Brno rondo – co na to Manas Tomek ?

10100.jpgTak a report o tom co se dělo v Brně, očima Manase Tomka, a Flatovo foto je uvnitř. Kdo umí číst, ať máčkne na více…

Tak hned na úvod sezony, hezky na rozehřátí, připravil v brněnský hale Rondo Majkl Matys spolu s agenturou Forsage monstrózní akci nazvanou Freestyle games. FMX, freeski a snb jibbing, inline, skate a flat exhibice a dirtjump na horskejch a street na malejch. Jako kulturní vložka nějaký tanečnice s holym pupkem a tanečníci, co se točej na hlavě a koncerty kapel Pod vlivem a Hazydecay.

Na blízký východ jsem vyrazil v sobotu brzo ráno a do auta si neprozřetelně nasadil dvě elitní český sjezdařky Kačenku Tothovic a Terezku Votavovou. Co se od nich za dvě hodiny cesty tam a dvě zpět dozvíte, je neskutečný…z trendů v oblíkání plynule přejdou do probírání posledních bajkovejch videí a hned na to zabrousej do problematiky balení kluků na líbimseti. A celý to prokládaj neustálym chichotánim…no aspon jsem neusnul.

13116.jpg

Takže k závodu: po nezbytnej formalitách typu registrace, pásky na ruku a sto padesát kontrol od security jsem pronikl na původně ledovou plochu, která byla pokryta dřevěnýmy deskami, na kterých pak ještě v části pro fmx a dirt ležela hlína. Na jibbing tu byla nějaká lámačka, pár skaterů a bruslařů hoblovalo bednu a flataři si blbli na plácku. Na fmx tu byl tak 15 metrovej skok s poměrně úzkym dopadem. Podmola, Koreně i Kuchaře dost brzdil nízkej strop Ronda, ale i přesto odváděli velmi slušnou práci.

9103.jpg

Na bmx street byl vybudován park, obsahující mini, do který se dalo naskakovat tráďż˝?ama, spinu, funbox a nějaký rádius a banky s wallridama.

Nebudu tu podrobně rozepisovat všechny výsledky a triky, ani si je nepamatuju, ale co mě zaujalo:

Faifer s kreativním tailwhipem z rádius parku do dopadu dirtu,Fox Skupin s besttrickem fufanu to icepick na wallridu,
Benyho vejšky, Benda a jeho plynulej styl bez brzd a vzhled křehké a smutné dívky – emo jak má bejt, pak asi deset Bendovejch kopií, Senad Rosic a neskutečný technický komba a celkově hodně slušná vyježděnost spousty kluků. No a vyhrál to Beran…zaslouženě, o tom žádná. 

5184.jpg

A dirt : rozjezd z asi šestimetrový dřevěný konstrukce a dva dirty s dřevěnejma odrazama. Dopady mohly být výšší, ale prý došla hlína. Hlína nebyla úplně tvrdá a podklad dost brzdil, takže s doskočenim druhého mělo spousta lidí problémy. Do tréninku a první kvalifikační jízdy nastoupilo dost přes 40 lidí,z nich se vybralo dvacet a pak osm, kteří jeli o umístění. První tři pak postoupili do večerního fajnlu s deseti zvanejma pro riderama.

V tréninku bylo k vidění taky spousta skvělých záležitostí, třeba typ na stinkyně na 24“ kolech, co dával strašný pekla, ale snad nic neodjel a vždycky se štíp. Chtěl jsem si ho pak prohlídnout, jestli není z gumy, ale zmizel. Pak třeba kluk, kterej vyskočil, strašně jí poťáh a ve vzduchu zařval „kůůůn“! Nebo borec co se na to asi desetkrát rozjel a před prvnim zabrzdil. A když se konečně odhodlal, vyslal tam vytuhláka to přeďáka metr za – to bezvědomí – to sanitka…vražedný kombo!

3250.jpg

Jinak to tam docela padalo, nějaký ruce, nohy, xka, pár lidí 360, Klauzik supík za sedlo a jeho káno, ale pomalej na druhym atd.

Na večerní část se první ještě tak o metr posunul, aby to mělo ten správnej říz. Každej rider měl dvě jízdy, ve kterých se to slušně vyhrotilo, beka, tailwhipy, 360, supíky atd. Já byl v druhý jízdě krátkej při beku na prvnim skoku, potáh sem ho pěkně do vejšky a pomalu což se logicky muselo projevit na dýlce. Tahle školácká chybka měla za následek hodně slušný posazení mezi kozy, úder nosem o představec a odchod na ošetřovnu. Takže zbytek jen z doslechu:

Nekousli se lidi jako Gaspi, Maroši, nebo vítěz Kozzy slopestylu Wojtus Gola… Vyhrál to Damjan, s překrásnym štýlem a trikama na čistotu. Druhej nějakej polák, pardon, jméno si nepamatuju, dával pěkně backflipy, 360 a barspin to xup…zbytek výsledků si najděte třeba na ofiko stránkách, nejsem vševěd.

4208.jpg

Závěrem : diváku dost, atmoška fajn, závody našláplý. Jako zápory bych zmínil systém závodu – lidi na velkejch se málo svezli (to byl asi největší problém spousty lidí : skočili si tak 5x…) – pořadatelé zřejmě nepočítali s takovou účastí a osobně bych pozměnil trochu skoky (dopad vejš a pevný odrazy, takhle se to furt kývalo a někam posunovalo). Jinak každopádně dobrá práce, sice se mi to jako pražákovi říká těžko, ale Brno je zlatá loď…

 Manas Tomek.

Poznatek redakce  : Děkujem velice Manasovi, parádní počtení, jako bych tam byl. dobře ty, díky. A díky Flatovi za fotky, je to pánešek všech. (Ta kozatá buchta se ti fakt líbila, což ?)

1578.jpg

2346.jpg

6160.jpg

7141.jpg

8118.jpg

11170.jpg

12124.jpg

14105.jpg

10100.jpg

16 komentářů pod “Brno rondo – co na to Manas Tomek ?”

  1. coolo

    kozzy te slecny sou fakt nejvic … no nic du zas pracovat

  2. Pospich

    Čárys kdy sem začnes dávat Megaprdy????

  3. shimano

    pěkná samička:) Dobrý počtení!

  4. kaya

    Lepší článek a fotky než na freeridu.cz

  5. Miloush

    Skoky byli ouplně na hovno,krátký nízký a člověk si vůbec nezaskákal. Po kvaldě když jsem měl jízdu už ve dvaceti lidech mi na rozjezdu řekli že posunuli odraz,takže jedna vostrá jízda a hned na jiným skoku. Před tím se brzdilo jak svin,tak ted si nebrzdím a dopad na rovinu,paráda,jen kotníkům se to vůbec nelíbilo. Jinak akce super,víc jich…rumu a piva taky dost:)

  6. flathead

    samice moc a nelibila se jenom me :D takze kozzy vsem!

  7. Sul

    krátké, čtivé, veselé…

  8. tomaass

    pěknej report, jen těch “a” je tam trosku moc.. nebudu rejpat, uz se tesim na celou galerku od flata nekde..

  9. DD

    brno je zlata lod za cubkama z brna chod….sk8 is gr8

  10. Los tomanos

    Dobry den, kozzy ven :)

  11. Seth

    jednim slovem : Muhahahaha

  12. bajza

    naschledanou kozzy stranou :-)

  13. Pettas

    Dobrý den kozzy ven

  14. Pettas

    každou kozzu má jinou to je srandaaa :D

  15. Grifter

    jj Manas pise dobre, dobre on!:-)

  16. Freestyle_MTB_rider

    “Nebo borec co se na to asi desetkrát rozjel a před prvnim zabrzdil. A když se konečně odhodlal, vyslal tam vytuhláka to přeďáka metr za – to bezvědomí – to sanitka…vražedný kombo!”

    to sem já hehe díky za uveřejnění mého kreše jste první hehe… kdyžtak pošlete na můj e-mail nějaké fotky nebo vidko toho kreše pokud máte, díky moc

    Zdravim Mjkl Ocásek

Komentář: