a tak je třeba si na ty srandy, co provádíme venku, nejen trochu posvítit, ale být i osvícen pro ostatní venkovní pobudy, protože dát si s někym tečku v lese, není nic příjemnýho. Na motorce zapneš světlo, na biku si dáš světlo na klacky, dozadu blikačku a pro lepší viditelnost ještě čelovku, při běhání postačí jen čelovka a možná červená blikačka zezadu na dresík, ale co na longboarda? Tak jasně, že si můžeš vzít čelovku, ale chtělo by to i něco jak si posvítit na cestu jaksi detailněji.

Tak přišlo trochu gůglení a pak lidová tvořivost v dílně a místo led pásek, co jsem všude viděl, tu pro rychlou aplikaci a zas možnou jednoduchou odinstalaci posloužili dvě baterky. Ono původně jsem taky chtěl na boky longa dát ledpásky, zespoda po obvodu, aby člověk byl vidět když to smaží někam do hospody, na nákup apod, ale představa, jak to pak někam pošlu, nebo to sjede z chodníku a pokud nebudou ty ledky nějak krytý tak co celý vočešu, mě nutila udělat něco bytelnějšího.

Takže kovová destička pod tracky a na ní chytnout obyčejnou baterku. Svítí to celkem obstojně a když ještě druhá baterka dostala červenou barvu, bylo o auto-efekt postaráno. Takže teď v pohodě, po městě, ve dne i v noci, do hospody i na nákupy, po chodníku i po silnici a hlavně pocit nočního tunera, když už máš ten podsvětlenej podvozek..

..tak safety first.

 

-a-

 

 

3 komentářů pod “Safety first”

  1. psm

    Nechci bejt za rejpala, ale jsou to TRUCKY ne tracky…
    Ale jinak to vypadá super :-)

  2. Andy

    Hodinky – holinky.. ;)

    Nějaká noční jízda? :)

  3. psm

    Jako že bych si to namontoval pod desku a šel s tím v noci do bowlu v Radotíně? :-)

Komentář: