Bikepark Monínec 2015 – otevřeno

FormatFactoryDSC_0077

Na pátek, práce svátek nebylo u nás v plánu nic lepšího než po mnoha odpracovaných brigádách konečně vojet na vlastní gumy to, co se v moníneckym bikeparku postavilo.

Takže klik na otvíračku Monínce uvnitř..

A tak i přes snahu dezinformovat veřejnost o tom, že se Monínec neotevře, snahu uplatit meteoweby, aby hlásili po celej rok nad Moníncem děsnej sajgon, stejně přichází páteční ráno a s ním se na parking pomalu sjíždí první auta a sjezduchtivý riders, aby dali všanc svoje skilz proti Moníneckýmu kopci. Počasí a včerejší čarodejnice nám ještě chvíli hrajou do karet, že klopenky zůstanou pěkně šejplý aspoň prvních pár jízd než dovalí další lidi, nicméně lano se točí a webkamery nekecaj.

Skáčem teda na lano a necháme se unášet vzhůru. První jízda lanem nahoru je jak když člověku otebřou dveře do cukrárny, po 6ti hodinovým závodě kdy se s váma cukry rozloučili po dvou hodinách a zbylý 4 jedete na morál – prostě chcete všechno a HNED! Každou klopku, každou lavici, každej dropík, už, už tam chtete bejt a letět jak vyprahlej čmelák k rozkvetlý louce. Posledních pár metrů na laně a už je to tu. První letošní jízda.  Vlčák i Cruzo a s ním Kony jsou už na laně a tak si tu první jízdu dávám sám.

A je to jak jsme si představoval. Za každou zatáčkou chci hned už tu další a další. Podklad je malinko měkčí, ale každou další jízdou si to sedá a klopky se začínaj pěkně utahovat. Ty další jízdy už lítáme v tlupě až se práší za kočárem. Celá trať mě najednou přijde, tak krátká, že chci okamžitě prodloužit kopec a spodní 4 lavice – je jich zatraceně málo. Chci hned další.

Na parkingu se mezitím sjíždí další lidi a jak to tak vypadá, líbí se. Vrchní klopenky si chválí snad všichni a tak se pak při obědě plácáme po ramenou i když nám se to vlastě asi líbí taky, protože jsme si to prostě tak postavili. Postavili jsme si to dle našich možností  tak, jak to baví nás a aby to, doufejme, bavilo i vás..

A tak když si člověk vzpomene kde před 5ti lety stál s křoviňákem, motorovkou a krumpáčem a koukal na něj 3m vysokej neprostupnej prales a dnes tam jsou 3 volby tratě vedle sebe – jo, asi takhle jsme na začátku chtěli, aby to hned vypadalo, ale museli jsme se k tomu dokopat a to doslova.

Moníneckej bikepark je teda otevřenej, ale nebojte, tím to nekončí. Nová easy lajna, co je vidět z lanovky se otevře snad do měsíce a tak bude zas o zábavu víc.

A o tu nám jde především!

 

-a-

 

5 komentářů pod “Bikepark Monínec 2015 – otevřeno”

  1. Martin Čárys

    JES ! Sedl jsem v sobotu do auta, a v neděli po 1OOOkm v kuse to taky vojel.
    A víte vy co ?

    PLÁC
    PLÁC
    PLÁC
    Pácám všechny stavitele po ramenou…

    pecka je to !

  2. Felip

    Nefotil někdo od vás i v sobotu?

  3. peety

    Náhodou foto z pátku od slečny s lehce červeným přelivem nejsou? Děkuji za info :-)

  4. vencik

    peety: jo od Simči je odkaz na https://www.facebook.com/boxxerservis.cz

  5. Dan

    Opravdu obrovská poklona všem co mají zásluhy na vzniku a udržování týhle parády. Trať je rok od roku lepší a lepší, letos teda opravdu o dost. Nepamatuju kdy naposled jsem i po zastavení lana šel na kopec abych se mohl ještě svést. Díky moc za to co pro nás, věčně nevděčný vojížděče sjezdovek, děláte. Díky…

Komentář: