The Hospital trip

3397.jpgJelikož článků o HF modelingu, race párty humoru, Klausz šikaně a občasného bike zewlingu mezitím je na tomto serveru spousta, je potřeba tuto jednostrannost vyvážit i trochu vážnějšími tématy…

Netřeba si povídat, provozujeme extrémní formu sportu a k tomu občasná zranění ( na čemž si někteří z nás dokázali založit pěkně prosperující živnost ) patří a není od věci být připraven. Co vše můžete zažít, přeceníte-li možnosti své či svého oře, popřípadě nebudete dbát doporučení lékařů, přinášíme ve formě deníku jistého P.H.

Vše začalo příhodou s přejetím vlastního kotníku vlastním zadním kolem, následnou kontrolou, vyloučením zlomenin, fasování ortézy ( věděli jste například, že máte nárok pouze na 1 ortézu zdarma po dobu 2 let – takže po vyléčení uschovat ) a propuštěním do domácího léčení. Rady doktora samozřejmě beru s nadhledem a modifikuji si je dle vlastních lekařských znalostí ( čti jako: naprosto nulové ).

6257.jpg   1899.jpg

17.7. Úterý

13:00 – Plánována kontrola kotníku. Prohlídka probíhá naprosto standardně do okamžiku, než se doktor ptá zda nemám nějaké bolesti či problémy. Poukazuji pouze na občasné křeče v lýtku, které mám poslední dva dny a větší citlivost lýtka na dotek ( přisuzuji otlačeninám od ortézy ), jinak vše v pořádku. Dle výrazu v očích doktorových to asi tak úplně v pořádku není, prohmatává lýtko, já kulim oči bolestí, on kulí oči nevím proč. A už to jede, žádanka na sono, žádanka na rentgen a jedeme kolečko po nemocnici. Pitvat to nebudu, není to podstatné.
Výsledkem je nález sraženiny, zákaz pohybu vyjma na záchod a zpět a volná vstupenka na místní lůžkové oddělení. Nikdy jsem v nemocnici neležel, takže premiéra.

14:00 – Příjem na lůžkovém oddělení. Vyplňujeme spoustu papírů, spousta otázek, točíme EKG, měříme tlak, bereme krev a rup injekce do břicha. Pokoj parádní, otočený směrem ke slunci, teplota asi tak 40stp. Mám jednoho spolubydlícího, lehká konverzace – vypadl z okna při domácích pracích ( a pak že sport je nebezpečný ).

foto… 

11115.jpg

16:00 – Koukáme na TV a je to opravdu síla. Pořad pro děti U nás ve Šnekově a My čtyři a skřítek je extrémní jízda, bohužel asi jen pro scénáristy a tvůrce, kteří museli při výrobě na něčem neskutečně frčet. U mě tiky nastali již asi po 5ti minutách veselého příběhu ze Šnekova, po 10ti minutách jsem již pociťoval značnou úzkost, kolega jen koulel očima.

17:00 – Večeře. O nemocniční stravě jsem vždy slýchával jen to nejlepší a tak jsem se těšil. Krupicová kaše s Grankem a omastkem. Tak něco takového jsem měl naposled na základní škole. Šmakujda.

18:00
– Rozvoz léků, fasuji pigáro do břicha.

19:00 – Vizita. Přichází vcelku velká skupina doktorů, sester a dalších lidí. Doktor se ptá jak se mám. Povídám, že dobře. On, tak to je dobře. Zajímavý rozhovor. Dolaďují se nějaká další vyšetření na zítřek.

20:00
– Sestřička rozváží medikamenty na bolest. Chcete? Nechcete? Je to jen na Vás.

2563.jpg


18.7. Středa

5:00 – Obrovská chlupatá ruka mě bouchá do zad a říká, měříme teplotu. Chvíli mžourám, koukám do tmy a hledám odpověď o co jako šlo. Teploměr na stolku je odpověď.

5:30
– Jen co zase usnu, světlo, injekce do břicha, tma.

6:00 – Snídaně, 2 koláče a kakao, labůžo.

6:30 – Přibíhá sestřička, prý jestli jsem snídal. Odpověď ano je očividně špatně, měl jsem jít na vyšetření nalačno.

6:45 – Opět sestřička, tak prý jíst můžu. Hmmm, fajn. Mezitím mi ovšem odnesly to co jsem nestihl dojíst.

7:00
– Přichází uklízečka číslo 1, utře parapet a odejde. Za cca. 10min přichází uklízečka číslo 2, vytře podlahu. Za 20min číslo 3, uklidí koupelnu. A za dalších 5min číslo 4, utře skříně. Cirkulace lidí jak na nádraží.

8:00
– Odběr krve, první ampule, druhá, třetí, čtvrtá, pátá ampule? Co s tím chtějí dělat?

9:00
– Jsem naložen na pojízdné křeslo a jedu na vyšetření. Veze mě zvláštní, velmi zvláštní sestřička. Hlášky typu – Jééé nabouráme, Akorát dělám autoškolu tak Vás snad nevyklopím, Kam teď nevíte náhodou, Já mám taky zranění upadl mi nehet, Neukousla jsem si ho, To nedobrzdíme a jiné bomby.

10:00
– Zpět na pokoji.

12:00
-  Oběd, polévka neidentifikovatelného složení, názvu a chuti, sekaná a maštěný brambor, mrkvový salát.

polévka z plecháčku…

9176.jpg

13:30 – Přivážejí motorkářskou kombinézu a boty, motorkář nikde.

14:00
– Přivážejí motorkáře, někam hned volá a ptá se: Co motorka. Úplně. Takže našrot. Díky. A co helma. Prasklá. Aha díky. Přichází jeho asi bratr, storka jak ji valil, brousil kolena, držel ji pod plynem a najednou to ustříklo a brousil svodidla. Pak si nic nepamatuje. Naštěstí ho po chvíli odvážejí na jiný pokoj, nedalo se s ním vydržet. Tak sebevědomý kus abys pohledal.

16:00U nás ve Šnekově, mám regulérní záškuby. Kolega má pěnu u ůst.

17:00 – Večeře. Chléb a plátek kuřecí šunky. Mléko. Proč mléko?

18:00
– A znovu injekce do břicha.

19:00
– Vizita, stále nevím jak dlouho tu budu, co se mnou budou dělat. Ach jo.

20:00
– Něco na bolest? Ne, dobře neubude.

nechceš změřit tepovku, krasavče?  

5285.jpg

19.7. Čtvrtek
Tak program je opět na chlup stejný, takže jen ve zkratce. Snídaně rohlík, máslo a MELTA. Oběd polévka opět neidentifikovatelná, svíčková. Odpoledne konečně dorazil známý doktor, vysvětluje mi co a jak, co bude. Moc mě to neuklidňuje, spíš naopak. Na otázku kdy budu moct domů se mi dostává STRAŠLIVÉ odpovědi. Jen co se prý naučím si píchat injekce. Já, člověk který při pohledu na jehlu okamžitě kolabuje? Já, co musím na odběry chodit v doprovodu? Na otázku co se stane, když se napíchnu a zkolabuju, doktor odpovídá, že to nevadí, že si to vytáhnu až se proberu. Ha, ha.  Bohužel nebylo jiné cesty, takže mě ráno čekalo učení pícháníse pod dozorem sestřičky. K večeři držťková polévka.

zbytky večeře tentokrát v kýblu…

1028.jpg

20.7. Pátek

V 5:30 přichází sestra a jdem se učit. Nácvik pomocí propisky, párkrát se píchám na sucho. Dostávám do ruky injekci, trocha napětí a nakonec to nebylo ani tak hrozné. Tak tohle snad přežiju. Odpoledne ještě jeden nácvik, tentokrát fasuji tři injekce s menším dávkováním, připadám si jak řešeto. Od sestřičky mám zelenou a můžu domů. Konečně…

7229.jpg

(Čárys poznámka): No ale kdo neví co přesně to obnáší, tož pro ty jsem vám upravil náš ICQ rozhovor s Petrem. Myslím, že to zase tak v pohodě není. S Petrovým svolením předkládám. Návod zde.

 Čárys
Hoj kamaráde, co děláš celý dny ?
Píchaš se?

PetrHeinik

Ležím, nudím se jak pes, čtu časáky a čumím na bednu. Strašnej opruz. Pícham se v 5:30 a 17:00. To je jediný zpestření dne.

Čárys
Zpestření ? Ty labužníku ! Jaký to je  sám se píchnout do břicha…?

PetrHeinik

Hele, no je to takový divný. Jde jen o ten strach, jak to překonáš a bodneš, tak to de. Navíc jak se pícháš sám tak to nějak ani neboli, necejtíš to tolik. Teda samo pukud si to nevpálíš blbě jak já dneska ráno, to pak bolí jak čert.

Čárys

Prej : …jak to překonáš a bodneš… "  !  To je moc.

PetrHeinik
No ne, tak máš v jedný ruce stříkačku, druhou si musíš napínat kůži, abys mohl správně zapíchnout , a koukáš na tu jehlu. Dáš ji k ty kůži no a je ten rozhodující okamžik kdy mas zajet pod tu kůži. Ted se ta jehla leskne, je na ni ta kapička, no strašnej pohled.

Čárys
Panebože.
Jdu blít.
Dyť já už bleju.
A co je pak ?

PetrHeinik ‎
BODNEŠ.

Čárys
A doprdele !

PetrHeinik
No zasuneš jehlu, to rukou co sis napínal kůži si přehmátneš a chytíš injekci. Rukou cos píchal zatlačíš medikament do břicha, opět přehmátneš a natáhneš kůži, vytáhneš injekci. Čekáš co bude.

Čárys
Ježišmarijá.
Jsi odvážný chlapec.

PetrHeinik ‎

2x denně. Jo stoji to za to.

Čárys ‎
to musím mít taky !

PetrHeinik
Přijeď, mam v lednici spousty baleni.

Čárys
Hehe, no to bych asi měl. Co děláš v sobotu navečer?

PetrHeinik

Budu ležet. Návštěva ?

Čárys
Ano.

PetrHeinik

Bude vítána. Morgan ?

Čárys
Litr…
Tak v sobotu….

A takhle to teda je doopravdy. Je to frajer ! V sobotu ti tu krev naředím, jen počkej…

Petr se loučí :

Závěrem chci poděkovat všem co mi poslali do nemocnice vzkaz, hodně to potěšilo.

Fotky vrchních sestřiček byly jen ilustrační. Popravdě se o něj staraly tyhle broskve.

4338.jpg

A brzo se uzdrav, kamaráde… 

 

34 komentářů pod “The Hospital trip”

  1. Janusz

    co je moc to je moc…prekonas a bodnes muhahaha

  2. JohnLee

    Takovy pichani by me nebavilo…jinak brzky uzdraveni…

  3. Topka

    Kamarade, prave jsi mi zadelal na nocni muru. Ja snad dneska ani v praci neusnu…

  4. el kloko

    Jako vždy, pěkný report a pěkné fotky :-) ! Přejem brzké uzdravení!

  5. Stanley

    Jen co zase usnu, světlo, injekce do břicha, tma. Coze?aaaaaa

  6. p.e.t.r.

    Ó náš králi píchačů!!!!! těším se na další report, protože teď, teď už to přijde vážení, po píchání duší a píchání injekcí přichází……prostě……píchání!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Beru iron, leštím obrazovku, abych na to lépe viděl! Jsi strašlivej KING. Peklo a jsme s tebou!!!!

  7. Manas

    Tak kamo, to je peklo. Bud rad ze stavitel Borek uz nebezi a Teletubbies taky ne. To jsem si taky uzil svoje.
    Drzim palce at to mas brzo v cajku! Good luck.

  8. Buba

    moc zábavný počtení;-)…ale Petr se asi tolika nebaví že?!

  9. milhaus

    jen to čtu a už mi je divně

  10. robyn

    píchat jako píchat..a vlastně…..jako píchat :)

  11. bikervlasta

    vy mě dostanete do hrobu…. umírám :-D:-D:-D:-D

  12. mahony

    hned se mi zvednul kufr a cejtím v krku žaludeční šťávu…..eh….teď jsem si naředil kafe hrachovkou…nádhernej report PH! nesmím se nikdy dostat do nemocnice!!!!!!!!!! vlastně jsem tam už byl, když mi řezali péro….

  13. jiřina

    a co si to vubec pichas??? pernik????

  14. ddd - andy

    Petre to je dost! :-(

  15. Lemič

    haháá paráda :-) ja si to píchal pět tejdnů proti srážlivosti krve,když jsem měl teď sádru. boží. časem uz si to začneš obměňovat, jednou rychle bodnout, druhej den naopak pěkně pomalu ji tam natlačit. nejlepší to bylo, když jsem zapomněl a dával si to pak vožralej na kozzách na parkáči

  16. tomaass

    brzo se uzdrav, jinak super report, ležel jsem už mockrát je to zlo.. :-D

  17. coolo

    preju brzky uzdraveni … nekdo holt Krale pichacu delat musi

  18. Dudák ze STrakonic

    tak to je peklo……brzké uzdrvení

  19. Czert

    18.7. středa 9.00 tohle bych chtěl vidět :-)

  20. nic-nechci

    Pěkný no…celkem výživnej rozhovor, taky sem mohl psát deníček při svých několika 3-tydeních pobytech :D Ale bacha…zdraví je důležítý!!!

  21. Radek - etbikez.com

    Tohle je dost! Král píchačů začal píchat úplně jinej level. Skvěle napsaný.

    Přeju samozřejmě brzký uzdravení!

  22. maslic

    taky přeju brzký uzdraveni

  23. karloss

    co všechno se nevyklube z přejetýho kotníku…to je teda něco…report supr a ty detailní fotky třeba toho jídla vypadaj dost zajímavě hehe…nebo ten chlápek s tím jelitem na stehně je asi víkendovej kutil amatér co :))

  24. Los tomanos - Pozing crew

    Petr je opravdu mistr v pichani :D he he

  25. kotleta

    jidlo maji v boleslavy v nemocnici docela ok i se to dalo snist,ne jak v krci kde jsem se na to dycky jen podival a odlozil to…

  26. 100klada

    mne behal mraz po zadech!!!! brrrrrrrrr fuuuuuj, Petre ses fakt mafian!

  27. turb-bo

    a co je pak?

    BODNES!

    Bozinku, to je kruty, To z Petra dela diplomovanyho pichace :D

  28. eMTy

    PH: chtěl bych píchat dvakrát denně, jako ty!

  29. giga nigga

    smichy nemuzu popadnout dech…nej repka…P.H. je muj hrdina dne. Preju ti at se z toho co nejdriv vypichas draku!

  30. BULWAjsz

    brzky uzdraveni a nezapomen na U nas ve snekove :-D

  31. Tattooed Man

    vy jste ale sracky :) takovy pichani nic neni……….horsi je kdyz musis fakt pichat treba dve hodiny v kuse a ona porad nema dost :( to je mi fakt opravdu na bliti a davim krev.
    preji brzke uzdraveni.

  32. assassin

    tak to je zlo…znam ,taky sem trosku zmuchlal moto a mohl sem si polezet v nemocnici…. ale ja mel zas supr frajery na pokoji…. ukrajinec s total rozparanym brichem co ho nekde vykuchali na didzine, nemel vubec nic, kdyz ho pousteli napsali mu slozenky asi na 300dolacu (mel platit asi 30tis) za operaci… dyz sem ty doktorce rikal ze to nak nesouhlasi tak vona prej :’a to si myslite ze zaplati aspon tyhle?’ kdyz ho pousteli dali mu nemocnicni plast, kalhoty a pantofle, pak jeste na sestre vysomroval prachy na mestskou….. a druhej typ … dedek co byl na rybach v noci a rano jel v s120 domu a nekde na navsi nake vesnice co ma za pravouhlou zatackou takovej ten betonovej komunistickej konzum zaspal a napral to do nej celne z boku…. zlomeny snad vsechny zebra a 24hodin denne silene narikal a hekal… no fakt peklo…. do nemocnice uz nikdy…. jeste ze sem si nemusel nic pichat, to bych asi neustal……
    nemocnici fakt nebrat
    takze PH preju brzke uzdraveni….

  33. vita_dbs

    dej se do kupy petře…

  34. Pedro

    Hahá, dík za linknutí ve fóru, o tohle bych fakt nerad přišel, jeden z nejvtipnějších článků tady.

Komentář: