Monínec – last info před grand opening 2015

FormatFactoryDSC_0079

Tak a je to tu.V pátek se otevře bikepark Monínec se spoustou novot, který pro vás Monínecká stavitelká banda přípravila a tak poslendí info všechny uvnitř..

 

Tak a začnem hned od podlahy – kdo přijede ve čtvrtek může to standartně zapíchnout na spodním velkým štěrkovym parkovišti, vyrovnat si dodže a spát na noc v něm. Pokud ale nemáte dodže spacího, zkuste ještě napsat na: rezervace@moninec.cz a snad ještě nějaký ten pokoj vyhmátnete. Na parkingu pak není problém s grilling party a pro žíznivý bude otevřená i horní hospoda v hotelu.

V pátek ráno pak vyzvednete celodenky za 300,- a můžete jít od 10hod drtit. Koho ale uvidíme, že háže granáty do klopenek dostane lopatu a půjde házet hlínu na novou trať! Muhahahaaaa.. A tím se dostáváme na to, co na vás na svahu čeká a tak lehké opáčko celé trati.

Od startovního platíčka, kde se dá dropnout lávka a za ní se opřít do wóla, nebo si to dát klasicky gumama po hlíně je pak standartné poskok pod lanem a už se hrnete do první klopky. Opět jsou totiž nově udělaný všechny klopenky nahoře na louce a proti původnímu plánu, že je máme zakopat do země (v čemž nám stále lehce brání skála co je pod celým svahem), jsou celkem macatě vytažený nad povrch. Ano, zas se budou muset na konci sezony rozhrnout, ale nás to asi baví a tak jsme je zase s láskou ke klopení pěkně nahrnuli a mezi každou z nich dali i nějakou legraci, ať to neni furt rovně. Zábava především!

Nově je pak udělanej i první les a to od náskoku menším tráňem do klopenky, který se ale dá objet, přes další vymazlený a nakoplý zatáčky. A tím se dostáváme k boudě a zde pro nadšence zůstává původní sjezdová rockgarden, popřípadě easy lávková varianta s možností polotět si pěkěnj gapík. Po týhle sekci se pak dostáváme na dlouhou lávku a za ní POZOR!

Je tu odbočka na nově připravovanou trať. Ta ale i přes velmi lákavej začátek není hotová! Takže nemá smysl šredovat ty první tři vyvoněný klopky, abyste to pak museli tlačit zas nahoru, když odpodál na starý trati na Vás čekaj další, nově udělaný hliněný laskominy -dopad od malýho gapíku, haldší víc než dětská prdýlka a návazný tři klopky. Pak standartně trochu kořeno-kamený kličkovačky, dvě wóla a dělení tratí na DH a FR. Novej výjezd z lesa v další parádní dlouhý klopence a lavice – prodloužená jak tejden před vejplatou a máme tu silnici.

Pod silnicí zase DH mordor, nebo klopenky a pak nový Z.L.O!

Dřevěněj simons s možností výjedu po straně a nebo klasicky, výskok dirtovym odpalem s 5m poloměrem, 6m dřevěnej tejbl nahoře a gapík dolu. Tahle Cruzem několikrát odzkoušená lahoda je pěkně vidět i z lanovky a i přes její velikost není třeba na ten odpal nijak letět. Prostě skočíte poletík před a rychlost je více než dostatečná na výskok i seskok dolů a další pokračování na nejuplácanější lavice, který jsme na Monínci zatím kdy měli. Jak už jsem psal. Tohle zakončení zenovou zahrádkou se 4ma tejblama vás pak dovede zpět na parking a tím se váš kolotoč, ze kterýho nebudete chtít vystoupit, začíná roztáčet.. lanovka jede a klopky a polety jsou tak lákavé..

Teda ono vás to pak donutí až se kolem 5tý (možná 6tý) kdy vypne vlek a vy sundáte ruce z klacků, abyste se opět v otevřený spodní restaraci M2 chopili číší a začli lejt jak kdyby neměl být žádnej zítřek.

Kdo se ale toho zítřku dožije a bude chtít jezdit, tak vězte že se jede:

sobota-neděle a svátky (každý týden)

pátek-sobota-neděle a svátky (letní prázdniny) – a možná se ještě přidá středa.

 

 

Takže pátek 1.5. v 9hod rozcvička a od 10hod džet plnej!!!

Těšíme se na vás!

 

Za moníneckou CREW -Andy-

 

6 komentářů pod “Monínec – last info před grand opening 2015”

  1. Lavor

    No to je nádhera.a ty stredy to by byla třešnička.

  2. Petr

    Skvělá práce :o) středy by byly luxusní :o)))

  3. Martin Čárys

    Tak středy zatím stále nevarda se nevyjádřil…ale makáme na tom..
    Martin

  4. Martin Čárys

    Užijte si to…jsi o 1000 kkm jižněji, a nestuhnu to do neděle : )

  5. bok

    zdravim stavitelský bohy, velký díky je to superskvělý

  6. Pedro

    Řikal sem to Andymu, napíšu to i sem. Je to bomba! Vršek šejpnutej úžasně a strašně oceňuju, že na simonsovi přibyl dřevěnej sjezd, takže si na něm můžou hupsnout i lamy. Jen tak dál! Už se těšim, až pojedu zas.

Komentář: